Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Typer hokejowy Olimpiady zimowej 2026 Mediolan, Cortina

• Hokej
    • Rozpoczęto ponad 2 tygodnie temu o 16:38
      Ostatnia aktywność przedwczoraj o 20:50
      1867 wyświetleń
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 2 dni temu o 20:58
      Post #1712518 22.02.2026 20:58
    • Edytowany
    no może i wyniki nie do końca pojedyncze mi szły ale: Karvin 🥇 USA 🇺🇸 🥈 Kanada 🇨🇦 🥉 Finlandia 🇫🇮 :) EDIt a nie to kobiety typowałem :) mężczyzn mam: 1 USA 2 Kanada 3 Szwecja I też jako jedyny typowałem USA na złoto :)
    • MSC oraz vamos lubią to.
    • żółta kaczka

6.1K
      807
    • 2 dni temu o 21:45
      Post #1712524 22.02.2026 21:45
    [quote]#post1712518 no może i wyniki nie do końca pojedyncze mi szły ale: Karvin 🥇 USA 🇺🇸 🥈 Kanada 🇨🇦 🥉 Finlandia 🇫🇮 :) EDIt a nie to kobiety typowałem :) mężczyzn mam: 1 USA 2 Kanada 3 Szwecja I też jako jedyny typowałem USA na złoto :)[/quote] To ja bym na Twoim miejscu pytał ile pkt jest za trafienie medalisty (że tak w ogóle zdobędzie medal) i ile za dokładny kolor medalu, bo tu jeszcze skok na podium generalki być może 😂
    • Karvin oraz vamos lubią to.
    • gwidoniusz

191
      303
    • 2 dni temu o 22:57
      Post #1712533 22.02.2026 22:57
    Igrzyska zakończone. Tabela medalowa mężczyzn 1. USA 2. Kanada 3. Finlandia Tabela końcowa typera [b]1. MSC 63 pkt 2. Żółta Kaczka 58 pkt 3. Garbus 51 pkt 3. gwidoniusz 51 pkt 5. Karvin 48 pkt 6. Gustaw 47 pkt 7. Vamos 44 pkt 8. Barney 29 pkt 9. October 6 pkt[/b] Nagrody medalowe zostały rozdane. Vamos (bardzo Ci dziękuję!) przygotował świetne, piękne czerwone czapki z daszkiem, które zostały rozdane po pierwszej tercji meczu hokejowego Cracovia - GKS Katowice. Dla każdego uczestnika czekały (i czekają nadal) pocztówki przygotowane przez kolegę Żółta Kaczka (ogromne dzięki!) z pamiętnych Igrzysk Olimpijskich w Calgary 1988r. gdzie na zdjęciu jest reprezentacja Polski z autografem samego Romana Stebleckiego! Rarytas, którego do wczoraj nie miał nikt. Jest to unikatowa rzecz. Typy medalowe były dodatkiem do zabawy i nie będą uwzględniane w tabeli. PS. Karvin, Gustaw, Barney, October, dajcie znać na priv jak te pocztówki mają do Was dotrzeć. Jestem na play offach i na piłce. Jeśli o kimś / o czymś zapomniałem to przepraszam. PS.2 Ode mnie będzie jeszcze jeden wpis roboczo nazwany "od kuchni".
    • Karvin, gustaw, żółta kaczka oraz 2 innych osób lubią to.
    • gwidoniusz

