Krolu i Robinie macie racje. tylko skoro ma byc prowizoryczny sektor dla gosci, to czemu nie maja czegos wymyslic, zeby nas tam bezpiecznie usadowic. juz widze co by sie tutaj dzialo jakbysmy to my juz teraz napisali, ze derby beda bez gosci.
moze rozwiazanie o ktorym pisal bart moglo by miec racje bytu. ciekawe czy byloby ich na to stac. sadzac po ich zarozumialych wypowiedziach tutaj, jacy to sa tolerancyjni, pewnie tak. hehe
-
-
2 październik Wisła-Cracovia - BEZ KIBICÓW GOŚCI!
Mam nadzieje ze proble zostanie jakos rozwiązany. Ten mecz nie moze sie odbyc bez naszych kibiców. W końcu musi być kogoś słychać na stadionie --> HEJ !!! HEJ !!! CRACOVIA !!!
ja co prawda nastawiam sie na ogladanie wTV ale bedzie to smutny mecz jak beda tylko kibice Wisly ...............ale i tak wygramy......
napewno nas wpuszcza nie wierze w to zeby takie swieto w Krakowie a oni robili jaja, zdaje mi sie ze oni robia juz w pewnym sensie jakies zamieszanie zeby ludzie zwiazani z Cracovia czyli my Kibice i w pewnym sensie zarzad mieli o czym myslec. jestem pewien tak jak bylo z meczem LECH - LEGIA tez narobili syfu ale jakos kibice weszli na stadion (owszem zgodze sie ze moga nie wposcic pare tysiecy ludzi z Cracovii ale ten tysiac napewno wejdzie)? wiem ze tak nie powinno byc ale coz ludzie w tym kraju robia wszystko zeby bylo zle!
Gwoli ścisłości. Dla nas jakikolwiek mecz bez kibiców gości nie jest powodem do radości ( niezły rym :o) ). Tym bardziej jeśli chodzi o firmy takie jak Legia czy Lech, czy też o spotkanie tej rangi, jak pierwsze od paru dobrych lat Derby Krakowa z waszą drużyną. Czytam wasze wypowiedzi i widzę że każdy z was wolałby aby na tym meczu były dwie ekipy, u nas głosy sa podobne, nie jesteśmy zadowoleni z takiego obrotu sprawy.
Kilka faktów:
- za ok. 2 miechy ma ruszyć remont naszego stadionu, jako pierwsza będzie budowana trybuna od strony al.3 Maja. Czyli placem budowy będzie teren na którym do tej pory stała trbunka dla gości. Postawić ją znów 2 października? Nie wiem czy się da, możliwe że prace będą już tak zaawansowane iż nie będzie to możliwe.
- trybuna na 1000 osób, zadaszona ma być gotowa do końca lipca,
- ostateczna decyzja nie zapadła jeszcze, przeciekające do tej pory informacje były plotkami.
W całym poście spodobała mi sie najbardziej wyopwiedź szparec'a. Z mojej strony - czy jeżeli klub ( Wisła lub Cracovia ) nie będzie w stanie zapewnić widzon bezpieczeństwa ma prawo zwiększać zagrożenie? I tu sie trzeba zastanowić.
Skoro nie potrafi zapewnic bezpieczenstwa na swoim stadionie,to moze mecz powinien byc rozgrywany na innym,na ktorym mozna takowe bezpieczenstwo zapewnic,hmm?
Tak słyszałem, że w trosce o kibiców Prezydent Krakowa zorganizuje mecz na błoniach.
To może na Hutniku? :) Tylko co na to kibice Hutnika? :)
curva nord
curva sud
moderatorzy - ja tylko daję przykład Rzymu (niestety NIEWYKONALNY)
Wiadomość zmieniona (30-06-04 16:33)
Co się martwicie. Zanim dojdzie do derbów, przypną nam pewnie w PZPN jakieś zamieszki pod budką z piwem (ala polar) i dadzą zakaz wyjazdów grup zorganizowanch ...
Witam Wszystkich kibiców Cracovii!:)
Jestem Wiślakiem i piszę tu po raz pierwszy. Na wstępie, chciałem Wam szczerze pogratulować awansu (zasłużonego) do I-szej ligi! Z niecierpliwością oczekuję Wielkich Derbów Krakowa, najlepiej oczywiście z kibicami obu zespołów! Kibicami, którzy jednak szanują rywali i stworzą atmosferę prawdziwego piłkarskiego święta... Pozdrawiam.
Craco - - coś Ty....
