isaac Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> co nie zmnienia faktu że to jeden z najlepszych
> seriali jakie oglądałem...
Tak? To jak się zakończył? Bo w sumie nikt tego sensownie nie umie wyjaśnić...
Jeżeli chodzi o moją ocenę to tak jak pierwszy sezon tego serialu oceniam wręcz 9/10 to w całości nie zasługuje na więcej niż 3/10. Po 3 (żenującym) sezonie oglądałem dalej tylko dlatego że było pewne że zakończy się ten serial w 2010 roku więc chciałem się dowiedzieć jak to wszystko się wyjaśni. Oglądnąłem całość i dalej nie wiem. Nagromadzenie głupoty i braku logiki (tyle błędów że aż strach) już od 3 sezonu spowodowało że autorzy scenariusza sobie po prostu z wyjaśnianiem czegokolwiek nie poradzili a cały serial można zaklasyfikować jako typowy "na kasę" (po pierwszym genialnym sezonie zrobiono tyle następnych ile dało się sprzedać a nie rzeczywiście potrzebowali na pokazanie całej tej historii).
Jak ktoś nie chce stracić czasu na to "coś" to polecam od siebie Dextera, Tudorsów i Rodzine Soprano (chyba najlepsze seriale
chociaż tego ostatniego jeszcze nie skończyłem oglądać ;) )
-
-
SERIALE !!!
zakończył sie beznadziejnie,wiem o tym...4,5,6 sezon już zaczał podchodzić pod delikatne S-F czego nie lubie,ale mnie poprostu ten serial wciągnął i oglądałem każdy odcinek zaraz po premierze w Stanach...dla mnie scenariusz tego serialu wymyślił geniusz...
Już chyba w 2 sezonie (dawno to oglądałem więc nie jestem pewien) pojawia się magiczna czarna chmura... A jak podróże w czasie czy nieśmiertelnego gościa zamieniającego się w chmurę uważasz za "delikatne S-F" to się trochę różnimy ;)
Być może jak ktoś mi wyjaśni o co w tym serialu chodziło to odkryję w nim arcydzieło, ale jak na razie nikogo, kto byłby mi to w logiczny sposób wyjaśnił, nie spotkałem ;P
I tu nie chodzi o to że ja jestem jakiś tępy (mam taką nadzieję) ale że mnóstwo rzeczy "nie trzyma się kupy" łącznie z wręcz dennym zakończeniem.
Wg mnie nie jest to najgorszy serial ale na pewno najbardziej zepsuty. Gdy porównamy pierwszy i ostatni sezon to chyba w żadnym innym serialu nie ma takiej różnicy...
Patrząc na wcześniejsz komentarze zacnych forumowiczów wziołem się za oglądanie Dextera.....Rzeczywiście idzie w mózg..!! Tak na zakończenie dnia po pracy jak znalazł....Tylko to ściąganie przy prędkości 512..chlip//'/...
dwie sprawy. czy znacie jakies inne seriale w klimacie Spartacusa, Rzymu czy Dynastii Tudorów?
Dexter widze ze jest kilka sezonow rozumiem ze to co leciało na TVN'ie to pierwszy z nich?
Dexter ma 4 sezony. Piąty rusza 26 września. W TVN były sezony 1 i 2.
Co do innych seriali to słyszałem jeszcze o Filarach Ziemi http://www.filmweb.pl/serial/Filary+Ziemi-2009-534068 ale nie wiem czy to coś fajnego bo nie oglądałem.
ogladał ktoś Mentaliste ? czy jest warty ściągania ?
wczoraj skończyłem drugą serię Dextera. Wciąga trochę jak prison break :P zobaczymy co będzie w dwóch kolejnych :)
[quote=volt]
ogladał ktoś Mentaliste ? czy jest warty ściągania ?
