Panowie pomimo tego że Pasy wygrały a zawodnik Srasiaka dostał żółta kartke oceniam sedziowanie na bardzo niskim poziomie i to nie dotyczyło tylko werdyktów do Cracovii ale także do Stasiaka - facet powinnien w A klasie może siedziowac.Obawiam sie że w tym sezonie niestety mozemy przegrać z sedziami
-
-
sędziowanie
Projo... pare osób sie wypowiedziało w temacie "frekwencja"... a tu nowy wątek...
I nie tylko główny sędzia się tak zachowywał!!! Sędziowie boczni wydawali werdykty jak by zasad piłki nożnej nie znali!!!
... a konkretnie zasad odgwizdywania spalonych...
Sędziowie strasznie słabi!!!
Krzysieksc , sędziowie boczni nie "odgwizdują" spalonych. Kamil_ksc , stawiam wszystkie pieniadze , że zasady gry w piłkę nożną znasz słabiej od tych panów...
witam, sorki ze moze nie na temat ale napisze Wam drodzy Cracusy jak to byla na meczu w Kielcach z przemyska polonia. Sedzia podyktowal faul, gdzies 19 metr, pilke ustawia zawodnik, sedzia mur gleboko w polu karnym, gra wznowiona, faul zostaje wykonany, pilkarz poloni przemysl (ten ktory stal w murze) dotyka reka pilke, sedzia oczywiscie dyktuje reke ale gdzie? ... na 16 metrze tuz przed sama linia pola karnego :)), zaprzeczyl samemu sobie, ale tez winy nie ma co zganiac na sedziego ze KORONKA zremisowala bezbramkowo 0:0, bo nie powinnismy czekac na jakies karne tylko sami wypracowac sobie akcje, ale takowych nie bylo w tym spotkaniu,
tyle odemnie POZDRAWIAM WSZYSTICH CRACOVIAKÓW
Baylay heh no oczywiscie ale wiesz o co chodzilo :) niech bedzie wiec poprawnie - nie potrafia dobrze ocenic sytuacji i podniesc choragiewki wtedy kiedy trzeba lub na odwrot...
Baylay, amoże byś tak mały wykładzik strzelił na temat sędziowania zamiast ''szczypanka".... Rabu, ja też trzymam z Koroną, ale się o nią boję, że może nie dać rady w tym roku, no ale pierwsze koty za płoty...
Bardzo dobrze powiedział trener Stawowy - cytuję jego fragment wypowiedzi z dzisiejszego Dziennika Polskiego:
"...Nie doszukiwałbym się sędziowskiego spisku, trzeba było widzieć, jak w I rundzie sędzia nas przekręcił w Opocznie..."
Nic w przyrodzie nie ginie.... Obojętne czy była pomyłka, co do karnego czy nie (druga żółta kartka i w konsekwencji czerwona ewidentna), nie ma co rozważać....
Wykładzik? Powiem tyle: Na stadion wszedłem w 18 minucie więc sytuacji , po której piłkarze z Opoczna (?) chcięli karnego nie widziałem. W pierwszej połowie trochę się obawiałem o sędziowanie , ale w drugiej było już co najmniej dobrze. Druga żółta kartka ewidentna , nawet nie ma co dyskutować. W pierwszej połowie dwa błędy asystenta co do oceny spalonego (stałem akurat na wysokości). Było też kilka drobnych pomyłek głównego , ale wierzcie mi , sędziowanie w takich warunkach jest cholernie trudne. Generalnie oceniam sędziowanie pozytywnie i trochę dziwi mnie tak krytyczna ocena pracy sędziego.
Trener Mariusz Łaski i piłkarze Stasiaka KSZO Celsa Ostrowiec po meczu z Cracovią mieli spore zastrzeżenia do pracy sędziego głównego Tomasza Witkowskiego. Pojawiły się opinie, że arbiter "czuwał" nad tym, żeby gospodarze wzbogacili się o trzy punkty.
O najbardziej kontrowersyjnych sytuacjach z tego spotkania rozmawialiśmy wczoraj z Janem Ćwiekiem z Katowic, obserwatorem niedzielnego pojedynku.
Jak pan ocenia pracę sędziego głównego?
W naszej skali - dobrze.
