Buki w naszych nadal wierzą! Na piątkowy mecz w fortunie na Cracovię kurs 2.15 na sanok 2,40 na remis 4,25.
-
-
(GLOS) PLAY - OFF 2016 (temat zbiorczy) | Chcemy złota na 110 - lecie!!! (GLOS) Finał jest nasz !!! (GLOS) Walczyć ...
Cracovia_Inform Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sanok wysłał pismo do PZHLu, aby ten
> ustosunkował się do ataku Urbanowicza na
> Kosteckiego.
> Niedługo powinien pojawić się jakiś komunikat
> z ich strony.
To jest ewidentne zagranie nastawione na wyłączenie ważnego zawodnika drużyny przeciwnej. Po meczu Rauhanen nie widział nic szczególnie niewłaściwego, ba mówił nawet że lepsza jedna czysta bójka niż złośliwe faule zamiast potem, że normalna męska sprawa, a teraz nagle się odwidziało?
Hmmm, w sumie nie ma się co dziwić, każdy próbuje jak może, i na tafli i przy stoliku...
Już awans do 1-szej szóstki załatwili sobie przy zielonym stoliku kosztem Orlika, więc kto wie ... :X
żółta kaczka Napisał(a):
> Cracovia_Inform Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Sanok wysłał pismo do PZHLu, aby ten
> > ustosunkował się do ataku Urbanowicza na
> > Kosteckiego.
> > Niedługo powinien pojawić się jakiś
> komunikat
> > z ich strony.
>
> To jest ewidentne zagranie nastawione na
> wyłączenie ważnego zawodnika drużyny
> przeciwnej. Po meczu Rauhanen nie widział nic
> szczególnie niewłaściwego, ba mówił nawet że
> lepsza jedna czysta bójka niż złośliwe faule
> zamiast potem, że normalna męska sprawa, a teraz
> nagle się odwidziało?
>
> Hmmm, w sumie nie ma się co dziwić, każdy
> próbuje jak może, i na tafli i przy stoliku...
O ile się orientuje, pismo nie dotyczy walki Urbanowicza z Tuominenem o której mówił Rauhanen. Pismo dotyczy zachowania Urbanowicza wobec Kosteckiego. Jeśli, podkreślam jeśli, PZHL zawiesi Urbanowicza (ja w to nie wierzę) - to można śmiało powiedzieć, że Urban wykluczył się sam, zachowując się tak a nie inaczej - zresztą dobrze określił to Wasz trener - głupota.
Co do wpisu Jurassica - ten "biedny" Orlik miał 2 punkty przewagi nad Sanokiem na 2 kolejki przed końcem i bezpośredni mecz między zainteresowanymi u siebie. Co więcej, Sanoczanie przegrali w ostatniej kolejce z Janowem, dając Orlikowi kolejną szansę na awans. Opole dało ciała tu i tu. Przykra sprawa, ale trudno jest obwiniać za nią Sanok.
Zielony stolik? No w takich czasach żyjemy że przestrzeganie regulaminu (który swoją drogą jest kretyński) nazywane jest "załatwianiem przy zielonym stoliku". Cóż, pewnie trzeba się z tym pogodzić.
Wojcieszek, a jak tam u Was z przepisem o grze polskiego bramkarza?
Doliczono się czy jednak sprawę zameciono pod dywan?
Jak bardzo mi się podobała walka Maćka to palnięcie Kostka było bez sensu - być może mój znajomy kibic Stoczniowca ma rację że tak zareagował na nazwisko Kostecki :) Mam nadzieję że nie będzie aż takich konsekwencji, no ale trzeba się z tym liczyć, a brak Maćka będącego w wybornej formie to spore osłabienie, szczególnie w obliczu braku Grześka Pasiuta
wg statystyk do których można przejść z oficjalnej strony PZHL, nasi "polscy bramkarze" rozegrali 1253 minuty (49,25%) natomiast zagraniczni 1291 minut (50,75%). Należy się więc nam kara 5 000 o ile dobrze pamiętam zapisy regulaminów.
Czy PZHL nałożył taką karę na klub? Nie wiem. Jeśli tak, to pewnie zapłacili. Jeśli nie - nie jest rolą klubu z Sanoka sprzątanie bałaganu w PZHL.
