Z jednej strony kibice Jagielloni powinni być wpuszczeni na nasz stadion. Najpierw płaczemy, że nas nie chcą wpuścić na Ruch, a sami nie wpuszczamy.Jest ryzyko zadymy, ale powinnismy się przyzwyczaić do meczów powiedzmy -podwyższonnego ryzyka. Od tego nie uciekniemy.
Ale z drugiej strony, jakby mieli być wpuszczeni kibice Jagiellonii i byłaby zadyma i w konsekwencji by nam mieli stadion zamknąć - to ja mam ich w tym momencie głeboko w dup.. . Jakoś to przeboleje:). Najważniejsze jest dobro Cracovii, niezapominajmy o tym.
Ps.Co do Prezesa Misiora, poczekajmy na oficjalny komunikat.
Wiadomość zmieniona (06-04-04 15:28)
-
-
Cracovia nie chce wpuścić Jagi
Kibicu Jagi: która gazeta? przeglądam kurier poranny, gazete wspólczesną, lokalne wydanie GW - nic tam nie ma (przynajmniej w necie)...
zauważ, co napisalem: "albo przyjechalibyście konkretną ekipą albo ZERO" jeżeli pociąg - to chyba konkretna ekipa - nes pas? i powtarzam, jestem za wpuszczaniem kibiców drużyn przyjezdnych (w tym konkretnym przypadku z Białegostoku lub okolic i tylko z barwami tego konkretnego Klubu)
Właściwie byłbym zwolennikiem wpuszczenia kibiców Jagielloni na ten mecz , nawet mimo wielce prawdopodobnej zadymy wywołanej przez tych , którzy mają w du...ie czy dostaniemy walkower , czy nam zamkną stadion a ważne jest by je..ać wisłę (co ważne jest aczkolwiek z pewnoscią nie na pierwszym miejscu). Byłbym zwolennikiem , ale w tej chwili już znaczenia wielkiego to nie ma bo stawiam piwo kumplom (moim) jesli PZPN nie zamknie nam stadionu na jeden (właśnie!) mecz...
=>=>Baylay - boję się, że wiesz co piszesz...
Tomek1906 i Mentny mają rację.
Ale prawda niestety jest taka, że jak nie wpuścimy kiboli Jagi, to nie będzie też Pogoni, ŁKS-u i Szczakowianki. Po co nam takie mecze? Nie możemy chować głowy w piach. Albo jesteśmy organizacyjnie (my kibice i zarząd) przygotowani na 1 ligę, albo nie. Futbolowy biznes to nie tylko sport. Jestem całym sercem z a klubem, ale na ch.. nam awans, jeśli w drugim (trzecim, albo którymś tam) meczu zamkną nam stadion? Może nas ktoś najpierw k..wa nauczy jak dbać o swój klub i własny kibicowski interes?
Po drugiej stronie już nie rzucają (może przenieśli się do nas?). Ale nie rzucają też w Poznaniu, Warszawie, Szczecinie i gdzie tam jeszcze. I kibole przyjezdni są tam wpuszczani!! Jak oni to robią? A my tego naprawdę nie potrafimy?
MOŻE RZECZYWIŚCIE MY I NASZ KLUB, NAJSTARSZY W KRAJU, CHLUBA POLAKÓW - NIE DOROŚLIŚMY JESZCZE DO EKSTRAKLASY???
pedzlarz nas wystawil to pzpn skorzysta z okazji jak sa przepisy prawne. nie bardzo wierze w to pismo z klubu jak jest taka sytuacja
A tak swoją drogą ciekawy jestem głosów zwolenników nie wpuszczania kibiców Jagielloni , gdy czarne prognozy się sprawdzą i mecz będa mogły oglądać jedynie gołębie przelatujące nad stadionem. Juz słyszę te głosy świętego oburzenia:"Sport jest dla kibiców!!!"...
No i jeszcze oburzenie na PZPN. To oczywiście w wielu przypadkach racja, ale w tym przypadku to nawet trudno będzie mieć do nich żal. Dobra, kurna bo piszę tak jakby sprawa była przesądzona, a może tak źle nie będzie.
Gazety internetowe nie zawsze są spójne "artykułowo" z wydaniem papierowym.
Po za tym czy nie umiecie się tak zorganizować u siebie aby jakoś ten porządek na stadionie utrzymać?
