Obserwowałem Kante w paru meczach i już wolę Zjawińskiego.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
A gwiazda Dawida nadal trenuje u nas? Wraca na jesieni?
Cabrera ma z tego co na twitterze wyczytałem oferty z Piasta i Cracovii
Kamaz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cabrera ma z tego co na twitterze wyczytałem
> oferty z Piasta i Cracovii
To nie za ciekawie, my o zawodnika przegralibyśmy z LKS Siekiera Piła ;/
[i]-kogoś kto nam zastąpi Kapiego, który pójdzie do Chelsea po euro[/i]
Ja myślę że Kapi pójdzie do lepszej drużyny niż do angielskiego średniaka ;)
... już zaczęło dzielenie skóry na niedźwiedziu:P
Karvin Napisał(a):
> -kogoś kto nam zastąpi Kapiego, który pójdzie
> do Chelsea po euro
> Ja myślę że Kapi pójdzie do lepszej drużyny
> niż do angielskiego średniaka ;)
hhahahaha owned xD
Mnie się marzą ruchy transferowe jak u Lampucery. Jak gwardzistów nie będzie stać na wykupienie Wolskiego (mają opcje pierwokupu), to pasowałoby go wykupić. Bardzo dobry grajek jak na naszą ligę, myślę, że pasowałby Zielińskiemu, młody, poza tym osłabiamy lokalnego rywala i dajemy mu pstryczka w nos :)
Jak dla mnie najlepszym ruchem transferowym byłoby sprzedanie Bartka Kapustki, jednocześnie wypożyczając go na pół roku lub caly sezon, mozna mówić co się chce ale gdzie kolwiek by nie poszedł za granice to będzie jedynie gral w rezerwach przez pierwszy rok gry, wiecej pożytku zrobiłoba mu gra w ekstraklasie i domniemanych pucharach, przez ten okres mógłby szlifować język dodatkowo będąc cały czas monitorowanym przez nowego pracodawcę...
Moi drodzy nie wiem jak wy ale ja wolę pieniądze z ewentualnego transferu Kapustki zainwestować w bazę treningowa żeby istniał cień szansy na wychowanie następców Bartka. Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę ale szacunkowy koszt takiej inwestycji to z 10 do 12 mln. Zł kto da na to pieniądze? Przeznaczenie pieniędzy z transferów to jedyna możliwość żeby rozwinąć ten klub u podstaw. Boiska treningowe, centrum medyczne i odnowy biologicznej to mus w dzisiejszych czasach. Jeśli mamy wychowywać następnych potrzeba jeszcze większego zaplecza. Dlatego na transfery chciałbym patrzeć spokojniej. Nie mam nic przeciwko temu żeby ściągać piłkarzy z kartą na ręku i może nawet trochę starszych. Jeśli awansujemy do pucharów ten zespół potrzebuje szybkiej ewolucji bo już teraz gołym okiem widać że brakuje zmienników i mocnej ławki. Nie idzmy drogą Jagi która sukces okupiła dramatycznym sezonem. Zespół po odejściu Kapustki, Zjawy, Zejdlera, Bouby i najprawdopodobniej Dąbrowskiego na już potrzebuje 5 zawodników. A gdzie jeszcze rozbudowa ławki żeby jesienią zagrać daj Boże 40 meczów. Lista może być kontrowersyjna ale każdy ma prawo do swoich opinii.
Bramkarz
Baran - po pierwsze za darmo po drugie przyzwyczajony do roli drugiego bramkarza.
Obrońcy
Widanow - przyzwoity prawy obrońca, który może grać też na środku obrony albo jako prawy pomocnik. Jest za darmo, zna język i kraj pomogło by to drugiemu bulgarowi w aklimatyzacji.
Dejmek - silny i waleczny trochęnie zwrotny ale charakterem dużo nadrabia. Przy tym że będzie mało czasu ważne będzie też to że będzie zgrany z lewym obrońca...
Sylwestrzak - lewy obrońca, kapitan swojego zespołu. Moi zdaniem jeden z lepszych zawodników Korony. Może grać też na środku co jest dużym atutem.
Jovanovic - dużo już wszyscy napisali dla mnie dodatkowy bonus to zgranie z pozostałymi zawodnikami z listy. Kolejny argument to to że w Lidze Europy paszporty się nie liczą.
Hołota - trochę czasu będzie potrzebował żeby rozwinąć grę do przodu ale moim zdaniem pod skrzydłami Zielińskiego rozkwitnie.
Madej - jego kariera dobiega końca, mi się podoba jego uniwersalnosc. Każda pozycja w Ataku. Samym Adamczykiem następnych meczów nie wygramy.
Szczepaniak - młody, ambitny i skuteczny co powiedzieć.
