Witam!
Idąc drogą jednego z Waszych forumowiczów chciałbym zapytać jakie panują relacje pomiędzy Waszymi kibicami, a fanami bytomskiej Polonii ? Część z Was napewno pamięta jeszcze stary układ Polonia - Cracovia, czy pozostały jeszcze jakieś sympatie wywodzące się z tamtego okresu ? Czekam na odpowiedzi...
Pozdro! Życzymy awansu!
-
-
Relacje kibiców na linii Cracovia - Polonia
JUZ PODOBNY TEMAT BYL
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?f=4&i=16558&t=16558
Ja onegdaj jeździłem do Bytomia na mecze hokejowe. Relacje między kibicami były całkiem dobre. Ale też były to inne czasy, gdzie wizyta na Śląsku nawet w niewielkiej grupie nie groźiła śmiercią lub kalectwem. Prawdę mówiąc do dzisiaj odczuwam duży sentyment do Poloni. Życzę im rychłego powrotu na salony piłkarskie i hokejowe!
Osobiście byłem parę razy w Bytomiu na hokeju i było O.K. Nawet mieliśmy tam kumpli, dużo razy spotykaliśmy się to w Krakowie to w Bytomiu. A jak jechali do nas na Świętą Wojne, cała ekipą. Jechalismy razem z Trzebini, to jak wysiadaliśmy z pociągu nie mogłem uwierzyć ilu nas wsumie jest, a było nas około 200. I tem marsz na mecz przez cały Cracóv. To było pod koniec lat '80. Pozdro dla Bytomia. Ja nic do nich mie mam.
Jestem przykładem klasycznego piknika
więc moje zdanie pewnie wcale się nie liczy
ale lubie Polonie Bytom.
Pamiętam mecz Polonia-wisła 87 rok dokładnie byłem wtedy jeszcze w podstawówce ale na meczu byłem i pamietam że wisła siedziała z ruchem . Polonia kilka razy głośno skandowała Cracovia i Nasza flaga była puszczana jak sektorówka nad sektorami Bytomian ,no i nie spos€b zapomnieć Polonistów na Swietych Wojnach. Lubie Polonie chociarz nikogo od nich nie znam
Popieram słowa mojego przedmówcy . Polonia od dawien dawna była nam przyjazna i ja ją darzę wielką sympatią. Życzę jej kibicom wiele radosnych chwil, których (miejmy nadzieję) przysporzy im Polonia. Cracovię i Polonię łączy przede wsystkim przeszłość i dola garbata.
Wiadomość zmieniona (09-03-04 19:21)
A śpiewali tak : Polania Polonia , Polonia z Bytomia, Heja Polonia , Polonia Polonia, Polonia z Bytomia.
Pozdrowienia dla kiboli Poloni z Bytomia
Kiedyś było tak: Niebiesko-Czerwoni to nasi Bracia z Poloni.......
Mam nadzieje, że Polonia w nastepnym sezonie awansuje do extraligi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)