http://www.transfermarkt.pl/ferhan-hasani/profil/spieler/151582 Fernand Hasani ze Shendiji bardzo dobry grajek,widać że pobierał nauki na zachodzie w Wolfsburgu i Brondby,wyrwał bym takiego zawodnika z pocałowaniem ręki :)
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Spoza Unii.
Swoją drogą, tych albańców ramadan nie dotyczył? Czy i tak mimo ramadanu mieli lepszą formę od nas?
Może byś i wyrwał Hasaniego ale musiałbyś ze swoich zapłacić i zrobić komin płacowy .Shendija ma budżet większy od nas dwa razy większy .
młodyStrażak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ostrzegałem ze jesteśmy w czarnej dup*** z
> transferami to konserwa pisał jakieś bzdury
> jakoby nasz klub był budowany rozsądnie -
> wieczne życie w matrixie.
Ciekawe ile transferów trzeba by zrobić żebyśmy wygrali z Macedończykami? 6,7,8 ? Drużyna zawiodła w całości, a nie przez brak dwóch zawodników. Trzeba przeprowadzić 2-3 sensowne transfery i dalej ją budować.
Strażaku, jeżeli chodzi o matrix to Twoje teorie są mu bliższe. Te transfery "na szybkości", o które płaczesz nie uratowałyby nam Ligi Europejskiej. Należy dalej budować drużynę, spokojnie i nie w stylu szybko: Radomski/Ntibazonkiza/Janus/Suart i nagle liczyć, że staniemy się tytanem ligi. Prędzej się rozwali drużynę takim szybkim i nieprzemyślanym zaciągiem.
Może warto by o niego powalczyć ? http://www.futbol.pl/news/szokujaca-oferta-kownacki-z-lecha-trafi-do-innego-klubu-ekstraklasy
Villa KS -nie zgadzam się z tobą kompletnie .To nie jest normalne że Zieliński musi sztukować ,przesuwać graczy nie na swoje pozycje .Wymagamy wyników ,ale najpierw trzeba mieć zawodników .
Pierwszy przykład z brzegu .
Najlepiej Cracovia grała jak prawa strona to był Deleu a przed nim Wójcicki .Po pierwsze napędzali ataki po drugie byli zgrani i asekurowali jeden drugiego .Ta nasza prawa strona była motorem napędowym .Sprawdź ile w punktacji kanadyjskiej dała ta 2 -sporo kluczowych podań ,bramek .
Teraz Deleu na lewej czyli tracimy jego ciąg na bramkę (to samo z Wójcickim bo to lepszy pomocnik niż obrońca ).Deleu bez sztycha do przodu na lewej . Takich anomalii jest więcej to jest prowizorka która nie powinna mieć miejsca w klubie co w Pucharach gra .Do tego doszła absencja Kapustki czyli wyraźnie słabsza ofensywa .Po wejściu Sebka wyszła ubogość naszej kadry .
Patrząc realnie mamy słabszą kadrę jak wiosną .
potter Napisał(a):
>
> Patrząc realnie mamy słabszą kadrę jak wiosną
> .
Zgadzam się. To jest efekt polityki "krótkiej kołdry". Ale może po prostu na tyle nas stać, wobec tego nasza frustracja na niewiele się zda. Miejmy nadzieję, że bieżące okienko odpowiednio wykorzystamy i zaprocentuje to w nadchodzącym sezonie! Zróbmy wszystko, by osiągnięcie z zeszłego sezonu nie było jednorazowe :)
osobiście śledzę występy Spartaka Trnava w eliminacjach LE, bo coś czuję, że możemy się przymierzać do Matusa Conki. to nie jest żadne info typu "gdzieś słyszałem" albo "wiem z dobrych źródeł". po prostu takie mam niczym nie podparte przeczucie.
Kamil Vacek wylądował w 2 lidze czeskiej: http://www.90minut.pl/news/267/news2677761-Kamil-Vacek-trenuje-z-FC-Vlasim.html
Piast czy Lech go wykupił? bo jeżeli nie to powinniśmy go zakontraktować - wypożyczenie z opcją pierwokupu.
potter Napisał(a):
> Może byś i wyrwał Hasaniego ale musiałbyś ze
> swoich zapłacić i zrobić komin płacowy
> .Shendija ma budżet większy od nas dwa razy
> większy .
No tak słynne kominy płacowe i produkcja piłkarzy netto :D
Kapi nie długo odejdzie za 5mln euro to starczy na 2,3 dobrych zawodników chyba że Prezes przytuli kasę do własnej kiermany.
