Powiedzcie mi proszę, czy formalnie za krytykowanie arbitrów jest w plastikowej jakaś kara? Tzn. żebyśmy mieli jasność - ja nie postuluję żeby jakaś była, tzn. w granicach rozsądku, dopóki ktoś nie mówi "moim zdaniem sędzia sprzedał mecz', nie mając na to twardych dowodów, to kar żadnych moim zdaniem być nie powinno. Dla przykładu - ktoś dostał karę, albo uznano czy nieuznano gola, podyktowano czy niepodyktowano karnego i trener czy zawodnik mówi "moim zdaniem sędzia zrobił błąd, bo nie faulowałem / byłem faulowany a sędzia odgwizdał inaczej i nie zgadzam się z tą decyzją, wg mnie był jego błąd", czy "moim zdaniem sędziowie się mylili na naszą niekorzyść" - to są wypowiedzi normalne i za takie nikt do nikogo się czepiać nie powinien bo są na poziomie i w sumie czasem oczywiste, nie ma co udawać, że nie.
Ale pytam serio - formalnie to dozwolone jest czy nie jest? Bo taką ciekawostkę dostrzegłem, porównując dwie oficjalne strony klubowe. Sami popatrzcie, to jest fajny numer, bo przecież jakby nie patrzeć to jest zapis tej samej wypowiedzi, z tej samej konferencji prasowej :)
oficjalna klubu nr1 podaje taką treść:
[i]"Tomasz Demkowicz (Ciarko PBS Bank Sanok): (...) Moim zdaniem jedna kara była podyktowana niesłusznie."[/i]
natomiast oficjalna klubu nr2 podaje treść nieco inną:
[i]"Tomasz Demkowicz, II trener Ciarko PBS Bank STS Sanok: (...) Nie chcę się wypowiadać czy te kary były czy też nie."[/i]
No i powiem wam że to jest ciekawe, bo wiecie... albo akwarium, albo rybki. Tzn nie będę pisał który klub się kryje pod nr1, a który pod nr2, ani też nie chcę się jednoznacznie wypowiadać, który klub cytuje dokładnie, a który postanowił sobie wypowiedź przekręcić na odwrotną, ale bezsprzecznie - temat jest prosty, oczywisty i łatwy do sprawdzenia, pomimo to jedni na pewno napisali jak było, a drudzy przeinaczyli w przekazie tego co trener wyraził na całej konferencji. I pytanie po co?
Powtarzam, nie postuluję żadnych kar i myślę, że sprawa nawet żadnego ciągu dalszego miała nie będzie, bo w sumie to i po co, ale temat jako ciekawostka jest naprawdę fajny. Po co ktoś cytuje słowa przekręcając ich znaczenie o 180 stopni na przeciwne do tego które zostało powiedziane naprawdę? :)
PS: Może mała podpowiedź: tak 100% dosłownie to nie zacytował nikt. Ale ktoś jednak ewidentnie kręci. Bo temat kary był nie tylko na początku wypowiedzi, ale w swoim pytaniu drążył go. red. Białoński. Jak będzie nagranie proszę zwrócić uwagę na ok 2 minutę i 30 sekundę nagrania - dokładnie tam padnie wprost "tu wrócę do tej pierwszej kary, gdzie...". Nagranie będzie wieczorem dostępne, ale zróbmy sobie małą zgadywankę - [b]co padło po słowie "gdzie..."?[/b]
a) "... nie chcę się wypowiadać czy ta kara była, czy nie"
b) "... uważamy że tej kary nie było, myślę że pochopna decyzja"
No i jak obstawiacie - która oficjalna przeinacza rzeczywistość? Żeby było obiektywnie, to napisałem - nr1, czy nr2? Która? I dlaczego? :)
-
-
(GLOS) PLAY - OFF 2016 (temat zbiorczy) | Chcemy złota na 110 - lecie!!! (GLOS) Finał jest nasz !!! (GLOS) Walczyć ...
Młodzi ,którzy dopingowali "od hali towarowej" też zdzierali gardła na maxa.
Problemem nie było ,że nie dopingowali tylko ,że ich mało na hokeja chodzi.
ps: najlepsze i tak były dzieciaki w koszulkach hokejowych:)
Emocje to wczoraj były, nerwy duże, aż ciężko mi było zasnąć.
Zgadzam się z opiniamii, że zagraliśmy dobre zawody, ale DO CIĘŻKEJ CHOLERY JESTEŚMY TAK NIESKUTECZNII, ŻE WCZORAJ KILKA RAZY DAŁEM WERBALNY UPUST SWOJEJ OPINII.
Trochę zrobiliśmy z golmana sanockiego bohatera i moim zdaniem trochę nad wyraz.
Poprawiając skuteczność całe tę męczące połfinały wyglądałyby inaczej.
Mam nadzieję, że ciężkie mecze z Sanokiem poskutkują w starciu z Tychami.
qsss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Trochę zrobiliśmy z golmana sanockiego bohatera
> i moim zdaniem trochę nad wyraz.
