Jessica Jones 8/10
Kolejna produkcja Netfixa o superbohaterach z Marvela. Kolejny raz świetne podejście do tematu mimo mało znanego bohatera. Ilość superbohaterów znacznie większa na metr kwadratowy niż w Daredevilu, ale w żadnym wypadku nie przeszkadza to serialowi by nie był kojarzony z ... superbohaterów. Nie jest to serial o latających gościach w rajstopach. Tytułowa bohaterka ma problem i przynajmniej wie jak go ... zalać. Warto oglądnąć.
Into the Badlands 5/10
Zaczne od zalet. Szybki, dynamiczny, sceny walk na wysokim poziomie.
Postapokaliptyczna sceneria zalatująca feudalną Japonią w warunkach amerykańskich. Mamy zatem wojownika, jego pana, zakazaną miłość, zdradę itp. itd. Wybitne, oczywiście jak na seriale podejście do pokazania scen pojedynków. Pozostałe zalety wynikają z faktu że serial ma 6 odcinków i najzwyczajniej w świecie akcja musi iść szybko do przodu. Reszta stoi na dość przeciętnym poziomie.
12 Monkeys 6/10 (sezon 1 i 2)
Oczywiście serial nawiązuje tematyką do filmu. Na początku. Jak to jednak serial dość szybko wprowadza swoje wątki, by później całkiem odbiec od pierwowzoru. Sporo dość dobrych odcinków, niestety jako całość mam wrażenie że zabrakło pomysłu. Jak dla mnie dość przewidywalny, w drugim sezonie pod koniec z kiepskim zakończeniem. Fani s-f jak już nie będą mogli znaleźć lepszej pozycji mogą sprawdzić. Reszta niech sobie odpuści.
Dark Matter 6/10 (1 sezon)
Lepiej niż w małpkach, ale szału nie ma. Statek kosmiczny a w nim najgorsze szumowiny z zanikiem pamięci. Wprowadzenie jest a w dalszej kolejności odkrywamy kto jest kim. Kosmiczna odyseja na zakończenie ma odpowiedzieć kto w tej grupie jest zdrajcą i dlaczego. Sam pomysł na serial jest ok. Standard gatunku, niestety zabrakło finansów na lepszą realizację. Mimo wszystko można oglądnąć.
kontynuacja: Daredevil 8/10 (echh a zapowiadało się jeszcze lepiej ;) )
Nic nie trwa wiecznie. Musiał kiedyś nastąpić moment w którym "komiksowy oryginał" da o sobie znać. To moja jedyna uwaga do tego sezonu. Pierwsza jego część (do bodajże 7 odcinka) podnosi poprzeczkę jeszcze wyżej niż pierwszy sezon, dalsza część gdy wzrasta też ilość komiksowej fantastyki utrzymuje wysoki poziom pierwszej odsłony. Nic tylko oglądać.
klasyka: The Wire 8/10
To jeden z tych seriali, które po prostu trzeba oglądnąć. Choć przyznaje początek może być trudny. Baltimore, dilerzy, policjanci, politycy a wśród nich ci "dobrzy" praktycznie jako gatunek wymarły. Kawałek "czarnej" ameryki. Świetnie dobrane postacie, dobrze utrzymane tempo i doprawcowane historie (każdy sezon ma inny motyw przewodni) tworzą świetny klimat. "Prawo ulicy" to pozycja obowiązkowa. Niezadowolonych z oglądnięcia tego serialu podobno szuka się do dziś ;).
Stranger Thing 9/10
OK Netfix mnie "kupił". Kilku seriali (nazwijmy "topowych") jeszcze nie zdążyłem zobaczyć z braku czasu, ale wątpie by któryś pobił tą produkcję (oczywiście myślę tu o aktualnych pozycjach). GENIALNY. Tylko szkoda że człowiek ma "trochę" za dużo lat by serial go jeszcze bardziej wgniótł w fotel. Zostaje zatem podziwiać kunszt wykonania prezentowanej historii. Niby wszystko to już było, niby bez zaskoczeń a jednak chciałbym wrócić znowu do [s]gimbazy[/s] szkoły. Choć pewnie wtedy niedoceniłbym wysokiej klasy w wielu aspektach "gorączkując" się fabułą. Polecam, choć zrozumiem jak ktoś uzna to za strate czasu.
-
-
SERIALE !!!
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> coś więcej o tych narkosach? bo słyszałem
> tylko że dobry ale nic więcej :P
Serial opowiada o życiu Pablo Escobara (taki kolumbijski Krzysiu Jarzyna ze Szczecina co to się w tańcu nie pierdzieli :D ). Serial kozak polecam również :)
Dr.Oetker Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> RIP PLEBANIA [*] :(
Oddawać Plebę!!!
