napisze tylko co stwierdził mój dziadek ( piknik nieznający się na zgodach kosach )
"Marcin to jest doping ? śpiewanie wisła to stara kur.. przez cały mecz ? jakies jaga co Ty kur.. ?! Marcin druzyna potrzebuje posłuchać ładnych piseneczek takich sialallaa jak oglądam mecze angielkich druzyn albo holenderskich to az sie sluchac chce"
ja mam całkowicie odmienne zdanie ! ale zaprosiłem jush dziadka na mecz z Piastem to pokazemy ze umiemy spiewac nei tylko anty :)))
-
-
BRAWO SWISTAK
AlKazir to wszystko o czym piszesz wydaje mi się czasami walką z wiatrakami. Odniechciewa się chodzic na stadion, a co dopiero przyprowadzić żonę czy syna......... żenada.....
Ale cieszę się, że są ludzie którym się jeszcze chce chcieć. Pozdrawiam!!
ALE NAJLEPIEJ WYCHODZIŁO JAGA CO TY KU.... POPROSTO BYŁO ZAJEBISTE
Dzięki Trabant za zrozumienie. Dziecka szybko nie zabiorę na mecz, a żona nawet nie zabiega o to. Ale na Pasy trzeba chodzić, choć coraz mniejszą przyjemność mi to sprawia. Ja złudzeń nie mam, że będzie lepiej bo lepiej być nie może skoro z roku na rok jest coraz gorzej. A zresztą szkoda gadać w sytuacji kiedy chamstwo jest swoistą nobilitacją.
Tacy ludzie jak ty czy ja muszą chodzić bo zupełnie ten klub zejdzie na psy. Dlatego zachęcam Cię, bo każda taka osoba na stadionie poprawia mój nastrój i wizerunek kibica Cracovii.
Pozdrawiam
Teraz kilka moich kamyczków do ogródka:
Świstak kompletnie nie ma wyczucia co i kiedy skandować. Kiedy nasi biją róg on woła np: "Czarni Jasło" (z całym uznaniem dla Czarnych)
Kiedy wchodził Drumlak było cicho podchywycone przez niewielu jego nazwisko by zaraz zacząć śpiewać o... Legii.
Kompletnie brakuje skandowania nazwisk naszych zawodników.
Jak na lekarstwo jest "długodystansowych" piosenek typu: Nikt nam nie zrobi nic, Do boju, W naszym chrabstwie, Są dwa koronne Kluby itp.
Prowadzący powinien mieć wyczucie co należy skandować w odpowiednim momencie. Powinno być miejsce też dla zgód i wyzwisk na gts (z umiarem).
Mamy być 12 zawodnikiem.
Na razie - jak widać po forum - jesteśmy towarzystwem wzajemnej adoracji podnieconym faktem wyzywania gts i przeciwników zamiast prowadzenia przemyślanego dopingu dla naszych piłkarzy!
Wszystko to nie zmienia faktu, że z uznaniem patrzę na wyczyny Świstaka, który podjął się prowadzenia dopingu. Potraktuj to jako konstruktywną krytykę.
Mi Się Doping Podobał i GRATULACJE DLA ŚWISTAKA ! ! ! ! ! !
CrAcOvIa VoLa EaSt :-)
To był mecz z Jagą więc trzeba było im oddać :-) .
Ale nasuwa się pytanie ............. Skoro potrafimy ciągnąć Jaga co ? Ty.......... to potrafimy tez i Cracovia dlatego apeluje aby Świstak żucił hasłem na następnym meczu że dopingujemy Pasy tak długa jak antydoping z meczu z Jagą .
Nie wiem czemu tak jest że antydoping ciągniemy tak długo że aż się śmiać chce bo słychać jakby sie płyta zacieła , ale trzeba tak samo dopingować naszych kopaczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jest mala roznica pomiedzy jaga- co- ty.. a Cracovia Cracovia Cracovia! otoz w przypadku tej pierwszej przypiewki sa krotkie slowa, i przerwa na wziecie oddechu, a przy Cracovia... jest dlugie slowo i w szybkim tempie , ludzie gubia oddech i dlatego nie jada tyle co z anty,
jak chcecie cos dlugo to wymyslcie bo Cracovia Cracovia ludzie fizycznie nie pociagna, nie mowie ze poumieraja ale zmecza sie :)
masz racje short-ja przy "jaga...co..ty ku...."mialem tyle energii co w poniedzialek wielkanocny wieczorem:-) pozdro dla kumateog shorta!!
