No i ma my po zamieszaniu:-)))( ciekawe czy Wyborcza znowu wróci do incydentu? Obstawiam najpóźniej we wtorek.)
DP:
Sport 03-07-2004
Cracovia jedzie na obóz do Austrii
Wawrzyczek i Wiśniewski podpisali 2-letnie kontrakty
Wojciech Stawowy: - Zaakceptowałem zakres obowiązków zaproponowanych przez profesora Filipiaka
Wczoraj w Cracovii doszło do spotkania prezesa spółki, a zarazem szefa ComArchu-u profesora Janusza Filipiaka z trenerem Wojciechem Stawowym.
Poproszony o komentarz do rozmowy profesor Janusz Filipiak powiedział: - Wszyscy nagle pytają mnie o to, czy trener Wojciech Stawowy będzie nadal trenerem pierwszej drużyny. Sprawa jest dla mnie prosta - trener Wojciech Stawowy ma z nami jeszcze dwuletni kontrakt. Ani ja nie chcę się z nim rozstawać, ani trener Stawowy nie zamierza opuszczać klubu. Zresztą najlepiej o to spytać samego trenera.
- Odbyłem z profesorem Flipiakiem bardzo konkretną i szczerą rozmowę - powiedział nam trener Wojciech Stawowy. - Wyjaśniliśmy sobie wszystkie sprawy, przede wszystkim organizacyjne. W pełni akceptuję zakres moich obowiązków zaproponowanych przez profesora. To wszystko nastraja mnie pozytywnie przed sezonem. A już w przyszłym tygodniu wznawiamy treningi, 13 bm. pojedziemy do Austrii. Cieszę się z pozyskania przez Cracovię Wiśniewskiego i Wawrzyczka.
Pisaliśmy wczoraj, że wyłoniła się propozycja, aby piłkarze Cracovii w ramach przygotowań do nowego sezonu wyjechali na obóz do Austrii, gdzie mieliby się spotkać z silnymi sparingpartnerami. - Można mówić, że sprawa jest już prawie pewna, w poniedziałek przyjedzie do Krakowa agent ze szczegółowymi informacjami - mówi Albin Mikulski.
Kadrę Cracovii wzmocniło dwóch piłkarz ze Szczakowianki Jaworzno. Dwuletnie kontrakty podpisali Jacek Wiśniewski i Witold Wawrzyczek.
Obaj to obrońcy, Jacek Wiśniewski (urodzony 8.06.1974 roku, wzrost 189 cm, waga 87 kg) był przez długie lata związany z Górnikiem Zabrze, ostatnio grał w Szczakowiance. Witold Wawrzyczek (urodzony 22.05.1993, wzrost 193 cm, waga 88 kg, przez kilka sezonów występował w niemieckim Karlsruher SC, ostatnio grał w Szczakowiance).
Czy w Cracovii będą dalsze wzmocnienia? Raczej nie, wprawdzie trener Stawowy widziałby chętnie w kadrze dobrej klasy napastnika, ale na przeszkodzie stoją bardzo wysokie ceny.
Czy przedłuży kontrakt z Cracovią Paweł Drumlak? Zawodnik przebywa obecnie w Szczecinie, ma przyjechać do Krakowa po niedzieli, chce porozmawiać z prezesem Filipiakiem o sytuacji w klubie. - Pewne sprawy wymagają wyjaśnienia, ale generalnie jestem optymistą - mówi. - Chciałbym grać w Cracovii, choć oferta z Portugalii, z klubu Braga, jest nadal aktualna.
-
"Na Cracovię obrażać się nie wolno" - J.Kalita.
-
-
No i się sytuacja unormalizowała:-)
Oj icek, icek. Wczoraj oglądasz "jakieś" dziury ;-) a dziś już od rana tropisz wypociny dziennikarskie o Klubie.;-)
Na szczęście detektywie jest OK.
[IMG]http://marcinn_23_kr.w.interia.pl/Rysunek111231231.jpg[/IMG]
delGado bo jak czytam ,że jakiś dziennikarz czepia się Cracovii to mnie krew zalewa. A wczoraj nie oglądałem "dziur", jeszcze ważniejszymi sprawami zajęty...
dziś nadrobię;-)
"Na Cracovię obrażać się nie wolno" - J.Kalita.
wiesz co icek ...
naprawdę dziekuje za takie unormalizowanie ...
szlag mnie trafia na maxa ...
w [b]styczniu[/b] MKS Cracovia zarezerwowała sobie drugą połowę lipca jako termin obozu letniego na obiektach AWF Biała Podlaska dodam , że uważanych zgodnie przez środowisko pilkarskie za jedne z najlepszych w kraju ...
na potwierdzenie podaję , że Legia przygotowuje się do sezonu tutaj drugi rok z rzędu ...
teraz w lipcu nagle nam sie odwidziało i wystawiamy AWF który odmówił juz ze względu na zajęte terminy innym klubom ( Łęczna,Sosnowiec,Lech) do wiatru ...
wystawiamy do wiatru również naszych umówionych sparingpartnerów Motor Lublin, Polonię Warszawa i Górnika Łęczna ...
powiem szczerze TAK SIĘ NIE ROBI ...
dla mnie to jest dramt ...
