Czy są wśród pasiaków fani planszówek? Jakich?
Moim ostatnim odkryciem jest Cywilizacja - przez wieki. Fantastyczna gra ale bardzo złożona i trudna.
-
-
Planszówki
Zimna Wojna 1945-1989 jest fenomenalna.
Chińczyk
W eurobiznes się grało za młodu ! [emoji6]
I ciekawostka, po ponad 30 latach jest sprzedawany identyczny i w identycznym opakowaniu jak kiedyś ! [WHITE SMILING FACE]
Ostatnia w jaka gral3m oprócz Eurobiznesu była Magia i Miecz... bardzo fajna gra..
Pociągi
Eurobiznes
Ryzyko
Biznes po Polsku. Taki troszkę zmodyfikowany eurobusiness.
Raz dziecku nie pozwoliłem iść spać puki się nie podda. Żona odpadła godzine wcześniej. Młody wuchta siana brak zabudowań, ja pół planszy zabudowane i ledwie starcza do pierwszego.
Za to tetaz zaczyna coraz madrzej gospodarowac posiadanym majątkiem i dalej nas ogrywa.
Gra ktoś z was w Cywilizację przez wieki?
[quote='19cracovia06' pid='1285007' dateline='1508183963']
Gra ktoś z was w Cywilizację przez wieki?
[/quote]
no mi się [size=small]zdarzyło[/size][size=small] parę razy w tą starszą wersję, a czemu pytasz?[/size]
[quote='gentlemen' pid='1284590' dateline='1507994834']
[/quote]
o co chodzi z tą gierka, patrzylem i nie mozna nigdzie jej dostac, jakies importy za 300+ pln tylko...
bo gram i szukam ludzi do gry
Na boardgamearena.com mozna zagrac online w planszowki, w tym w TtA, o ile nic sie nie zmienilo odkad ostatni raz odwiedzalem ta strone.
zależy co kto lubi, jeśli o mnie chodzi, to moje ulubione planszówki to:
- z gier prostych - 7 Cudów Świata
- z gier średnich - Gra o Tron
- z gier złożonych - Twilight Imperium
Moje ulubione to :
1)Star Wars: Rebelia
2) Mare Nostrum:Imperia
3) Cyklady
- Edytowany
Planszówek jest krocie.
Świetna jest magia i miecz
- Edytowany
[quote='Diabel' pid='1285200' dateline='1508232277']
[quote='gentlemen' pid='1284590' dateline='1507994834']
[/quote]
o co chodzi z tą gierka, patrzylem i nie mozna nigdzie jej dostac, jakies importy za 300+ pln tylko...
[/quote]
Nie wiedziałem, że się skończył nakład. Gra jest wielowątkowa, bardzo rozbudowana i ma świetnie wyważoną rozgrywkę. Do tego atrakcyjne realia (geopolityczne manewry są idealnie dopasowane do gier planszowych) oraz wiele ścieżek taktycznych może doprowadzić do wygranej. Przez lata utrzymywała się bardzo wysoko we wszelkich zestawieniach planszówek. Jedyny minus - gra tylko dla dwóch graczy, co zasadniczo wyklucza aspekt integracyjny i imprezowy.
Carcassonne
Kolejka
Genialne gry w kilka osób.
657 dni później
a ja wlasnie na urlopie troche ozywilem temat i pogralem w trojke w Wsiąść Do Pociągu Kraje Północy, swietna zabawa, (max 3 osoby)
a teraz naszlo mnie ze byl kiedys ten watek i w nim rekomendacja gentlemena, pacze i widze ze gierka wznowiona i do dostania za ok 170 pln
przetestuje :)
ogolnie ozywiam temat planszowek w rodzinie , wsrod znajomych, bo zamiast p.. o polityce, to mozna pograc, popic , zabawniej :)
W młodości lubiłem planszówki, teraz raz na parę miesięcy zdarzy się zagrać w Eurobiznes :)
- Edytowany
Kupiłem epicki Twlilight Impreium III.
Najbardziej rozbudowana pluszówka jaką widziałem. Niestety rozgrywka trwa min 8 godziny. I nie ma z kim grac :-(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)