Daj spokój , facet jeszcze 2 lata temu w play-off siedział na ławce NY Rangers...
Z meczu na mecz broni coraz lepiej.
Moim zdaniem metoda to strzał i czajenie się na dobitkę
z najbliższej odległości, podania zza bramki(jak strzelalismy mu w pierwszym meczu w Krakowie) . Można jeszcze bardzo szybko rozgrywac zamek aby ten wielki chłop nie nadażał sie przemieszczać ale w tym to my za dobrzy nie jesteśmy.
Dobry jest, dobry ten ich bramkarz, to fakt. Jakby wymieniać słabe strony to ciężko, ale zdarza mu się zbić krążek parkanem tuż obok siebie i zostawić i tu jest szansa na dobitki i zdarza mu się mieć problem z przemieszczaniem się, jak napisał kolega Khalid, jak na takiego sporego gościa to w miarę regularnie zdarza mu się zostawić pół bramki odsłonięte i przy naprawdę szybkim przerzucie da się tam wpakować krążek. Ale dobry jest i duży, bez dwóch zdań dobry goalie.
Choć prawdą jest też, że jak pisze qsss - bohatera swoją słabą skutecznością to my też z niego trochę robiliśmy, a qsss na bramkarce z nas-forumowiczów to się zna na pewno porządnie i wie co pisze.
Odnośnie bramkarza sanockiego , uważam że zdecydowanie za mało nasi mu przeszkadzają ( tzw praca na bramkarzu) w tym elemencie sanoccy są zdecydowanie bardziej aktywni o czym kilkakrotnie boleśnie się przekonaliśmy.
Pisząc że cracovia siedziała na sanoku i powinna spokojnie wygrać mecz to mnie ogarnia pusty śmiech , sanok prowadził 1:0 kontrolował przebieg meczu dostał dwie kary z kapelusza taka prawda znawcy hokeja, i dwie bramki wpadły oraz trzecia bramka bardzo przypadkowa , wasze bramki nie są po ładnych akcjach tylko w zamieszaniu je zdobywacie nie oszukujcie się ktoś tam wyżej napisał że siedzieliście na nas w dogrywce wolne żarty panowie to sanok miał sytuacje no grając na 4 piatki sanok na dwie piątki i wy nie możecie nas przejść lekko łatwo i przyjemnie to jest mistrzostwem świata, doping macie słabiutki jak na takie duże miasto i co mnie obchodzi że macie piłke koszykówkę skoro jesteście tacy hip hop hura kibice to powinna być zorganizowana grupa dopingująca każde tłumaczenie jest dobreeee że to tam i owamto podziękować tylko możecie bramkarzowi sanoka że nie gra kijem w rzutach karnych bo drzewko by gówn... strzelił takim fraroclem jaki mu wpadł dzięki sanockiemu bramkarzowi karne to nie loteria karne są elementem gry który trzeba mieć wytrenowany po przez napastników i bramkarza niestety w naszej lidze nie ma tego to się tyczy wszystkich klubów, nie jesteście obiektywni ani trochę szacunku też nie okazujecie męczycie się i stawiam że będzie 7 mecz ponieważ wasz trener się wypalił bo mając 4 ataki męczy się z drużyną która tak naprawdę gra na 2.5 piątki trochę pokory ludzie szanse są dalej 50na50 .
napster Napisał(a):
> przebieg meczu dostał dwie kary z kapelusza taka
Pisząc napster taka brednie wykluczasz chęć czytania twojej produkcji dalej.
Jest mecz w necie , zobacz sobie. Dyskutowac można co najwyżej o pierwszej karze , bo dobrze nie widać
jaki był kontakt zawodników. Druga oczywista dla każdego poza zaslepionym kibicem.
Mozna jeszcze zobaczyć parę innych sytuacji np Rąpałe walacego wysokim kijem Sinagla w twarz ... bez konsekwencji.
ups ...co ja pisze zapomniałem ,że Sanok ostatni raz przegrał bez pomocy sędziów dwa dni po założeniu Resovii ;)
nie dyskutujcie z nim
przyszedł tu wyładować się: ... że doping mamy słaby, że 4 piątki mamy i w ogóle ... Sanok jest the best ... tylko ci sędziowie
hola hola podcięcie cichego w tercji ataku , kara niestety nie odgwizdana poszła wasza kontra, co do sytuacji bogusia z sinaglem jak widziałeś a może i nie krążek był w powietrzu rąpała zamiast zachować się inaczej moim zdaniem lepiej zachował się jak zachował i przypadkowo lekko trafił kijem sinagla ja tutaj kary nie widze, przypomnę wam też że w meczu numer dwa strzeliliście bramkę na 1:0 ze spalonego bramkowego na dodatek oprócz spalonego wasz zawodnik nie umożliwił skutecznie interwencji bramkarzowi przeszkadzając mu leżąc w polu bramkowym, kara za 6 na lodzie wczoraj to już była kpina z normalnych ludzi .
