ala Kaziu albo chociaż ala Bojar ;)
-
-
Marek Citko
Ja bym powiedział, pożyjemy zobaczymy...
nie ma co gdybać, jak gość się wykaże to będzie dobrze, jak nie to......
Na onecie podali że Marek Citko po rozmowie z Prof. uzgodnił warunki i w piątek dojdzie do podpisania umowy :))))))))))))))))))))))))))
onet.pl
Marek Citko w Cracovii
30-letni pomocnik Marek Citko został piłkarzem beniaminka ekstraklasy - Cracovii. W czwartek uzgodnił warunki kontraktu, a w piątek podpisze umowę.
Natomiast trenujący od kilku dni w Cracovii Piotr Świerczewski jeszcze nie doszedł do porozumienia z kierownictwem klubu.
"Doszliśmy do porozumienia z Markiem Citko, który trenuje w Cracovii już od kilku tygodni, i w piątek podpiszemy z nim dwuletni kontrakt - powiedział prezes Cracovii prof. Janusz Filipiak. - Natomiast z Piotrem Świerczewskim nadal trwają rozmowy. W sprawie tego zawodnika decydujący głos będzie miał trener Wojciech Stawowy".
Marek Citko ma 30 lat. Karierę piłkarską zaczynał w Jagiellonii Białystok, ostatnio występował w szwajcarskim zespole FC Aarau. Jest pomocnikiem. W połowie lat dziewięćdziesiątych dziesięć razy wystąpił w barwach reprezentacji Polski. Kilka lat temu trenował przez miesiąc w Wiśle, ale nie doszło do podpisania kontraktu. Ostatnio Citko szukał pracy w drugiej lidze włoskiej, jednak nie otrzymał tam konkretnej propozycji. Zdecydował się więc na grę w Cracovii.
"Jestem zadowolony, że po dwóch latach powracam do polskiej ligi i będę grał właśnie w Cracovii - zapewnił Marek Citko. - Ostatnio w naszej lidze reprezentowałem barwy Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski. Z Cracovią negocjacje w sprawie kontraktu trochę się przeciągały, ale w końcu doszliśmy do porozumienia. Nie zagram jednak w najbliższym meczu ligowym mojej nowej drużyny. Nie zostały jeszcze załatwione wszystkie formalności związane ze zmianą barw klubowych, a ponadto muszę nadrobić zaległości treningowe. To trener zadecyduje, kiedy wyjdę na boisko".
Tymczasem w Cracovii trwają przygotowania do pierwszego meczu ligowego w tym sezonie na boisku przy ul. Kałuży, który rozegrany zostanie w sobotę o godzinie 19.30 z Odrą Wodzisław. Stadion został zmodernizowany. Zainstalowano sztuczne oświetlenie i właśnie w świetle jupiterów "pasy" będą grać z Odrą. Cześć miejsc na widowni została zadaszona. Poszerzono boisko, usuwając w tym celu część kolarskiego toru betonowego. Są ponadto nowe krzesełka na widowni.
"Nie zdążyliśmy jednak uporządkować terenu i dlatego przesunięty został o jeden dzień termin przybycia Komisji Licencyjnej Polskiego Związku Piłki Nożnej na nasz stadion - dodał prof. Filipiak. - Komisja pojawi się obiekcie w piątek. Spełniliśmy wszystkie wymagania licencyjnie i jesteśmy pewni, że otrzymamy pozwolenie na grę na naszym stadionie".
Był ktoś szybszy z wklejeniem :D
Wiadomość zmieniona (19-08-04 17:43)
ha :D patrz nawet w tej samej minucie :D:D
Wiadomość zmieniona (19-08-04 17:46)
Marek Citko Bramke Szybko :)
szkoda ze z Odra nie zagra :(
Witam Oficjalnie w CRACOVII :]
Mam nadzieje że będzie dla nas duuuuuuuużym wzmocnieniem !
WITAMY W CRACOVII PANIE MARKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kolejny pomocnik....................................
Witamy i na efekty pierwsze czekamy (szkoda, że nie z Odrą)
osobiście myślę że to nie był najlepszy pomysł ale ufam iż trener Stawowy, jak zwykle, wie co robi...
pożyjemy zobaczymy...
Jestem naprawde ciekawy co nam Pan Marek pokaze.
Witamy!
Marku, przyglądałem Ci się w Zakopanem i bardzo podobała mi się Twoja gra. Witam Cię serdecznie w gronie "Pasów".
No i ja sie bardzo z tego ciesze!
Panie Marku czekamy na wielki powrot :)
PS. Sauron - zmien sygnature, nie moge teraz swoich postow poznac :)
I ja witam, z wielkimi nadziejami. Powodzenia.
Jestem przekonany że się odwdzięczy dobrą grą i przypomni o sobie kibicom w Polsce. Życzę mu aby w Pasach powrócił do takiej formy jaką prezentował przed kilku laty.
Przyda się i to bardzo....Póki co, poza Piotrkiem Banią nie ma u nas jakiegoś snajpera z prawdziwego zdarzenia i w zasadzie dotychczas graliśmy jednym napastnikiem....Moim zdaniem będzie to spore wzmocnienie....
Citko: Zapłacili "frycowe"
22.08.2004 15:01
Marek Citko jeszcze nie podpisał kontraktu z Cracovią. - Ciągle są wprowadzane do niego zmiany - powiedział INTERIA.PL piłkarz.
Zagadnięty na tę okoliczność prof. Janusz Filipiak, prezes MKS Cracovia SSA, lakonicznie odparł: - Będzie podpisany. Nie sprecyzował jednak kiedy.
30-letni pomocnik sobotnie spotkanie z Odrą Wodzisław oglądał z trybun, choć był z tym mały kłopot. Ochroniarz nie chciał go bowiem wpuścić na sektor, gdyż Citko nie miał odpowiedniej wejściówki. - Nie znam piłkarzy - odpowiedział przekonywany m.in. przez niżej podpisanego, że to jest przecież zawodnik "Pasów". W końcu jednak byłemu reprezentantowi Polski udało się wejść i spokojnie obejrzeć mecz.
- Piłkarsko Cracovia jest lepszą drużyną, Odra przy niej nie istnieje. Szkoda tylko głupio straconej bramki tuż przed gwizdkiem kończącym pierwszą połowę - dzielił się Citko swoimi wrażeniami w przerwie.
- Cracovia zapłaciła "frycowe". Goście wykorzystali błędy "Pasów" i odnieśli zwycięstwo. W pierwszej lidze drużyny potrafią wykorzystywać każdą nieuwagę rywala. Poza tym Cracovia nie potrafiła wykorzystać swoich szans i to się zemściło - dodał po ostatnim gwizdku arbitra.
Paweł Pieprzyca, Kraków
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)