Prezes Misior przekazał nam wyjaśnieie w sprawie sytacji w sekcji hokejowej.
Wyjaśnienie w sprawie sytuacji w sekcji hokejowej.
1. Jutro o 15.00 odbędzie się w klubie spotkanie z radą drużyny oraz działaczami sekcji. Na tym spotkaniu zapadną ostateczne decyzje co do zasad funkcjonowania sekcji. Po spotkaniu odbędzie się konferencja prasowa.
2. Rzeczy nie podlegające dyskusji:
- sekcja z całą pewnością będzie istnieć.
- sekcja będzie mieć budżet dużo wyższy niż w zeszłym roku.
- spółka wywiąże się z minimalnych zaległości, jeśli zostaną one odpowiednio zgłoszone i przygotowane do wypłaty - jeszcze w tym tygodniu
- sekcja będzie trenować w sierpniu, tak jak trenowała już w lipcu - co jest ewenementem od lat
- budżet uchwalony będzie święty i realizowany płynnie
3. Wniosek z powyższego: w sekcji będzie lepiej i dostatniej niż w ubiegłym roku; nadchodzi stabilizacja, której Cracovia nie miała od lat.
4. Jeśli ktoś myśli, że w sekcji w trybie natychmiastowym MUSI być eldorado - myli się i nie zamierzam z nim współpracować. Zapewniam, że łatwo znaleźć ludzi do wydawania pieniędzy.
5. Jeśli ktoś myśli, że będzie zarząd spółki szantażował - mediami, strajkiem, itd... - myli się i nie zamierzam z nim współpracować.
6. Jeśli ktoś nie umie przygotować budżetu i domaga się zamiast przewidzianych pieniędzy 10-krotnie wyższej kwoty - nie nadaje się do zarządzania sekcją.
7. Nie zamierzam współpracować także z rzecznikami prasowymi hokeistów - wkład pracy niektórych z nich jest minimalny, a uprawnienia do wydawania pieniędzy spółki - żadne.
8. Sekcja musi się odwrócić od zajmowania się bzdurami do problemów faktycznych jakim jest nie przekazanie lodowiska Cracovii i braku możliwości zamrożenia lodu w odpowiednim terminie, co sprawia, że musimy ponosić ogromne koszty przygotowań do rozgrywek. Cracovia musi walczyć o lodowisko, bo dopiero zarządzanie lodowiskiem da hokejowi perpektywę, bez której inwestowanie w krakowski hokej nie ma ekonomicznego sensu.
9. W sekcji będzie porządek.
Cała reszta gazetowo-internetowej SPRAWY hokeistów - w której nikt nie zapytał zarządu spółki o zdanie to histeria, z której wyciągam właśnie wnioski.
A do internautów apeluję: rozróżniajcie plotki i pomówienia od faktów. Nie komentujcie plotek.
Prezes MKS Cracovia SSA
Paweł Misior
-
-
HOKEJ - wyjaśnienie Prezesa Misiora
Do działaczy :
1.dementujcie plotki zanim zostana skomentowane - w takiej ilosci
2.informujcie o waznych sprawach zanim ludzie zaczna pytac
i podejrzewac
3.pozbywajcie sie klamcow szerzacych nieprawdziwe informacje
( a co za tym idzie denerwujacy zwyklych szarych ludzi )
1.Cracovia Pany
2.Cracovia Pany
3.Cracovia Pany
Panowie,bardzo dobrze ,że powoli sytuacja Hokeja krystalizuje się tzn. wiadomo,ze hokej nie został "zapomniany" , ale jest deklaracja,ze będzie istniał i że będzie miał się coraz lepiej. Z deklaracji wynika,że pieniądze będą,ale bardzo duże sumy przeznaczone na tą dyscypline nie wchodzą w gre .....
BYŁEM PEWIEN ŻE PREZES ZAMIEŚCI TU TAKIE DEMENTI.
Jego treść może tylko cieszyć. Punkt 8 to kwintesencja mojego zdania na temat przyszłości hokeja. Nie ma obiektu, nie będzie sekcji na poziomie.
Pozdrowienia dla Pawła Misiora, jedynego prezesa w Polsce, który potrafi odpowiedzieć na internetowym forum. (już po raz drugi )
i komu tu wierzyć... totalna dezorientacja...
Wyjaśnienie Prezesa - OK... ale czy po lekturze dzisiejszego DP nie ryszyłoby któregokolwiek "Pasa"? czy można było milczeć?