I znów się zaczyna. Oby wszystko rozstrzygnęło się na lodzie.8-)
Co do walki z Tuominenem to też mi się podobała. Co do szturchania Kosteckiego to była głupota. Przecież na bank Kosteckiemu o to chodziło. Zaczepił Urbanowicza i potem udawał niewiniątko a Maciek niepotrzebnie zareagował. Pamiętacie jak w zeszłym sezonie Guzik załatwił wielką gwiazdę- super figthera rodem z NHL? Tu podobnie to wyglądało.
Abstrahując od tego incydentu mam pytanie do dobrze zorientowanych odnośnie zachowania Dantona. Czy jemu (który nie jest kapitanem) wolno cały czas dyskutować z sędziami? Ciągle zgłasza jakieś uwagi, komentuje, skarży się jak dziecko. Na ostatnim meczu myślałem że się przewrócę ze śmiechu jak podjechał do sędziego, podciągnął rękaw i pokazywał że ktoś mu ziaziu na przedramieniu zrobił. Przecież od ewentualnych wyjaśnień z sędzią jest kapitan. Wyobraźcie sobie, że po każdym gwizdku sędziego wszyscy zawodnicy podjeżdżaliby i dyskutowali....
mrówka Napisał(a):
> Wyobraźcie sobie, że po każdym
> gwizdku sędziego wszyscy zawodnicy
> podjeżdżaliby i dyskutowali....
DKH - Dyskusyjny Klub Hokejowy ;) Na plus "sendziom" można zaliczyć, że w przeważającej większości przypadków (acz nie zawsze) nie wdają się w dyskusje z nikim innym poza kapitanem drużyny i jego zastępcami. Tylko mówią/pokazują coś w rodzaju "Falowałeś. Kropka. Z teraz won." albo "Nie było faulu. Kropka. Won." A ewentualne wytłumaczenia przedstawiają zawodnikom "C" i "A". A że jeden z drugim proste hokeisty czasami muszą się wygadać... No cóż - człowiek jest ponoć zwierzęciem stadnym i potrzebuje werbalnej interakcji z przedstawicielami swojego gatunku.
mrówka Napisał(a):
> Na ostatnim meczu myślałem że się
> przewrócę ze śmiechu jak podjechał do
> sędziego, podciągnął rękaw i pokazywał że
> ktoś mu ziaziu na przedramieniu zrobił.
A myślałem, że w NHL ostra gra jest na porządku dziennym.:D
Widząc takie sceny, to zaczynam mieć wątpliwości, czy ona faktycznie tam grał.;):D
W Sanoku zagramy bez Pasiuta, Słabonia i Maciejewskiego.
Niedobrze. :(
[url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/do_sanoka_jeszcze_bez_pasiuta_kontuzjowany_takze][Cracovia.pl][/url]
Nie chce mi się wierzyć, że palnięcie Kosteckiego było beż żadnego powodu. Sanok oczywiście "wybiela" to zajście, pisząc jaki to Kostecki był grzeczny.
A co do Słabonia, to dziwne. Wychodzi na to, że dwie tercje grał z kontuzją.
Bo grał, po meczu kulał i kuśtykał. Jak nam wyszedł do wywiadów i potem schodził i widzieliśmy jak idzie to mieliśmy naprawdę spory opad kopary że gość zagrał ale i szacun dla niego wielki. Taki jest Damian - są play-offy i nie odpuszcza łatwo, to już taki typ.
Fragment wypowiedzi Urbanowicza:
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/maciej_urbanowicz_bojki_w_hokeju_to_norma_sanoczanie_ciagle_prowokowali
[i]Od początku tego spotkania sanoczanie mocno prowokowali. Ataki na głowę, na łokcie. W sytuacji, gdy Kostecki uderzył mnie zareagowałem agresywnie i wówczas wydawało mi się to naturalne.[/i]
Kostecki się chyba za bardzo zapatrzył w Dantona.
A Urbanowicz mógł poczekać i przy najbliższej okazji walnąć nim o bandę.
