Kamil, poprawka WS by nie stworzył. WS do Fergusona bardzo daleko.... jak widać.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Nieważne kto, nikt by nie stworzył nic. Z dwojga złego już wolę WSa dużo bardziej, przynajmniej czasem mogę popatrzeć na szybką wymianę piłki i próbę kombinacyjnej gry niż to, co "graliśmy" za Pasieki czy Pasjonata.
KamilloLce
[i]Z tego składu to nawet Ferguson by nic nie stworzył.[/i]
WS stworzył team na piąte miejsce we lidze! Żytko jest najlepszym obrońcą z jakim pracował. Bramki z Piastem zawalił Bernhard!
Chyba nie uważasz WSa za idiotę który bredzi bez sensu?!!!!!
Niech mówi co chce, byle by piłkarze dobrze grali. Ja już się dawno przestałem przejmować tym, co WS mówi, większość wypowiedzi jest żeby piłkarzy podmotywować, zdjąć presję itd., dlatego wolę już nie słuchać wywiadów u Stasia Malca czy czytać cokolwiek np w środku tygodnia, kiedy nawet nie graliśmy meczu. Ale np. dziś czekam na to, aby dowiedzieć się co Wojtek powie.
Panie Prezesie Filipiak ! Zacznij Pan coś robić ,bo przynosicie tylko wstyd.Niczego nie nauczył Pana spadek,teraz znowu Puchar Polski.
Nie da się sterować klubem z oddali, mając za wykonawców nieudaczników.Jeszcze jest czas,żeby sytuacje opanować !!!
Co robi kadra szkoleniowa z trenerem na czele,gdzie są zapowiadane transfery /realne wzmocnienia/.Nie wystarczy się uśmiechać i opowiadać dyrdymały w wywiadach,trzeba podejmowac konkretne decyzje.Już teraz widać,że potrzebne sa zmiany. !!!
.
Nie ma paniki.
W zimie prezes powie , ze pieniądze są, a jak on mówi to mówi i już.
Argument, że z tego składu nawet Ferguson nic by nie stworzył jest tak słaby jak 90% wypowiedzi Stawowego do mediów.
Dla dzisiejszej kompromitacji nie ma wytłumaczenia. Wyrzucanie Stawowego w tym momencie jednak byłoby przedwczesne.
Tak samo po ewentualnej porażce z Lechem. Najwcześniej po meczu z Ruchem będzie można ocenić czy z tej mąki jeszcze będzie chleb czy faktycznie jest tak źle jak to niektórzy piszą.
Ja uważam, że potrzebujemy wzmocnień przynajmniej w obronie - to, co wyrabia Żytko to ja nie wiem - niech facet trenuje, trenuje i jeszcze raz trenuje, Kosę można zostawić, przy kimś dobrym obok niego chłopak pewnie dałby sobie radę.
potrzebujemy trenera !!! Czy to jest takie trudne do zrozumienia???? Jest problem od kilku miesięcy ba, kilkunastu i nic z tym się nie robi !! Jestem przekonany , ze każdy inny trener niż obecny, zagral by inaczej tymi piłkarzami, którymi ma w dwóch ostatnich meczach ! I styl był by inny !
volker0,spokojnie...Najpóźniej w poniedziałek Filipiak podziękuje Stawowemu.Tak mnie coś w kościach łupie na ten temat ;)
Skorża jest absolwentem VI LO im. Jana Kochanowskiego w Radomiu oraz Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie. Przez krótki czas występował jako piłkarz na pozycji obrońcy. Grał w drużynach Radomiaka Radom oraz AZS-AWF Warszawa.
Karierę trenerską Maciej Skorża rozpoczął w 1994 roku, trenując grupy młodzieżowe w klubie CWKS Legia Warszawa. Po czterech latach pracy w Legii, został trenerem juniorów warszawskiego klubu. Przez dwa lata odbywał również staż w autonomicznym klubie Legia Warszawa, którego trenerem był wówczas Paweł Janas[1]. Od 1998 roku samodzielnie prowadził klub piłkarski Szkoły Mistrzostwa Sportowego w Piasecznie.
W 1999 roku trafił do Amiki Wronki, gdzie zajmował się pracą z młodzieżą. W 2002 roku doprowadził juniorów starszych Amiki do mistrzostwa Polski[2]. Przed sezonem 2002/2003 został trenerem rezerwowej drużyny Amiki Wronki, zastępując na tym stanowisku Czesława Michniewicza[3]. W kwietniu 2003, po przegranym spotkaniu z Obrą Kościan Skorża zapowiedział, że już nie będzie szkoleniowcem rezerw Amiki Wronki[4]. Następnie przez krótki okres był asystentem Mirosława Jabłońskiego w Wiśle Płock.
