Aldo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W oko trenerowi Urbanowi wpadł 28-letni lewy
> obrońca Zagłębia Sosnowiec ? Žarko Udovicić.
> W tym sezonie Serb zagrał w 25 meczach swojej
> drużyny i asystował dwukrotnie. Jak się
> okazuje, ten zawodnik jest ostatecznością i Lech
> raczej skupi się na pozyskaniu gracza, który
> posiada paszport UE. Udoviciciem interesuje się
> też Cracovia, która może wykorzystać ten fakt
> i pozyskać dynamicznego obrońcę.
>
> http://www.tylkoekstraklasa.pl/zarko-udovicic-bli
> sko-lecha-poznan/
Teraz wszystkich będą pchać do Cracovii, żeby podbić cenę. Dla Lecha jest ostatecznością gość, bo nie ma paszportu UE, a dla nas to nie problem ?
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Izbik -doskonałe porównanie mało nie padlem ze śmiechu .Każdy kto widzi odejście Bartka do innego klubu poniżej 5 mln Euro wciąż ,,dźwiga garbatą dolę Cracovii ''.Sporo jest tu takich nadal niestety .Pełna zgoda taki zawodnik trafia się na ileś lat .Nie można diamentu sprzedawać w cenie rozbitego szkła z okularów mienty .Cena musi być bardzo wysoka bo ta kasa ma nam ustawić kilka okienek transferowych .Konieczność to procent od następnych transferów.
Co do Udarevica to jakieś żarty .Koleś przeciętny nie jest w żaden sposób lepszy od tych co u nas są .
2 asysty w 1 lidze .Bucha ha co za wynik.Sylwestrzak ma 10 pkt (bramki asysty w ekstraklasie sezon w sezon ).Nie potrzebuje tez paszportu UE i nie musimy za niego płacić bo się kontrakt kończy za kilka dni.
Ale Bartkowi to dajcie najpierw zagrać na Euro parę wielkich spotkań. Albo doprowadzić Pasy do mistrzostwa a potem piszmy kwoty typu 5mln ojro
Galata położyła na stół 4mln w zimie. Nie rozumiem zdziwienia że teraz ktoś chce widzieć więcej. Bartek przez te pół roku jeszcze bardziej się rozwinął. Pewnie w statystykach 15 goli wyglądałoby lepiej, ale od tego czasu gra w reprezentacji i nawet jeśli nie jest pierwszym wyborem, to taki Zieliński idący do Liverpoolu wcale lepszej pozycji w reprze nie ma. Bartka monitorują już wystarczająco długo by to czy w kolejnym meczy będzie miał 5 asyst czy tylko 1 wiele nie zmieni. Podkreśla się efekt "polskiej ligi" i owszem bo to prawda, ale działa to też w jakimś stopniu na jego korzyść że zaczyna przerastać ligę i najzwyczajniej w świecie "nie ma z kim grać". Na Euro wiele spraw może pójść nie tak jakbyśmy chcieli, ale Bartek we Francji może tylko zyskać. Wspomniane tu kluby angielskie (z kasą za nowy kontrakt tv) mogą w najblizszym okienku nie jednego zaskoczyć. W Anglii nastaje czas płacenia sporych kwot, kto wie może i my dzięki temu skorzystamy. Dawniej monopol na zdolną młodzież miała sama czołówka, teraz praktycznie każdy w PL może sobie pozwolić na wydatek 10-15mln nie zastanawiając się czy warto, a w tym przypadku warto i to bardzo. Optymalnie byłoby dla Cracovii by został jeszcze z rok. Pocieszające jest też to że Bartek mając świadomość że kariera mu się za 5 dni nie kończy, nie poleci na byle jaką oferte.
Typ z Sosnowca to klasyczny żart i śmieszek. Jeśli jest na liście Lecha to faktycznie w Poznaniu chyba zwijają biznes ;).
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,cracovia-rozmowa-z-januszem-filipiakiem,artykul,675609,1,1059.html
"Na razie mamy zakontraktowanych trzech"
? - Hy?
No kto to trzeci? :D
szpetota Napisał(a):
> A mnie ciekawi jakim to pewnym punktem drużyny
> narodowej jest Kapustka?
> Z tego co kojarzę to do tej pory typowa
> zapchajdziura.
