24.04. na zaproszenie Avii Świdnik Cracovia zagra mecz towarzyski upamiętniający 75 lecie powstania klubu Avia i miasta Świdnik ...
jest to o tyle ważna informacja ze drużyna podtrzyma tym samym cykl meczowy ...
:-)
-
-
Avia : Cracovia 1:7 Koniec
bedą się chcieli pokazać i nam chłopaków skopią !!!! jabym wystawił rezerwy :-)
noo, ale "stadion" to tam mają niekiepski, murawa chyba reż słabiutka
1.Po pierwsze to na 50-cio lecie miasta Świdnik.
2.Murawa jedna z ładniejszych w czwartej lidze.
3.Co wy cioty(?),że boicie się o kości swoich piłkarzy(nic dobrego im nie grozi...)
4.Dajcie ludziom obejrzeć trochę futbolu, nie wstawiajcie rezerw,bo kwas!!!!
5.Viva FKS AVIA ŚWIDNIK!!!
sivy tylko nie cioty bo ciebie tu nikt nie obraza. Swoja droga to dla mnie pozostal sentyment do Avii kiedys byla przeciesz nasza zgoda nawet na derbach nas wspomagali.
ale później mając do wyboru nas i gks ...
wybrali katowice ...
Ja pamiętam jak byłem dawno temu w świdniku na koloni i chodziliśmy tam na basen to w jakimś przejściu podzięmnym pisało dużemi literami CRACOVIA pamiętam jak dziś.Wspominam to bardzo miło.
No przesadził kolega z tym epitetem wobec Was, ale mam nadzieję, że nie miał złych intencji.
Co do wspomnianego meczu to nawet sobie nie wyobrażacie jakie to będzie dla nas święto. Przyjeżdża do Świdnika klub o tak zacnej nazwie. My od 5 lat przeżywamy poważny kryzys, ale pamiętam doskonale nasze pojedynki w II lidze kiedy to Wasz ukochany klub walczył zwykle o utrzymanie. Tym bardziej cieszę się, że w końcu stanęliscie na nogi.
Cracovia to zawsze był klub, który miał w Świdniku duży szacunek, i cieszył sie sympatią. Nawet w trudnych dla Was czasach jeździliście by ja wspierać i pamietam również Wasze wizyty w Świdniku.
Mecz towarzyski pomiędzy naszymi zespołami odbędzie sie w niedzielę 25 kwietnia o godzinie 15.00. Wiem, że macie obawy o nogi swoich zawodników, ale wierzę że gra bedzie fair i nie dojdzie do żadnych urazów. Liczę też, że wystawicie dobry skład, bo chcielibysmy oglądać dobre widowisko piłkarskie. Ten mecz to nie tylko spotkanie towarzyskie ale równiez szansa na podreperowanie budżetu naszego klubu. Klub z taką tradycją z pewnościa przyciagnie wielu kibiców, których i tak coraz więcej odwiedza nasz stadion. Może bedzie to data przełomowa w historii Avii i powoli zaczniemy odbudowywać naszą pozycję, tak jak wy zaczeliscie odbudowywać swoją.
Bedzie nam miło jeśli wasi kibice zawitają ponownie w Świdniku.
Tymczasem życzę Wam powodzenia w najbliższym spotkaniu ligowym z Jagiellonią i oczywiscie awansu do extraklasy gdzie jest miejsce takich klubów jak Cracovia.
Zapraszam również na naszą skromną stronke, na której znajdziecie równiez po meczu 25 kwietnia dokładną relację:
[url]http://aviaswidnik.w.interia.pl/index[/url]
Jakoś tam Cracovia z Avią jest powiązana.
Kibice Avii przyjaźnią się z kibicami Broni Radom, a ci z Polonią Warszawa.
WITAM mecz AVIA ŚWIDNIK - CRACOVIA KRAKÓW jest z okazji 50 - lecia miasta Świdnik. Z naszej strony ( kibice AVII ) wyszła taka mysl, żeby z tej okazji zorganizować mecz piłkarski, wybór padł na CRACOVIE KRAKÓW. Jest to drużyna z historią i aspiracjami wejscia do 1 ligi co złoży sie jak myśle na licznie przybycie widowni na ten mecz. Więc nie bylo lepszego wyboru jak zorganizowanie meczu naszych drużyn ( koszt jak mi wiadomo na tą pore jest pokrywany w 100% z pieniedzy uzbieranych przez nas od sponsorów).
