Nie jest to problem forum tylko renderowania Twojej przeglądarki. Spróbuj innej.
-
-
🛠️Pomoc techniczna ⚠️Problemy zgłaszamy jako osobny temat⚠️
6 dni później
Dziwne, że wybrane tematy ale dzięki za odpowiedź:)
4 dni później
- Edytowany
Miałem to zgłaszać już dawno temu, ale mi się nie chciało. Dlaczego jak wchodzę w temat to nie odsyła mnie do ostatniego przeczytanego posta, tylko wczesniej? Dzieje się to w tematach gdzie jest dużo zdjęć np. Śmieszności Hanka
Nie tylko u ciebie tak jest. Niby ładuje dobrze, ale potem doczytują się zdjęcia i przesuwają stronę.
Leo why?
A jaką macie prędkość internetu? Wykonajcie pierwszy lepszy Speedtest z google i dajcie wynik pobierania. To kwestia renderu - jeżeli jest opóźnienie i zdjęcie pobierze się później niż przewinie się strona to wtedy tak, może być że wylądujemy nie na ostatnim poście. Zazwyczaj ten problem nie występuje, mówię zazwyczaj bo w jednym poście zazwyczaj nie ma miliona zdjęć jak to robi @hank#159 w swoich tematach i obrazki nadążają się załadować zanim przesunie się strona i wszystko jest cacy. U Hanka trzeba być cierpliwym bo tam dużo jest zdjęć - wchodzimy, czekamy aż przeniesie na dół. Ale jeżeli macie słaby internet to te zdjęcia mogą się załadować nawet po jakimś czasie od wejścia na stronę (czyli już po przeniesieniu na dół), a na to nie ma rozwiązania.
Czy 300 Mb/s to szybki czy nie? U mnie dzieje się to samo co opisali koledzy wyżej.
jak się wejdzie w taki temat to trzeba cierpliwie poczekać aż przewinie. jak zrobisz fałszywy ruch scrollerem to się wysypie. tak wynika z moich doświadczeń, ale ja do hankowym tematów akurat wchodzę rzadko i po czasie. mi się zwykle już nic nie wyświetla prawie bo wygasają linki
- Edytowany
[quote]#post1619285 Czy 300 Mb/s to szybki czy nie? U mnie dzieje się to samo co opisali koledzy wyżej.[/quote] Oczywiście. Czyli jesteś niecierpliwy - przerywasz scrollowanie. Pierwsze wejście zawsze będzie wymagało czekania, bo zdjęcia się pobierają. Kolejne wejścia (gdy nie ma nowych zdjęć, a przynajmniej nie ma tyle nowych co przy pierwszym wejściu) nie powinny tego powodować, bo przeglądarka cachuje sobie pobrane zdjęcia aby je potem szybciej wyświetlać. W zasadzie jedynym lekarstwem jest zbanowanie hanka co by nie wrzucał miliona zdjęć w jeden post. 😎
[b]Edycja z 13.05.2024 o godz. 16:06 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1619323 ... mi się zwykle już nic nie wyświetla prawie bo wygasają linki [/quote]
No tak, gdy wygasały to było prościej. Nie było obrazków więc nie było co wczytywać. Stety niestety naprawiliśmy to pod koniec 2023 i wszystkie obrazki z fb już nie wygasają. https://cracovia.krakow.pl/t/23754-changelog-zmian-na-forum/1592864
No to ja mam to samo na necie 600mb/s. Czy to PC po kablu, czy tel po WiFi 6, czy poza domem LTE. Zawsze ładuje stronę na ostatni post, a potem się obrazki wczytują i pozycjonowanie szlag trafia. I nie ustawia ponownie dobrze po doczytaniu jak nic nie dotykam.
I tak jest za każdym razem gdy otwieram temat w nowej karcie. Nawet gdy chwilę wcześniej w nim byłem. Otwierając ponownie w tej samej karcie jest ok.
Ale tak jak mówię, jest to jak dla mnie 1 temat gdzie już do tego przywykłem.
- Edytowany
[quote]#post1619363 [quote]#post1619285 Czy 300 Mb/s to szybki czy nie? U mnie dzieje się to samo co opisali koledzy wyżej.[/quote] Oczywiście. Czyli jesteś niecierpliwy - przerywasz scrollowanie. [/quote]
Nie wiem na czym moja niecierpliwość polega. Czy samym patrzeniem w ekran jak Kaszpirowski mogę przerwać to scrollowanie?
Nic nie dotykam. Podobnie jak u Barta o czym pisał wyżej wczytuje się strona na ostatni nieprzeczytany a potem po załadowaniu obrazków samo przeskakuje gdzieś do góry.
edit: czasem dzieje się też tak, że od razu po wejściu w temat ustawia się gdzieś wyżej na przeczytanym poście i tak zostaje (przed chwilą tak miałem)
Creative zamknął temat.
Creative zmienił tytuł na 🛠️Pomoc techniczna - problemy zgłaszamy jako osobne wątki.
BuzzY otworzył temat.
BuzzY zamknął temat.
9 dni później
Creative przypiął temat do działu.
73 dni później
Creative zmienił tytuł na 🛠️Pomoc techniczna ⚠️Problemy zgłaszamy jako osobny temat⚠️.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)