Filip Drzewiecki zaliczył dziś trzy brameczki :)
Pasiut dwie dołożył i wynik się ładnie ułożył.
Po jednej Dziubiński i Guzik, rezultat jest całkiem duży.
:D
Takie tam proste rymy :D
-
-
[29] MMKS Podhale vs CRACOVIA I 06.12.15 I 3 - 7 (2-2,1-4,0-1)
Bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu, brawa dla Drzewka i Pasiutka za przebudzenie ! :) Powoli, powoli ale Cracovia się nie ... ! :D
Mecz prawdy w piątek
No to teraz szykować miśki i się szykować na zwycięstwo z GKS :)
Graty wygrana w Nowym Targu to spory sukces ,na plus trzy gole Drzewieckiego(ostatnio troche zablokowanego )ogolnie można byc optymistą ,przed przełamaniem wreście Tychów 11 grudnia ,no pozniej walką o Puchar Polski
Powtórze tez moje niezadowolenie po pierwszej tercji z gry nowego obrońcy GRMANA dziś w punktacji plus -minus jako jedny na minusie(przebywał przy stracie dwóch goli ) co prawda na minusie tez Dzubiński ,ale za to z golem a i wczesniej pokazał ze to bardzo solidny zawodnik,dalej czekam by to potwierdził GRMAN!!
Brawo, wygrana cieszy. na duży plus dzisiaj- Drzewko i Pasiutek! Na minus- komentator, amatorka totalna sądzę że matury z jęz.Polskiego nie zdawał.
Orlean Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na minus- komentator, amatorka
> totalna sądzę że matury z jęz.Polskiego nie
> zdawał.
Oj tam, oj tam ;) Zabawnie było :)
Oczywiscie zapomnieliśmy napisać ,że Podhale wygrało [b][u]ostatnie 15[/u][/b] spotkań na swoim lodowisku!
No szczerze mówiąc jestem mile zaskoczony rozmiarem wygranej :) Brawo Panowie !
Cracovia zdecydowanie lepsza. Nasi słabo bez pary.
[small]mkp Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Orlean Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Na minus- komentator, amatorka
> > totalna sądzę że matury z jęz.Polskiego nie
> > zdawał.
>
> Oj tam, oj tam ;) Zabawnie było :)[/small]
Ja wam powiem, że mnie rozbroił dopiero na początku 3ciej tercji jak powiedział, że wynik jest otwarty i do wygranej potrzebna tylko kanonada na bramkę Radzika. W tym momencie wiedziałem już że merytorycznie to chłopak popłynie w siną dal i od tego momentu to będzie komentował to co sobie wyobraża, a nie to co widzi. Ale rozbroił mnie kompletnie bodajże w 57. Przy stanie 3-7 dostali karę i on nie widział problemu ani w tym, że 7mkę dostali, ani w tym że są 4 gole w plecy, ani nawet w tym, że na lodzie już w zasadzie argumentów nie mieli żadnych. Jego jedynym problemem było że zostanie już mało czasu i przez to będzie trudno odrobić tą stratę - tak wtedy to gość był już na innej planecie...
Ale poza tym - stronniczy, ale umiarkowanie, warto zaznaczyć, że przed weryfikacją wideo nawet mówił, że wydawało mu się, że gol padł. Komentował sam - a samemu 2h nawijać o meczu - to naprawdę nie jest prosta sprawa, nie wiem jak wy, ale ja sobie siebie nie wyobrażam... Przyzwoity był, stronniczy trochę, momentami śmieszny, bywało że i bardzo śmieszny, lecz pomimo to naprawdę co najmniej przyzwoity :) to mu trzeba oddać :)
@żółta kaczka powyżej
No dobra - może to zabrzmiało tak, jakbym dołączał się do szydzenia z Pana Komentatora, a to nie do końca tak.
Primo - nie widzę nic złego w tym, że był stronniczy (bo był, i to nie jest zarzut). Gadał dla Podhala, z lodowiska Podhala i najzwyczajniej w świecie "jest od nich". Dlaczego miałby się w ogóle silić na obektywność i brak stronniczości. Mnie to nie przeszkadzało, że się cieszył z bramek swojego zespołu. Gorzej, jakby to był komentator z TVP.
Secundo - nie znam Pana Komentatora, ale zakładam, że profesjonalistą nie był. Więc więcej mu się powinno wybaczać. I tak jak napisałeś - gadanie dwie godziny z sensem to wbrew pozorom trudna sztuka.
A po trzecie - śmiesznie było nie z tego powodu, że Pan Komentator walił jakieś babole albo zachwalal swoją drużynę a nas traktował "sucho". Po prostu, zwłaszcza w końcówce, miałem wrażenie, że chyba z Panem Komentatorem inny mecz oglądamy ;) Tak jak napisałeś - chwila do końca, Szarotek zjeżdza na karę, jego drużyna jest cztery do tyłu, a Pan Komentator opowiada, że trochę mało czasu zostanie na odrobienie strat, ale generalnie jak się sprężą to zrobią i pokonają Cracovię :D Tak, wiem - takie rzeczy się zdażały i będą zdażać. Ale to wyjątki, które przechodzą do historii hokeja.
A poza tym to napiszę głośno i wyraźnie - fajnie, że Panu Komentatorowi i reszcie epiky "technicznej" z Podhala się chciało i że mieliśmy możliwość oglądać naszych hokeistów na ich lodowisku. I to bez płacenia jak z Sanokiem.
Dokładnie tak jak napisałeś - śmiszny był momentami i zwłaszcza w 3ciej tercji, to komentował nie to co widzi, ale co chciałby widzieć. Ale był całkiem oki jak na amatora. Choć w kategorii "komentator hokeja niezawodowiec z tefałpe" to wszystkich bez dwóch zdań kryje Przemek z małopolskiej tv - zresztą, zdradzę tu takie małe sekrety z kuluarów "co się mówi" - sami dziennikarze zawodowi mówią o nim, że on jest poziom właściwie zawodowy i profesjonalny i to topowy komentator hokeja w Polsce na ten moment. Naprawdę z dumą możemy mówić, że to "gość od nas"!
I dlatego klikam Małopolskiej w reklamy. Mnie to kosztuje 15 sekund życia po zakończeniu każdej tercji, a oni może i rozkręcą to kiedyś w coś bardzo przyzwoitego. A robią to totalnie bez wsparcia jak rozumiem. A PodhaleTV czy Sanok mają chyba jakieś wsparcie od władz miasta czy klubu. Tym bardziej szacun dla MałopolskaTV. A że się im krzaki zdarzają i że nie są naszą "klubową" telewizją? No trudno...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)