[/quote]
to zależy, co kto lubi; coś w stylu Monka
8 dni później
skończyłem 4 sezon Dextera. Ostatni odcinek "zmiażdżył suty" jak to się mówi :)
Ja właśnie skończyłam 3 sezony Breaking Bed :) Ńa początku słabo ale z czasem się rozkręca a 2 i 3 sezon wymiata :)
Ja juz skończyłem wszystkie serie Dextera poprostu miazga , teraz zaczynam ogladac "Różowe lata 70"
ja koncze rzym i nawet fakt ze nie ma scen walki nie ujmuje serialowi, co prawda nie wiele ma wspolnego z historyczna prawda wiec lepszy jest dla tych ktorzy jej nie znaja ale fajnie sie oglada
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ja koncze rzym i nawet fakt ze nie ma scen walki
> nie ujmuje serialowi, co prawda nie wiele ma
> wspolnego z historyczna prawda wiec lepszy jest
> dla tych ktorzy jej nie znaja ale fajnie sie
> oglada
a napisz proszę tak z ciekawości w czym serial mija się z historyczną prawdą bo nie oglądałem a chciałbym wiedzieć tak ogólnie. Będę wdzięczny za odpowiedź.
wybacz źle się wyraziłem. bo nie tyle mija sie z prawdą historyczną o ile jest sporo nieścisłości i rzeczy o których nie ma mowy w historii a zostały dopowiedziane. jak np wątek Oktawiusza za młodu (w serialu przedstawiany jako Oktawian) tak naprawde niewiele wiemy o jego zyciu przed smiercia Cezara a tutaj postawiony jest w srodku wydarzen, moze to i ciekawe ale nie ma zadnego oparcia historycznego. Mimo to fajnie sie oglada.
Pozatym sa rozbieznosci chronologiczne bo sugeruje się nam, że Cezar w 52 pne byl drugim konsulem po Popejuszu w czasie gdy byl namiestnikiem Galii a Rubikon przekraczał w 49 wiec nie wiem czy to mozliwe?
w kazdym badz razie i tak zachęcam
6 dni później
faktycznie 5 sezon Dextera wychodzi we wrześniu.
Zwiastun
http://hatak.pl/news/8903/Dexter_promo_5_sezonu/
chyba jutro
Rozpoczal sie nowy sezon serialowy.
Tak jak wspomniano powyzej pierwszy odcinek Dextera 5 serii za nami.
Procz tego pojawily sie 3 nowe pozycje, ktorymi tak na prawde warto by sie zainteresowac.
Jako najwieksza nadzieje wymienia sie [b]Boardwalk Empire[/b] ("Zakazane Imperium"), ktorego pilot rezyserowany byl przez Martin'a Scorsese. W roli glownej Steve Buscemi. Akcja serialu osadzona jest w Atlantic City w okresie prohibicji
Druga pozycja to "[b]The Event[/b]", okreslony jako konspiracyjny thriller. Zapowiada sie dosc ciekawie.
Wreszcie "[b]Hawaii Five-0[/b]", remake serialu z lat 70-tych ze znanym wszystkim main theme . Sensacyjny, chyba nie musze pisac gdzie ma miejsce akcja. Jeden odcinek to jeden watek. Fajne widoczki, "lekki latw i przyjemny". Nie zmusza do zbyt duzego wysilku intelektualnego. Sporo gwiazd.
Warto jeszcze dodac, ze jakis czas temu powrocil "Sons Of Anarchy""
w drugiej części rzymu jest jeszcze więcej nieścisłości historycznych i rzeczy o których nie mowy w historii. wlasnie skonczylem ogladac drugi sezon i mimo wszystkiego jestem zachwycony, poprostu trzeba to traktowac jako luźną opowieść osadzoną w tamtych czasach nawiązującą do historii bo chodzi tutaj głównie o mniejsze rzeczy niż rzeczywiste przekłamania. wracajac jeszcze do pierwszej czesci najwiekszym rozczarowaniem jest fakt ze gdy zabijali Juliusza Cezara to ten nie wypowiedzial do Brutusa tych legendarnych slow "i ty brutusie przeciwko mnie", a sam Brutus potem w ramionach matki płacząc mówił, że patrzył mu w oczy i chciał coś powiedzieć ale ten nie był w stanie.
jeszcze raz polecam
Z nowości serialowych polecam "Rubicon". Rzecz ma miejsce w amerykańskiej jednostce wywiadowczej. Główny bohater to młody analityk, któremu w wypadku umiera szef (przy okazji teść). Bohater nie wierzy, że to był tylko wypadek i zaczyna prowadzić własne śledztwo. Bardzo wciągający serial mimo pozornie powolnej akcji, dla miłośników szpiegowskich klimatów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)