IMO Niemcom wygrana się należała. Kanadziory jakoś tak nie po kanadyjsku grali. Bez pomysłu. Za to Niemcy z żelazną konsekwencją. Zaskoczenie, ale na pewno przegrana Kanady nie jest niezasłużona. Skądinąd dobry mecz był. Wiele się działo. Ciekawe jak sobie radzą radę z Rosjanami co to jakoś nie są Rosjanami, tylko pięcioma kółkami. W finale będę trzymał za Niemcami. Raz - Szwedzi, dwa - Kanadziole, trzy - wolę jednak jeździć na zachód niż na wschód ;)
-
-
Turniej hokejowy ZIO Pjongczang 2018
No to trzymam kciuki za Czechów i Rosjan, tak po słowiańsku. ;)
- Edytowany
Pewnie statystycy i starsi ode mnie juz to napisali, ale, cos mi sie jak przez mgle przypomina, ze... jak mialem z 8-10 moze lat, ze 30 wstecz, to gralismy jak rowny z rownym z Niemiaszkami o utrzymanie w tej najsilniejszej grupie druzyn hokejowych. Zdaje sie obraz byl czarno-bialy, gral w tej reprze chyba Romek Steblecki, transmitowala to nawet nasza TV...
Minely lata, nasz hokej zaczyna PO, repra w dupe od wszystkich prawie (ale testuja pono nowa strategie, czyli w du pe gora 1-2 bramki), a w miedzyczasie Niemiaszki historycznie wystukaly wlasnie Kanadziorow...
Ogladalem na niemieckim Eurosporcie, specjalnie olalem narty, komentatorzy prawie sie poplakali, meczyk zaje bioza, tylko smutek lekki, ze nam juz za chwil kilka tylko TVka zostanie z obcych lodowisk i lig...
Sie w pale czlowiekowi nie miesci, Juniorzy mi wierzyc nie chca i mowia, ze mam jakies urojenia, ale takie sa fakty: hokej nam umiera, umarl w sumie, dogorywa...
PS. w finale kibicuje Niemiaszkom. Raz - ze lubie jezyk, dwa - ze lubie kraj, trzy - z ta ekipa ruskich to mega lipa i walek, cztery - jesli w ogole, to latwiej mi sprobowac zrozumiec 1 wrzesnia niz 17-ty...
Twixxx, w olimpiada w Calgary w 1988 r. była w kolorze, akurat przed olimpiadą tata kupił wreszcie kolorowy telewizor ! [emoji6]
Ech, gdyby nie "barszczyk Morawieckiego", to mielibyśmy co wnukom opowiadać ale i tak: 0:1 z Kanadą. 1:1 ze Szwecją, 6:2 z Francją (gol Steblecki), a potem się posypało... spisek przeciw naszym ???
- Edytowany
A to nie bylo wczesniej?
W 88’ mialem juz 13 lat, wiec chyba troche mlodszy musialem byc. Ja ten mecz pamietam jednak czarno-bialy i chyba bez emocji olimpijskich az...
BTW: tez mielismy Rubina 720p (ten model, co w najlepszym wypadku wybijal korki, w najczestszej wersji - zapalal sie:). Wazyl z 70kg i masz racje - obraz w teorii byl w kolorze :)
Dla mnie finał najgorszy z możliwych. Tego się nie dało przewidzieć w żaden sposób... Lubię pokibicować komuś w finale Olimpiady, ale w tym wypadku daruję sobie.
Twixx, wtedy był jeszcze u nas w tv system Secam, więc rozdzielczość nie większa niż 575 p, tata akurat kupił Neptuna, a pamiętam, że jakość obrazu z Calgary była nieporównywalnie lepsza od innych audycji.
Brąz dla Kanady, mecz świetny, brawo ale mógłby potoczyć się inaczej gdyby gol dla Czechów na 5:3 został uznany. Moim zdaniem spalonego w polu bramkowym absolutnie nie było !
Teraz dobranoc, bo za 4 godziny finał !
- Edytowany
W 1 - szej tercji wielkiego finału przepiękny gol Wojnowa na 0,5 sekundy przed końcem tercji ! [emoji460]
Edit: W 11 minucie 2 - giej tercji Niemcy wyrównują na 1:1 ! [emoji460]
3 - cia tercja zapewne będzie dla obu ekip tercją życia ! No chyba że doczekamy dogrywki i karnych ! [emoji6]
Edit: Niemcy już witali się z gąską, a Rosjanie grając w osłabieniu wycofują bramkarza i fantastyczny gol Gusjewa na niecałą minutę przed końcem 3 - ciej tercji !
I mamy dogrywkę ! Kto wygra ? Nie wiem, fantastyczny mecz w wykonaniu obu drużyn !
Kapitalny mecz!
Jak sobie pomyślę, że po nim trzeba wrócić do delektowania się PHL...
I jednak Ruscy wygrywają złoty medal olimpijski po dogrywce 4:3, wielkie gratulacje ! [emoji146]
Zwyciężyło jednak doświadczenie !
Dla Niemców też wielkie słowa uznania, za walkę w całych igrzyskach i spektakularny też dla nich sukces po prawie 80 latach, jakim jest dla nich srebrny medal olimpijski !
A my pod wieczór wracamy do naszej plastikowej olimpiady na Siedleckiego ! [WHITE SMILING FACE]
Stalingrad 2018 :) warto było wstać wcześniej :)
[quote='D.J.Cat' pid='1305240' dateline='1519396964']
Szkoda że J. Płachta z syna zrobił szkopa.
[/quote]
Jakby nie zrobił to dziś w gablotce miałby dyplom za ostatnie miejsce w turnieju EIHC w Janowie, a tak ma srebrny medal IO.
Szkoda tylko, że młody Płachta mówi po polsku jakby się go jeszcze uczył.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)