Wszystko wskazuje na to, że po zakończeniu sezonu z Cracovią pożegna się Karol Piątek. Wraz z Bojarskim, Wróblem i Przytułą zasilił ,,Pasy” w przerwie zimowej i choć z krakowskim klubem wiązał duże nadzieje, nie spełniły się tak, jakby tego oczekiwał. Jego gra ogranicza się tylko do występów w rezerwach.
Piątek jest wychowankiem Błyskawicy Luzino. Grywał już w takich klubach, jak Lechia Gdańsk, Arka Gdynia i ŁKS, z którego przybył właśnie do Cracovii. Jest on z pewnością utalentowanym graczem, który może występować zarówno na lewym boku obrony, jak i pomocy. Jego największym sukcesem jest złoty medal Mistrzostw Europy U-18, które odbyły się w Finlandii w 2001 roku.Dlaczego zamierza odchodzić? [b]- Przyszedłem tu, aby grać, tymczasem rzeczywistość jest zupełnie inna. Mam kontrakt do czerwca i prawdopodobnie opuszczę krakowski klub. – odpowiada Piątek[/b]. I faktycznie. Zawodnik ten jeszcze nie zdążył zadebiutować w oficjalnym meczu. Nie będzie to łatwe. Trener Stawowy stawia na innych, nawet wtedy, gdy kontuzjowana była niemal cała linia obrony. W ostatnim meczu (z Jagiellonią 1:0) nie załapał się nawet na ławkę rezerwowych, a mecz oglądał z trybun.
Młody piłkarz ostro pracuje na treningach i prezentuje się całkiem nieźle. Jego jedyną szansą są dobre występy w rezerwach Cracovii. Najbliższa okazja już w sobotę z Orłem Piaski Wielkie.
źródło: www.sportowefakty.pl
Ps.Mam nadzieję, ze dostanie wreszcie szanse na grę w pierwszej jedenastce, bo naprawdę ma spore możliwości.
-
-
Piątek odejdzie???
Panie Stawowy!!!!Halooooooo!!!Obudzi się Pan wkońcu????
Piątek - po tym meczu wiem juz dlaczego trener nie stawia na niego... niby jego gra jest poprawna ale to nie jest to ... widac brak zgrania z reszta zawodników , waleczny dobrze wyszkolony technicznie to sa niewatpliwe atuty ale proces aklimatyzacji w zespole niestety jeszcze trwa , bardzo ładna bramka z 25 metrów . źródło: Robert
A swoją drogą szkoda chłopaka .... a może powinien uzbroić się w cierpliwość?
Wiadomość zmieniona (26-04-04 12:57)
szkoda chłopa - nie może być totalną niemota skoro tyle grał w tym ŁKSie...
LEPIJE GO WKOŃCU WSTAWIC CHOCIARZ NA 20 MINUT SZKODA MŁODEKO CHŁOPAKA
drugi bedzie Szczota.
Niektóre decyzje Stawowego są dla mnie zupełnie niezrozumiałe vide Piątek,Szczota.......... :-/
EEE tam. Wychodze z zalozenia ze Stawowy to dobry trener ( Daj Boze ) i wie co robi, poza tym sciagnie na jego miejsce ( Daj Boze ) innego, lepszego pilkarza przypuscmy Burk.... nic nie mowie :-)
Burk......? powiadasz ..... ja też nic nie powiem... :):)
stawowy to waRIAT
Martinez.
Według Ciebie Stawowy powinien wystawiać w meczu 22 zawodników?
Piątek nie gra bo są od niego lepsi.
Proste?
Jeśli oddadzą nam za niego Pawła to no problem :-)
Ale i tak wg. Stawowego Ankowski jest lepszy od wszystkich i moge sie zalozyc że wczesniej go zobaczymy niz Szczote czy Piątka choć bedzie w gorszej formie. Jeśli tak cięzko pracuje Piątek na treningach to niech dostanie jakąś nagrode za to, bo takto straci motywacje i rzeczywiscie odejdzie.
Jak to "wcześniej zobaczymy" Ankowskiego niż Szczotę? Szczoczarz wchodzi niemal w każdym meczu i nie prezentuje się niestety najlepiej a Ankowski grał ostatni raz bodaj we wrześniu. Piątek nie bardzo radzi sobie w rezerwie , myślicie , że okaże się rewelacją w lidze drugiej? Pewnie gdybyśmy byli w środku tabeli dostałby szansę juz wcześniej , ale walczymy o coś bardzo konkretnego więc nie spodziewajcie się , że Stawowy wpuści na boisko zawodnika słabszego o tych , którzy grają...
