Powolutku sobie oglądam iZombie, trzyma poziom, jak ktoś lubi konwencję to się będzie dobrze bawił, mieszanka zombie, kryminalistyki i czarnego humoru, momentami brechtam, że aż miło
-
-
SERIALE !!!
Rozpoczął się drugi sezon serialu Templariusze na HBO , niestety nie miałem możliwości oglądnąć pierwszego odcinaka i porównać z serią pierwszą .
Serial "Czarnobyl. Pokazuje go HBO ale jest też na CDA. W sumie ma być 5 odcinków, do tej pory jest dostępne 4, ostatni zaraz w przyszłym tygodniu będzie . Serial pokazuje rzeczywiste wydarzenia jakie miały miejsce w czasie eksplozji i zaraz po. Wgniata w fotel - pokazuje jak to było naprawdę. Jak nie lubie seriali tak ten mnie wciągnął.
Do pełni "szczęścia" polecam jako dopełnienie dokument na discovery o Czarnobylu - taka rekonstrukcja wydarzeń w skrócie.
Tom a jest to gdzies na necie dostepne?? jakis tytul tego dokumentu??
Discovery - Katastrofa w Czarnobylu (film dokumentalny)- na you tube.
Dzieki wielkie z checia ogladne!
It's Bruno, netflix, krótkie odcinki, totalna beka, humor absurdalny, momentami ostro durnawe ale można sie posmiać
obejrzalem Czernobyl na HBO, jeszcze jeden odcinek zostal, pojawi sie dzis wieczorem
Przyznam zrobil na mnie ogromne wrazenie. Wtedy gdy to miało miejsce przeszedlem nad tym do porzadku dziennego, gowniarzem bylem i mnie srednio to interesowalo. Pamietam tylko plyn lugola, to jak gralem mecz na Pradniczance a moj Ojczulek przyjechal na mecz i mnie sciagnal z boiska, kazac isc do domu oraz jak tata przyniosl do domu licznik Geigera (pracowal w IFJ)
Dopiero teraz ogladajac ten film dociera do czlowieka powaga wydarzen, i co moglo sie wydarzyc gdyby sprawy obraly zly kierunek - masakra
Jako ciekawowstka, wydanie Dziennika z 30.04.1986 - 4 dni po katastrofie
https://www.youtube.com/watch?v=ggJ4TtLqQkc&t=338s
Dla mnie najlepszy serial jaki wyszedł to The Wire ( Prawo ulicy). Doskonale pokazuje mechanizmy jakie rządzą światem plus bardzo ciekawe watki społeczno-kryminalne. Polecam każdemu.
6 dni później
jest nowy sezon Black Mirror,nr 5, jest moc, chyba najlepszy cykl historyjek jaki wyprodukowano
jesli ktos nie ogladal, nie ma ciagu fabularnego, kazdy "odcinek" to osobna historyjka, ale mimo to warto ogladac po kolei poniewaz, pojawiaja sie subtelne aluzje i nawiazania do poprzednich "odcinkow"
zdecydowanie serial czarnobyl - świetna realizacja, warto zobaczyć z wielu względów choćby historycznego
[quote='Tiesto12' pid='1381664' dateline='1559286810']
Serial "Czarnobyl. Pokazuje go HBO ale jest też na CDA. W sumie ma być 5 odcinków, do tej pory jest dostępne 4, ostatni zaraz w przyszłym tygodniu będzie . Serial pokazuje rzeczywiste wydarzenia jakie miały miejsce w czasie eksplozji i zaraz po. Wgniata w fotel - pokazuje jak to było naprawdę. Jak nie lubie seriali tak ten mnie wciągnął.
[/quote]
potwierdzam, bardzo fajna pozycja
a z lżejszych - lucyfer :)
Czarnobyl 9/10 absolutnie fenomenalny.
Nie widziałem jeszcze amerykańskiego filmu, opowiadającego o Europie, w którym scenografia byłaby doprowadzona do perfekcji.
Czarnobyl jest takim filmem. Stroje, papierosy, pojazdy, kible, wszystko jakby żywcem zabrane ze Związku Zdradzieckiego z lat 80-tych.
Dałbym dychę gdyby reżyser nie podkoloryzował nieco rzeczywistości.
Absolutnie polecam, można oglądać ciągiem przez 5 godzin - nie pożałujecie.
[quote='sterby' pid='1383517' dateline='1560447028']
Czarnobyl 9/10 absolutnie fenomenalny.
Nie widziałem jeszcze amerykańskiego filmu, opowiadającego o Europie, w którym scenografia byłaby doprowadzona do perfekcji.
Czarnobyl jest takim filmem. Stroje, papierosy, pojazdy, kible, wszystko jakby żywcem zabrane ze Związku Zdradzieckiego z lat 80-tych.
Dałbym dychę gdyby reżyser nie podkoloryzował nieco rzeczywistości.
Absolutnie polecam, można oglądać ciągiem przez 5 godzin - nie pożałujecie.
[/quote]
Mówisz na penwo o filmie ? Oo Nie chodziło o seiral?
serial to też film, tyle, że w odcinkach. Pisałem o serialu.
- Edytowany
Przez serial teraz Prypeć przypomina krakowski Rynek.
Ale serial pierwsza klasa. Na jedno posiedzenie obejrzany bo się ciężko było oderwać.
42 dni później
Trzeci sezon Domu z papieru mocno daje radę przy dwóch wcześniejszych. Pewnie znowu będzie trzeba czekać rok na kolejny sezon żeby go później połknąć w dwa dni.
Dom z Papieru dla mnie nie dość dobry. Początek i pomysł interesujący, ale potem się sypie jak dom z papieru. Na plus Berlin. :)
12 dni później
Stranger Things sezon 3 - ciut naciagane i wydaje sie juz ciagniete na sile, ale z sympatii dla bohaterow da sie ogladac
Natomiast jedna scenka z ostatniego odcinka rekompensuje wszystkie wady czy niedorobki - Limahl :D padlem ze smiechu
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Niewidoczni (1), Goście (1)