@sanek#40182
Niefortunna raczej skandaliczna....
Wychowujemy osoby bez identyfikacji.
-
-
CRACOVIA CLJ
- Edytowany
Ale o czym my mówimy, skoro jak się okazało przy okazji wiosennego incydentu w Rącznej podczas meczu derbowego , że chłopak , który dostał z liścia , grał sobie wcześniej spokojnie w drużynach młodzieżowych Cracovii , to znaczy , że nikomu w klubie nie zależy żeby tą tożsamość budować !!!! Ilu gra wychowanków w drużynach CLJ U17 i U19 ?! Czy są w ogóle tacy ?! A jeżeli są , to pewnie można ich policzyć na palcach 1 ręki 😡😡😡
[quote]#post1556782 @sanek#40182
Niefortunna raczej skandaliczna....
Wychowujemy osoby bez identyfikacji.[/quote]
jacy kurwa MY?
to Filipiok stworzył ten cały, korporacyjny burdel
@squier strat#9706
To prawda, natomiast wstyd mieć w drużynach takich frajerów. Klub z tradycjami ma pod sobą coś takiego...
Nie wyłapałem tego od razu, dopiero po kolejnym czytaniu zwróciłem uwagę w czym problem.
Tak, niestety ale bardzo nieodpowiedzialna wypowiedź młodego człowieka, pytanie czy on świadomie użył takich słów czy jednak nieswiadomie?
I czy czasem dziennikarz nie przeinaczył jego słów?
Nie chce go bynajmniej bronić, ale zdarzają sie i takie rzeczy.
Nauczka na przyszłość, żeby jednak autoryzować wywiady, bo taka wypowiedź moze miec dla chłopaka jednak poważne konsekwencje, szczególnie wśród kolegów z drużyny.
@paulo#40378
Wy tym programie weszło podobno wysyła na e-mail pytania i masz czas na przeczytanie, zapoznanie się i odpowiadasz również pisemnie.
Więc mowa o stresie czy braku rozwagi odpada najprawdopodobniej.
Zespół nie powinien chcieć z kimś takim pracować, a przede wszystkim klub.
Jeśli chodzi o 17stkę gra ich 3-4 (za wychowanka traktuję kogoś kto jest w Pasach minimum 4 lata) z tym, że jeden gra raz w 17 raz w 19, na ławie drugi bramkarz plus w kadrze 2-3 którzy są u nas od 1 do 3 lat. Reszta to Wasowo- Rolandowy zaciąg z tego lata.
[quote]#post1556783 Ale o czym my mówimy, skoro jak się okazało przy okazji wiosennego incydentu w Rącznej podczas meczu derbowego , że chłopak , który dostał z liścia , grał sobie wcześniej spokojnie w drużynach młodzieżowych Cracovii , to znaczy , że nikomu w klubie nie zależy żeby tą tożsamość budować !!!! Ilu gra wychowanków w drużynach CLJ U17 i U19 ?! Czy są w ogóle tacy ?! A jeżeli są , to pewnie można ich policzyć na palcach 1 ręki 😡😡😡[/quote]
- Edytowany
[quote]#post1556773 Żałosna, niegodna wypowiedź na weszło junior obecnego zawodnika U-19 Łuczyka o wyborze spadku z ligi w zamian za bycie gwiazdeczką.
Powinniśmy pozbyć się takich ludzi…[/quote]
Nic podobnego nie powiedział/napisał. W artykule jest:
"Wolałbym zostać MVP CLJ U-19, ale moja drużyna spadłaby z ligi czy zdobyć mistrzostwo, ale być głównie rezerwowym?
– Fajnie byłoby zostać MVP CLJ U-19, ale jednak [b]nie kosztem[/b] spadku z ligi."
https://junior.weszlo.com/2022/11/15/wywolany-do-tablicy-79-wiktor-luczyk/
Ktoś to w ogóle przeczytał z komentujących czy wszyscy już zrobili z chłopaka zdrajcę ?
tak sobie czytałem dyskusje i czekałem na link jakikolwiek :) fajnie, że można zacząć dyskutować o faktach a nie pierdach.
generalnie temat szkolenia jest ciekawy. pojawia się chciejstwo kibiców. dwa lata ośrodka a my dalej nie mamy Kapustki. Rok pracy Stawowego na 4 boiskach i jego druzyna nie jest jeszcze mistrzem Polski.
