tyle co wiem: rozmowa miała być o 16 bezpośrednio z Prezesem Filipiakiem.... Prezes Misior jest na urlopie wypoczynkowym (w końcu) - raptem tydzień
-
-
Marek Citko
Citko na zmiennika dla Gizy lub Drumlaka, Świerczewski na zmiennika dla Barana.
Dorwas ale tez rozmawiaja z Kubikiem ????
Świerczewski miałby szanse na grę, ale w rezerwach !
bardzo lubię Piotrusia Świerczewskiego... ale boję się, że byłby to pierwszy krok do rozkładu drużyny od wewnątrz. jak to mówi trener Stawowy: "mentalnie nie pasuje"
jest to swietny organizator,ale przede wszystkim ...sylwestrow,bo jezeli chodzi o gre to juz roznie bywa. Poza tym to bylaby tykajaca bomba zegarowa..-nie nie-tylko nie on
Citko się przyda ,ale Świerczewski za stary nie potrzebny ,w Lechu się nie sprawdził jeszcze takie jaja z pobiciem dziennikarza ,takiej bladej czy przygasłej gwiazy nam nie potrzeba!!!
Piotr Świerczewski rozpoczął we wtorek treningi w Zabrzu. Niewykluczone, że "Świr" niedługo pojawi się w składzie Górnika.
Leszek Brzeziński, działacz zabrzańskiego klubu, miał na wczoraj przygotować sprzęt sportowy dla nowego zawodnika. - Chodziło o Piotra Świerczewskiego. Na razie ma koszulkę bez numeru, w razie konieczności przygotujemy też komplet z numerem - mówi Brzeziński.
Świerczewski pojawił się punktualnie na porannych zajęciach. Razem z zespołem były reprezentacyjny pomocnik biegał przez prawie godzinę po okolicznych lasach. - Fizycznie jestem nieźle przygotowany, dynamicznie średnio, przede wszystkim potrzebuję treningów piłkarskich. Oceniłbym swoje aktualne przygotowanie na 70, 80 procent - mówi Świerczewski, który w Zabrzu trenuje po uzgodnieniach z właścicielem klubu Markiem Koźmińskim oraz trenerem Wernerem Ličką.
Przez najbliższy tydzień "Świr" ma uczestniczyć w zajęciach Górnika, w piątek najprawdopodobniej zagra w sparingu zabrzan z Dyskobolią.
Świerczewski na razie mieszka w jednym z zabrzańskich hoteli, a od poniedziałku na zajęcia będzie dojeżdżał z Krakowa, gdzie planuje wynająć mieszkanie.
Czy Świerczewski zostanie zawodnikiem Górnika? To całkiem prawdopodobne. - Na razie chcę spokojnie potrenować. Jeśli trener widziałby mnie w zespole, a ja nie będę miał dobrej zagranicznej oferty, to chętnie pomogę Górnikowi w lidze. Zabrzanie mają ciekawy skład. Kto wie, może nawet udałoby się powalczyć o europejskie puchary - mówi zawodnik.
Czy jednak skromna zabrzańska kasa wystarczy na pensję dla Świerczewskiego? - Marek Koźmiński to mój przyjaciel i jeśli zagram w Zabrzu, to nie dla pieniędzy - zapewnia piłkarz.
Świerczewski ma 32 lata, w swojej kolekcji ma srebrny medal olimpiady w Barcelonie w 1992 roku oraz udział w finałach mistrzostw świata w Korei i Japonii. Wychowanek Sandecji Nowy Sącz przez 10 sezonów grał na boiskach francuskiej ekstraklasy, występował też na boiskach Anglii i Japonii. Ostatnio grał w poznańskim Lechu.
Z Krakowskiej
PIŁKA NOŻNA Dzisiaj Citko?
Środa, 11 sierpnia 2004r.
Marek Citko wrócił z Włoch, gdzie nie udało mu się znaleźć zatrudnienia w jednym z klubów Serie A. Wszystko zatem wskazuje na to, że zasili on kadrę beniaminka ekstraklasy, Cracovii. Doświadczony zawodnik trenował już wczoraj z zespołem, a dzisiaj ma zasiąść wspólnie z prezesem Januszem Filipiakiem i trenerem Wojciechem Stawowym do ostatniej tury rozmów. Szkoleniowiec ,Pasów" widzi dla Citki miejsce w szerokiej kadrze: - Marek ma zaległości treningowe, więc na początek widzę go w szerokiej kadrze, ale z opcją na grę w niedalekiej przyszłości - mówi Wojciech Stawowy. - To doświadczony piłkarz i na pewno przyda nam się w ligowej walce. Jeśli dojdziemy do porozumienia w sprawach kontraktowych, to Citko będzie naszym piłkarzem. Decyzja w tej sprawie zapadnie w środę.