PS. Ja osobiscie i tak się wybieram na ten mecz
------------------------
BKS JAGIELLONIA
FC EMIGRANCI
Do Drejk-a i jemu podobnych: jeśli chcecie po raz kolejny wypróbowywać jak wysoki jest poziom IQ niektórych naszych kiboli to wpuśćcie nawet tysiące obcych. Ja nie muszę tego sprawdzać, bo już teraz wiem, że kupa ludzi nie dorosła do miana kibica Cracovii. Dobre imię tego Klubu im zwisa i mają gdzieś czy kolejny mecz będzie u nas, w Krakowie, czy (za karę) 100 km dalej.
Mnie to jednak interesuje, bo patrzę szerzej niż tylko na bardzo wąski zakres prowadzenia klubu piłkarskiego jakim jest wpuszczanie lub nie wpuszczanie przyjezdnych. Troskliwy i przewidujący dyrektor/kierownik/manager patrzy jak uniknąć strat a nie jak wszystkich zadowolić. Skoro przy Kałuży nie ma stosownej infrastruktury (a tak jest) a nad naszą młodzieżą nikt nie panuje (a tak jest bis) to trzeba podejmować tak drastyczne kroki jak nie wpuszczanie gości. I błagam: nie zwalajcie na czyjąś złą wolę tylko stańcie przed lustrem i powiedzcie: "Sami jesteśmy sobie winni!"
Alternatywą jest zamknięcie stadionu. Nikt mnie nie przekona, że W CHWILI OBECNEJ jest jakieś pośrednie wyjście.
I jeszcze jedno Drejk. Nie wysyłaj mnie na drugą stronę błoń, bo nie mam w niej upodobania jak, być może, Ty. Jeśli jednak tam mają spokój z kibolami-idiotami to im szczerze zazdroszczę i mam nadzieję, że i u nas tak kiedyś będzie... Amen.
"Źle się dzieje w Państwie Duńskim..." Jeżeli faktycznie zarząd Naszego Klubu wysłał to pismo do Białegostoku, to chyba pora zmienić zarząd... I nie obchodzi mnie tłumaczenie, że będą awantury i PZPN nam stadion zamknie, bo kibic każdej przyjeznej drużyny powinien mieć prawo wejść na nasz obiekt i dopigować swoja drużynę. Nawet jeśli pochodzi ona z Białorusi i jest znana z lekkich obyczajów:)) Natomiast wobec zaistniałej sytuacji proponuje naszemu zarządowi kompromis - wpuścić zwolenników baby-Jagi, a zawrócić spod bramy Ziemi Świętej milicyjnych towarzyszy:)) Wystarczy sprawdzić meldunek- tak jak ochrona gts-u robiła to przy okazji meczów wisła-Polonia, wisła-Lech... PS:a ty Zygmuntjjj nie fantazjuj co do wielkiej liczby Białorusinów, jaka to rzekomo miałaby zawitać do grodu Kraka na ten mecz:) w obecnej chwili 200 kołchoźników to maksymalna liczba jaką moglibyście od pługa oderwać:))
CracoviaNH-masz rację najlepiej zmień na Palczewskiego i S-kę. Na mecze będzie przychodziło 300, w porywach 500 kibiców, a my będziemy się cieszyć, że kolejny już rok utrzymaliśmy się w III lidze.
Nie mogę tego dłużej czytać...
Czy niektórzy z nas w ogóle widzą coś poza końcem własnego nosa? Czy naprawdę nie rozumiecie, że nie zawsze dobro kibica jest najważniejsze i czasem trzeba popatrzyć na problem trochę szerzej? Egoizm. Tak to się nazywa.
Wg Was mamy zachować się honorowo, wpuścić Jagę i patrzeć jak własnymi rękami tniemy gałąź, na której właśnie siedzimy? I to tylko dlatego aby żyć z błogą świadomością, że Jaga nam nic nie zarzuci, że byliśmy tacy honorowi, że zrobiliśmy inaczej niż robi duża część klubów w tym kraju. Nie ważne, że Cracovii zamkną stadion. Ważne, że my byliśmy cacy w stosunku do... zgody naszego rywala z drugiej strony błoń. Warto? NIE!