Te wszystkie zarzuty są na ten moment śmieszne. Zgadzam się, że jego zatrudnienie to prawdopodobnie błąd (pierwotnie widziałem to dobrze - zmieniłem zdanie po wywiadzie) skoro on nie ma zamiaru tego ciągnąć na dłużej. Zgadzam się, że straciliśmy fachowców. Hajdo, Wójs. Ale ciągle jest za wcześnie by mówić o efektach pracy, która na dobre się nie zaczęła.
Cały problem to fakt, że wszystko jest na układzie. Nie wierzę w to, że ktokolwiek opracował jakiś szeroki plan szkolenia, nie wspominając o autorskim planie i że go realizujemy. Niby coś tam mamy na papierze bo trzeba do certyfikacji, ale czy to działania profesjonalne? Jeśli nawet Stawowy stworzył taki plan i go wdraża to primo nic o tym nie wiemy jako kibice, nikt o tym do tej pory nie informować, a secundo taki plan musi być kilkuletni. Więc rozliczanie Stawowego dzisiaj to błąd, fakt, że nie pali się do tego by tu być za kilka lat to błąd zarządu, że to jemu powierzono zadanie. Przyjdzie kolejny i będzie chciał wszystko odwracać.
Czemu ściągneli tylu chłopaków teraz? Było kim grać? Zastąpili lepszych słabszymi? Tamtych pogoniono? Nie ma rodowitych wychowanków na najwyższym szczeblu z jakiegoś powodu. Nie odbudujesz tego w rok bo musisz ich od nowa wychować.
Na tą chwilę zanosi się na to, że będziemy odbudowywać po wąsie...
- Edytowany
[quote]#post1556837 ... Czemu ściągneli tylu chłopaków teraz? Było kim grać? Zastąpili lepszych słabszymi? Tamtych pogoniono? Nie ma rodowitych wychowanków na najwyższym szczeblu z jakiegoś powodu. Nie odbudujesz tego w rok bo musisz ich od nowa wychować....[/quote]
To sprawdz rocznikowo kogo sprowadzili do U 19....Spora grupa po sezonie konczy bycie juniorem... takze znow budowa na kolejny rok i wychowywanie...
Nie pracuje w strukturach klubow anie nie pracowalem ale z tego co sie orientuje to juniorow prowadzi sie od pierwszych grup zeby calymi rocznikami przechodzic wyzej co najwyzej uzupelniajac ich jakimis zawodnikami z zewnatrz... a u nas dziala to chyba odwrotnie... sprowadza sie na kilogramy a swoimi sie uzupelnia...
właśnie w tym rzecz. idą od małego i przechodzą co roku wyżej. w końcu trafiają do u18 i u19 a potem albo pierwsza drużyna albo rezerwa. to naturalny proces. pytanie czemu się tak nie dzieje?
druga kwestia, że przychodzisz i w u19 nie ma kim grać. co robisz? opcje masz dwie, albo wycofujesz drużyne i czekasz za rok aż przyjdą z niższego, albo sprowadzasz i na kolanie robisz drużynę byleby grała i byleby się coś działo.
coraz trudniej o młodych bo coraz mniej ich gra w piłkę. w wieku 13-14 się rozchodzą bo zaczynają inne rzeczy sprawiać wiecej przyjemności. debile z youtuba, fame mma, epapieros, tinder, onlyfans. Zaczyna brakować czasu na trening i chęci ubywa. Zostawiają zawodnicy w akademiach najlepszych gdzie nie ma już przyjemności z gry a jest labolatorium sukcesu. jak dzieci zaczynają trenować w więku 5 lat to w wieku 15 jest po 10 latach reżimu treningowego. będzie coraz mniej piłkarzy ze względu na czasy i profesjonalizacje wg mnie. Ale to oczywiście tylko opinia.
To wszystko prawda, ale nie w przypadku MKS. Bo były fajne grupy w Akademii, które zostały rozgonione ("rozeszły się") przez vice... No, ale pociecha z przydupasami gra dalej...
ale co to znaczy że zostały rozgonione? w czym fajne? gdzie są ci goście teraz? trochę mało konkretów w tych wszystkich zarzutach
[quote]#post1556834 [quote]#post1556773 Żałosna, niegodna wypowiedź na weszło junior obecnego zawodnika U-19 Łuczyka o wyborze spadku z ligi w zamian za bycie gwiazdeczką.
