Dane z listy "500 Polityki"
KGHM: 14 pozycja (spadek w stosunku do 2002, wówczas 11)
Przychody ogółem:5486181000 (czytaj: pięc miliardów czterysta osiemdziesiąt sześć milionów etc.)
Zysk brutto:569331000 (czytaj: pięćset szećśdziesiąt dziewięć milionów etc)
Zysk netto:411557000 (czytaj: czterysta jedenaście milionów etc)
Zatrudnienie:17994 (czytaj siedemnaście tysięcy etc)
i czy sądziesz, że TAKA Firma, z TAKIMI PIENIĘDZMI - pozwolić sobie może na to, by FIRMOWY KLUB szwędał się po drugiej lidze? Czy Prezes Zagłębia Lubin pan Błądek, będący jednocześnie szefem TEJ FIRMY (KGHM) - ot tak "popuści".... gdyby nic nie robił - to wtedy byłby FRAJEREM!
Niesteyt - KGHM jest spółką skarbu państwa, niestety stanowiska w niej są zależne od "klucza politycznego".... taka jest prawda
I jeżeli pada tu i ówdzie tekst o spółdzielniach, o układach, kupowanych meczach, przekupnych sędziach - to nie chodzi o dokuczenie Twojemu Klubowi, wyzywanie tegoż Klubu, obrażanie kibiców, działaczy czy też piłkarzy Zagłębia - to jest po prostu smutna KONSTATACJA FAKTÓW...
ot w takim kraju żyjemy :(:(... i Ty i ja :(:(
-
-
Dajcie spokój ze SPÓŁDZIELNIAMI
Miedziany napisał:
"Po meczu w Chorzowie wszystko może być jasne, obawiam się, że nie wygramy bo jesteśmy za słabi".
Skoro jesteście tacy "słabi" i wygraliście gładko 3:0 (mecz nadal trwa, ale niech i tak zostanie) to chyba wszystko staje się jeszcze jaśniejsze, co?
Żebyście Wy wiedzieli jak kibice Zagłębia narzekają na SKĄPSTWO KGHM`u. I nie bez powodu. To już nie te czasy gdy firma w latach 80-tych wydawała rzekę pieniędzy na klub bo tak im się podoba. Na obiecankach (tablica świetlna, przebudowa stadionu) się zazwyczaj kończy. KGHM chyba tylko za reklamę na koszulkach płaci... A te żenujące texty o przekupywanych meczach to jakieś Wasze kompleksy, że ciągle jeszcze niejesteście na oczekiwanym miejscu w lidze. Chyba jeszcze nie umiecie przegrywać... nauczycie się ;)
Proponuję zamknąć ten wątek ze śmiesznym tematem, załozony zresztą przez przedstawicieli najbezczelniejszego klubu-przekręta.
mosku - dajmy szans miedziowemu, moze jeszcze czyms zablysnie :)
biedni pilkarze i dzialacze Ruchu, kibice chyba nie uwierza w ich tlumaczenia :D:D:D:D:D
Chciałem tylko dac Wam do zrozumienia, że robicie z siebie pośmiewisko na całą Polskę tymi skomleniami o sprzedawanych meczach. Ale chyba byłem zbyt naiwny, iż to do kogoś dotrze. Osobiście mam nadzieję, że to Wy, zamiast Bełchatowa będziecie walczyć o I ligę!
EOT, można zamykać ;-)
Wiadomość zmieniona (28-05-04 19:12)
Moze racja, szkoda mi oczu na czytanie wypowiedzi tych miedzianych pal.
Nie chce mi sie sprawdzac - ale nie macie swojego forum?
Na koniec tego wątku, jedno zdanie do pewnych siebie głupków z Lubina:
Ty wy już niedługo nauczycie się przegrywać. I to tak skutecznie, że będziecie dostawać baty w III - IV lidze. Tam gdzie jest wasze miejsce. Oprócz, oczywiście, kryminału.
Następne wpisy sfrustrowanych kibiców Cracovii przekonujące o tym, że jeszcze nie zasługujecie na I ligę.
Mimo wszystko tak jak moi koledzy z Lubina, którzy pisali w tym temacie - wolę Cracovię w I lidze niż np. Bełchatów lub Jaworzno - może nie wszyscy kibice Cracovii mają dostęp do internetu? Taką mam nadzieję...
Nie tobie oceniać, czy zasługujemy.
Na pewno naszym zdaniem bardziej niż wy.
Powiem jasno i szczerze: relikcie komuny!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)