Brać Vacka B)
potter Napisał(a):
> Może byś i wyrwał Hasaniego ale musiałbyś ze
> swoich zapłacić i zrobić komin płacowy
> .[b]Shendija ma budżet większy od nas dwa raz[/b]y
> większy .
Już drugiej osoby pytam skąd taka informacja? To musiałoby być ponad 10 mln EUR
My mamy 5 mln euro ?Jak z hokejem policzysz razem to tak .Nie powiem ci teraz gdzie wyczytałem na 100 % .Prawdopodobnie był to katowicki Sport .Był artykuł o nich że grają kolejny raz w Pucharach ,były podane nazwiska najlepszych zawodników z przeszłością w Bundelidze i przy okazji wzmianka o tym że mają 2 razy większy budżet niż my.
Jest to bardzo możliwe bo tacy zawodnicy jak Hasani nie przyjdą ci grać za grosze .
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/614584/cracovia-przegrala-letnie-okno-transferowe
trudno się nie zgodzić
Drużyna zawiodła po całości bo trener przy wystawianiu składu sie musiał mocno nagłowić. Deleu pierwszy raz widziałem jako LO, uważasz ze to dobry pomysł w takim meczu go tam próbować ? Czy rozsądnie budowana druzna ma w całej kadrze jednego lewego obrońce? Ja sie czuje opluty przez zarząd i nie mowie ze pada deszcz. Wstyd na całą Polskę, ale niektórzy tak jakby przechodzili obok tego, mi sie zle czyta artykuły gdzie sie z nas śmieją i zle znosi bycie pośmiewiskiem. Pucharowicza przebija przy dwóch zawodnikach wisla Płock - beniaminek...innego zawodnika trener nie moze mieć u siebie bo po raz kolejny zarząd daje swój popis. Ale wazne by pisali, wazne by slupki sie zgadzały. I na koniec wisenka ma torcie - spektakularny transfer bramkarza ktory nie jest w staniec wygryźć Stepniowskiego.
Niestety zeby cos wygrać trzeba trochę wydać, w piłce sa absurdalnie duze pieniądze i ogromne pensje dlatego byle jaki piłkarz ma wysokie wymagania i chcąc cos osiągnąć trzeba jednak siegnąć do kieszeni na to nie ma rady(chyba ze będziemy polskim leicester)
PS
Zapominałem o naszej nowej gwieździe - Sebastianie.
Transfery są kiepskie w porównaniu do oczekiwań kibiców i zarządu , taka prawda . Szczepaniak jedynie do 11 , piszę o tym od samego początku . 500 tys. euro za Vestenickiego ? Za te pieniądze jest do wzięcia Mervo z wks(teraz Sion ) , moim zdaniem lepszy jako napastnik dla naszego zespołu . Tomas to będzie skrzydłowy, tak samo jak Jendrisek. Litauszki to może być dobry transfer, ale to nie jest gość który od razu zostanie szefem defensywy . Jestem pewien że gdyby trafił do nas obrońca z Polski to lepiej by to wyglądało z komunikacją itd. Reszta to na razie duży znak zapytania .
Ja bym Vestenickiego tak szybko nie skreślał. Ma okazje, bardzo dobre technikę, jest przebojowy - trafianie do bramki to tylko kwestia czasu :)
Vestenicky piłkarsko jest super, kwestia dojrzałości w podejmowaniu decyzji na boisku i grania dla zespołu a nie pod siebie . Mervo to typowa 9 , a takiego zawodnika potrzebujemy z przodu najbardziej .
Ostatnio pojawiła się gdzieś krótka rozmówka z Mazkiem , który nie określił czy zostanie w ruchu . Byłby to fajny transfer, choć zatrzymanie Bartka to byłby najlepszy możliwy transfer dla nas.
morato - napastnicy to akurat nasze najmniejsze zmartwienie, tutaj można sobie odpuścić w tym okienku. Boki obrony i skrzydła pomocy - to transfery na wczoraj! Szczególnie obrona, zresztą nie trzeba być prezesem żeby o tym wiedzieć. Albo inaczej - trzeba być prezesem żeby o tym nie wiedzieć! B)-
... ale koniec tych uszczypliwości - Mazek - tak, tym bardziej, że trener go chce.
potter Napisał(a):
> My mamy 5 mln euro ?Jak z hokejem policzysz razem
> to tak
Budżet Cracovii w 2015 r.: 25 mln zł.
Źródło: http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,budzety-klubow-ekstraklasy-legia-miazdzy-reszte-ligi,artykul,542583,1,381.html
Zakładam, że skoro mowa o klubach ekstraklasy, to pewno bez hokeja.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)