No i wystartował drugi sezon Peaky Blinders :)-D Po za tym Broadchurch. Polecanko.
-
-
SERIALE !!!
runkle Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ksckscksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Matt Z_ne Napisał(a):
> >
> --------------------------------------------------
>
> > -----
> > > Po ostatnich "akcjach" na necie Lyncha i
> Frosta
> > w
> > > 25 lat po słowach Laury Palmer z ostatniego
> > > odcinka (I'll see you again in 25 years),
> > wreszcie
> > > to ogłosili!
> > >
> > > Będzie kontynuacja Twin Peaks :)(:D>:D<
> > >
> > >
> >
> http://welcometotwinpeaks.com/news/new-twin-peaks-
>
> >
> > > 2016-showtime/
> >
> > Nie wiem jak to jest, ale miasteczko Twin Peaks
> > zryło mi banię jak byłem mały. Mimo, że
> nie
> > był to horror to jednak strasznie się boje
> tego
> > serialu do teraz :)
> >
> > Nowy sezon Supernatural już w obiegu.
>
> haha, ksc nie jesteś sam :) znam parę osób już
> dobrze po 30 które na myśl o twin peaks
> przechodzi dreszcz.
> Z autopsji też mogę potwierdzić, że serial
> ryje beret zwłaszcza po B)-
W 1991 nikt nie wiedział co nas czeka, gdy puszczono ten serial po raz pierwszy i wielu rodziców się przejechało, bo nie byliśmy jeszcze gotowi na takie rzeczy świeżo po zmianach ustrojowych. Pamiętam, że moi rodzice podeszli na luzie do serialu, ale szybko zostałem zbanowany. Mimo woli próbowałem jeszcze ukradkiem oglądać, lecz szybko zrezygnowałem Ja wiem, że ten serial był świetny, ale prędzej rzucę papierosy niż go oglądnę Maiłem wtedy 7 lat i Laura Palmer zniszczyła moje dzieciństwo :). Dla niewtajemniczonych to ona:
http://bloggar.aftonbladet.se/theresedaily/files/2013/06/laura-1.jpg
lepsze ujęcie:
http://3.bp.blogspot.com/-k0goWVx2Jcs/U5MODIyfEnI/AAAAAAAAZuk/a8FMzYtXIds/s1600/Laura.jpg
W tym czasie bardzie zafascynowany byłem majestatycznie-piękną, kapitalistyczną Dynastią i życiem rodziny Carringtonów. Myślało się co ta francowata Alexis znów wymyśli, żeby tylko odzyskać Blekea i jego fortunę. Podczas trwania emisji Dynastii, poznałem swoją pierwszą miłość Heather Locklear, którą można oglądać od 1:04 https://www.youtube.com/watch?v=cAREmOpBCGc :)
Inny rodzaj seriali telewizyjnych. Pamiętacie czy już zapomnieliście? :)
https://www.youtube.com/watch?v=_AfXog2kKm4
American Horror Story 4 - to już nie to samo...myślę,że oglądalność bedzie tak słaba,że piatej serii już nie będzie...
Dołączam się do klubu tych, na których Twin Peaks zrobiło wrażenie w dzieciństwie :) (choć ja już byłem wtedy nastolatkiem raczej).
W ogóle klimaty Lyncha ryją psychikę.
Szkoda tylko, że już Boba nie będzie ...
Gomorre warto zobaczyć, nawet jesli moze ciagnąc sie jak flaki z olejem. :)
Aston1906 Napisał(a):
> Dołączam się do klubu tych, na których Twin
> Peaks zrobiło wrażenie w dzieciństwie :) (choć
> ja już byłem wtedy nastolatkiem raczej).
>
> W ogóle klimaty Lyncha ryją psychikę.
>
> [b]Szkoda tylko, że już Boba nie będzie ...[/b]
No właśnie...nie będzie go pod postacią aktora, który go grał ale killer BOB musi się pojawić (nie chcę tłumaczyć dlaczego by nie zdradzać fabuły tym, którzy nie widzieli drugiego sezonu Miasteczka ;) ).
dla lubiących świat Marvela pierwszy odcinek Flasha daje radę ;)
myslalem ze przeczytam zachwyty nad WATAHĄ ale jak widze ni ma ;-)
9 dni później
silicon valley (dolina krzemowa) - prze za...ista komedia parodiująca całą branże IT. Ogląda się lekko i przyjemnie. Polecam!