W latach 1997?1999 współpracował z Pawłem Janasem, prowadząc "bank informacji" w olimpijskiej reprezentacji Polski. W maju 2003 roku po raz kolejny został asystentem Janasa, tym razem w kadrze narodowej seniorów. Ze stanowiska asystenta selekcjonera reprezentacji Polski odszedł po Mistrzostwach Świata 2006.
Samodzielna praca w Ekstraklasie
W 2004 roku, po zwolnieniu Stefana Majewskiego z posady pierwszego trenera Amiki ponownie podjął współpracę z tym klubem na stanowisku trenera-menedżera (pełniąc jednocześnie funkcję asystenta selekcjonera reprezentacji Polski). W listopadzie 2005 roku zrezygnował z funkcji trenera Amiki.
Od listopada 2006 roku trenował Grodzisk Wielkopolski, z którą zdobył na finiszu sezonu 2006/2007 Puchar Polski oraz Puchar Ekstraklasy.
13 czerwca 2007 roku Skorża podpisał kontrakt z Wisłą Kraków. Z Wisłą dwukrotnie, w sezonach 2007/2008 i 2008/2009, zdobył Mistrzostwo Polski. W krakowskim klubie pracował do 15 marca 2010, kiedy to został zwolniony ze stanowiska trenera "Białej Gwiazdy" po nieudanym początku rundy rewanżowej sezonu 2009/2010. Zastąpił go Henryk Kasperczak.
Od czerwca 2010 roku, przez dwa kolejne sezony Skorża był trenerem Legii Warszawa, z którą dwukrotnie wygrał rozgrywki Pucharu Polski.
26 września 2012 roku został trenerem saudyjskiego klubu Ettifaq FC. W sezonie 2012/2013 ligi saudyjskiej zajął z drużyną szóste miejsce. W czerwcu 2013 poinformował, że nie przedłużył kontraktu i odszedł z klub.
Sukcesy trenerskie
Amica Wronki U-19
Mistrzostwo Polski juniorów: 2002
Dyskobolia: Puchar Polski (1): 2006/07, Puchar Ekstraklasy (1): 2006/07
Wisła Kraków: Ekstraklasa (2): 2007/08, 2008/09
Legia Warszawa: Puchar Polski (2): 2010/11, 2011/12
KamilloLce Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja uważam, że potrzebujemy wzmocnień
> przynajmniej w obronie - to, co wyrabia Żytko to
> ja nie wiem - niech facet trenuje, trenuje i
> jeszcze raz trenuje,
No jasne, mamy tylko maluteńki problem z Żytką, pewnie dlatego dziś na marne poszły wysiłki zespołu, który nastrzelał pół tuzina bramek. Przegraliśmy 6:7 czy 0:1???
Z Piastem w ofensywie wyglądaliśmy naprawdę dobrze, na tej podstawie dałbym szanse tym chłopakom z pomocy i ataku co grali w 1 kolejce Ekstraklasy. Żytko już drugi mecz z rzędu bardzo słaby, dlatego uważam, że ten chłopak nie da sobie rady w Ekstraklasie (nota bene po raz kolejny), a przynajmniej jako stoper skoro dziś ostatecznie grał na środku.
Ja bym zminimalizował liczbę obrońców w pierwszym składzie i grał 3-4-3, ewentualnie 3-5-2. Zdominować środek boiska, by tworzyć sytuacje w napadzie i nie dawać możliwości Naszym obrońcom do potykania o własne nogi.
Tylko kim chciałbyś grać w obronie?
KamilloLce Napisał(a):
> Tylko kim chciałbyś grać w obronie?
można losowo wybrać trójkę ludzi z kolejki do zdjęcia przed meczem - gorzej i tak nie będzie
Ja już w innym wątku zgłaszałem swój akces, ale lepiej byłoby wziąć kogoś lepszego, bo ja rewelacyjny na stoperze nie jestem. :D
KamilloLce Napisał(a):
> Ja już w innym wątku zgłaszałem swój akces,
> ale lepiej byłoby wziąć kogoś lepszego, bo ja
> rewelacyjny na stoperze nie jestem. :D
Santo do duetu z Żytką.
Uczeń i jego mentor ;)
volker0 Napisał(a):
> potrzebujemy trenera !!! Czy to jest takie trudne
> do zrozumienia???? Jest problem od kilku miesięcy
> ba, kilkunastu i nic z tym się nie robi !!
> Jestem przekonany , ze każdy inny trener niż
> obecny, zagral by inaczej tymi piłkarzami,
> którymi ma w dwóch ostatnich meczach ! I styl
> był by inny !
od kiedy jest problem ? Od kilkunastu miesięcy ? hahahahaha....problem jest od kilku sezonów, a właściwie od Wierzynka ;) Oczywiście, z krótkimi przerwami na wyskok np. ze Stawowym czy Majewskim.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)