Zadecydowały:
Bramka na 1:0 dla USA po koszmarnym błędzie obrońcy.
Niewykorzystana przewaga 5:3 przez ponad 1,5 minuty.
Niesamowite interwencja bramkarza USA + niewykorzystane świetne okazje przez Kanadyjczyków.
-
-
Milano Cortina 2026 - Turniej hokejowy
Ile razy można wygrywać w dogrywce? Lepszy byli, dość okazji by wygrać w normalnym czasie.
No i wsparcie sędziów też już nie takie jak z Finami 😎 - dla szczęśliwego Karvina
[quote]#post1712476 @Leesior#410
Sędziowie nie dopilnowali[/quote]
Następnym razem ja sędziuję.
Lepiej nie będzie ale na pewno weselej 😉
- Edytowany
Bardzo cieszy mnie ten wynik :)
A teraz ciekawostka - od lat za najbardziej hokejowy stan w USA uważano Minnesotę - no to jak padała złota bramka to na lodzie było 3 graczy urodzonych w Michigan (Larkin, Werenski, Hellebuyck) i jeden który w Michigan się wychował (Hughes) - no to wiadomo który stan to „Hockey State” (frekwencja w domu i liczba kibiców na wyjazdach w meczach Red Wings to potwierdza :) )
Ciężki mecz miałem obawy czy wytrzymają ale dali radę i teraz możemy świętować :)
Mnie ten finał bez Czechosłowacji tak nie interesował jak was, koneserów hokeja, ale czy by było sprawiedliwe by zwycięzcą IO była drużyna, która w drodze za mistrzostwem [b]nie była w stanie [/b]pokonać w normalnym czasie gry ani Czechów (wiem, wiem, 6 graczy na łodzie), ani Finów, ani Amerykanów?
Trochę prowokacyjne pytanie, ale ...
Zabraklao asysty McDavida i Kanada przegrała... szkoda. Mieli mega szanse na spokoj e wygranie tego meczu i coz.. zemścilo sie..
Zdecydowanie Kanada zasłużyła na złoty medal,mecz finałowy całkowicie zdominowany przez Klonowe Liście,no cóż taki sport.
Ogólnie piękny Turniej.
Wystarczyło żeby Mackinnon trafił do bramki 😉 Swietny mecz. No i wygrał zespół bardziej zrównoważony i że zdecydowanie lepszym bramkarzem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)