9 dni później
Dementor Napisał(a):
> myslalem ze przeczytam zachwyty nad WATAHĄ ale
> jak widze ni ma ;-)
całkiem dobry jak na polska produkcję :) równocześnie z Watahą oglądnąłem Zbrodnię ale kupa straszna niczym komisarz alex ;) polecić mogę [b]Zakazane Imperium[/b] (5 sezonów - zrobiłem wszystkie w 5 dni, wciągający :D), Wybraniec (3 sezony, krótkie 20 minutowe odcinki, fajnie się ogląda) i aktualnie lecący [b]Wirus[/b] (9 odcinków dopiero)
dociągnąłem pierwszy sezon [b]Zakładników[/b], podobno dobry serial, leci na C+ oraz pierwsze odcinki [b]Od zmierzchu do świtu[/b] Roberta Rodrigeza nawiązujący do jego filmu z 1996
Fargo po 5 odcinkach naprawdę dobry tym bardziej, że podobno na faktach.
rene Napisał(a):
> Fargo po 5 odcinkach naprawdę dobry tym bardziej,
> że podobno na faktach.
tylko podobno:D
Zakazane Imperium dobre. Wlasnie zaczałem ogladac, ale tutaj wystarczy rzut oka :)
Twink Peaks to naprawdę była atmosfera, choć żałuję naprawdę ,ze niewiele zrozumiałem z tego serialu ....
Oglądałem większość odcinków które mrozily moja krew po tytularnym wątku muzycznym i niestety byłem za młody jeszcze by zrozumieć treść. Do dzisiaj sie zastanawiam o co chodziło i jak to LOGICZNIE sie skonczylo ?
Co do małych seriali zafascynowalem sie Wataha na HBO....JEST COS W TYM FILMIE TAJEMNICZEGO.
Camron Napisał(a):
> Zakazane Imperium dobre. Wlasnie zaczałem
> ogladac, ale tutaj wystarczy rzut oka :)
Gdzie oglądasz ? :) Bo chcę z napisami, ale coś znaleźć nie mogę na stronkach z serialami/filmami, a oglądanie tego z lektorem to profanacja. Oczywiście chodzi tylko o 5 sezon.
Wziąłem sie za 1 część na "zalukaj.tv" i jest z lektorem - mnie pasuje. Generalnie ogladam gdzie sie da. Jak sie nie bedzie dało to sobie pobiore z chomika. Gomorre obejrzałem na 3 portalach na raty. :) Spodobało mi sie ze wzgledu na Buscemiego z Wscieklych Psów, czy tam z rezewowych raczej. Psiakość. (:D
36 dni później
Wymienialiscie Camorrę, Broadchurch, True Detective, Gra o Tron to wiadomo ;)
W drugim sezonie Peaky Blinders gra chyba najbardziej kozacka postać drugoplanowa ostatnich lat- ten szef mafii żydowskiej z Londynu :D
Sons of Anarchy- jak ktoś nie zna, to polecam bardzo.
The Wire- ciagnie się czasem za bardzo, ale bardzo realistyczny i gra tam jeden z moich ulubionych aktorów- Idriss Elba. On gra też w Luther, bardzo godnym polecenia :)
Seriale są dla bab. Nie licząc telenoweli Moda na Cracovia mistrzem Polski :) Ale to sie bedzie ciągłooo...
Breaking Bad, po sezonie nr 2, nie kumam skąd to histeryczne moczenie majtek które zauważyłem przy okazji tego serialu podczytując o nim sieci, pare naprawdę dobrych scen (czarny humor) ale brak magnesu który posiada tyle innych, niżej "ocenianych" i momentami wręcz NUDA. Pociągne dalej, ale na razie ostro przereklamowany i umieszczam go we wspólnym worku z tym szajsem Homeland.
Diabel, a na którym sezonie jesteś z Homeland? Bo 3ci faktycznie do dupy. Natomiast 4 sezon pełen rozpier.dol.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)