[quote]#post1731006 Polski klub zapomniał o swojej legendzie! Twórca potęgi brutalnie zignorowany.
Za nami huczne, oficjalne obchody 120-lecia najstarszego klubu sportowego w Polsce. Były przemówienia, tort, medale od dygnitarzy i podniosła atmosfera w Hali 100-lecia KS Cracovia 1906. Zabrakło jednak kogoś, bez kogo współczesna historia „Pasów” po prostu nie istnieje. Rudolf Roháček – człowiek, który stworzył erę sukcesów krakowskiego hokeja – nie został zaproszony na uroczystości, ani w żaden sposób uhonorowany. To nie jest zwykłe niedopatrzenie. To absolutny skandal i pokaz rażącego braku klasy ze strony obecnych władz.
Informacja pochodzi z portalu Hokej.Net. Czytaj więcej na https://hokej.net/artykul/skandal-na-120-lecie-cracovii-rudolf-rohacek-wymazany-z-historii?utm_id=97757_v0_s00_e0_tv2_a1demonj18bxpm&fbclid=IwY2xjawSma29leHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEeouq9retjXPpxJ0bMPyA3nAJGo2WE88hOjmzshCol_MjDR9TjrtfhZd3Clg0_aem_iZ5dBha9UWMvLl1pJRM1tg[/quote]
Na jubileusz nie przyszła również Elżbieta Filipiak, akcjonariusz oraz żona byłego właściciela, który pana Rudolfa supportował każdym zawodnikiem jakiego chciał.
Czy sekcja hokeja obchodziła też 120 lecie, z tego co mi się wydaje została założona później.
Grzanie afery.
-
-
Obchody 120-lecia CRACOVII
- Edytowany
Aha, czyli Rohaczek który dał nam tyle sukcesów nie zasłużył na takie uhonorowanie???
Ciekawa teza!
[b]Edycja z 22.06.2026 o godz. 23:22 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1731010 ... Czy sekcja hokeja obchodziła też 120 lecie, z tego co mi się wydaje została założona później....[/quote]
Sprawdź sobie ile osób, o których nie masz zielonego pojęcia dostało medale i czy oni też obchodzili 120 lecie???
Co za wierutne bzdury!
- Edytowany
@paulo#40378 może zasługuje. Mi to ciężko ocenić, bo warunki pracy za Filipiaka miał bardzo dobre, jak Filipiak zaczął ograniczać kasę, to zjazd był konkretny.
Chodzi mi nie o Rudolfa tylko o ton artykułu z wyrzutami do klubu, w który jest obecnie garstka ludzi i próbuje ogarnąć wszystko.
Tak, widziałem że uhonorowani wiele osób, pominięto Rudolfa. Ale ton artykułu jest taki jakby pominięto samego Filipiaka.
Zasługuje, mimo wszystko.
A za ten kocopoł @Lakbeti#42816 o wieku sekcji hokeja i pytaniu o obchody to ci się strzał w potylicę należy.
120 lat obchidziła Cracovia.
@BartAcid#633 napisałem to w trybie pytającym. To nie jest plucie na klubu, ani wylewanie szlamu czy prostackich żali w mediach.
Ale luz, przyjmuje twoje zadanie.
Aczkolwiek mega mnie wkurza jak się ponoć kibice oficjalnie na portalach i w mediach wypowiadają o klubie.
Szczerze to Sikora był dla mnie obojętny bo działał w czasach hajsu Filipiaka, nie musiał się trudzić, bo Janusz dawał ile chcieli, a był chłop www wwwodpowiedzialny za PR.
Teraz sobie myślę że był marnym marketingowcem bo pamiętam mecze w piątek czy w wtorek w 2022/2023 roku gdzie na trybunach było pusciutko, siedziałem sam z dzieckiem.
W poprzednim sezonie nawet we wtorek było 500 - 800 osób.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1782403552-718.jpg[/img]
https://x.com/KSCracoviaSA/status/2070175190244540908?s=20
No nie, co to na być!!! Czy oni są związani z Pasami! Hańba... Ciekawy jestem kolejnych lamentów
ja to bym wolał, żeby się wykazali w tematach bardziej sportowych.
@Arena#64 I knew it
[quote]#post1730794 Nigdy wszystkim nie dogodzisz. Wiecznie żale.... ciężko policzyć ile się w życiu wydało na Cracovię. Na bilety, karnety, pamiątki, gadżety, wyjazdy, oprawy, graffiti, sektor rodzinny, piłkę, hokej zgody itd. itp. NIE ŻAŁUJĘ ANI ZŁOTÓWKI ! Wolę wydać 500 na Cracovię niż 300 na jakiegoś Podsiadło czy inną Metallicę. Cracovia jest najważniejsza!
NIE PYTAJ CO CRACOVIA MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, ALE CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA CRACOVII![/quote]
Dobrze prawisz i pozwól ,że Ci wirtualnie 🍻
Kozacko. Ale będzie biba po pokonaniu Sevilli.
Bardzo fajna dodatkowa atrakcja przy okazji meczu.
To fajnie że wystąpią,trzeba w końcu rozłożyć podest koncertowy na sektorze rodzinnym.💪👏😉
- Edytowany
Przynajmniej piszą teraz o tym we wszystkich mediach sportowych i podają link do biletów
Klub zrobił jeszcze rabat dla kibiców z D i dzieci, i w mojej ocenie to teraz jest win dla kibiców, bo biorąc pod uwagę że za 12o zł jest mecz i koncert to myślę że Angole i inni turyści wykupiliby bilety.
Ale nadal będzie najeżdżanie na Fejsie i innych.
Może po koncercie zmienimy hymn z Maleńczuka, który razem z drugim krasomówca wywołało aferę na "mass destruction", pasuje
@BartAcid#633
To game changer z tym Faithless. Sztos.
jakbym miał za darmo do karnetu to bym przyszedł
Fala upałów powinna zabrać pierdoły i zrzędy.
Ciekawe ilu z nas wydało dużo więcej na gówna jak: kina, kabarety, stad up'y i inne łajno w skali roku. Chyba @koziołek#3702 powiedział w którymś wątku słusznie, że trochę inne czasy mamy. Trzeba przywyknąć, że nie będzie za półdarmo wszystko, chyba, że chcemy grać w lidze biedaków.
[quote]#post1731327 Ciekawe ilu z nas wydało dużo więcej na gówna jak: kina, kabarety, stad up'y i inne łajno w skali roku.[/quote]
Ja odpowiem, ja, ja
okrągłe 0 (słownie zero) 😁
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)