Arak - młody dynamiczny i że zmyslem do gry kombinacyjnej. W Ległej nie dostanie szansy może u nas odpali.
Gdyby udało się jeszcze Pawłowskiego i Vlasko było już mega dobrze.
Po propozycjach widze ze wracamy do ligowej szarość.
Rachwus11 Napisał(a):
> Moi drodzy nie wiem jak wy ale ja wolę pieniądze
> z ewentualnego transferu Kapustki zainwestować w
> bazę treningowa żeby istniał cień szansy na
> wychowanie następców Bartka. Nie wiem czy sobie
> zdajecie sprawę ale szacunkowy koszt takiej
> inwestycji to z 10 do 12 mln. Zł kto da na to
> pieniądze? Przeznaczenie pieniędzy z transferów
> to jedyna możliwość żeby rozwinąć ten klub u
> podstaw. Boiska treningowe, centrum medyczne i
> odnowy biologicznej to mus w dzisiejszych czasach.
> Jeśli mamy wychowywać następnych potrzeba
> jeszcze większego zaplecza. Dlatego na transfery
> chciałbym patrzeć spokojniej. Nie mam nic
> przeciwko temu żeby ściągać piłkarzy z kartą
> na ręku i może nawet trochę starszych. Jeśli
> awansujemy do pucharów ten zespół potrzebuje
> szybkiej ewolucji bo już teraz gołym okiem
> widać że brakuje zmienników i mocnej ławki.
> Nie idzmy drogą Jagi która sukces okupiła
> dramatycznym sezonem. Zespół po odejściu
> Kapustki, Zjawy, Zejdlera, Bouby i
> najprawdopodobniej Dąbrowskiego na już
> potrzebuje 5 zawodników.
2016>Sugerowanie że Kasa z Kapustki pójdzie na rozwój bazy...
młodyStrażak Napisał(a):
> Po propozycjach widze ze wracamy do ligowej
> szarość.
nie przejmuj się, to Tabisz albo Bałdys jest ;)
... jak to fajnie, że nowalijki coraz tańsze(:D
Panowie, my będziemy zaraz grać w pucharach a niektórzy podają tutaj absurdalne propozycje. Widanow? Musimy znależć piłkarzy lepszych od tych co mamy. Widanow niestety jest słabszy od Deleu oraz Wójcickiego. Prawą stronę mamy obsadzoną nieżle. Potrzebni są stoperzy bo tam jest tragedia. W polskiej lidze cięzko o dobrych stoperów. Trzeba szukać za granicą. Vlasko nie radzi sobie w Zagłębiu. Chcą go pogonić. Mało zapewne nie zarabia. Czy mamy czasu czekać czy ktoś odpali. Pawłowski też jest ryzykownym ruchem. Powoli się budzi z marazmu, może jeszcze coś z niego być w przyszłości. Właśnie... może. Cztery klasowe transfery. Inne propozycje jak Trela,Szumski, Kudła,Diaw,Fryc, Modelski, Możdzeń, Nowak, Kato, Steblecki, Cebula, Przybyła. Mogę takie propozycje skwitować jedynie śmiechem. Sporo ciekawych nazwisk jest do wzięcia za darmo jak Cabrera, Sylwestrzak, Zubas, Mójta, Szczepaniak, ewentualnie Jovanović. Jedyne propozycje z polski, które jestem w stanie zrozumieć. W swoich klubach są ważnymi postaciami. Strzelają sporo bramek. Warto sporowadzać Polaków zza granicy. Przykłady Wolskiego i Starzyńskiego są poparciem mojej tezy. Klich, Malarczyk, Kupisz, Komorowski, Augustyn, Dziwniel, Zachara. Warto poszukać w naszych byłych ligowcach.
Cracoviarkalech
...nie ma piłkarzy za darmo !!!
szuwarek Napisał(a):
> Cracoviarkalech
> ...nie ma piłkarzy za darmo !!!
Za darmo, czytaj bez kwoty odstępnego, innymi słowy bez kontraktu.
jak nie ma kwoty odstępnego to jest kwota za podpis, na jedno wychodzi.
W zawodowym sporcie pojęcie - za darmo - nie istnieje
kkk_84 Napisał(a):
> jak nie ma kwoty odstępnego to jest kwota za
> podpis, na jedno wychodzi.
Aby wykupić piłkarza z kontraktem to trzeba zapłacić za niego. Trzeba również zapłacić za podpis, do tego prowizje menedzerskie. Pensję i inne bonusy do tego dochodzą oczywiście. Słowo za darmo oznacza brak tej pierwszej opłaty. Myślałem,że to oczywiste. Jak wygram samochód w teleturnieju to też de facto nie będzie on za darmo. Muszę zapłacić podatek, póżniej OC,AC i jeszcze do tego paliwo bo na wode nie będzie jeżdził.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)