Powinniśmy pozbyć się takich ludzi…[/quote]
Nic podobnego nie powiedział/napisał. W artykule jest:
"Wolałbym zostać MVP CLJ U-19, ale moja drużyna spadłaby z ligi czy zdobyć mistrzostwo, ale być głównie rezerwowym?
– Fajnie byłoby zostać MVP CLJ U-19, ale jednak [b]nie kosztem[/b] spadku z ligi."
https://junior.weszlo.com/2022/11/15/wywolany-do-tablicy-79-wiktor-luczyk/
Ktoś to w ogóle przeczytał z komentujących czy wszyscy już zrobili z chłopaka zdrajcę ?
[/quote]
Ale jaja, czytałem to wczoraj wieczorem i nie było dopisku" ale nie kosztem spadku z ligi", czyżby ktoś tu zaglądał i szybko zareagował?
@zyziozie#39038
Nie masz żadnej racji, totalna cenzura.
Nagle zmienił zdanie i zredagowali tekst…
Falszywiec
postawienie takiego pytania też jest z góry niewygodne. albo chcesz być kozakiem który leci z ligi, albo rezerwowym co huja gra i koledzy zrobili majstra. tylko frajer by odpowiedział, że chce siedzieć na ławce. wykazał by totalny brak ambicji. kogo gówno obchodzi ewentualny spadek w gówno juniorskich rozgrywkach? o czym my rozmawiamy w ogóle
@PasyTT#37301
Nie wiesz tego czy mam rację czy nie.
Wkleiłem co stoi w tym artykule.
Może się chłopak zreflektował a może nieuważny redaktorek z weszlo przekopiował pierwotny tekst z błędem ?
W tej rundzie najwięcej bramek dla drużyny, a jazda z nim jak nie przymierzając z jakimś Małeckim ...
- Edytowany
[quote]#post1556875 postawienie takiego pytania też jest z góry niewygodne. albo chcesz być kozakiem który leci z ligi, albo rezerwowym co huja gra i koledzy zrobili majstra. tylko frajer by odpowiedział, że chce siedzieć na ławce. wykazał by totalny brak ambicji. kogo gówno obchodzi ewentualny spadek w gówno juniorskich rozgrywkach? o czym my rozmawiamy w ogóle[/quote]
O tym pierwszym akurat wspominałem, próbujac go jakoś wytłumaczyć, że nie zrozumiał pytania albo niefortunnie odpowiedzial na nie, mogąc prosić o autoryzacje.
Natomiast co do drugiej cześci twojej wypowiedzi ''kogo gówno obchodzi ewentualny spadek w gówno juniorskich rozgrywkach? o czym my rozmawiamy w ogóle'' to już jesteś śmieszny, tym bardziej że ponoć sam grałeś w piłkę!
Jeśli to prawda, to tylko współczuje twoim kolegom w druzynie za takie podejscie do tematu.
Tekst oczywiście zmieniony po fakcie, jak już mleko się wylało, nawet tweet Akademii Cracovii został już usuniety wraz z komentarzami.
Bardzo niefortunna wypowiedź chłopaka, może nawet niezamierzona, a już na pewno nieprzemyślana, ale niestety miała jednak miejsce. I pozostanie po niej jeden wielki niesmak w drużynie, tym bardziej, że oni teraz właśnie bronią się przed spadkiem...
wiem, że żyjesz marzeniami w których każdy junior Cracovii to Pasiak, który oddałby życie za Cracovię ale tak nie jest. każdy myśli o swojej karierze i to ona jest na pierwszym miejscu a nie klub. to zupełnie naturalne. człowiek ambitny nigdy nie będzie chciał siedzieć na ławce. przy tak postawionym pytaniu jego odpowiedź to jedyna rozsądna jaką można położyć na stół. nie ma w tym niczego nadzwyczajnego a pytanie albo albo nie zostawia pola do interpretacji. jak Ty byś odpowiedział nawet po autoryzacji?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Goście (6)