[b]> A o ile dziesiątków milionów Euro skoczy
> wartość Bartka jak Polacy spakują się po 3
> meczach, w których Kapustka zagra 5 minut?[/b]
zagra cały trzeci mecz "o honor" bo spakujemy się po dwóch
edit: z kibicowania reprezentacji wyleczyli mnie nasi piłkarze w 2002 w Korei, po tylu latach czekania (od 1986 w Meksyku) na występ naszych zawodników na mistrzowskiej imprezie dostałem nokautujący cios i nie otrząsnąłem się do dzisiaj. W eliminacjach oglądałem chyba ze 3 mecze, jeden z Niemcami ten wygrany i oba ze Szkocją i tyle. Może znów rozpali się we mnie ten dawny ogień kibicowania reprezentacji na tych mistrzostwach ale nadziei na żaden wynik nie mam, maks 1/8 (to i tak będzie dobry wynik) i do domu
Brakowało mi tych oryginalnych tekstów Pottera :)
Ten mnie wyluzował na cały dzisiejszy dzień :
.[b]Nie można diamentu sprzedawać w cenie rozbitego szkła z okularów mienty[/b]
:D:D:D
Les Napisał(a):
> http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstrak
> lasa,cracovia-rozmowa-z-januszem-filipiakiem,artyk
> ul,675609,1,1059.html
>
> "Na razie mamy zakontraktowanych trzech"
> ? - Hy?
> No kto to trzeci? :D
Pewnie mial na mysli Vestenickiego
Trzeba sprawdzić na włoskich stronach czy wrobelki coś cwierkaja o Vestenickim bambino
bu3o Napisał(a):
> Les Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstrak
>
> >
> lasa,cracovia-rozmowa-z-januszem-filipiakiem,artyk
>
> > ul,675609,1,1059.html
> >
> > "Na razie mamy zakontraktowanych trzech"
> > ? - Hy?
> > No kto to trzeci? :D
>
> Pewnie mial na mysli Vestenickiego
Czytajac dalej jest wyraznie napisane ze Jego negocjuja
Z Vestenickim nawet jak zapłaciliśmy to nie możemy ogłaszać, jak można było w prasie przeczytać Roma ma prawo odesłać pieniądze w ciągu 15 dni. Pewnie teraz myślą czy odpuścić czy wypożyczać gdzie indziej.
Trzech jest nowych .O Vestenickim wypowiada się że negocjują .Jak mówi że 3 zakontraktowanych to znaczy zaklepanych (takich co podpisali z nami kontrakt).Typuje jednego z 3 (Sylwestrzak ,Jovanovic ,Cabrera).
No to mamy temat na kolejne 15 stron! Kto jest tym "trzecim" zakontraktowanym? I tak zbliżymy się do magicznej dwusetki. No i jeszcze ten cel transferowy - siedmiu nowych zawodników. Czy pozyskiwani juniorzy się wliczają w tę liczbę?
kaleb Napisał(a):
> No to mamy temat na kolejne 15 stron! Kto jest tym
> "trzecim" zakontraktowanym? I tak zbliżymy się
> do magicznej dwusetki. No i jeszcze ten cel
> transferowy - siedmiu nowych zawodników. Czy
> pozyskiwani juniorzy się wliczają w tę liczbę?
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Taki jest temat i temu sluzy... Nie ma obowiazku czytania tego watku...
potter Napisał(a):
> Trzech jest nowych .O Vestenickim wypowiada się
> że negocjują .Jak mówi że 3 zakontraktowanych
> to znaczy zaklepanych (takich co podpisali z nami
> kontrakt).Typuje jednego z 3 (Sylwestrzak
> ,Jovanovic ,Cabrera).
Mam przeczucie że właśnie zaliczyłeś potrójne pudło ;). Sylwestrzak obstawiam gra na kilka frontów, chętnych nie brakuje. Pozostałą dwójkę pewnie odpuściliśmy.
Janusz Filipiak: w Cracovii chcemy 7 nowych piłkarzy
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,cracovia-rozmowa-z-januszem-filipiakiem,artykul,675609,1,1059.html
Ależ to mi się bardzo podoba! Kocham te dyskusje, przekomarzania się, czy wręcz walki.
Informacja z twittera
https://twitter.com/escapade02/status/735020665846304768
Ma być 7, niechby nawet skończyło się na 5 wyraźnie lepszych od tych, którzy nas opuszczają - będę zadowolony.
Cytując klasyka Mójta to nie piłkarz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)