MSC nie przyszedłem się tutaj wyładować, bo nie mam takiego powodu gramy dalej ale wy naprawdę ślepo na te mecze patrzycie jednostronnie nie doceniając przeciwnika , mówiąc że nas bijecie na głowę jesteście nie poważni , czytaj. kaczka powinniśmy wygrać mecz w 60 minutach mowa o wczorajszych zawodach to już przeszło wszystko hehehhe.
ból dupy :)
Ktoś coś pisał, czy wiatr zawiał i trzasnął drzwiami?
ból dupy to będziecie mieć jutro,oraz w sobotę wtedy sobie poczytam to forum bo będzie można zobaczyć kogo zwolnicie hahahahah jestem pewny swego w finale sts.
oczywiście, że patrzymy ślepo na swoja drużynę
na tym polega kibicowanie :)
napster Napisał(a):
> rąpała
> zamiast zachować się inaczej moim zdaniem lepiej
> zachował się jak zachował i przypadkowo lekko
> [b][u]trafił kijem sinagla[/u][/b] ja tutaj [b][u]kary nie widze[/u][/b],
Ale że Ty to naprawdę na serio? Czy beki sobie robisz? Bo to mi przypomina komentarze z tefałpe z meczu nr4 "trochę rzucił na bandę" i "nie kontrolował swojego kija więc nie ma kary"...
[hr]
napster Napisał(a):
> kara za 6 na lodzie wczoraj to już
> była kpina z normalnych ludzi .
Definitywnie nie zaprzeczę, ale na oko to ja nie widziałem tam 6-ściu naszych. Jednakowoż mecz w tefałpe był i do obejrzenia jest. Pozwolisz, że zapytam o zdjęcie stopklatki na której da się policzyć 6ściu? Jak było, to na wideo to będzie widać jak na dłoni. Możesz, proszę, czy tylko ograniczymy się do rzucania hasłowego? Tak jak napisałem - nie wydaje mi się, ale definitywnie przesądzać nie chcę. Twierdzisz, że tak było - bądź tak uprzejmy i poprzyj konkretem, bo tym razem akurat wszyscy wiemy, że się da.
[hr]
napster Napisał(a):
> co mnie
> obchodzi że macie piłke koszykówkę
O żesz chwałka jego mać - to my mamy koszykówkę? Tzn. taką na wysokim poziomie mam rozumieć? Czy też chodzi Ci o to, że generalnie jakaś jest i nadużyłeś sobie skrótu myślowego, żeby więcej do wyliczenia było? Bo jak na wysokim poziomie to od razu pytam - jaką? A jak tylko chciałeś więcej wyliczyć to spokojnie możemy polecieć dalej - golf jakiś koło Krakowa pewnie jest, może lacrosse... Hmmm, może i krykiet by się jakiś znalazł? A nie, krykiet to już chyba nie, ale stolików do cymbergaja za to jest sporo, więc można dać zamiast krykieta.
[img]http://i.iplsc.com/masc-na-bol-dupy-srodek-ktory-wedlug-wielu-powinien-byc-obow/0002Q27XG8SB8543-C116-F4.jpg[/img]
napster Napisał(a):
> czytaj. kaczka powinniśmy wygrać mecz
> w 60 minutach mowa o wczorajszych zawodach to już
> przeszło wszystko hehehhe.
Bo powinniśmy - tak naprawdę uważam, prowadziliśmy 3-2, było blisko do końca i grę w zasadzie kontrolowaliśmy. Złapaliśmy karę i pozwoliliśmy, żeby mecz wymknął nam się spod kontroli. Tak, moim zdaniem - patrząc np. na moment - 55 minuta wczorajszego meczu - mieliśmy sprawę pod kontrolą i uważam, że powinniśmy byli dowieźć to do końca, ewentualnie z wyrachowaniem poprawić do pustaka jak Wy w meczu nr4. Ciekawe, że do tego jednego słowa się ograniczyłeś, a nie zauważyłeś, że po meczu nr4 ja np. nie szukałem łatwych usprawiedliwień i tym że "my powinniśmy... niesprawiedliwie..., oszustwo..., sędzia tego i tamtego nie odgwizdał...", tylko napisałem wprost, że moim zdaniem przegraliśmy zasłużenie. Czytałeś, czy umknęło? Więc zapewniam - tak pisałem i nie, nie patrzę ślepo.
Voila, sanocki frustrat w pełnej krasie.
Nie dość, że bredzi, to jeszcze w stylu, którego nie da się czytać. Napster, nie zatkało Cię? O znakach interpunkcyjnych słyszałeś?*
[small]* to są oczywiście pytania retoryczne.[/small]
Przypominam, że gości obowiązuje specjalny, dodatkowy regulamin forum hokejowego. Nie przestrzeganie go to najkrótsza droga do odebrania sobie przywileju pisania na forum najstarszego Klubu.
Wojcieszek, karampuk - czy możecie swojemu krajanowi wytłumaczyć zasady zachowania? Bo w języku polskim to on nie rozumie.
Zobaczycie jak tak dalej pójdzie to przyłączą Kraków do Sanoka :D , wszyscy będziemy Łemkami (:P)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)