No i stało się - to czy do Play-Off przystąpimy z pierwszego miejsca, zależy już tylko i wyłącznie od naszych hokeistów.
-
-
Sezon 2016/2017
Koniec roku tego nie zapowiadał. Oczekiwałem właśnie takiego rozwiązania. Nie gubić głupio punktów a 1 miejsce może zupełnie zmienić kwestie rozstrzygnięć w PO.
Tyż prowda ! [WINKING FACE]
[quote='agent44' pid='1213159' dateline='1484945249']
No i stało się - to czy do Play-Off przystąpimy z pierwszego miejsca, zależy już tylko i wyłącznie od naszych hokeistów.
[/quote]
Co prawda potrafiliśmy zdobywać MP z niższych miejsc niż pierwsze i tracić MP wygrywając sezon zasadniczy, ale jakoś w tym sezonie wydaje mi się, że wygranie sezonu zasadniczego jest kluczowe. Półfinałowa batalia Tychy-Podhale jest dla nas niezwykle korzystna.
Pamiętam jak parę lat temu niezwykle korzystna wydawała się dla nas wygrana w półfinale Podhala z NT. My już wypoczęci czekaliśmy w finale na wymęczone Podhale (5 meczów w ćwierćfinale i 7 w półfinale), do tego lepszy bilans z NT i skończyło się 0:4 (1:4 uwzględniając wspomniany lepszy bilans).
Od tej pory już ostrożniej podchodzę do tematu typu "lepiej by było gdyby ktoś tam wygrał z kimś tam" albo "lepiej by było grac z kimś tam niż z kimś innym".
Choć oczywiście 1-sze miejsce sympatycznie by było zająć choćby ze względów prestiżowych.
Finał 2010? Proszę Cię...
[quote='agent44' pid='1213230' dateline='1484992751']
Finał 2010? Proszę Cię...
[/quote]
Leesior, wszyscy Cię prosimy. Nie powołuj się na finał z 2010 roku :s
- Edytowany
O co ?
"Tajemnicy" jakiejś nie znam ? Jeśli tak to się nią z nami podzielcie, a nie róbcie za "kumatych" w stylu "my to wiemy, ale nie powiemy".
Ilu jest tych "wszystkich" ? Więcej niż dwóch ?
Nie żartuj sobie, ten temat był wałkowany wiele razy na forum. Szkoda na to klawiatury. Znajdź na youtubie jak Radzik pakuje sobie swojaka w pierwszym albo drugim meczu na Siedleckiego.
- Edytowany
Poczytałem sobie wątek o finale 2010 i zawarte w nim teorie spiskowe (w zasadzie jedną teorię). No cóż.... Mimo, że pamiętam jak było (oczywiście byłem na meczach w Cracovie), to nie muszę w ww. teorię wierzyć.
Tematu wałkować dalej nie zamierzam, bo się zrobiło "niesmacznie".
PS. Może lepiej niech jakiś admin usunie posty od 225 do niniejszego.
Wystarczy dodać że obecnie różnica pomiędzy oboma drużynami jest większa niż w 2010 i tego się trzymamy a nie historii z przed 7 lat.
Przyznam, że w pewnym momencie zwątpiłem w możliwość zajęcia pierwszego miejsca po sezonie zasadniczym, a tu, proszę, wszystko jest jeszcze możliwe! Końcówka będzie ciekawa.
Najważniejsze pytanie dnia dzisiejszego brzmi: co z Radzikiem i jego okiem?
Mnie bardziej interesuje obniżka formy Tychów....
Każdy dostaje kiedyś zadyszkę.
Jeszcze będą mieli czas wrócić (niestety) do formy.
Wcale tak dużo czasu nie zostało i nawet w pierwszej rundzie play off z taką formą mogą mieć problemy...
Musieli by mieć prikaz jazdy tylko tyłem w meczu żeby miec jakies problemy w pierwszej rundzie PO Kalebie...
Jedzie ktoś jutro na mecz?
10 dni później
W sieci nie ma regulaminu rozgrywek, tylko sucha informacja, że młodzieżowiec to zawodnik do lat 23. Jak to dokładnie jest? Czy za młodzieżowca w tym sezonie liczony jest zawodnik urodzony w roku 1993 czy 1994?
- Edytowany
Skoro w sezonie 2014/15, a dokładniej to w lutym 2015 za młodzieżowca był uważany Maciejewski (data urodzenia: styczeń 1991), to myślę, że w sezonie 2016/17 (a więc i w roku 2017) za młodzieżowca może być uznany zawodnik urodzony w roku 1993, czyli Domogała, bo o niego pewno chodzi. Inaczej: 2016-1993=23
A tu przykładowy protokół z pierwszego meczu ćwierćfinałowego przypomnę, że to NIE ZA TEN MECZ był walkower):
http://www.hokejfan.pl/pzhl/protokol.php?m=2606
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)