[quote]#post1710437 Numery z trójką to chyba dość częste u bramkarzy.[/quote]
Taka myśl mi przyszła do głowy, że powodem może być że z #30 grał Jim Craig, czyli bramkarz USA z ZIO w Lake Placid (ten słynny mecz z kacapami co 4-3 wygrali). W efekcie tego pokolenie "po nim" statystycznie częściej sięgało po "trzydziestki" niż "inne dziesiątki" i siłą rzeczy w następnej generacji wśród czołowych bramkarzy była "nadreprezentacja trzydziestek wobec innych dziesiątek". I poszło reakcją łańcuchową, tzn. jeszcze kolejne pokolenie mając większość idoli z trzydziestkami też chętniej sięgało po trzydziestki i tak dalej, i tak dalej.
-
-
Milano Cortina 2026 - Turniej hokejowy
Szwecji nie ma, bo ważniejsze są jakieś tańce na lodzie ☹
Szwedzi też mają "luźne podejście do spotkań grupowych". Bramkarz gubi kija przez nikogo nieatakowany 🫣
[quote]#post1710444 Szwedzi też mają "luźne podejście do spotkań grupowych". Bramkarz gubi kija przez nikogo nieatakowany 🫣[/quote]
Kto tam broni (nie oglądam akurat)? Odrobnsson? 😂
Son ale Gustava, nie Odrobnego.
[quote]#post1710447 Son ale Gustava, nie Odrobnego.[/quote]
Widzę, że drugą dostał. Ciekawe czy po meczu w szatni "pocieszy" obrońcę co był wtedy z nim na lodzie, żeby się "nie martwił, bo zdarza się nawet najlepszym"? 😂
- Edytowany
"luźne podejście" ma naprawdę patrząc po interwencjach 🤔
[b]Edycja z 11.02.2026 o godz. 22:12 (scalono posty)[/b]
na razie ma 50% skuteczności
o obronił trzeci strzał, ma już powyżej 50% 😁
Gustavsson skandalicznie "broni"
Clara MVP meczu na razie
34-5 w strzałach i 2-2 no kosmos :)
Tak z ciekaowsci zagladnalem na strzelcow goli w meczu Slowacja Finlandia i czytam ze gwaizda meczu byl Juraj Slafkovský ... czytam dalej ze poproawdzil Slowacje do brazowego medalu 4 lata temu... chcialem sprawdzic gdzie gra a tam mi wyskakuje.... ze goc ma ....21 lat 😮 😮 😮 kurcze zdebialem... 4 lata temu mial...17.... toz to jakies zloto hokeista rosnie... Jak sie tak dalej bedzie rozwijal to Slowacja bedzie miala mega gwiazde na lata ... tfuu juz ma ... Ciekaee jak mu tam idzie w Montreal Canadians..
- Edytowany
[quote]#post1710542 Tak z ciekaowsci zagladnalem na strzelcow goli w meczu Slowacja Finlandia i czytam ze gwaizda meczu byl Juraj Slafkovský ... czytam dalej ze poproawdzil Slowacje do brazowego medalu 4 lata temu... chcialem sprawdzic gdzie gra a tam mi wyskakuje.... ze goc ma ....21 lat 😮 😮 😮 kurcze zdebialem... 4 lata temu mial...17.... toz to jakies zloto hokeista rosnie... Jak sie tak dalej bedzie rozwijal to Slowacja bedzie miala mega gwiazde na lata ... tfuu juz ma ... Ciekaee jak mu tam idzie w Montreal Canadians..[/quote]
Jak ktoś był na meczach Polaków w Ostrawie to mógł zaobserwować że Juraj to prawdziwe złoto, i będą mieli z niego pociechę na lata Słowacy
[Edit, żeby nie robić posta pod postem] - włączajcie koniecznie teraz mecz Czechy vs Kanada, pokazujcie żonom, dzieciom, kochankom i przyjaciołom, bo jak ktoś się po takim meczu w hokeju nie zakocha to po prostu nie ma serca
Ale chodzą na robocie kanadziory 🤩
Cos pięknego
Okno transferowe w plastikowej jeszcze 3 dni chyba otwarte, mamy 1 wolne miejsce to może by któregoś podpisać? Jak już się bryknał do Europy, to by sobie przy okazji dorobił i pozwiedzał po grzyskach, a na plejoffy do Stanleja by zdążył wrócić i tak...
To ja poproszę Celebriniego , młody jest , jeszcze się zdąży nagrać w tym całym NHL-u 😀😀😀
Tylko nie McDavida. Wali po parkanach jak większość w plastiku zamiast podnieść krążek do góry. 🤔
- Edytowany
Ja bym go jak najbardziej widzial.. mecz skończył z 3 asystami... z taką skutecznością asyst moze walić po parkanach 😉😉😉
- Edytowany
No ale Czesi mnie rozczarowali swoją nieskutecznością, myślałem, że coś ,,Listkom Figowym" strzelą. 😪
[b]Edycja z 12.02.2026 o godz. 19:44 (scalono posty)[/b]
Zobaczymy wieczorem ile ,,Amerykańskie Kacapy" napykają Łotyszom.
- Edytowany
Usypiałem Młodego więc dopiero zaczłąme oglądać - Lotysze nieźle ale Amerykanie naprawdę ładnie chodzą - czuję że mogą spełnić mój typ :)
Bardzo miękki ten goaltender interference (podobnie jak wczesniej spalony)
Amerykanie chyba limit pecha wyczerpali na jakieś 3 mecze :)
Dziwi mnie że trener Szwedó w nadal trzyma Gustavssona w bramce - z Włochami słaby mecz - dziś już tez bramkę zawalił
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)