Szczerze powiem nie spodziewałem się tego po Białońskim, a druga rzecz to zgoda trenera na monolog. Ale mam nadzieję, że to już za nami a przed nami tylko dobre wieści (np. o transferach).
-Robert- dlaczego destabilizujesz sytuację na forum? ;-))
Wszystko dobre co sie dobrze konczy ,tak jak juz wczesniej pisalem nerwy puscily i poszly slowa .Ale na szczescie wszystko sie wyjasnilo.
I teraz tylko ciezka praca i czekamy na kolejny sukces..
A co wy chcecie od "dziur" bez "dziury " swiat by byl smutny i tylko roslinny...
co prawda dziura strasznie wielka ale okolica piekna i cel wazny.
Szkoda ,ze nie bedzie napastnika i to wielka .Ale icek...ten Witek Wawrzyczek to dziecko co prawda ma skonczone 11 lat , ale czy nie za mlody.......
A dokladnie w jakim miescie bedzie Cracovia w Austrii i gdzie beda mecze moze podjade z grupka kibicow mieszkajacych w Wiedniu i zrobimy "maly mlynek"......
No to wyglada mi na to ze z wielkiej chmury maly deszcz, no i very w pyte
a tak swoja draga to ja na obczyznie juz korby dostawalem ze wreszczie na nogi wstajemy a tu znow jaja sie zaczynaja!!!
Ale moze i lepiej ze teraz przesilenie nastapilo a nie w czasie sezonu.
Bedzie dobrze!!!!!!!!!!
nie wydaje mi sie zeby było w ogóle jakieś zamieszanie w KLUBIE. Zamieszanie to było, ale w mediach, no i niestety na tym forum ( czemu trudno sie dziwic). Szkoda bo piłkarze zamiast spokojnie sobie odpoczywać byli narażeni na stres jezeli czytają prase. W tym wszystkim jakoś umknęły nam pewne wypowiedzi, które przeciez powinny nastroić nas optymizmem. Przytocze tu kilka z nich. Z pamieci wiec pewnie niezbyt dokładnie tak jak brzmiały
J. Filipiak:"... Z pokora staje przed Cracoviia i jej tradycja (...) Obiecuje walke o puchary. To nie żart..." ( feta na Ziemi Świetej )
P. Misior: "... Cracovia bedzie wielka..." ( feta na Ziemi Świetej lub czat w GW )
piłkarze lub W. Stawowy: "... chcielismy zaintonować naszą ulubiona piosenke: DO BOJU CRACOVIA!!!!..." (to tez !!!FETA!!! wiec mam prawo nie pamietac kto i co dokladnie :)))
A pismaki zawsze beda pisac, najlepiej źle, bo to sie dobrze sprzeda, jezeli o klubie w ktorym sa same pozytywy bedzie mozna szepnąć złe słowko. Ale wiecie co myśle. PSY szczekaja, a Cracovia jedzie dalej!!!!!! ( czy jak to tam sie mówi:))
Wiadomość zmieniona (03-07-04 13:03)
Senior-Blues napisał(a):
> Szkoda ,ze nie bedzie napastnika i to wielka .Ale icek...ten
> Witek Wawrzyczek to dziecko co prawda ma skonczone 11 lat , ale
> czy nie za mlody.......
Wawrzyczek ma 31 lat ...
Data urodzenia : 22 maja 1973
DNL_KKS
z calym szacunkiem ale taka date podal icek ....ur.22.05.1993...........mozna sprawdzic jeszcze nie poprawil......
przed chwila wygrala mlodzutka 17 letnia Sharapowa czyli coraz bardziej wierze w to ,ze Cracovia bedzie grac w LM................
Nie podal ICEK tylko DP, mialem z tego niezly ubaw. Fajnie ze stawiamy na mlodziez
W dzisiejszym "Dzienniku Polskim" informacje o Cracovii są nie tylko na stronach " sportowych"...
Druga strona, wśród kilku wydarzeń, które miły miejsce 3. VII, pod rokiem 1921, czytamy:
1921-Cracovia wygrała mecz z węgierską drużyną Uipesti 2-1.
Często przeglądam tą rubrykę, ale informację o meczu piłkarskim z odległej przeszłości widzę chyba po raz pierwszy:-). A swoją drogą ciekawe, z jaką drużyną zagraniczną i kiedy spotkamy się w meczu " o stawkę"?
A to przepraszam.
Nie zwrocilem uwagi.
Całe szczęście
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)