a za co miałby być odpowiedzialny jako menadżer??
-
-
Mikulski w Cracovii?
Wiśniewski jak wiśniewski, ale Kompała i Król to by się przydali...
Mikulski w Cracovii? hehehe weźcie go sobie nawet dziś,interes jak z przytułą,gość jest cienki jak siur pająka i gdyby nie ten składzik już dawno strzygł by trawke przy krakowskiej.no i dlaczego w ostatnim meczu z piastem wpuścił naszą perełke(wiśnie) na 20 min. przed końcem-to tak jak by w waszym ostatnim meczu bojar grzał ławe,parodia.nara
Lepsze wrogiem dobrego... chyba tak brzmi to przysłowie. Powiem szczerze, jakoś mnie nie przekonuje ten pomysł. Wydaje mi się, że w Cracovii nie powinno być miejsca na karuzele trenerskie, a decyzja o ściągnięciu Mikulskiego byłaby wstępem do zabawy.
Mikulski jako menager? Chyba tylko czekający na okazję do zwolnienia Stawowego. Na zabawę w menago, to może sobie Engel pozwolić. Jak ktoś prowadził reprezentację i coś (?) z nią osiągnął to może nie mieć już motywacji do prowadzenia ligowca. Ale nie Mikulski.
Mikulski jako wsparcie dla niedoświadczonego Stawowego? To jak powiedzenie trenerowi: OK, coś zrobiłeś, ale wiesz, nie do końca ufamy, że będzie Ci tak dalej szło, masz tu Albina, on Cie pokieruje... Trener MUSI czuć, że ma pełne poparcie, musi ufać w swoje pomysły, a nie zastanawiać się, kto go zastąpi jak się potknie.
To jak gra Cracovia, jak zachowują się gracze po przegranym meczu (jak w Gorzycach), ta sportowa złość, to zasługa atmosfery w zespole. A do stworzenia jej przyczynił się właśnie Stawowy. Nie raz na tym forum wychwalano postawę chłopaków, ambicję, zapał, chęć do gry. Uważam, że to zasługa Stawowego.
Bardzo bym chciał, zresztą myślę, że nie tylko ja, aby Cracovia była wielka nie tylko wynikami, ale i postawą jej graczy, trenerów i działaczy. Bo do tego zobowiązuje tradycja. I mam wątpliwości czy zatrudnienie Mikulskiego przyczyniłoby się do tego. Nie chcę za kilka lat czuć się tak, jak teraz kibice Radomska. Może przesadzam, ale... przestrzegam.
Stawowy powinien zostać. Nie raz już o tym pisałem, ale nie można się okopywać i bronić przed zmianami. Albin Mikulski jest dobrym trenerem i jego wiedza na pewno przydałaby się i Cracovii i Stawowemu. Oprócz Mikulskiego jest chyba tylko jeszcze jeden trener, którego chętnie widziałbym w Cracovii, to "Bobo" Kaczmarek. To są ludzie, którzy mają spojerzenie na piłkę i nie raz już udowodnili swój trenerski warsztat. Stawowy ma poparcie w klubie i wie o tym bardzo dobrze, on nie powienien się bać Mikulskiego tylko cieszyć z jego obecności. Przypominjcie sobie jak Polonia zdobywała mistrzostwo, wtedy trenerem był Wdowczyk, ale z tylnego siedzenia wszystkiego pilnował Engel, który za chwilę (z reprezentacją) pokazał co potrafi i układ ten nikomu nie przeszkadzał, a Wdowczykowi pozwolił zaistnieć jako trenerowi, a wkrótce nawet kandydatowi na selekcjonera - po Engelu właśnie. Chcemy wzmocnień na boisku, nie bójmy się więc wzmocnień też w sztabie szkoleniowym.
Ale Mikulski pełnił by rolę "menadżera"...I wszostko bęzdzie jasne po meczu w piątek jeśli mu się spodoba to może i przyjdzie ale Stawoy jak najbardziej zostanie po awansie Mikulski będzie tylko menadżerem a Stawowy napewno zostanie po awansie do 1 ligi
ja myśle że na pierwszą lge ktoś taki jak Mikulski by nam sie przydał jak tylko jest kasa zeby go zatrudnić przy jednoczesnym pozostawieniu Stawowego to czemu nie.
Zaszkodzić - na pewno nie zaszkodzi, a wręcz może pomóc!
po meczu z Tlokami akcjie Stawowego zmalaly i wcale sie nie dziwie.
To ze Cracovia gra widowiskowo to jedno ale ,ze gra przerazliwie nieskutecznie to drugie.
I naprawde potrzebny jest trener ktory potrafi z tej druzyny zrobi zespol na miare nie tylko I ligi ....A to czy sie kogos lubi czy nie...... niestety ale nie moze decydowac .
Wygrana z Tlokami to pewne baraze i spokojne sny ,kazdy o tym wie ......
a teraz trudny mecz 11 i baraze ktore nie beda latwe o tym trzeba pamietac .......i nie mozna ryzykowac kiedy jest sie tak blisko I ligi.....bo tego potomni moga nie wybaczyc.....