Pani mi mówi - niemożliwe
pani mi mówi - mnie się zdaje
pani mi mówi - niedowiary
pani mi mówi - że to żart
co jest możliwe to mozliwe
co mnie się zdaje to się zdaje
a pani nie wie co ja czuję
gdy śpiewam tango Cracovia
przecież tyle razy tłumaczyłem Ci: pzpn nałozy w dniu 28.09.2004 r. karę na nich za Katowice i te surowe kiełbaski: "najbliższy mecz bez udziału publiczności"
Opravcy załatwią telebim i będziemy się bawić na własnym stadionie ;)
Albo zajmiemy sobie sektorek C...
WJAZD Z BRAMĄ !!!!!!!!!!!!!!!
craco..to nie jest głupi pomysl:D:D:D
Problem jest i to ogromny, ale moim zdaniem można go w prosty sposób rozwiązać!!! Tak się zastanawiam - ilu będzie chętnych kibiców piłki nożnej z Krakowa do ogladniecia takiego meczu??? Biorąc pod uwagę fakt, że część kibiców po obu stronach Błoń jest neutralnych (chodzą na mecze zarówno Cracovii, jak i Wisły), jak również fakt, że na taki mecz przyjdzie grupa "kibiców", którzy za zwyczaj nie chodzą na mecze, ale przyjdą w poszukiwaniu wrażeń poza sportowych - wydaje mi się, że frekwencja powinna być około 20-tys. Problem jednak w tym, że oba stadiony mogą pomieścić połowę z tej liczby....Co zatem można zrobić by problem ten rozwiązac???
Albo przyjąć zasadę kto pierwszy ten lepszy (niby sprawiedliwą), albo rozwiązać go w inny, jak dla mnie jedyny racjonalny sposób (mam na mysli mecz zarówno na Kałuży jak i na Reymonta):
- wysokie ceny biletów dla kibiców gospodarzy - około 30-40 zł.
- jeszcze wyższe ceny dla kibiców gości - około 60-80 zł.
Takie rozwiązanie przyniesie obu klubom następujące korzyści:
- zmniejszy się prawdopodobieństwo zadymy na stadionie (poza nim to już inny problem) gdyż część "kibiców", którzy będą chcieli przyjść z takim a nie innym zamiarem odpuści sobie...Zapłacą tylko ci, których będzie interesowało widowisko i których będzie na to stać,
- przy normalnych cenach biletów zarobią przede wszystkim koniki, a oba kluby na tym stracą,
- przy takich cenach za bilet frekwencja i tak powinna być 100%, a jesli nawet nie to zysk i tak będzie ogromny, biorąc pod uwage również oszczędności na ochronie meczy.
Nie piszę tego myśląc o sobie, gdyż jak dla mnie przedstawione wyżej ceny są zbyt wysokie, ale jestem w stanie odłożyć taką kasę by przyjść zobaczyć wielki mecz, wielkie widowisko.
Wiadomość zmieniona (30-06-04 19:34)
Poza tym że spodziewane jest zakupienie przez kibiców ok.10000 karnetów Twój pomysł Vasago jest nierealny.
a tak poważniej nieco (w przeciwieństwie do moich poprzednich postów):
- nie jest możliwym wpuszczenie Pasiastych Kibiców na jakiekolwiek miejsca, gdzie cokolwiek poza betonem jest... niestety, żadne krzesełko by pewnie nie ocalało a wyliczenia "strat" pochłonęły by sporą część budżetu klubowego (dotyczy to również rewanżu)
- bezpieczniejszą dla postronnych mieszkańców, mogącą choć częściowo zneutralizować negatywne emocje i negatywne skutki byłaby sytuacja obecności kibiców i Klubu i towarzystwa na trybunie
CZYLI I TAK ŹLE I TAK NIE DOBRZE.
ale cały czas apeluję - nie pozwólmy nikomu zniszczyć tego dnia, tak ważnego dla wszystkich... jest jeszcze trochę czasu, może jednak coś się uda?
dodo64 napisał(a):
> Poza tym że spodziewane jest zakupienie przez kibiców ok.10000
> karnetów Twój pomysł Vasago jest nierealny.
Skąd Ci przyszło do głowy te 10 tysięcy??? W zakończonym II ligowym sezonie było moim zdaniem 5 tys. kibiców Cracovii, którzy przychodzili na wszystkie mecze bez względu na atrakcyjność rywala. Np. w meczu z Błękitnymi Stargard Szczeciński widzów było tylko 3,5 tys.
Vasago on pisał o Wiśle :)))
Nie można zrobić twojej licytacji i wogóle prawie niczego bo u nich zdecydowana większość miejsc bedzię wykupiona już na całą rundę.
Wiadomość zmieniona (30-06-04 23:20)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)