Naprawdę nie wiem czy P. Misior ma z tą decyzją coś wspólnego, może szkoda więc w ogóle strzępić gęby. Ale gdyby nawet to był pomysł Prezesa to co? To jest powód do zmiany Zarządu, tak jak to postuluje CracoviaNH?! Ludzie, co Wy piszecie?! Śmiać się chce!
Wzorem bohatera pewnego serialu doszukując się wszędzie pozytywów , należy powiedzieć , że dzięki takiemu obrotowi sprawy nie będziemy świadkami debiutu flagi FCBP na naszym stadionie...
hehehehe Marcio rozśmieszasz mnie ! ! ! !
Już raz odpisywałem na Twoje głupoty i nie chce mi sie tego powtarzac !
Jak wolisz cały czas oglądać mecze gdzie siedzą kibice tylko jedenj drużyny to przeciez możesz chodzic na 5 lige .
Wiadomo że to mecz o podwyrzszonym ryzyku , ale nie można bez konkretnych argumentów zamykać sektora dla gości .
Ze zmiana zarządu to był żart! :) tylko mi gdzieś uśmieszek wcięło:) Wiem że ludzie się starają, jednak odrobina krytycyzmu nie zaszkodzi... A tak pozatym to przypomnijcie sobie jak czulismy się dwa tygodnie temu, jak zarząd Ruchu "kręcił wałki" w sprawie naszego przyjazdu na ul.Cichą??? Poprostu wyjazd to RZECZ ŚWIĘTA!! i tyle w tym temacie... Pozdrawiam
CracoviaNH, a 200 osób to dla Ciebie mało? Przy waszym ZERO to i niech 10 osób będzie to wystarczy.
Lekkie obyczaje to jak widzę są znane Tobie i działaczom twojego klubu. Geografia też Ci jak widzę nie w głowie. Na ,,Białorusi” widzę nie byłeś więc informuję Ciebie, że na tej prawdziwej stadiony mają naprawdę na poziomie . W Białymstoku zaś przynajmniej potrafią się zorganizować i wpuszczać kibiców przyjezdnych, chociaż sektor gości mamy naprawdę tragiczny. Jeżeli tak ubolewasz, że nas nie wpuszczą to nie pisz na necie tylko zacznij coś robić (ale napisać można, zrobić już nie). Widzę, że zajęcia rolnicze nie są Ci obce tak więc jak skończysz obrabiać pole umyj ręce bo klawiaturę pobrudzisz. Nie wiedziałem, że pracujesz w kołchozie...
Ps. Nie było moim zamiarem nikogo obrażać, ale jeżeli ktoś woli w ten sposób dyskutować to bardzo proszę.
Zygmuntjjj -- a co my możemy zrobić żeby was wpuścili ???
to samo co kibice ruchu mogli zrobić w naszej sprawie--powkur...ać się i tyle !
myślisz że pójdziemy do prezesa i powiemy jaga wchodzi a on nato -ok chłopaki........ niech wchodzą :-)
Wiadomość zmieniona (06-04-04 18:15)
K.u.r..... co to znaczy mecz bez gości ,najpierw nażekacie że mecz z ruchem bez gości (czyli nas)to skandal i że to wina pzpn a teraz sami robicie to samo co pzpn.
Jaga powinna być wpuszczona na ten mecz nieważne czy bedzie dym czy nie!!! to co może policji kur.. brakuje czy co !!??
działacze psujcie dalej mecze a nikt na nie nie przyjdzie
Do Marcio i wszystkich którzy myślą jak on :
''Wg Was mamy zachować się honorowo, wpuścić Jagę i patrzeć jak własnymi rękami tniemy gałąź, na której właśnie siedzimy? I to tylko dlatego aby żyć z błogą świadomością, że Jaga nam nic nie zarzuci, że byliśmy tacy honorowi, że zrobiliśmy inaczej niż robi duża część klubów w tym kraju. [b]Nie ważne, że Cracovii zamkną stadion.[/b]''
Ludzie kto tu mówi o zamykaniu stadionu ?! wystraczy dobrze mecz obstawić !! Idąc tokiem washego rozumowania to poco by Lech miał wpuszczać legie ? przecież mogłaby być jakaś zadyma i co wtedy ?
Właśnie nie !! jakoś można to zogranizować !! choćby nawet przykład jagieloni która ponoć ma taki beznadziejny stadion a wyjazdu nikomu nei odmówiła !!
Pozdro!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)