Mr. Robot, jestem w trakcie pierwszego sezonu, wciąga, na tą chwilę mocne 7,5/10 a zobaczymy co dalej
Narcos sezon 2 czeka w kolejce, kto nie widział sezonu 1, to gorąco polecam, bardzo dobry serial
oglądam w TVP1 serial "Komisja morderstw" i nie mogę zdzierżyć w głównej roli Pieczyńskiego. On gra jak gdyby się miał rozsypać zaraz, jak gdyby mu twarz w dialogach paraliżowało. Zresztą jak na serial to on trochę za bardzo przypomina typ produkcji W11 :( spodziewałem się czegoś lepszego...
... uprzedziłeś się do niego, gdyż chyba jest antyklerykalny.:S Fakt, faktem zaliczyłem pierwszy odcinek, na więcej nie dam się namówić(td)
17 dni później
Hop. Uaktualniłem poprzedni swój post, jakby ktoś chciał przeczytać ;).
30 wrzesnia wchodzi nowy serial Netflixa, Luke Cage
6 dni później
Bardzo dobry jest ten "Belfer". Widać, że ktoś kreatywny przykładał rękę
wczoraj była premiera Westworld na HBO, potencjał jest, zobaczymy w jaką stronę pójdzie
A Belfer na razie moim zdaniem dość schematyczny jeśli chodzi o postaci, mam nadzieje że to taka zmyłka a scenariusz będzie ciekawy. Daje mu szanse w każdym razie i będę oglądał,
A na koniec nie pamiętam wątku ale polecam Długa noc (The Night of), można było z pomysłu na ten serial więcej wyciągnąć ale dobrze się ogląda i zapada w pamięć
pozdro
Właśnie skończyłem Narcosa. Jeden z lepszych seriali jakie oglądałem. Co mi się spodobało? Że nie ma niepotrzebnego nagromadzenia efektów specjalnych, pościgów i stylu Hollywood. Wiadomo - jest wszystko podkolorowane, żeby dało się to oglądać, ale na plus zasługuje to, że większość historii faktycznie miała miejsce i czasem aż trudno w to uwierzyć. Podobieństwo bohaterów, powplatane filmy dokumentalne, no i wartka akcja. To może się podobać. Zaraz powstają chyba kolejne 2 sezony jeśli się nie mylę.
Z braku czasu na oglądanie wszystkiego co jest dostępne ale namówiony dobrą recenzją przez znajomego zacząłem oglądać serial fantastyczno-sensacyjny pt. [b]Lucyfer[/b], tak, tak o tym diable, co nie chciało mu się dokładać do pieca i otworzył sobie knajpę w jueseju i jak nikim zaintresował się jedną policjantką, która jest niepodatna jego diabelskie sztuczki.
Serial Jerrego Bruckheimera tego od Armageddonu ! Naprawdę świetna i ciekawa produkcja, polecam !
Do ściągnięcia tutaj:
Sezon 1 (cały z lektorem)): https://pebx.pl/t/lucifer-2016-sezon-1.1518698/
Sezon 2 (w trakcie z napisami): https://pebx.pl/t/lucyfer-lucifer-sezon-2-2016.1534170/
24 dni później
fanom SF polecam serial Expanse prod SyFy, na razie I sezon, kolejny w 2017
[url=http://www.filmweb.pl/serial/The+Expanse-2015-721026][The Expanse - FILMWEB][/url]
4 dni później
obawialem sie troche ze [b]Narco s2[/b] z racji kompletnego przeskalowania czasowego (1szy sezon rozciaga sie na lata, 2gi to raptem rok) moze nie wyjsc, ale zaskoczyl pozytywnie, historia fascynujaca i trudno sie oderwac. Dla fanow drazenia tematu info, ze syn Escobara napisal ksiazke, "Pablo Escobar, moj ojciec" - zapowiedz kolejnych sezonow wg mnie troche dziwna, bo niby tytul neutralny (ale de facto serial o Escobarze), ale raczej pojdzie to w gruba fikcje
a propos, info nr 2 dla drazycieli tematu, na Netflixie jest serial Kolumbijski, ktory podobno inspirowal Narcos, 79 odcinkow czy jakos tak ::) czytalem , ze dobry , "[b]Pablo Escobar, el patron del ma[/b]l" ;)
[b]Daredevil 2[/b], czegos mi brakowalo, zajebiste wprowadzenie innych postaci marvelowskich, ale jak na moj gust, w porownaniu z sez1 za duzo napierdalanki a za malo tresci
[b]Stranger Things[/b], hmm, nie podzielam achow ochow, myknalem go w pare dni, fajnie sie oglada, pare razy posmialem sie ostro (Dustin wymiata), ale ogolnie takie kino familijne dla nastolatkow, lekko to naiwne i fabula momentami kulawa, do obejrzenia , ale chyba hype towarzyszacy ostatnio tej produkcji spowodowal ze moje oczekiwania byly wieksze
17 dni później
[quote='szuwarek' pid='1191189' dateline='1475500674']
[/quote]
Belfer wymiata.