W moim przypadku Cracovia , Cracovia , Cracovia jest OK Ja bym uciągnoł. Pozatym tu nie chodzi tylko o tą przyspiewkę jeste jeszcze wiele innych np. Kocham..................... Zawsze.....................Nawet..................... bardzo proste słowa a jednak jak ktoś zacznie to śpiewać to nawet do końca nie uciągną >;-/
Spoko od meczu z Piastem jush mam pare pomysłow jak pociągnąc cosik dłużej :) mam nadzieje że coś z tego wyjdzie i że jednak małolaci się wstawią w porządnej grupie ! Planow nei chce zdradzac :))
Autor: Wojtek20 (195.116.22.---)
Data: 19-04-04 14:40
Autor: tacy dwaj (---.rodium.pl)
Data: 19-04-04 12:32
- gdy dywan rozwieszono, bałem się że spłonie.... okazało się, że nie
i bardzo dobrze
a wiesz czemu "dobrze"? Bo "psy jawne" i kolesie pana listka tylko czekają na pretekst by nam stadion zamknąć... i mądrość tych, co nie wzięli zapałek i zapalniczek w ręce. a "płonące" można może i nawet trzeba TYLKO NIE TERAZ.
no mi chyba jak kazdemu podobalo sie jaga co? ... ale tez dobre bylo "jazda z k... Cracovio jazda z k..." to jest takie polaczenie dopingu pro i anty :) wiec dla kazdego cos milego
Doping nie byl zly, troche za duzo anty...
całkowicie się zgadzam. Jak naszym nie idzie, a wczoraj wybitnie nie szło, to idiotyczne przyśpiewki o preferencjach seksualnych psiarni i jagi naszyn nie pomogą!!!. Też nienawidzę wisły, ale na mecze chodzimy chyba aby wspierać Pasy?!
Przekleństwa jeszcze nigdy nikogo nie zdopingowały. To, co się działo i dzieje na Wiśle mnie nie obchodzi. Jeżeli oni tam coś śpiewają to powtarzam - nie bądźmy małpami, bądźmy czymś lepszym!
Moja mama raz była na meczu i następnym razem to nie wiem ile by jej miał ktoś zapłacić. To był ten fatalny mecz z Ruchem wygrany 2-1 po którym chciano nam stadion zamknąć.
Widzieliście sektor dla rodzin - był tam ktoś? Jak był to chyba się gdzieś chował albo ślepy jestem. Na meczy było ok 6 tyś. Byłoby 12 gdyby ludzie nie bali się przychodzić z rodzinami.
Trochę już na Pasy chodzę. Pamiętam taki wspaniały mecz z Wisła w latach 80-tych wygrany 2-1. Dostaliśmy wtedy puchar za sportowy doping. Nie było u nas bluzgania, przekleństw itd. TO BYŁ PRAWDZWY SPORTOWY DOPING! A ludzi to było tyle, że od ławek było jeszcze kilka rzędów stojących. Na zachodzie na mecze chodzą całe rodziny nie dlatego, że masowo klną ale właśnie dlatego że tam tego nie ma a jak już jest to w minimalnej ilości.
Popieram wskazówki Shreka - na meczy powinno być więcej okrzyków w stylu jedna strona - Piotrek a druga - Bania
Ponawiam również swoją propozycje, aby w podobny sposób krzyknąć kilka razy WOJCIECH STAWOWY. Pokażmy naszemu trenerowi, że jesteśmy z nim i z zespołem na dobre i na złe. To nikomu nie zaszkodzi a jedynie może zmobilizować do dalszej pracy.
Było głośno i kolorowo ale gdyby to słownictwo było troszke inne... i więcej o Cracovii
a nie może być CAŁY STADION ODPOWIADA??????zamiast DRUGA STRONA??????
Fajny efekt dałoby zaśpiewanie JEJ ODDAŁEM SERCE SWE ale tak aby powtarzał młyn a nie "Focha"
pomyślcie nad tym.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)