Misior - 100% racji!
Infrastruktura musi iść w parze z rozwojem sekcji!
Za kilka tygodni minie rok (!!!) jak ponoć zostało przekazane lodowisko Cracovii a rzeczywistość nieco odbiega od postanowień rady Miasta!
ja wiem komu wierzyć -- PREZESOWI
Albo inaczej. Jak nie Prezesowi to komu :)
BRAVO!!!!!!
Panie prezesie oby pana słowa ciałem się stały. Co do tych kłamstw to pan wie najlepiej był bym ostrożny.
To co się stało jeśli nic się nie stało?
Fakty są takie że były (są?) problemy. Widziałem trening wtorkowy ;-)
O co chodzi hokeiści chcieli za dużo kasy ?
Trzymam za słowo !
Cracovia jest wielka !
Panowie prezesi pamietajcie stara prawde nie zbudujecie swego szczescia na nieszczesciu innych!!!
Dlaczego prezes pozwala na samowolkę i dopiero jak na forum ludzie podnieśli larum to oznajmia, że wszystko OK itp...
Hokeiści na treningach nie dostają od klubu wody choć ma ją za darmo od sponsora...
Nie pojechali na trening bo nie ma kto za transport zapłacić...
Prezes mówi, że hokejem zajmują się osoby niekompetentne i nie przeszkadzało mu to aż do teraz...
Sekcja nie ma budżetu bo pewnie nie ma osoby za niego odpowiedzialnej...
Wiem i rozumiem, że o pewnych rzeczach na forum dla dobra hokeja nie należy mówić. Ale czy to są te rzeczy ??
Chętnie przeczytam wyjaśnienie - może być na priva.
PS Nawet jak stracę nicka to i tak moją jedyną miłością będzie Craxa !!
cieszę się , że Paweł zajął stanowisko w tej sprawie ...
a tobiasz i tak jest dla mnie dupkiem i zdania nie zmienię ...
19 dni później
No i zaczęło się... pierwszy trening na lodzie, zbiórka na lodowisku w Krakowie, podstawiony autobus jest nas zaledwie 12 ale pierwszy trening... W sumie każdy ma ochotę wyjść na lód. Kilku chłopaków dostało część nowego sprzętu reszta jest w miarę zadowolona ze starego jak na razie wszystko dobrze. Kolejne treningi i nic się nie zmienia dalej jeździ nas śmieszna ilość rzadko kiedy jest dwóch bramkarzy, pojawiają się pierwsze kontuzje czy obtarcia. Pierwszy sparing z podhalem - mecz na tragicznym lodzie my będąc 4 raz na lodzie graliśmy tragicznie, ale to akurat normalne a ze "Szarotki" grały równie beznadziejne widowisko było na poziomie c-klasy piłkarskiej. Kolejne treningi, oprócz Sabora i Karvina praktycznie nikt nami się nie interesuje nie mamy kierownika drużyny jeździmy na treningi zupełnie sami jakby amatorzy umówili sie na "gierkę", dalej nie ma wzmocnień a miało być ich wiele każdemu powoli odechciewa się grać w hokeja klimat w drużynie bardzo "luźny", a od strony technicznej treningi hokejowe w 9 +1 bramkarz mijają się z celem!!! Całe to znużenie i zniechęcenie potęguje fakt ze np. Sanok ma o wiele lepszy skład od nas a wkoło nas robi się tylko bezsensowny szum no i oczywiście dalej nie mamy podpisanych umów... Jutro rozpoczyna się 3 tydzień na lodzie, jeśli nie przyniesie on jakiś widocznych pozytywnych zmian nie widzę tego zbyt optymistycznie...
zrodło
www.hokej.CRACOVIA.krakow.pl
Ciekawi mnie ilu hokej ma obecnie działających działaczy zdeklarowanych jako działacze, nie jako wspierający hokej.
żeby nie było niedomówień tekst nie jest napisany przeze mnie (pojawiły się takie sugestie) tylko naprawdę przez zawodnika Cracovii - a z tego co wiem to nie atakuje nikog tylko po prostu pokazuje jak drużyna to widzi ze swojej strony - ale mogę powiedzieć że na wczorajszy trening pojechało już 14 zawodników no tylko pozostaje sprawa z drugim bramkarzem.... Dlatego nie róbmy sensacji z tego powodu...
Craco - Twój post jest dla mnie zagadką....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)