Bog wybacza Cracovia nigdy..........
USZANUJ GLUPOTE BRATA SWEGO ;PAMIETAJ ON NAD TYM MYSLAL........
Wiadomość zmieniona (09-06-04 22:53)
Mikulski do Cracovi!!!!!!!!!trenerowi przyda sie ktos taki jak Albin Mikulski.To może byc całkiem niezły DUET.Warto postawić na niego.
a ze Szczakowianki zawsze mozna sciagnac Króla,Wiśniewskiego,Kompałem i jeszcze tam paru
Albin ma wiele triumfów via Wawel w 2 lidze, ogólnie jak klub jest ustabilizowany to wszystko zmierza do dobrej pierwszoligowej klasy, bierzcie albinosa bo jest dobry !!! I tryjumfów w pierwszej lidze życze jako stwardziało-zatwardziały pies mistrzowsko wiślacki !!
Ja Mikulskiego cenie juz od dlugiego okresu czasu. To dobry trener, z pewnym warsztatem,ale mimo wszsytko bez suxecow w ostatnich latach...
Bo jesli chcemy grac w I lidze i w dalszej przyszlosci walczyc o puchary to sukcesem nie moze byc Wawel w II lidze.
A kogo ze Szczakowianki bym wzial?Bledzewski - nie no,zart:)( to w kontekscie innego tematu;-). Ale Wisniewski,Iwanski,Krol jak najbardziej.
Podobalo mi sie co kiedys Albin zrobil z Wojcikiem w Plocku:-))))
Kto teraz jest menedżerem Cracovi?
Menagerem jest W. Stawowy.
z forum szczakowianki :
Wysłany: Czw Cze 10, 2004 12:34 Temat postu: BEZ MIKULSKIEGO!!??:(
--------------------------------------------------------------------------------
,,Na dzisiejszym zebraniu zarządu klubu piłkarskiego K.S. Szczakowianka Jaworzno S.S.A. postanowiano, że obecny trener Albin Mikulski zostanie odsunięty ze Swojej funkcji i w meczu z Cracovią Kraków zespół poprowadzi Andzej Sermak. Z drużyną do Krakowa pojedzie 22 zawodników, ale wyjściowa jedenastka zostanie podana dopiero pare minut przed rozpoczęciem meczu.............."
jesli to prawda co pisze Pantera , to moze za wczesnie zaczeto mowic o przejsciu Mikulskiego do Cracovi ......i teraz na 22 zawodnikow nikt do konca nie bedzie wiedziec kto zagra .......zaczyna byc nerwowo a tego pilka nie lubi.Czy juz wiadomo kto sedziuje????????
SZANUJ GLUPOTE BRATA SWEGO;PAMIETAJ ON NAD TYM MYSLAL........
sorki to powinno być w tym temacie
ze strony Szczakowianki:
"Mając na uwadze dobre imię SSA Szczakowianka, jak również trenera Albina Mikulskiego oraz ze względu na propozycję pracy pana Mikulskiego w SSA Cracovii, w porozumieniu z Zarządem SSA Szczakowianki ustalono, że zespół SSA Szczakowianka w meczu z SSA Cracovia w dniu 11.06.04. nie będzie prowadzony przez I-go trenera.
Niniejsza decyzja ma na celu ochronę dobrego wizerunku klubu i trenera oraz ucięcie wszelkich spekulacji dotyczących powyższego tematu.
Podpisali:
Zarząd SSA Szczakowianki: Tadeusz Fudała, Andrzej Kolat, Marek Polański
I trener Albin Mikulski"
Do zasadniczego watku nic nie mam
ale tak zwany kontekst mnie wnerwia
Bo co bedą wypisywać sabotażyści-psiaki po meczu,
który wierzę w to głeboko, wygramy?
A no że nie został wygrany na boisku tylko gdzieś na zapleczu.
Baaaardzo mnie to wpienia.
Mikulski tylko na trybunach!
Władze Szczakowianki Jaworzno natychmiast zareagowały na informacje, iż trener Albin Mikulski może w przyszłym sezonie prowadzić Cracovię. Szkoleniowiec będzie na jutrzejszym meczu w Krakowie, ale obejrzy go tylko z trybun.
Poniżej treść oświadczenia wydanego przez klub z Jaworzna.
"Mając na uwadze dobre imię SSA Szczakowianka, jak również trenera Albina Mikulskiego oraz ze względu na propozycję pracy pana Mikulskiego w SSA Cracovii w porozumieniu z Zarządem SSA Szczakowianki ustalono, że zespół SSA Szczakowianka w meczu z SSA Cracovia w dniu 11.06.04. nie będzie prowadzony przez I-go trenera.
Niniejsza decyzja ma na celu ochronę dobrego wizerunku klubu i trenera oraz ucięcie wszelkich spekulacji dotyczących powyższego tematu."
Podpisali:
Zarząd SSA Szczakowianki: Tadeusz Fudała, Andrzej Kolat, Marek Polański
I trener Albin Mikulski
źródlo: interia.pl
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)