Więc chcielibyśmy z Świdniku zobaczyć skład, który walczy o ekstraklase, a co do kontuzji waszych piłkarzy w meczu to, mysle ze nic z takich zdarzeń nie bedzie mialo miejsca. Stadion moze i nie jest najładniejszy ale murawa wspaniała co mozna zobaczyc na naszej stronce w galerii mecz AVIA- Górnik Łęczna. Z opowiadań starszych wiem ze kiedys były dobre stosunki miedzy naszymi kibicami, ale przez grupe ludzi od nas którzy wybrali GKS Katowice ( Katowice odezwały sie do nas po meczu Hutnik Warszawa- AVIA na którym to kibice nasi i jak równiez Poloni Warszawa ostro olali kibiców Hutnika&Legi ) wszystko się rozwaliło.
Pozdrawiam
sivy_82---wyrażaj się koleszko bo ciebie nikt nie obraża(jeszcze) więc miej trochę kultury .
Co do obaw o naszych zawodników to mam w pamięci mecz ze Stalą w Mielcu i poturbowanych zawodników Cracovii. Piłkarze Stali podeszli do sprawy bardzo ambitnie, troszkę przesadzili z ostrością w grze i mieliśmy poważne kontuzje w składzie.
Stąd moje obawy o naszych zawodników, a walka o extraklasę trwa .
Pozdrawiam i życzę miłej imprezy.
Cieszymy się, że będziemy mogli zagrać z Avią.
Pozdrowienia i ciepłe słowa dla Świdniczan, szczególnie za imponującą postawę w trudnych latach 80 - tych.
oldaviaboy - szacunek.
Cracovia-Avia
97/98 0:2 (s), 0:0(w)
96/97 0:0 (s) - Bernas nie strzelil karnego, 1:1 (Bernas)
95/96 0:0, 1:2 (Kowalik)
91/92 1:1 (Wrześniak), 0:2
89/90 2:2 (Bargieł 2), 1:3 (Hermaniuk)
84/85 2:0 (Karbowiak, Graba), 0:3
81/82 3:0 (Bujak,Błachno, Grzesiak), 2:0 (Błachno 2)
79/80 2:1 (Grzesiak,Konieczny), 0:1
78/79 3:0 (???), 1:1 (Konieczny)
to chyba wszystko. Nie wiem kto strzelil na meczu jesienią 78 u nas (nie mogłem na nim być, a w archiwach jeszcze się nie dokopałem)
JASNY GWINT CHŁOPIE TYŚ TY JEST NORMALNIE ALMANACH PIŁKARSKI...:-)
etam - som lepsi :) - na tym Forum też, tylko sie tak nie chwala :)))
sivy k....przeproś za te cioty !
sivy_82 przyjadą grać piłkarze Cracovii a którzy to już tylko od Stawowego zależy. Kwasem jest punkt trzeci twojego posta- ucz się kultury od oldaviaboy'a gts-iaku(a może już nie?:]). TYLKO PASY
serdecznie przepraszam każdego kto poczuł sie urażony, ale nie mialem zlych intencji... to byl wyraz ewentualnego rozgoryczenia, jezeli Cracovia wystapilaby w rezerwowym skladzie, w naszym miescie malo sie dzieje i jezeli przyjechalyby rezerwy to rownie dobrze moglbym obejzec mecz w klasie C. Wiazemy nadzieje z tym meczem, to chyba zrozumiale... Na tyle co znam styl gry Avii i podejscie pilkarzy do tego meczu to nie ma sie o co obawiac. Dla Cracovii mialem zawsze szacunek, bo jej sie nalezy!!!
do Jacor82: sivy_82 przyjadą grać piłkarze Cracovii a którzy to już tylko od Stawowego zależy. Kwasem jest punkt trzeci twojego posta- ucz się kultury od oldaviaboy'a gts-iaku(a może już nie?:]). TYLKO PASY- wyjasnij mi prosze termin: "gts-iaku(a moze juz nie?:])" bo nie czaje
życzę I ligi
sivy_82. Nie dziw się chlopakom. Sparing "przyjaźni" ze Stala Mielec wyeliminował nam 2 podstawowych zawodników - jednego na miesiąc, drugiego praktycznie na calą rundę jesienną. Bo Stal chciała sie "pokazać". A przed meczem tez nas zapewniano, że nie ma sie czego obawiać. W trakcie meczu adrenalina rosnie czasem za bardzo
Notabene - nasze rezerwy to nie C-klasa. Zajmują miejsce w górnej połówce tabeli IV ligi
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)