[quote]#post1727821 Właśnie o to chodzi żeby to zrobić wcześniej a nie w walce o medal 😉[/quote]
To prawda, ale Ty @MSC#10852 nie myśl teraz o medalach, Ty nad Fort Łejn Komets - Kanzas Siti myśl, bo 4h Ci zostały i jedynka w MTH Ci może uciec walkowerem 😀
-
-
MŚ IA, Sosnowiec, 2-8 maja 2026
Już myślę i jeszcze nad rycerzami i lawiną muszę podumać. A Szwajcarzy widzę dobrze kombinują, już 2-2 😋
[quote]#post1727827 Już myślę i jeszcze nad rycerzami i lawiną muszę podumać. A Szwajcarzy widzę dobrze kombinują, już 2-2 😋[/quote]
Słuchaj... no ale skoro oni sami chcą dostać Szwedów w ćwierćfinale, no to proszę ich bardzo i Szwedów w ćwierćfinale dostaną. W życiu trzeba uważać o co się prosi bo można to dostać - moja świętej pamięci babcia mi to wiele razy powtarzała, ale Helweci nie znali mojej babci, więc tę naukę odbiorą dopiero w czwartek.
No a że za naukę się płaci, no to wiesz...
- Edytowany
Chcą ograć wszystkich od początku do końca. 10 meczy z rzędu. To będzie prawdziwy mistrz 😉
[quote]#post1727859 Chcą ograć wszystkich od początku do końca. 10 meczy z rzędu. To będzie prawdziwy mistrz 😉[/quote]
A będzie?
Będzie.
[quote]#post1727863 Będzie.[/quote]
Aż sobie sprawdziłem, przed 2WŚ takie triko robiła regularnie Kanada, natomiast po wojnie kacapy. Raz się udało chyba Szwecji i raz Czechosłowacji. Ostatni taki numer to chyba Kanada w 2015?
Helweci są przeklęci i znowu przegrają w dogrywce - może nawet w QF...
ściskam kciuki za Norwegów :)
[quote]#post1727772 No to już prawie awansowaliśmy😩 i pomyśleć że w latach 70-tych ub.wieku mecze z takimi tuzami jak Francja, W.Brytania,Włochy groziły dwucyfrowymi wynikami ! Oczywiście na naszą korzyść. A z taką Finlandią niejednokrotnie toczyliśmy wyrównane mecze. Ech...[/quote]
Dobre to były czasy, w piłce nożnej też ogrywaliśmy Arentynę, Włochy, Anglię, Holandię, Brazylię itp, ale to już se nevrati
[quote]#post1727883 [quote]#post1727772 No to już prawie awansowaliśmy😩 i pomyśleć że w latach 70-tych ub.wieku mecze z takimi tuzami jak Francja, W.Brytania,Włochy groziły dwucyfrowymi wynikami ! Oczywiście na naszą korzyść. A z taką Finlandią niejednokrotnie toczyliśmy wyrównane mecze. Ech...[/quote]
Dobre to były czasy, w piłce nożnej też ogrywaliśmy Arentynę, Włochy, Anglię, Holandię, Brazylię itp, ale to już se nevrati[/quote]
Ja wierzę! Dopóki półbóg nie odwiesił butów na kołku to wciąż istnieje nadzieja! Moje emocje gdy Polska gra i na boisku jest półbóg nr9 najdoskonalej oddają słowa Lecha Janerki lub Patrycji Kosiarkiewicz (wspólnie są wpisani jako autorzy, więc cholera wie kto którą linijkę pisał):
[i]"wierzę bardzo, że w to wierzyć warto.
Nie pytaj czemu wierzę, bo
tak trudno w słowa ująć to
czym wiara może stać się, gdy
oprócz wiary nie ma nic"[/i]
Dziś wybrano gospodarza MŚ 2030 - Finlandia i Łotwa zorganizują turniej wspólnie
Wybrano także gospodarzy turniejów na rok 2027, interesujące nas dywizje to:
seniorzy - MŚ d1A, turniej w Tallinnie, Estonia
U20 - MŚ d1B, turniej u nas, Krynica-Zdrój
U18 - MŚ d1B, turniej w Kownie, Litwa
kobiety - MŚ d1B, turniej w Suwon, Korea
U18 kobiet - MŚ d1B, turniej w Villach, Austria
Oprócz tego debatowano o sytuacji kacapów - podebatowano, podebatowano i nic nie ustalono. Tzn. "będą myśleć i rozważać", czyli jak na razie zostawili ich na wygnaniu.
https://www.iihf.com/en/news/74747/iihf_congress_allocates_tournaments
https://www.iihf.com/en/news/74746/update_on_russia_participation_in_2026-2027_iihf_c
wiem że to nie ten temat, ale nikt nie założył
Norwegia z brązem w MS, ograli Kanadę, świetny mecz, coś pięknego Kanada na 4 miejscu rewelacja
- Edytowany
[quote]#post1727875 Helweci są przeklęci i znowu przegrają w dogrywce - może nawet w QF...[/quote]
Ku... Karvin nie lubię Cię 😋
To jest kurwa niepojęte jakiego pecha mają Szwajcarzy....
Dobra to za rok u Niemców będzie złoto. Tak jak lubi żółta kaczka, nie u siebie 😉
Świetne Mistrzostwa, pierwsza trójka mi się podoba
[quote]#post1728533 [quote]#post1727875 Helweci są przeklęci i znowu przegrają w dogrywce - może nawet w QF...[/quote]
Ku... Karvin nie lubię Cię 😋[/quote]
Ale co Ci @Karvin#16 winny, że stało się to, co powinno się było stać?
Nie, to że nie doceniam kolegi @Karvin#16, wręcz przeciwnie, doceniam i to bardzo, ale na ustawianie wyniku finału MŚ to nawet on jest ciut za krótki. Nie jego wina 😀
Nie lubię Szwajcarów. Brawo Finlandia.
Zawsze kibicowałem Finom i cieszę się że wygrali, zresztą to nie jest przypadek, grali najlepszy hokej
6 dni później
Ja też mówiłem wszystkim, zobaczycie Szwajcarzy znowu przepier.olą finał, jak się do niego dostaną ☝ I tak się stało, ci to mają pecha, że ja pier... 🙄 A wygrają ten finał pewnie dopiero wtedy, jak go zagrają z ... Polską 😂 Co i tak pewnie nie nastąpi w ciągu najbliższych kilkudziesięciu lat 😉
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)