W kilku watkach pojawiaja sie gadki o jakiejs spoldzielni dzialajacej w drugiej lidze. Mozecie mnie uswiadomic o kogo chodzi bo chyba nie jestem na biezaco?
-
-
Jaka spoldzielnia?
W MMKS Pogoń Szczecin (dawna Piotrkovia) jest kapitałowo zaangażowanych 3-ch buznesmenów znanych ze sponsorowania piłki.
1. Ptak (pogłoski mówią ,że planuje również sponsorowanie ŁKS)
2. Dąbrowski (Radomsko)
3. Stasiak (Opoczno)
Jak narazie jest Pogoń na awans i 2 "zające" a (pkt. 1) mówi się o 3-im.
Oczywiście wszystko jest legalne ale niesmak jak się na to patrzy pozostaje.
ale przeciez dabrowskie sie wycofal juz z radomska...
oficjalnie sie wycofał (nie wolno mu jako "menedżerowi", czyli handlarzowi zywym towarem, w Ptakovii jest przez "pełnego nocnika") - ale wciążl jest "właścicielem" 9 zawodników, którzy tak zagrają jak on im kaze
Warto tu dodać że wątek domniemanej spółdzielni na froncie II ligi stworzyła redakcja sportowa krakowskiego portalu Interia.pl, będącego w grupie kapitałowej Comarch sponsorującej zespół Cracovii.
maniek, racja. ale czy to cos zmienia? mnie sie wydaje ze taki artykuł raczej nikomu nie zaszkodzi, a moze troche utrudnic "prace" przywolanym klubom. choc z drugiej strony patrzac na mecz w Opocznie i biorac pod uwage fakt, ze w tym kraju mozna robic co sie tylko chce (jak sie ma kase) to chyba jednak wiele nie zmieni.
maniek, jeśli naprawdę nie widzisz różnicy między artykulem na portalu internetowym nawet przyklejonym do ComArchu (jawnie) , a współwłasnościa kilku klubow na raz ("tajnie", bo przez pełnonocników) - to oznacza, że Ptak ci na oczy narobił :).
PS: sympatię do kibiców ze Szczecina straciłem po tym, jak po wielkich "aferach" z Pogonią Nową - teraz wszyscy (łącznie z Chlandą i Pawlakiem) mają ją głęboko w d*** uważając za "Pogoń" Ptakowię przywiezioną w teczkach z Piotrkowa i zasiloną zawodnikami z innych klubów, bynajmniej nie szczecińskich, a właśnie powiązanych z Ptakiem kapitalowo.
To prawie tak samo jakbyśmy teraz wykorzystując klopoty finansowe pana BC kupili sobie pewną śmieszną drużynkę i mówili, że jesteśmy aktualnym mistrzem Polski. Ale - w odróżnieniu od Was - nigdy na to nie pójdziemy.
Wzrosł natomiast mój szacunek do kibiców i dzialaczy Ślaska. W odróżnieniu od Was, jak Polar im się postawił - zaprzestali kroków w kierunku pożarcia innego klubu. Kibice - rozumiem, że ze smutkiem, ale ze zrozumieniem - przyjęli to, że zagrają w III lidze.
I za to (mimo, ze Śląska i jego kibiców nigdy nie lubilem) - zaczynam ich cenić i zyczę im jak najszybszego powrotu do II ligi
Was, kibice ze Szczecina (obecnie superfani drużyny pana Ptaka) wprawdzie też nigdy nie lubiłem, ale ceniłem Was za waszą walkę z bekdasami, gondorami i podobnymi palantami. Teraz przestałem was cenić. Zupełnie
I przypuszczam, że nie tylko ja
A po obecności Ptaka w Opocznie na meczu KS Stasiak - Cracovia (co on tam robił, powinien dopingować swój rzekomo ukochany klub w nieodległej Łodzi - nieprawdaż?) - jestem, w 100 procentach, pewien, że ta legalna spółdzielnia istnieje.
Coż- Ptak narobi wam do waszego gniazda, i pojdzie sobie, a smród przylepi się do was. Ale to wasz wolny wybór...
pogłoska o sponsorawaniu ŁKS przez ptaka była dziennikarską kaczką na zamówienie ptaka aby zrobic zamieszanie przed Meczem ŁKS - MKS Pogoń.
Sponsorzy jak i kibice ustosunkowali sie negatywnie do powrotu Ptaka co widać po oprawie środowego meczu.
fotki na www.lksfans.pl
pozdro
p.s. ja słyszałem o spółdzielni wielkich miast (Łódź, Kraków, Gdynia itp) przeciwko wioskom
[IMG]http://www.lksfans.pl/zdjecia/go.aspx?w=640&img=/zdjecia/2003.08.13.2/P1010009.JPG[/IMG]
dr jekyll - nigdy nie pisałem tu że lubię A. Ptaka i naprawdę nie wiem dlaczego próbujesz mnie obrazić. Ja nie użyłem żadnego obraźliwego sformułowania na tym forum. To tylko źle o tobie świadczy człowieku.
Ale do rzeczy - nie ma absolutnie żadnego dowodu na istnienie takich układów w ramach tzw spółdzielni. Pogoń miała ograć ŁKS i ... o mało nie przegrała. Czyli już raz wasze domysy się nie sprawdziły. Te słowo spółdzielnia jak wytrych traktujecie, czym wyrażacie tylko waszą niemoc, a może raczej niemoc waszych kopaczy. Mam wrażenie, że macie kompleks rywala zza miedzy i tym bardziej poprostu was złości że w tym roku ekstraklasa pewnie nie dla Cracovii. Podejrzewam, że gdyby Cracovia wygrywała nie było by tu tematów zastępczych i co niktórzy nie wypisywaliby kogo cenią, a kogo nie, co i tak mnie osobiście nie obchodzi, bo osobiście nikogo z tego forum nie znam. A jeżeli interia.pl ma dowody to niech sobie używa codziennie i najlepiej niech do sądu idzie. Ale jeżeli nie ma... to po co sfrustrowanych ludzi męczy, takich jak dr jekyl.
po teksciku o sraniu dr jekylla juz sie tu nie odzywam, dopiero w czerwcu - albo bede wam gratulował, albo życzył dobrego sezonu w II idze 2004/05. Pozdrawiam obiektywanie myślących, cześć.
p.s. a ja słyszałem że Prezes mojej spółdzielni chce podwyższyć czynsz, a to wredny prezes, a to zasrana spółdzielnia - z pozdrowieniami do kibiców Cracovii.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)