Aż dziw, że nikt nie pociągnął tematu...
I jak szuwarku obstawiasz, córka "biznesmena" na spółę z Cielecką opłaciły dresów, żeby laskę załatwili? ;)
Wtrącę się w rozmowę o Belfrze ... jest zajebisty . Udział córeczki po wczorajszym zakończeniu pewny! Cielecka niewykluczona!
Panowie a oglądał ktoś lub ogląda "Pakt" ??
A ten "Belfer" to jakiś kryminalny???
[quote='pawelski' pid='1200161' dateline='1479731998']
[/quote]
Belfer wymiata.
I jak szuwarku obstawiasz, córka "biznesmena" na spółę z Cielecką opłaciły dresów, żeby laskę załatwili? ;)
[/quote]
...zapewne rodzina Cieleckiej mocno umoczona - w końcu to mąż Cieleckiej był mocno umoczony w romans z tą licealistką.
Jestem po I odcinku "Paktu" - Tutaj Dorociński wymiata.
PS
Gdzieś czytałem, że ma być kontynuacja Belfra - ale co oni mogą w nim wykombinować, chyba tylko temat narkotykowy?
[quote='szuwarek' pid='1200170' dateline='1479733733']
[quote='pawelski' pid='1200161' dateline='1479731998']
[/quote]
Belfer wymiata.
[/quote]
...zapewne rodzina Cieleckiej mocno umoczona - w końcu to mąż Cieleckiej był mocno umoczony w romans z tą licealistką.
Jestem po I odcinku "Paktu" - Tutaj Dorociński wymiata.
PS
Gdzieś czytałem, że ma być kontynuacja Belfra - ale co oni mogą w nim wykombinować, chyba tylko temat narkotykowy?
[/quote]
Ja jestem po II odcinku Paktu (sezonu 2giego of coz), i fajnie że już na podstawie autorskiego scenariusza (sezon I to remake serialu skandynawskiego, praktycznie 1:1), dużo więcej polityki niż w I sezonie, zapowiada się fajnie, i dobrze zrealizowany ale akurat HBO z tego słynie
Belfer na duży + bo też dobrze zrobiony i dość ciekawy, choć niektóre postaci schematyczne (syn biznesmena - zepsuty dzieciak i aspirujący mafiozo; nauczyciel WF ze pociągiem do uczennic; romans Belfra z żoną biznesmena której pomagał z fundacją etc) + pewne dziwne zachowania (wszyscy jarają na potęgę, a główny bohater już jak komin ale to nie przeszkadza mu biegać (jogging) po lesie etc).
Mam nadzieję że finał zaskoczy i akurat córeczka choć może zamieszana w całą sprawę nie będzie głównym sprawcą, liczę na jakiś "twist" fabuły w ostatnim odcinku
pozdro
moze sie zabiorę za Belfra, Pakt mnie zmeczyl i olalem po paru odcinkach
Kiedys C+ wyprodukowalo Krew z krwi, czy jakos tak, rowniez remake jakiegos zagranicznego serialu, ktory byl tak badziewny ze mnie odrzucil
z Polskich seriali, kiedys tu byl wymieniany , fajny byl Prokurator
a tak ogolnie to uwazam ze srednio nam to wychodzi, a opatrzeni aktorzy** pojawiajacy sie w kazdym filmie / serialu doprowadzaja do sytuacji ze masz wrazenie iz w PL jest kilkunastu aktorow, ja osobiscie nie trawie i staram sie Polskie produkcje dawkowac, wybierajac starannie ;)
**ps, pamietam jak w pewnym momencie nadrabialem zaleglosci o ogladalem hurtem Czas Honoru (polecam), potem jakos tak wpadlo ze kobietka ogladala Lekarzy w tv, i jeszcze cos innego, patrze a tam ci sami co w "Czasie Honoru" tylko sie przetasowali dziewczynami z ktorymi są :D wymieklem :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)