Skończyłoby się na 2 minutach. A tak to teraz musi uważać, żeby drugiej kary meczu nie zarobić.
http://esanok.pl/2016/hokej-list-otwarty-kibicow-sts-w-sprawie-piatkowej-transmisji-na-zywo-00e7ts.html
HOKEJ: List otwarty kibiców STS w sprawie piątkowej transmisji na żywo
SANOK / PODKARPACIE. Na naszą skrzynkę redakcyjną przesłano list otwarty kibiców STSu Sanok z Krakowa i Warszawy, którzy zwracają się z prośbą o otwarcie transmisji na żywo z meczu nr 3, w którym STS zagra z Cracovią. ? Przez cały sezon płaciliśmy za transmisje, teraz prosimy o zniesienie opłaty ? czytamy w wiadomości.
Publikujemy list otwarty kibiców sanockiej drużyny hokejowej, którzy mieszkając poza Podkarpaciem, nie mają możliwości przyjazdu do Sanoka na ten ważny mecz.
?Szanowna redakcjo,
Jako kibice Ciarko STS Bank Sanok mieszkający na co dzień w Krakowie i Warszawie oraz innych polskich miastach, jako że nie mamy możliwości uczestniczenia osobiście w meczu nr 3 półfinału PHL pomiędzy Sanokiem, a Krakowem, zwracamy się za pośrednictwem eSanok.pl z prośbą do zarządu klubu oraz portalu o nieodpłatne udostępnienie transmisji na żywo z tego spotkania.
Jest to jeden z najważniejszych pojedynków naszej ukochanej drużyny w obecnym sezonie. Ubolewamy nad tym, że nie możemy przyjechać do Sanoka na mecz. Wielu z nas przez większość sezonu płaciło za transmisję, ale tym razem, w imieniu bardzo dużej grupy kibiców STS-u zamieszkałych w całym kraju, prosimy o nieodpłatne udostępnienie sygnału. Jesteśmy przekonani, że otwarcie piątkowej transmisji spotka się z entuzjastyczną reakcją kibiców i zostanie uznane za liczenie się z głosem kibiców i dbanie o nich przez klub i portal.
Kibice STS-u z Krakowa i Warszawy?
W tym miejscu należy zaznaczyć, że jak informowaliśmy Państwa na początku sezonu, decyzja dotycząca wprowadzenia systemu PPV należała tylko i wyłącznie do klubu, który jest dysponentem praw do przeprowadzania transmisji na żywo z meczów Ciarko PBS Bank STS Sanok w hali Arena. Portal Esanok.pl nie posiada kompetencji pozwalających na zniesienie opłat.
- Podczas meczów rozgrywanych przez STS w Jastrzębiu, drużynę wspierała liczna grupa kibiców sanockiej drużyny z Wrocławia i Legnicy. To sanoczanie, którym dobro STSu leży na sercu. Są aktywnymi obserwatorami życia zespołu, udzielają się na forach. Fajnie by było, gdyby zarząd klubu poszedł na rękę sympatykom mieszkającym poza Sanokiem. Z jednej strony byłaby to fantastyczna promocja klubu, z drugiej zachęciłoby to kolejne osoby do utożsamienia się z drużyną i kibicowanie jej. Wydaje się, że trybuny Areny i tak będą pełne, więc wpływy z biletów będą zabezpieczone. Darmowa transmisja byłaby frajdą dla tych, którzy w piątek do Sanoka nie będą mogli przyjechać ? mówi Piotr Kotowicz, rzecznik Stowarzyszenia Kibiców Sanockiego Hokeja.
- Jako burmistrz jestem jak najbardziej za tym, żeby transmisja była bezpłatna, ale decyzja w tej sprawie nie należy do władz miasta, lecz do zarządu klubu ? mówi Tadeusz Pióro, burmistrz Sanoka.
Informację o przesłanym liście przekazaliśmy do klubu. Wkrótce opublikujemy odpowiedź.
Zawsze w play off zdarzał się jakiś słabszy mecz. Mam nadzieję, że to był ten wtorkowy, a w Sanoku wszystko wróci do normy.
Dziś kursy u buków diametralnie inne niż jeszcze wczoraj na wygraną sanoka 1.95 na remis 4,20 na Cracovię 2.78.wypucha?
Dawno nie pisałem, ale to nie znaczy, że nie istnieję :)
Nie ma co płakać, zaczynamy od początku - jest 1:1 tylko, że trochę trudniej bo w Sanoku.
BTW - to co z tą transmisją? :)
pozdro
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)