Zakończenie 7 sezonu Dextera dobre i z niecierpliwością czekam na ostatni 8 sezon. Także wczoraj zakończył się 2 sezon Homeland i zakończeniem otworzyli sobie furtkę na jeszcze kolejne 2 sezony, co jest dobrą wiadomością :)
-
-
SERIALE !!!
koniec Plotkary
kiedy gra o tron w marcu?
w marcu
31.03
Serialowe podsumowanie roku.
Doctor Who s07 8/10
Doktor jak zawsze w formie, dopóki Moffatowi i spółce nie kończą się pomysły, dopóty jest to mój ulubiony serial w ogóle. Czekam na świąteczny odcinek.
Homeland s02 - 9/10
Druga seria nie zawiodła, a zakończenie daje jeszcze więcej nadziei na przyszłe emocje związane z tym genialnym serialem niż po pierwszej serii. Bardzo jestem ciekaw, jak dalej potoczą się losy Brody'ego i Carrie.
The Walking Dead s03 - 3/10
Coraz gorzej z tym serialem. Postaci są już tak do bólu przerysowane i przewidywalność akcji tak rośnie, że zastanawiam się czy nie wyłączyć się z oglądania jak w przypadku kilku innych seriali, które sobie odpuściłem (a jest ich wiele).
Last Resort s01 - 6/10
Niezły, nawet bardzo dobry początek, a później niestety coraz słabiej i znowu efekt psują czarno - białe postaci jak ze słabego komiksu. W takim "Homeland" złożoność charakterów jest niesamowita, widz łapie się na tym, że ciężko mu ocenić poszczególnych bohaterów. Tutaj źli są źli i widz ma ich "nie lubić" a dobrzy są dobrzy. Trochę rozczarowanie, zwłaszcza, że pomysł był świetny i można było z tego zrobić wybitny serial.
The Newsroom s01 8/10
Kapitalny serial!! Nie dla zdeklarowanych prawicowców, ponieważ jest to totalna krytyka Tea Party, ale jeśli zostawić na boku kwestie ideologiczne (bądź gdy się podziela poglądy głównego bohatera - dziennikarza TV), to okaże się, że jest to znakomicie zbudowana fabuła, serial pełen genialnych wprost dialogów, świetnie zagrany i poruszający wiele interesujących kwestii związanych ze współczesnym dziennikarstwem.
Breaking Bad s05 - 4/10
Chyba najsłabsza seria, wydaje się, że ta produkcja zmierza donikąd. Pora kończyć (przewidziałem ostatnią scenę już dawno, a nie lubię nie być zaskakiwanym).
The Killing s02 7/10
No, zdecydowanie mocny serial, chociaż oglądam amerykańską wersję i ciekaw jestem oryginału, więc być może ocena nieco na wyrost.
Tyle w tym roku oglądałem.
Ja z braku czasu oglądam tylko jeden serial - South Park :)
10 dni później
Z dużym opóźnieniem, ale dopiero teraz miałem chwilę czasu na taką rozrywkę :) "Gra o tron", pierwszy sezon zaliczony. Zaczynam drugi, mega i jeszcze raz mega serial :)
16 dni później
Panowie kończe dzisiaj Ekipe i z czystym sumieniem polecam każdemu. gagi są niesamowite a gość za role Ariego to powinien dostać oskara - bez kitu. wielu znanych gości także polecam polecam.
ja poszukuje czego nowego. macie coś dla mnie? dirty sex monet sciagnalem ale po pierwszym odcinku mam mieszane uczucia. sciaga mi sie white collar mysle o revange. ogladał ktoś może?
aha no i Spartacus chyba tez wraca 25 stycznia prawda?
Spartacus wraca, White Collar taki luzny, mozna ogladnac.
Sprawdz sobie jeszcze Elementary.
8 dni później
jak ktos nie wie co ogladac to polecam we wtorki The Following.
16 dni później
Sherlock godny polecenia. Wciągający i humorystyczny - 8/10
DSS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sherlock godny polecenia. Wciągający i
> humorystyczny - 8/10
Moja opinia o tym serialu, być może zbyt pochopna bo obejrzałem tylko 1 odc. wg. mnie główny bohater jest zbyt przerysowany, przez co serial staje się mało realny. Akcje w stylu - daj mi swój telefon do ręki na 20 sek. a powiem Ci wszystko o Tobie i twojej rodzinie 3 pokolenia wstecz.
Nie wiem czy skuszę sie na obejrzenie kolejnego odc.
Warto DSS? Czy typ dalej tak przejebanie rozkminia.:)
runkle Napisał(a):
> DSS Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Sherlock godny polecenia. Wciągający i
> > humorystyczny - 8/10
>
>
> Moja opinia o tym serialu, być może zbyt
> pochopna bo obejrzałem tylko 1 odc. wg. mnie
> główny bohater jest zbyt przerysowany, przez co
> serial staje się mało realny. Akcje w stylu -
> daj mi swój telefon do ręki na 20 sek. a powiem
> Ci wszystko o Tobie i twojej rodzinie 3 pokolenia
> wstecz.
> Nie wiem czy skuszę sie na obejrzenie kolejnego
> odc.
> Warto DSS? Czy typ dalej tak przejebanie
> rozkminia.:)
Rozkminia, ale Sherlock to Sherlock... w dobie iphonów rozkmina jest tęga :). Ja tego nie uważam za szczególną wadę, wręcz przeciwnie, niekiedy wnioski są naprawdę zabawne i kiedy spojrzy na kogoś, aż jestem ciekaw czym przypierdoli :). Na plus, że nie składa 8 chłopów naraz jak Downey Jr. Sam po pierwszym odcinku myślałem, że słabo dobrali tytułowego bohatera, ale teraz uważam, że pasuje idealnie. Odcinki 2,3 i 1,3 z drugiego sezonu na pewno lepsze niż pilot (trzeciego sezonu jeszcze nie oglądałem, ale nie omieszkam). Zatem w mojej opinii warto, ale gusta są różne... dla przykładu zajebiście polecano mi "American Horror Story" i jakoś przebrnąłem przez 2 odcinki i odpuściłem, jak dla mnie padlina i nawet jeśli się dalej rozkręca to nie mam ochoty sprawdzać.
ja skończyłem oglądać American Horror Story i Homeland i nie wiem za co sie zabrać teraz :( A do Gry o Tron jeszcze trochę jest
Person of Interest oglądnij :)
ParuKSC Napisał(a):
> Person of Interest oglądnij :)
również polecam...ogladam na bierząco :)
jak lubisz seriale przygodowe to dobry jest Revolution http://www.filmweb.pl/serial/Revolution-2012-634694
Ripper Street - za wczesnie zeby oceniac, ale poczatek bardzo obiecujacy, troche na wyrost, ale 8,5/10
Hunted - koncowka 1. sezonu mniej zadowalajca, niz sie zanosilo, 7,5/10
Revenge - pierwszy sezon calkiem calkiem, pozniej coraz bardziej przekombinowane, w sumie 7/10
ja jestem w polowie drugiego sezonu tych kołnierzyków i mogę polecić. nie wydaje sie byc za bardzo przekombinowany jak to bywa w tego typu seriach
Luther i The Killing rządzą, a dla relaksu Suits.
zawiódł mnie ostatni sezon Misfits
sa jakies dupeczki w killings/suits?:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)