W dzisiejszej "Gazecia Krakowskiej' jest zapowiedź jutrzejszego artykułu o tym czy siostrzyczki mogą zablokować inwestycje na stadionie Cracovi.
Ciekaw jestem co znowu wymyśliły i czy chodzi o inwestycje obecnie prowadzone czy planowane.
-
-
Cracovia kontra norbertanki.
Wypada napisac po raz kolejny...
"UWAZAJCIE PAZERNE NORBERTANKI, BOG PATRZY!!!!!!"
Wiadomość zmieniona (21-07-04 06:55)
Norbertanki na księżyc :P
W dzisiejszym artykule w GK pisze ,że siostrzyczki domagają się wstrzymania wszelkich prac prowadzonych na stadionie !!!!!!!!!!!!
Złożyły już w tej sprawie za pośrednictwem swojego pełnomocnika doniesienie do prokuratury i Wydziału Architektury.
Czują się oszukane ,że nikt oficjalnie nie zawiadomił je jako właścicielki terenów o planowanych inwestycjach.
Trzeba coś z tym problemem wreszcie zrobić. Wiśle miasto szybko załatwiło tereny od Policji, a my to co? Teraz są tego konsekwencje, że pan Majchrowski tak późno się do tego zabrał.
Ps.A podobno to My jesteśmy miejskim klubem...
Wiadomość zmieniona (22-07-04 06:54)
Praeczytałem ten artykuł i o dziwo jest napisany moim zdaniem w miare obiektywnie.Mam mały kogie mogiel po jego przeczytaniu.Jak widze stadion jest problemem ciezko rozwiazywalnym a dajacym zarobic pseudo prawnikom.Moze wystosowalibysmy list do tych zakonnic[inne słowo mi sie cisnie na jezyk]z podpisem kilku tysiecy kibicow zeby nam nie rzucały kłód pod nogi.Podpisy mozna zbierac w naszych klubach,pubach,na pierwszym meczu itp.sprobujemy grzecznie z kultura a jak sie nie uda to...BAD BOYS
i rozmowy prosto w oczy z zakonnicami.
ANTYGWIAZDA
chłopie daj że Panienkom Zwierzynieckim spokój. Myślisz ,że one się tym zajmują?
Mają pewnie wynajętego adwokata ,który robi wszystko by wydrzeć z gminy jak największy ekwiwalent (co z tego ,że drugi już raz- pierwszy raz było chyba w 57-ym - skoro można to jako wymuszone wtedy odszkodowanie przedstawiać) z gminy za tereny pod stadionem i hotelem Cracovia. Prawnik za to bierze kasę (pewnie ogromną) i tyle. Ty Ian piszesz jakby sama Matka Przełożona stała w tunelu i piłkarzom wejść nie pozwalała;-) Co do rozmów z siostrami to więcej byśmy uzyskali jakbyśmy Im poszli i pomogli jakieś prace remontowe na Zwierzyńcu zrobić. Zdajesz sobie sprawę jaki negatywnyt wydźwięk (zresztą dla obu stron) miałaby otwarta wojna z Kibiców z Klasztorem?
Według mnie " siostrzyczki" są typowym przykładem działalności kleru
w Polsce. Ksiądz z założenia jest pazerny ( zdarzają się rzadko wyjątki), tak samo jak jego siostra zakonnica.
Już od dawna mam wyrobione zdanie na temat tej grupy ludzi.
W księdza nie wieżę od zawsze.
Jest to tylko moje prywatne zdanie.
Tylko Pasy !!!
Trzeba robić swoje i to szybko. JAk będzie gotowe, to mogą wstrzymywac...
Ja księzy nielubie niedos ze pazery to najczesciej pedaly(prócz papieża)
A jesli o zakonnice chodzi wystosujmy list do papieza zeby im wyslal jakas notke papiez to przyjaciel kibic pasów no to by pomugł :)))
Wiadomość zmieniona (22-07-04 09:50)
KSC - ale Papież też jest księdzem (czyli nie dość że pazerny to w dodatku pewnie i pedał)
:(:(:(:(:(
Wiadomość zmieniona (22-07-04 09:45)
"ziom" to sobie mozesz mowic o kolezce z ławki, a nie o Ojcu Swietym.
:|
Pozatym szanuj człowieku uczucia religijne innych. Ja jakims, sądząc z tych wpisów wręcz nieprawdopodobnym przypadkiem, od lat trafiam na wspaniałych , po prostu mądrych księży albo braci zakonnych...
!! K S C !! napisał(a):
> Ja księzy nielubie niedos ze pazery to najczesciej pedaly(prócz
> papieża)
> A jesli o zakonnice chodzi wystosujmy list do papieza zeby im
> wyslal jakas notke papiez to przyjaciel kibic pasów no to by
> pomugł :)))
A ludzie nie umiejący po polsku napisać "pomógł", "nie dość" i "nie lubię" to najczęściej kretyni i zoofile (oprócz !!KSC!! oczywiście).
trochę się temat rozmywa... i zbacza w nieprzyjemnym kierunku... żyjemy w wolnym kraju ale ta "wolność" nie oznacza automatycznie możliwości obrażania innych... każdy może mieć swoje zdanie, osądy... ale obrażać w kwestiach religijnych innych ludzi po prostu nie można...
Już pisałem o tym tej sprawie kiedyś wcześniej. Kompletnie Was nie rozumiem z tymi sformułowani typu "pazerne zakonnice". Pytam się Was jeszcze raz, jeżeli prawomocnym wyrokiem sądu tereny te należą do zakonu to nie ma co się dziwić, że ktoś chce w zamian za nie otrzymać nie małe odszkodowanie. Ciekawe który z Was tak za całkowitą darmochę, oddał by klubowi sportowemu takie ilości terenów i to w takim miejscu Krakowa. Waszym tokiem myślenia w zeszłym roku powinniśmy za darmo oddać Wiślę tereny przy 3 maja, bo i tak dla nas były bezużyteczne, a Wiśle jako klubowi bardzo potrzebne. Jeżeli my możemy na kogoś naciskać w tej sprawie to tylko na instytucję związane z Urzędem Miasta, aby jak najszybciej rozwiązały ten problem. Powtarzam jeszcze raz Norbertanki nie są pazerne, zachowują się tak jakby zachował się w tej sprawie ktokolwiek inny, a to że są zakonem nic w tej sprawie nie zmienia.
mógłby ktoś wkleić tutaj treść artykułu ..
Witam...
W Biuletynie Teraz Pasy! zamieszczamy przedmiotowy artykuł, towarzyszące tej publikacji komentarze oraz felieton red. Janusza Kozioła.
Pozdrawiam
Crac
po lekturze.....
pazerne to nie są Norbertanki... pazerni są ....ich prawnicy. Ciekaw jestem ile zdzierają za swoje usługi?
tak, tylko ktoś tych prawnikow po coś wynajął
sprzeciw przeciw remontowi nie ma w tym wypadku nic wspólnego z odszkodowaniami za grunty- one poprostu zawsze chcialy i chcą zniszczyć klub..
nie powiem co myslę o tych siostrzyczkach, żeby nie obrażać uczuc reigijnych innych, chociaż wedlug mnie obraza religijna tyczy symboli i praw wiary, a nie krytyki konkretnych osób...
ale się wkurzylem..grrr
PS nie będe odpowiadał na krytykę, bo nie mam w tej chwili ciąglego dostępu do sieci..
Wiadomość zmieniona (22-07-04 12:06)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)