Brawo !!! Oby tak do końca sezonu !!!
-
-
[34] Gks Tychy vs Cracovia | niedziela, 15.01.2017, godz. 17:00
sterby
Dwa mecze temu przegraliśmy tam 2-0 dwie ostatnie minuty, przegrywając cały mecz 2-1. Co to wtedy było?
!!! Gratulacje! Da się :)
Nie wiem, czy panowie poczuli się "potrząśnięci", czy po prostu zaczęło hulać jak powinno :D
Super! Super! Super!!!
Musze przyznać Revenator że jesteś mistrzem. Naprawdę jak będę potrzebował kiedyś argumentów dla samobójców to się zgłoszę do Ciebie. Tobie wystarczy rzucić dwa, trzy słowa (obojętnie jakie) i stworzysz z nich nienegowany powód by się zabić. Wychodzimy na prowadzenia a Twój umysł już dorabia do tego idee że Tyszanie się podkładają w obawie przed naszymi wyimaginowanymi wzmocnieniami. Biorąc pod uwagę poprzedni sezon nie dziwie się im że postanowili zacząć przegrywać w sezonie zasadniczym. Tylko jedno pytanie. DLACZEGO! Pytam dlaczego nie byli tak sprytni by przegrywać (i uśpić naszą czujność) przez cały sezon? Czy nie czytali/słuchali wypowiedzi prezesa, który jasno nakreślił naszą przytłaczającą przewagę.
Echh... standard na tym forum, wygrywamy tylko dlatego że ktoś się podłożył, albo był za słaby by podjąć walkę. To nigdy nie jest kwestia naszej dobrej dyspozycji lub siły zespołu. Zawsze trzeba marudzić.
Pozbywamy się dwóch jak na polskie warunki dobrych zawodników, na forum jest lament i histeria (choć bez nich też mamy bardzo prawdopodobny finał - specjalnie dla Was nie napisałem pewny) a gdy okazuje się że potrafimy bez nich, nie obserwuje zjawiska przekręconego o 180 stopni czyli euforii i pewności siebie. Wychodzi na to że w Cracovii jest zawsze źle ;).
Ps. Oczywiście WZMOCNIENIA mile widziane, by nie było że ich nie chce lub uznaje że nie ma potrzeby.
Ale w sumie jak to ogarnąć? Odchodzi dwóch niby super grajków, i nagle drużyna zaczyna grać? Psuli morale w szatni, gwiazdorzyli? Podważali autorytet trenera? Możliwe, ale teraz to już nie ważne; okazuje się, że bez nich jest lepiej, niż z nimi. A w sumie jakiś 1 czy 2 gości z zagranicy w ich miejsce może jeszcze przyjść. W tych warunkach powiedziałbym nawet: niech przyjdzie 1, ale na poziomie Bescha, Bondarevsa albo Kostucha.
[quote='Wildberry' pid='1211728' dateline='1484507067']
Thanks !
[/quote]
Ty narty smaruj Bubasku :P
Może z naszej ligi można by było poszukać transferu do naszej drużyny. Chciałbym żeby do nas trafił Michael Cichy ale to i tak pewnie nie możliwe..
[quote='docent' pid='1211766' dateline='1484517902']
Ale w sumie jak to ogarnąć? Odchodzi dwóch niby super grajków...
[/quote]
Widocznie nie są super albo są niby super. Co niestety ich niespecjalnie weryfikuje. Prawda jest jednak pewnie bardziej prozaiczna. Ta liga nie powoduje chęci podnoszenia umiejętności i grania w każdym meczu na 100%. Ślizgawki mają to do siebie że rozleniwiają.
Brawo ! Tyska niemoc przełamana i to w najmniej oczekiwanym momencie! Może jednak po uzupełnieniu ubytków będziemy stanie się jeszcze postawić w tym sezonie!
Po wyrwaniu zepsutych zębów i oczyszczeniu rany może faktycznie ten organizm zacznie lepiej funkcjonować :rolleyes:
- Edytowany
quentin zapomniałeś o sezonach 13\14 i 14\15 oraz o ostatnim P.P. ?zrozum jedno nie tylko na lodzie się rozgrywa spotkanie !przeciwnika mozna zaskoczyć tez w inny sposób ,nie bez przyczyny dużo drużyn dosłownie na ostatnią chwilę robi transfer ,inni mają swoje jakieś,, tajemnice '',inni nie pokazują całej swojej mocy za pięć dwunasta ,by zmylić ,zaskoczyć później w decydujących spotkaniach !!ale tak jak pisałem wcześniej to tylko spekulacje!!
trzeba brać pod uwagę różne możliwości nie wiem meczu nie widziałem ,jak graliśmy tylko stwierdziłem ze być może Tyscy tez coś mogą kombinować? ,a my mimo to nie powinniśmy się dać uśpić i zrobić solidne wzmocnienia ,tak by na P.O. było co najmniej 5 dobrych piątek do gry!!(to jest minimum ,jeśli chce się walczyć o majstra)
https://www.youtube.com/watch?v=zvFz-I69XBc
co zobaczymy teraz !!skrót!!