Piłkarze Cracovii trenowali wczoraj jeden raz. W zajęciach brał udział Kazimierz Węgrzyn, który ma już nastawiony złamany w Łęcznej nos. Do treningów wrócić powinien również Karol Piątek, który dzisiaj zacznie biegać. Wczoraj trener Stawowy przebywał w Zakopanem, gdzie ustalał szczegóły zgrupowania pod Giewontem, które rozpocznie się w piątek. ,Pasy" trenować będą na obiektach COS-u, a bazę znajdą w gościnnych prograch hotelu Fion.
a Dziennik Polski:
Trwają negocjacje z Markiem Citką
[b]Stawowy w Zakopanem[/b]
Prawdopodobnie na zgrupowaniu pod Tatrami Cracovia rozegra towarzyski mecz z drużyną z Algierii
Piłkarze Cracovii ćwiczyli wczoraj na siłowni w obiekcie przy ul. Wielickiej. Ćwiczyli wszyscy zawodnicy, do treningów wrócił kontuzjowany w sobotę w Łęcznej Kazimierz Węgrzyn, który w starciu z Czereszewskim doznał urazu nosa.
Dzis i jutro krakowianie trenować będą na boisku Płaszowianki, a w piątek jadą na 5-dniowe zgrupowanie do Zakopanego. Wczoraj pod Tatrami przebywał trener Wojciech Stawowy, który ustalał szczegóły zgrupowania. Ekipa mieszkać będzie w hotelu "Fian", a trenować na obiektach Centralnego Ośrodka Sportu przy ul. Czecha.
Trener Stawowy chce koniecznie rozegrać w weekend jakiś sparing, prawdopodobnie dojdzie do meczu z algierską drużyną, która też przebywa pod Giewontem.
W przyszły wtorek "pasy" wrócą do Krakowa, trener i zawodnicy liczą, że od środy, może czwartku, będą mogli potrenować na głównej płycie przy ul. Kałuży, która poddana została ostatnio modernizacji. Piłkarze chcieliby też poćwiczyć przy nowo założonym sztucznym oświetleniu. Wprawdzie mecz 21 sierpnia z Odrą Wodzisław jest wyznaczony na godzinę 18, ale jeśli pogoda będzie kiepska (deszcz, szaruga), być może druga połowa odbywałaby się już przy jupiterach.
Trwają rozmowy z Markiem Citką. Dzisiaj sprawa powinna się wyjaśnić definitywnie. Nadal nie zadeklarował się jednoznacznie Arkadiusz Kubik (ćwiczy z drużyną), czy zostaje w Krakowie czy wyjeżdża za granicę. Sygnalizowana przez nas propozycja Piotra Świerczewskiego jest już nieaktualna. (AS)
Dziś wpadło mi w ucho z udzielanego po treningu przez Marka Citkę wywiadu ,że rozmowy o zatrudnieniu odbędą się popołudniem.
Parę pięknych zagrań pokazał.
icek to juz jest popoludniu........
Marek Ty nie rozmawiaj tylko podpisuj ;-) i swoimi zagraniami porywaj wszystkich na Świętej Ziemi!
No i szykuj formę na 2.10, bo dawno takiego meczu nie grałeś.
Icku, mój poprzedni wpis był bardziej do feniksa niż do Ciebie.
I co ? Podpisał ?
6 dni później
[b]Citko o krok od umowy z Cracovią![/b]
- Rozmowy są bliskie finalizacji - mówi przymierzany do gry w Cracovii Marek Citko. Również Piotr Świerczewski chciałby jak najszybciej zostać "Pasiakiem", choć trener Stawowy jest w tej kwestii bardziej powściągliwy.
- Nie mogę zdradzić warunków, jakie mi zaproponowano, lecz myślę, że sprawa szybko się zakończy. Jestem bliski podpisania umowy - powiedział nam wczoraj wieczorem Citko. Trener Stawowy bardzo liczy na tego zawodnika, lecz nie zamierza pochopnie wstawiać go do składu, bo piłkarz miał długą przerwę w treningach. - Nawet jeśli Marek podpisze kontrakt, nie znajdzie się w kadrze na sobotni mecz z Odrą Wodzisław. Dostanie szansę nie wcześniej niż po kolejnej przerwie w rozgrywkach, czyli w meczu z Górnikiem Zabrze [10 września - przyp. red.] - wyjaśnia szkoleniowiec Cracovii.
...
GW
[url]http://90minut.pl/news.php?id=176758[/url]
ja się martwie jednym......czemu to trwa tak długo popatrzcie na datę zakładanego już drugiego tematu a dzisiejszych postów.........
kurna podpisuje i negocjuje ten kontrakt dluzej niz my akcesje do UE...
Profesore dawac mu etat i tyle...
Spokojnie w 80% kontrakt z citką już jest...
Stawowy przekonany, jeszcze właśnie nie do końca ułożone sprawy z prof.
Citko bardzo się Pasom przyda jako organizator gry poza tym jest to piłkarz
rutynowany o świetnym przeglądzie pola gry i doskonale wyszkolony technicznie.Było nie było ale grał w reprezentacji polski , a to coś mówi!!!
Będzie to bardzo udany transfer .
Pasy wkrótce liderem ekstraklasy !!!!!!!!!!
ciekawy tylko jestem czy Duch Święty go opuścił mam nadzieje że nie:)
a tak na poważnie to moim zdaniem potrzebny nam taki zawodnik który przytrzyma piłke spkojnie poda. Technike ma niezla. Brak mu tylko zgrania....
mam nadzieje ze zostanie z nami
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)