Czy arbiter nie popełnił błędów?
Miałem kilka drobnych uwag do pracy sędziów głównego i liniowego. Powiedziałem im o tym w szatni, opisałem w protokole i nie mam zamiaru wyciągać tego na forum publiczne. Na pewno nie były to błędy, które miałyby jakikolwiek wpływ na przebieg spotkania.
A co pan sądzi na temat sytuacji z 14 minuty? Piłkarze Stasiaka KSZO Celsa uważają, że rzut karny był ewidentny.
Absolutnie! Oglądałem tę sytuację jeszcze raz na kasecie i nie mam wątpliwości, że sędzia podjął prawidłową decyzję. To samo do tyczy czerwonej kartki. Byt fauł i Majda słusznie został ukarany. Nie rozumiem tych pretensji.
To nie koniec zarzutów. Trener Mariusz Łaski twierdzi, że druga bramka dla Cracovii padła ze spalonego.
Zupełnie się z tym nie zgadzam. A jeśli ci panowie uważają, że mają rację, to niech się odwołają do PZPN.
Źródło: Dorota Kułaga "Echo Dnia"
To chyba wiele zmienia !
Fajnie ,ze to wkleiłeś. Aczkolwiek opinie tzw. "białego" (terminologia
"czarny" sędziuje "biały" kwalifikuje;-) zwykle bronią sędziów.
Ja jednak całkowicie zgadzam się z opinią Bayleya. Sędziowanie było OK.
Kompletnie nie rozumiem o co chodzi forumowiczom co krytykuja sędziego.
Stasiak strzelil gola i potem probowal grac to co w Opocznie. Szybkie akcje naszych przerywajac niebezpiecznymi faulami . U siebie pewnie by im to uszlo. (zreszta w sierpniu tak wlasnie bylo) Sedzia na to nie pozwolil i chwala
mu za to. Kilka spalonych zle pokazal ponoc boczny. Jednak idealnie zachowal sie przy bramce Bojarskiego (siedzialem dokladnie na wysokosci sedziego w tym momencie). Spalonego nie bylo doslownie o kilkadziesiat centymetrow.
Ja też uważam, że w 14 minucie Baster zablokował gościa prawidłowo. Brawa dla sędziego, bo już nie raz widziałem karne w podobnych sytuacjach. Ale przy pierwszej żółtej kartce Majdy sędzia powinien puścić akcję, bo po ładnym przerzucie do Bojarskiego zapowiadała się sytuacja bramkowa. Zagwizdał w chwili gdy Bojarski przejął już podanie i miał wolną prawą stronę, a za jedynym obrońcą w środku czaił się chyba Wróbel.
Wydaje mi się też że odwrócony sędzia nie widział dokładnie sytuacji po której Makuch dostał żółtko (boczny to widział z daleka).
Poza tym od początku sędzia pozwalał Stasiakom grać na czas. Bramkarz np. robił sobie jak nie przymierzając na A-klasie wycieczki za piłką daleko pod sam tor za reklamy, mimo że chłopcy mu ją szybko podawali. Po drugiej bramce turystyka przestała go oczywiście interesować.
Czarnuchy bardzo kiepscy a co wyrabiali liniowi to się w głowie nie mieści!!!
JA JESTEM ZDANIA ZE W POLSKIEJ LIDZE POWINNI SEDZIOWAC SEDZIOWIE Z CZECH I SLOWACJI A NASI SEDZIOWIE W CZECHACH I SLOWACJI WTEDY SEDZIOWANIE BYLOBY BARDZIEJ SPRAWIEDLIWE.
Ta krytyka jest co najmniej bezpodstawna - sędziowie na meczu ze staśkiem byli na pewno jednymi z najlepszych jacy w tym sezonie zawitali na Kałuży. Oczywiście nie oznacza to że byli nieomylni. Więcej obiektywizmu panowie!
ps. Tym, którzy "czepiają się" liniowych (bo głównemu nic nie można zarzucić) dedykuję mecz LIGI MISTRZÓW MIlan-Deportivo, w którym ten sam liniowy w jednej połowie chyba z siedem razy podnosił chorągiewkę w sytuacjach, w których o spalonym mowy być nie mogło uniemożliwiając Milanowi jeszcze wyższe zwycięstwo....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)