SOŁTYS - piszesz "Jeśli tak cięzko pracuje Piątek na treningach to niech dostanie jakąś nagrode za to" - OK... a jak przez tę "nagrodę" przegramy np. z Tłokami?
ja rozumiem chłopaka ale nikt mu nie dawał gwarancji, że jak przyjdzie to od razu musi mieć miejsce w wyjściowej "11"... a zaraz, zaraz kto na jego pozycji gra? chyba taki niezbyt wysoki, łysy facio.... Baster się nazywa? .. a to ten co za ostanie mecze cholernie niskie noty dostaje...:):):):)
td, nikt mu nie dawał gwarancji, zgadza się, ale on nasz klub pewno nie małą kase kosztuje. Niewiem czy Cracovia jest już na takim etapie, by zatrudniać pracownika w klubie, nie angażując go ani razu w pierwszym zespole. Ale może nas stać na to..
Pluton.....
Skoro Piątek jest niby cienki to po kiego Go ściągali............
Jak zawodnik ma się sprawdzić i zgrać z zespołem skoro trener nie daje mu szansy..........
Kontuzjowany jest Wacek i wydawałoby się że Stawowy postawi właśnie na Karola,a tymczasem na prawej gra Radwański-To jest przywiązanie do nazwisk......
Skoro Piątek grał w reprezentacji U-18 która zdobyła mistrzoswo Europy to chyba jednak musi być dobry.....
I na koniec Ci coś zacytuje..."...Trener Stawowy stawia na innych, nawet wtedy, gdy kontuzjowana była niemal cała linia obrony....."NO COMMENT
Wiadomość zmieniona (26-04-04 21:08)
Jak bedziemy zakladac ze wejscie jakiegos piłkarza spowoduje porazke Cracovii to wogole po co wprowadzac nowych graczy, jak slusznie zauważył Martinez gość nie przypadkiem znalazł się w reprezentacji. Drumlak choć nie przygotowany do sezonu już sobie pograł w I składzie, wszystko zależy od Stawowego.
A co do postu Baylaya to troche przesadziles z frekwencja Szczoczarza i wg. mnie lepiej sie prezentował od Any i teraz też nie jest zły.
To, że grał w reprezentacji to akurat żaden argument- Zawadzki też grał, i to jak! :))) Ja jestem za Piątkiem- on był podporą ŁKS-u, i nie może być tak, że nagle stracił wszystkie walory. Na pewno mógł zagrać w każdym meczu, w którym wystąpił w obronie Świstak, bo to nie jest niestety, w odróżnieniu od Karola, zawodnik na miarę naszego klubu. Zawsze popieram Wojciecha Stawowego, jest to nasz najlepszy trener w mojej "karierze" kibica, ale z Piątkiem chyba popełnia błąd. Nawet jeśli dostanie szansę i zagra przeciętnie to przez niego nie przegramy, bo z pewnością jest to zawodnik na jakimś poziomie- a przynajmniej będziemy wiedzieć jak wygląda ten chłopak w meczu.
Powodzenia Karol!!!!
Ja też od dłuższego czasu dopominam sie o Piątka:
1. w ŁKS-ie należał do lepszych (dwa razy oglądalem go na żywo w 2 Lidze),
2. łódzcy kibice bardzo go chwalili,
3. jak już wspomniano. w reprezentacji U-18 też znalazł się z jakiegoś powodu,
4. nasz trener kupił go też chyba nie dlatego, że mu co rano kupuje pieczywko i gazetę.
Robert napisal ze Świdnika, że gral słabo, bo nie rozumie się z zespołem. A jak sie ma rozumieć, skoro nie gra z zespołem?
Wszyscy wiemy, że mecze rezerw to nie jest dobre miejsce, żeby pokazywać trenerowi swoją wartość. Wybijający się dubler w rezerwach - naraża sie na to, że w 2-3 dobrym meczu mu złamią noge w dwóch miejscach. To stara prawda i każdy gracz z wyjściowego składu, jeśli musi grać w rezerwie, to patrzy tylko, żeby przetrwać
Bylem bardzo przeciwny oddaniu Szwajdycha. Jednak myślałem, że Piątek to dobry transfer, świadczący o tym, że może jednak klub patrzy perspektywicznie. Ale jeśli zawodnicy bezpośredniego zaplecza nie widzą dla siebie w klubie perspektyw i nie utożsamiają sie z celami drużyny, to coś tu nie gra. Ale co?
PS. Bo jeśli Piątek nie grał naprawdę dlatego, że był slabszy od słabych Dudzińskiego, czy Gizy (grywał też z powodzeniem na pomocy) to znaczy, że ktoś wyrzucił kupę klubowych pieniedzy na śmietnik.
Wiadomość zmieniona (26-04-04 22:00)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)