[quote='squier strat' pid='1211767' dateline='1484517947']
[quote='Wildberry' pid='1211728' dateline='1484507067']
Thanks !
[/quote]
Ty narty smaruj Bubasku :P
[/quote]
Najwieksza chata blisko wyciagu w St. Anton ( Austria ) wynajeta na koniec Marca.
Panie wysylamy na zakupy do Mediolanu a my jezdzimy i grzejemy :) . Wiekszosc ludzi z Cracovii
Wsiadasz ?
[quote='*REVENATOR*' pid='1211782' dateline='1484520794']
quentin zapomniałeś o sezonach 13\14 i 14\15 oraz o ostatnim P.P. ?zrozum jedno nie tylko na lodzie się rozgrywa spotkanie !przeciwnika mozna zaskoczyć tez w inny sposób ,nie bez przyczyny dużo drużyn dosłownie na ostatnią chwilę robi transfer ,inni mają swoje jakieś,, tajemnice '',inni nie pokazują całej swojej mocy za pięć dwunasta ,by zmylić ,zaskoczyć później w decydujących spotkaniach !!ale tak jak pisałem wcześniej to tylko spekulacje!!
trzeba brać pod uwagę różne możliwości nie wiem meczu nie widziałem ,jak graliśmy tylko stwierdziłem ze być może Tyscy tez coś mogą kombinować? ,a my mimo to nie powinniśmy się dać uśpić i zrobić solidne wzmocnienia ,tak by na P.O. było co najmniej 5 dobrych piątek do gry!!(to jest minimum ,jeśli chce się walczyć o majstra)
[/quote]
Jak Tychy trafią na Podhale to będzie zaskoczenie
[quote='Judestary' pid='1211798' dateline='1484527296']
Jak Tychy trafią na Podhale to będzie zaskoczenie
[/quote]
Tez może tak być ,teoretycznie ze tylko raz jeszcze w tym sezonie zagramy z Tychami!!!
dlatego trzeba brać różne warianty pod uwagę !
Skrót meczu
https://www.youtube.com/watch?v=Rj6xnQHraDk
Gdyby ktoś jeszcze nie widział
[quote='docent' pid='1211766' dateline='1484517902']
Ale w sumie jak to ogarnąć? Odchodzi dwóch niby super grajków, i nagle drużyna zaczyna grać? Psuli morale w szatni, gwiazdorzyli? Podważali autorytet trenera? Możliwe, ale teraz to już nie ważne; okazuje się, że bez nich jest lepiej, niż z nimi. A w sumie jakiś 1 czy 2 gości z zagranicy w ich miejsce może jeszcze przyjść. W tych warunkach powiedziałbym nawet: niech przyjdzie 1, ale na poziomie Bescha, Bondarevsa albo Kostucha.
[/quote]
a może dlatego, że reszta zawodników nie ma ochoty odchodzić w trakcie sezonu
Tylko dziwnym trafem zawsze to piszesz tylko w odniesieniu do jednej strony. Cracovia przegrywa ... bo jest nieprzygotowana, słaba, trener kiepski, prezes nie płaci itp. itd. Inni przegrywają bo ... próbują nas oszukać, nie pokazują pełni możliwości, mają czas na PO. Rzucasz przykładem 14/15 a czemu nie 15/16? Tak się można przerzucać argumentami a prawda jest taka Revenator że jesteś marudą ;). Proponuje na Cracovię spojrzeć czasami spokojniejszym okiem. Dla mnie większym problemem jest stan ligi i ogólnie hokeja w kraju. To w dużej mierze powód że prezes nie podnosi nakładów na hokej. Tak trudno zrozumieć że jest to biznes zupełnie niedochodowy. Można by powiedzieć typowa zachcianka prezesa i płacz na forum tego nie zmieni. Takie są realia tej dyscypliny w Polsce w dużej mierze nie dzięki Filipiakowi ale dzięki kolejnym preziom z pzhl. Zobaczymy co przyniesie PO, ale nie wyolbrzymiałbym tak bardzo możliwości konkurencji. Oni też działają i pracują w tych realiach. To nie przypadek że praktycznie co roku ktoś się odbudowuję a ktoś inny upada i to mimo niby grania w ekstraklasie. Te wielkie Tychy nie zdobyły w XXI wieku nawet połowy tego co my, mają lepszy skład niech to udowodnią na lodzie a później grają w CL.
ok może i trochę po marudzę ,ale dla czego mając drużynę na co najmniej miejsce medalowe, byliśmy poza wielką czwórką w sezonach wyżej wymienionych??Czy to nie jest powód do jakiś rozważań ,ocen ?Chyba lepiej się zająć jakimiś problemami , analizując je próbować znaleźć gdzie tkwił problem ,no myslę ze i po to forum jest tez chyba ?? .
Tak juz jest z ze bardzo dobre sezony jak wspominasz 15/16? jak i innych udanych były gratulacje i temat zamknięty
prof. Filipiak sam mówił ze to my w hokeju nie mamy w lidze rywali ,wiec biorę to w głównej mierze pod uwagę :)
jedno tez przyznam ze drużyna Cracovii zaskakuje i jest nie obliczalna
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)