Ja lubię Scrabble :blush:
-
-
Planszówki
Magia i Miecz oraz Grunwald 1410. Rzuć kością. :)
- Edytowany
Magia i miecz klasyka... ile sie na zielonej szkole w podstawowce ugralismy w to to nasze... Super gra!
W techikum juz niestety gralismy tylko w 0,7 zglos sie ;)
Tak, ale można było jedno z drugim połączyć tylko, były kłótnie o zasady gry albo jak ktoś wychodził do kibla i była jego kolejka to poźniej miał pretensje że za niego ruszyli i kolejka go ominęła zamiast poczekać haha. :)
Czy kojarzy ktoś grę planszową "Książę" z przełomu lat 80 i 90-tych.
Było się szefem państwa i zawierało się sojusze z innymi państwami, niewiele z tego pamiętam, ale więcej w tym było negocjacji i dyplomacji niż rzucania kostką.
- Edytowany
Ha, ja to nawet jedną planszówkę popełniłem.
Jej plansza gry została opublikowana w magazynie Pasy.
Pamiętam opis jednego pola: [b][i]"Kibice Wisły kładą się pod walec i koparki blokując budowę stadionu Cracovii - pauzujesz dwie kolejki"[/i][/b] :)
Może ma ktoś ten numer Pasów i wrzuci skan? Zagrałbym...
Rummikub -coś jak gra w karty w remika ale zamiast akrt żetony. Fajna gra polecam
5 dni później
fajna jest KOLEJKA. wypisz wymaluj PRL
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)