Dla mnie też oglądanie dwóch meczów pod rząd to za dużo, ale akurat wczoraj chciałem dogrywek i to najlepiej do północy lub nawet 1-szej w nocy, bo chciałem ustanowienia przez nas nowego rekordu czasu dogrywek w powojennej Polsce :) rozczarowanie było więc podwójne - przegraną i brakiem pobicia czasu dogrywek z zeszłotygodniowych bojów Tyszan z Podhalem, choć niewiele już brakowało :(
-
-
Play Off 2019 - Walczymy o złoto!
Czy planowany jest jakiś zorganizowany doping za bramką?
- Edytowany
Swoją drogą to poczytałem trochę przepisy. Coś mi tam w głowie kołatało, że są sytuacje, gdy krążek nie wpada do siatki, a sędzia i tak może uznać, że był gol...
I rzeczywiście, gdyby taka sytuacja (jak wczoraj) miała miejsce, gdyby bramkarz Tychów został odwołany z lodu, to sędzia mógł uznać gola:
[i]
ARTYKUŁ 179 – PRZYZNANIE BRAMKI[/i]
[i](...)[/i]
[i]ii. Bramka będzie przyznana, gdy bramkarz został odwołany z lodu, a krążek znajduje się w trójwymiarowej 3D przestrzeni pola bramkowego i gracz z pola jego drużyny celowo:
1. Upada, przytrzymuje lub przygarnia krążek pod swoje ciało;
2. Podnosi krążek swoimi rękami;
3. Przykrywa krążek swoimi rękami.[/i]
No ale bramkarz był na lodzie, więc zgodnie z poniższym należał się karny.
[i]ARTYKUŁ 175 – PRZYZNANIE RZUTU KARNEGO/GRACZ Z POLA PRZYKRYWA KRĄŻEK
i. Jeśli gracz z pola upada na krążek, przytrzymuje lub zagarnia go pod swoje ciało, ukrywa w rękach lub podnosi ręką krążek z lodu, gdy ten znajduje się w jego polu bramkowym, sędzia główny przyzna przeciwnej drużynie rzut karny.[/i]
Z drugiej strony to IMO ten drugi przepis, to promocja niesportowego zachowania. Ciekawe jest uzasadnienie dla obu tych przepisów:
[i]Intencją tego przepisu jest [b]przywrócenie szansy strzelenia bramki,[/b] która została zminimalizowana przez faul z tyłu przez przeciwnika lub przez oczywiste naruszenie przepisów w wyniku, którego taka szansa strzelenia bramki została utracona.[/i]
Przywrócenie szansy.... Nasz strzela do pustej z pola bramkowego - czyli gdyby nie łapa przeciwnika, to "szansa" na gola = 99,999 %. W zamian za to karny, gdzie szansa wynosi może 20-30%.... Sprawiedliwe inaczej.
IMO w takich ewidentnych sytuacjach powinno się bramkę zaliczać. A przynajmniej w dogrywkach. To nie piłka nożna, że szansa na gola z karnego wynosi tak z 90%. Goście grają którąś dogrywkę, a tu jakiś cwaniaczek wygarnia krążek z linii bramkowej ręką...
Dodatkowo należałoby karać zagrywającego w sposób niedozwolony, aby zniechęcić potencjalnych naśladowców.
Nie będziemy płakać jak cała hokejowa Polska o tego "spalonego" w meczu z Gieksą. Gramy dalej.
- Edytowany
Dogrywki są zbyt długie, na zasadzie kto padnie ze zmęczenia pierwszy, jak "fear factor". Druga sprawa ktoś idzie na mecz i nie da się zaplanować czasu, bo mogą grać czas nieokreślony. Niekiedy trzeba by wyjść wcześniej albo coś innego zaniedbać. :idea:
[quote='Camron' pid='1372065' dateline='1554334130']
Dogrywki są zbyt długie, na zasadzie kto padnie ze zmęczenia pierwszy, jak "fear factor".
[/quote]
Niekoniecznie, w 3 dogrywce we wtorek padli tyszanie... Nasi mieli sytuacje za sytuacją ale przegrali
Jak można mając pustą bramkę do niej nie trafić? Z całym szacunkiem do naszej drużyny (bo i tak osiągnęli więcej, niż w tym roku oczekiwałem i jestem baaaardzo zadowolony), przegraliśmy pierwszy mecz w sposób frajerski, bo mieliśmy tyszan na widelcu.
[quote='mk' pid='1371964' dateline='1554308948']
[/quote]
Doping na hokeju jest zawsze
- Edytowany
Siemka Panowie mam pytanie bo przyjezdzam z mlodym ale nie mam biletu dla niego. Mial miec trening ale odwolali wiec chce go zabrac. Bedzie jakis problem z wejsciem ( biletem ) dla niego? Czy raczej nie powinno byc problemu i zabierac mlodego na mecz.
Pozdrawiam i do zobaczenia
żadnych problemów
[quote='Jakub88' pid='1372106' dateline='1554369852']
[quote='mk' pid='1371964' dateline='1554308948']
[/quote]
Doping na hokeju jest zawsze
[/quote]
Ale nie za bramką tylko na rogu
lodowisko nie ma rogów :P
Mamy too, wygrywamy 3:1 :D
Yes Yes Yes!!!
- Edytowany
Do ilu gramy czy wytrwamy?
Mam wątpliwości po przetarciach z GKSem Kat.
Na dziś bravo, ale lubie zakrzyczeć Cracovia Pany jeden raz jak już jest koniec i wygraliśmy :)
Graty!! dla drużyny !!szczególne dla 4 formacji i bramkarza !!
Byliśmy lepsi
a rureczki od chłodzenia znowu się z.ebały
[quote='garbus' pid='1372224' dateline='1554411681']
[/quote]
musisz psuć humor po niełatwej wygranej? :(
[quote='Khalid' pid='1372227' dateline='1554412329']
[quote='garbus' pid='1372224' dateline='1554411681']
[/quote]
musisz psuć humor po niełatwej wygranej? :(
[/quote]
chciałbym we wtorek znów zobaczyć w Krakowie zwycięstwo
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)