Mimo wszystko nie życzę tak źle Niecieczy. Są takim disco polo ekstarklapy.
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Nie ogarniam porównania Niecieczy do disco polo.
"Wiślacy przeciwko Franciszkowi Smudzie" - http://www.stadionowioprawcy.net/news/2936-wislacy_przeciwko_franciszkowi_smudzie.html
Kamillo bój się Boga
od wczoraj to wisi ::o
Genialnie się czyta te ich oświadczenia.
Nazwanie Niecieczy disco polo ekstraklapy to takie żartobliwe określenie, tak samo jak Corn Arena itd. Przyglądając się kibicom Termaliki na jesieni przy Kałuży takie miałem porównanie. Zachowywali się jak na festynie - beztrosko weszli w barwach na sektor rodzinny i rozsiedli się w samym środeczku, podśpiewywali sobie piosenki na swojską nutę, po prostu dobrze się bawili itd. Powiało zupełnie innym światem. Więc tak z sympatią i przymrużeniem oka - dodają kolorytu..
Tak prawdę powiedziawszy to jest inny świat. Mam rodzinę w innej wiosce pod Tarnowem i tam ludzie rzeczywiście żyją inaczej. Już nie mówię o tym, że dookoła lasy, pola, spokój, cisza, ale np. jak ciotka była w szpitalu, to "cała wioska" spotykała się przy kapliczce modlić się o jej zdrowie. Może to niektórym wyda się śmieszne, ale w gruncie rzeczy strasznie sympatyczne. Nazywanie ich wieśniakami pewnie napawa ich dumą....
"Smuda podkreśla też, że odpuścił Wiśle część zaległości, a za pracę do końca sezonu nie chce żadnych dodatkowych pieniędzy." - [url=http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115698,19716472,franciszek-smuda-jesli-przejme-wisle-nie-chce-za-to-ani-zlotowki.html#BoxSportLink]Jeśli przejmę Wisłę, nie chcę za to ani złotówki [klik][/url]
http://sport.interia.pl/klub-wisla-krakow/news-nowe-fakty-ws-transferu-cierzniaka-doszlo-do-zlamania-prawa,nId,2156692
A sąsiadka chwyta się dowodów "portalowych" aby wykazać ,ze Legia negocjowała z Cierzniakiem już w grudniu.
Dowód oczywiście przezabawny ale nie znaczy to ,że faktycznie ktoś z Cwks nie wyrwał sie przedwcześnie z oficjalna ofertą...
(pamiętamy walkower z Celticem)
Dla nas ok. z nami L. zagra na 100% z legendarnym "zdobywcą Niecieczy" w bramce :)
GTSinteria jest tak wiarygodna ja TW Bolek.Artykuł pisany zapewne przez tow. Białońskiego.
Myślałby kto że to drugi Schmeichel.
Dla mnie Termalika jest ciekawym zjawiskiem w ekstraklasie i nigdy nie nazwał bym ich wieśniakami, ponieważ słowo to ma bardzo pejoratywny wydźwięk. A przede wszystkim Nieciecza zawstydza działaczy z duuuuuuuuużo większych miast, którzy nie potrafią zbudować solidnego klubu mogącego zagrać w najwyższej klasie rozgrywkowej (patrz - Łódź, Lublin, Rzeszów itd.). Na wsi się da rozwinąć klub w oparciu o lokalny patriotyzm, a w wielu miastach - nie.
Ja tam lubię Niecieczę (mój 3 w kolejności ulubiony klub w ekstraklasie). Dodają kolorytu naszej lidze, bo stadion w polu kukurydzy itp :)
Jak nie grają z nami czy z Lechem, zawsze 3mam za nich kciuki. :)
No to widzę, że ukryta opcja niecieczańska na naszym forum rośnie!
Od siebie dodam, iż byłem na ich meczy (w II lidze jeszcze) ... zanim stało się to modne i ktokolwiek słyszał o Niecieczy. Druga wizyta to już wyjazd z Cracovią w I lidze.
Merapi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> GTSinteria jest tak wiarygodna ja TW
> Bolek.Artykuł pisany zapewne przez tow.
> Białońskiego.
Poczytaj o akcjonariuszach tego portalu i nie wiąż go z GTSem kolego.
[b]Jak chce Pan przekonać do siebie tych kibiców, którzy jednak nie widzą Franciszka Smudy ponownie w Wiśle?[/b]
Pewnie, że nie jest miło słuchać wyzwisk. Słyszałem już głosy, że oskubałem Wisłę. Z czego ją oskubałem? Przez dziewięć miesięcy nie dostawałem pensji, pracowałem za darmo najlepiej, jak potrafiłem. Powiem więcej, jeśli mam przyjść teraz do Wisły, to zrobię to gratis. A jeśli ktoś nie wie, to dodam tylko, że z tego, co klub był mi winien, odpuściłem masę pieniędzy. Jestem dogadany z Wisłą, jeśli chodzi o spłatę zaległości. Natomiast teraz, jeśli przejmę zespół, to nie chcę za to ani złotówki dodatkowo. Zrobię to dla Wisły, jeśli będzie taka wola ludzi w klubie. :D
http://ekstraklasa.net/wisla-krakow/franciszek-smuda-nie-jest-milo-sluchac-wyzwisk-slyszalem-juz-glosy-ze-oskubalem-wisle-wywiad,artykul.html?material_id=56d96215e1e17d3c1662ca8d
E tam, wstyd jak wstyd.
Po prostu kasa, kasa i jeszcze raz kasa., jakby Filipiak zapragnął to zbudowałby ekstraklasę w Kłaju,albo Wieliczce a my byśmy byli gdzieś tam...
-> Do wątku o Słonikach
Klub stworzony praktycznie od zera przez Pana Krzysztof Witkowskiego. Ładny, kameralny stadion wybudowany za własne pieniądze. Ciężko ich nie lubić. Grają z zębem, życzę im utrzymania w tym sezonie, fajnie jeśli ten projekt utrzyma się dłużej niż 2-3 lata. W Bundeslidze mają swój Hoffenheim - w Ekstraklasie możemy mieć swoją Niecieczę.
Do tego moja kobieta pochodzi z tamtych okolic.. Sentyment jakiś do nich mam, może im nie kibicuje, ale na pewno nie są mi obojętni.
Przepraszam wszystkich za to tragiczne przeżycie (przeróbka oświadczenia gtsu). Już usunięte, mam nadzieję, że nikt nie zszedł na zawał oglądając to - na kolejny raz kilka razy przemyślę co wrzucam. ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)