191
      303
    • Przedwczoraj o 09:20
      Post #1712553 23.02.2026 09:20
    Uparty. Tak bardzo mi zależało na tym by "typer olimpijski", że się tego podjąłem. Dostałem dużo takiego dobrego słowa od Żółtej Kaczki plus podstawowe wskazówki które mi pomogły. Z początku byłem mega zadowolony z siebie bo zadziałał plik w excelu i niejako sam naliczał wyniki. Na trzeci dzień (celowe powiązanie z biblią) zaczęło mi się to chrzanić. Pojawiła się kartka (kartki, dużo kartek) i długopis (plus ołówek i gumka do mazania). Było to męczące momentami. Jako, że robiłem to dla siebie i dla Was (kolejność celowa) to pchałem dalej. No i udało się. Konsekwentny. Informuj. Taki przekaz otrzymałem i tego się trzymałem. nawet jak wracałem późno na mieszkanie (nie jestem z Krakowa) to czułem, że muszę uzupełnić informacje bądź napisać dlaczego ich nie ma. Dodatkowo (lekka prywata?) był to tez dla mnie trening z uwagi na to, że mam powtarzające się, cykliczne epizody depresji które się pojawiają od kilkunastu lat z różnym natężeniem. Potraktowałem więc te obowiązki jako uzupełnienie procesu zdrowienia. Wyniki Kilkukrotnie sprawdzałem tabelę czy dobrze podliczam wyniki i czy nie ma omyłki. Było by mi niezręcznie jakbym nie umieszczał swoich typów zaraz na początku. Wynik w pewien sposób był sprawą drugorzędną ale bawiłem się nieźle. Taka przygoda z dnia na dzień. Wczoraj na Siedleckiego usłyszałem, że zdobywcy I i II miejsca bawią się w typowanie wyników hokeja od kilkunastu lat. Zatem przyjmijcie swoje wyniki jako sukces. Wnioski Nie będę prowadził typera wcześniej niż za 4 lata ;) Popracowałem nad sobą i tu widzę swój sukces. Jesteście fantastyczni. Było mi miło jak po meczu mogłem poklepać Vamosa po plecach, jak widziałem Żółta Kaczkę z trójnogiem idącego na konferencję. Wiem też gdzie mniej więcej siedzi Roman Steblecki. Za kilka miesięcy mam pięćdziesiątkę. Zrobienie czegoś na forum dla popularyzacji hokeja na lodzie było planem do zrealizowania na ten rok. Wg mnie się to udało. Jeśli będę mógł być z czymś pomocny dajcie znać. Przyszłość Wygramy co najmniej dwa mecze z Katowicami. Tak typuję.
    • garbus, żółta kaczka, Karvin oraz 2 innych osób lubią to.
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • Przedwczoraj o 10:20
      Post #1712559 23.02.2026 10:20
    Super gratulacje i podziękowania dla Ciebie - znakomicie wszystko wyszło :)
    • MSC, gwidoniusz oraz vamos lubią to.
    • żółta kaczka

6.1K
      807
    • Przedwczoraj o 11:05
      Post #1712571 23.02.2026 11:05
    Wielkie dzięki za wspólną zabawę i brawo dla każdego za wytrwałość. @MSC#10852, @garbus#2082 i @gwidoniusz#12624 - gratki za podium. Zwycięzca - wiecie, że jakbyśmy typowali przed turniejem "kto wygra" to za to typowanie bym dostał komplet punktów? 😀 Poważnie piszę, z kolegą @MSC#10852 typujemy międzynarodowe rozgrywki hokejowe od 14tu lat i ja się już nauczyłem tej prostej zasady że "z MSC przegrać to jak z innym wygrać" - i swoją pozycję w tym typerze postrzegam dokładnie w ten sposób. W sumie to wygrałem wszystko co wygrać mogłem 😀 Bardzo zadowolony jestem. @vamos#42758 - dzięki za czapeczkę. Dodam, że to moja pierwsza, łeb mam taki, że nie nosiłem nigdy i poważnie żadnej innej nie posiadam. No dobra, druga, jak miałem 7 czy 8 lat to miałem taką czarną, z czerwonym bykiem (Szikago Bóls znaczy się), ale ona już nie istnieje od dziesięcioleci, więc "ta" jest w zasadzie jedyna - dzięki raz jeszcze 😀 Osobne podziękowania dla prowadzącego - tip top @gwidoniusz#12624 było, dzięki wielkie!
    • MSC, Karvin, gwidoniusz oraz vamos lubią to.
    • garbus

1.5K
      1.1K
    • Przedwczoraj o 14:44
      Post #1712629 23.02.2026 14:44
    Ja też się przyłączam do podziękowań dla prowadzącego typera. - super robota! I drugie podziękowania dla Vamosa - czapeczka jest zarąbista!
    • żółta kaczka, MSC oraz gwidoniusz lubią to.
    • gustaw

474
      112
    • Przedwczoraj o 14:47
      Post #1712631 23.02.2026 14:47
    Również chcialbym podziękować, super robota,fajna zabawa. Dziękuję .
    • żółta kaczka, MSC, gwidoniusz oraz vamos lubią to.
    • MSC

8.9K
      4.6K
    • Przedwczoraj o 14:55
      Post #1712634 23.02.2026 14:55
    • Edytowany
    Podziękowania dla Gwidoniusza za prowadzenie i wszystkim typującym za rywalizację. PS: i fundatorom nagród oczywiście, jeszcze do mnie nie dotarły ale bardzo dziękuję 😉
    • żółta kaczka, gwidoniusz oraz vamos lubią to.
    • vamos

258
      345
    • Przedwczoraj o 20:50
      Post #1712747 23.02.2026 20:50
    Wielkie dzięki Gwidoniuszowi za pracę i poświęcenie czasu na prowadzenie typera, Dla mnie to była świetna zabawa i dodatkowy dreszczyk emocji przy okazji olimpijskiego turnieju hokejowego. Dziękuję też wszystkim kolegom za uczestnictwo i sportową rywalizację fair play.😀 A przede wszystkim fajnie, że mogliśmy się choć na chwilę osobiście spotkać. Jeszcze raz dziękuję Panowie Pasiaści.👍
    • MSC, żółta kaczka oraz garbus lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie