*REVENATOR* zbyt czarno-biało postrzegasz politykę.
Może fakt, że wśród Twoich ulubieńców trudno wyobrazić sobie kogoś kto ma inne poglądy od JK, albo przynajmniej takiego, który się z nimi ujawnia, powoduje, że wyobrażasz sobie, że wszystkie partie są tak samo skonstruowane.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
- Edytowany
leszeczek nie kombinuje za dużo , ale WIEM JEDNO !!należy dbać o interes własnego kraju szeroko pojęty! Liczy się interes Polski i Polacy nie powinni przedkładać interesu Francji(czy innych krajów) nad własny w zamian za przyjacielskie poklepywanie czy ,,prezenciki'' .
a czy Ty się zgadzasz z Jackiem Syriuszem-Wolskim? tak krótko odpowiedz ?
Revenator, to co piszesz jest oczywiste. Niepojete dla mnie jest tylko na jakiej podstawie tak kategorycznie twierdzisz, że tylko jedna partia dba o polski interes.
Żabojady wierdzą między innymi:
" oferowany offset zapewniłby "co najmniej 30 lat działalności" polskim spółkom państwowym w ramach wielu projektów przemysłowych pracujących na rzecz bezpieczeństwa. Firma wskazała tu produkcję śmigłowców do kraju i na eksport, przekazanie pełnych zdolności do obsługi, napraw i remontów śmigłowców, transfer kodów źródłowych i udzielenie licencji wraz z przyznaniem praw do modernizacji śmigłowców i ich systemów.
Według firmy oferowany offset zakładał "bezpośredni udział 28 liczących się międzynarodowych spółek lotniczych, które zapewniłyby transfer technologii i know-how do polskiego przemysłu".
"Nasza oferta offsetowa przekształciłaby Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 1 S.A. (WZL-1), państwową spółkę należącą do Polskiej Grupy Zbrojeniowej S.A., obecnie zajmującą się obsługą rosyjskich śmigłowców starej generacji, w światowej klasy przemysłowe centrum śmigłowcowe dysponujące zdolnościami obejmującymi: linię produkcji śmigłowców, produkcję systemów, obsługę, remonty i modernizację, na potrzeby zarówno rynku polskiego, jak i międzynarodowego" - napisano.
"Airbus Helicopters zgodził się na utworzenie wraz z WZL-1 jedynego w Polsce państwowego zakładu produkcji śmigłowców, w którym Polska posiadałaby 90 proc. udziałów" - napisała firma, podkreślając, że "w Polsce nie ma żadnej wytwórni śmigłowców należącej do Skarbu Państwa", każdy z dwóch zakładów, które rywalizowały z nią w przetargu, "są w pełni własnością swojej zagranicznej spółki-matki".
"Oprócz linii produkcyjnej śmigłowców Caracal, która zostałaby utworzona w Łodzi, Airbus Helicopters zaoferował Polsce zbudowanie dodatkowego, nowego zakładu produkcyjnego, w którym powstawałyby złożone elementy wirników i przekładni dla pełnej gamy obecnych i przyszłych produktów Airbus Helicopters"
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-mr-upewnialismy-sie-czy-airbus-helicopters-jest-gotowy-speln,nId,2288766#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
[b]Wobec takiego oświadczenia chciałbym jednak usłyszeć od Antka coś więcej niż tylko ogólniki na temat tego na co Francuzi się nie zgodzili i co uzasadnia kupowanie bez przetargu helikopterów od firmy na rzecz której lobbuje jego wspólnik w interesach[/b].
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1192386' dateline='1476180651']
Revenator, to co piszesz jest oczywiste. Niepojete dla mnie jest tylko na jakiej podstawie tak kategorycznie twierdzisz, że tylko jedna partia dba o polski interes.
"
to dzieci wiedzą i zupełnie nie interesujący się polityką (no chyba ze TVN-u ogladają za dużo!)ze jednak poprzednia władza bardziej sprzyjała zagranicy niż własnemu krajowi ,i dlatego im podziękowano !!
Obecna nie mówię ze idealna ,tez z błędami ,ale na pewno bardziej [color=#000000][size=small][font="Open Sans", arial, sans-serif]sprzyjająca Polsce[/font][/size][/color]
[/quote]
O rany, Renovator. To oczywista oczywistość. Po prostu nie wszyscy są przekonani czy tak właśnie się dzieje w tym przypadku.
Mielec ma dostarczyć w tym roku 2 szt. BH, a w przyszłym jeszcze 8. Nie wiem co dalej, bo jest przecież jakiś limit zakupów z wolnej ręki i ostatecznie trzeba będzie chyba rozpisać przetarg (z offsetem itp.). Zapewne zostanie uczynione wszystko aby przetarg ten wygrał tym razem Sikorsky, ale przecież nie można mieć pewności. Wówczas doszłaby obsługa śmigłowców innego typu, co tak chyba opłaca się średnio. Maciarewicz ogłosił, że wszystkie śmigłowce będą serwisowane w Łodzi. Czy zatem w przetargu ewentualnym będzie takie zastrzeżenie? Czy to zgodne z prawem i ma uzasadnienie ekonomiczne, czy to tylko polityka? Czy słusznym jest innymi słowy powierzenie serwisu konkretnemu zakładowi, bo tak sobie wymyślił rano Antoni i już? Zdawałoby się, że najpierw powinna być przeprowadzona jakaś analiza, może przetarg na obsługę i serwisowanie itp. Tu nie ma nic z tych rzeczy, Antek tak zdecydował i już. Naprawdę nie chodzi o czepianie się, że to decyzja PiS (przynajmniej jeżeli chodzi o mnie), tylko nasuwa się cała masa wątpliwości.
- Edytowany
PANY ale kiedy i do czego my Polacy byliśmy przekonani w 100%?zawsze były ,są i będą ,jakieś, wątpliwości !!
Powtórzę z uporem maniaka ze wreszcie polscy politycy(nawet z uprzedniej władzy) nie patrzą się na inne kraje tylko na Polskę,i to mnie satysfakcjonuje !!
Zakupy z wolnej ręki mają limit cenowy.
Zakup uzbrojenia dla wojska spokojnie można podciągnąć pod dostawy specjalne i obejść bez kłopotu ustawę o ZP.
Nie wierzę, aby UZP robił jakieś problemy rządowi w zakupach z wolnej ręki.
[quote='*REVENATOR*' pid='1192388' dateline='1476181513']
[quote='leszeczek' pid='1192386' dateline='1476180651']
"
to dzieci wiedzą i zupełnie nie interesujący się polityką (no chyba ze TVN-u ogladają za dużo!)ze jednak poprzednia władza bardziej sprzyjała zagranicy niż własnemu krajowi ,i dlatego im podziękowano !!
Obecna nie mówię ze idealna ,tez z błędami ,ale na pewno bardziej [color=#000000][size=small][font="Open Sans", arial, sans-serif]sprzyjająca Polsce[/font][/size][/color]
[/quote]
[/quote]
Otóż to co piszesz to nie jest oczywistość, tylko stronniczy ogląd sprowadzający się do stwierdzenia "Jeśli ktoś widzi inaczej dobro Polski niż ja, lub inaczej niż moi wybrańcy, ten wróg, obcy, żyd i zdrajca".
Ja na przykład w nabijaniu kabzy Amerykanom, a przy okazji Antoniemu osobiście, przez wydawanie publicznych środków bez przetargu nie widzę specjalnych korzyści dla Polski.
Może i wybrane przez Antka rozwiązanie okaże się dla Polski bardziej korzystne niż inne (tego nie wiemy, gdyż nic nie mówią), to, że jest bardzie korzystne dla Anka wydaje mi się jednak bardziej prawdopodobne i lepiej uzasadnione.
Poza sosem upitraszonym z narodowej retoryki nie podano żadnych konkretów dlaczego wybór Francuzów był gorszy od wyboru Amerykanów. A tłumy wyznawców PiSu a priori przyjmują, że tak jest
[color=#5a5a5a]"Obecna nie mówię ze idealna ,tez z błędami ,ale na pewno bardziej [/color][color=#000000][size=small]sprzyjająca Polsce"[/size][/color]
[color=#000000][size=small]Zadłużając nas na potęgę u zagranicznych korporacji????[/size][/color]
Czyli można obejść ustawę o ZP i nie będzie jakiegoś głupiego przetargu, komisji, offsetu i tego typu bzdetów zupełnie nikomu nie potrzebnych. Antek zdecyduje kupujemy te śmigłowce, to uzbrojenie, a tam serwisujemy i już...
Uspokoiłeś mnie...
(leszeczek napisał(a):
Ja na przykład w nabijaniu kabzy Amerykanom, a przy okazji Antoniemu osobiście, przez wydawanie publicznych środków bez przetargu nie widzę specjalnych korzyści dla Polski.
--------------------------------------------------------------
jesteś jak nauczyciel ktory jeszcze przed kartkówką, ocenia ucznia już wie ze źle napisze !!ale u was to norma !! to chleb powszedni !!
[color=#252525][size=x-small]Decyzją Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji kierownicze stanowiska ma stracić od nowego roku nawet kilkuset funkcjonariuszy policji – informuje RMF FM. Chodzi o policjantów, którzy swą służbę rozpoczęli przed 1989 rokiem.[/size][/color]
[color=#215488][size=x-small][url=http://www.dziennikpolski24.pl/aktualnosci/a/czystki-w-policji-prace-ma-stracic-kilkuset-bylych-pracownikow-milicji-obywatelskiej,10727158/]Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/aktualnosci/a/czystki-w-policji-prace-ma-stracic-kilkuset-bylych-pracownikow-milicji-obywatelskiej,10727158/[/url][/size][/color]
[color=#215488][size=x-small]I kolejni:). Brawo. Na to czekałem. Liczę na więcej, szczególnie w sądach, prokuraturach, uczelniach, szkołach. A koalicjanci KODunistyczni niech płaczą:) [/size][/color]
- Edytowany
[quote='zubereg' pid='1192399' dateline='1476183714']
[color=#252525][size=x-small]Decyzją Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji kierownicze stanowiska ma stracić od nowego roku nawet kilkuset funkcjonariuszy policji – informuje RMF FM. Chodzi o policjantów, którzy swą służbę rozpoczęli przed 1989 rokiem.[/size][/color]
[color=#215488][size=x-small][url=http://www.dziennikpolski24.pl/aktualnosci/a/czystki-w-policji-prace-ma-stracic-kilkuset-bylych-pracownikow-milicji-obywatelskiej,10727158/]Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/aktualnosci/a/czystki-w-policji-prace-ma-stracic-kilkuset-bylych-pracownikow-milicji-obywatelskiej,10727158/[/url][/size][/color]
[color=#215488][size=x-small]I kolejni:). Brawo. Na to czekałem. Liczę na więcej, szczególnie w sądach, prokuraturach, uczelniach, szkołach. A koalicjanci KODunistyczni niech płaczą:) [/size][/color]
[/quote]
no to wiślaki z KODem będą się jednoczyć w obronie korytek :),ale przecież juz dawno są zjednoczeni !!
revenator, znowu czytasz mało uważnie. Więc jesteś jak ten nauczyciel co stawia pałę nie słuchając odpowiedzi. Mogę odbić piłeczkę, "to u Was typowe". Napisałem:
"Ja na przykład w nabijaniu kabzy Amerykanom, a przy okazji Antoniemu osobiście, przez wydawanie publicznych środków bez przetargu nie widzę specjalnych korzyści dla Polski.
[b]Może i wybrane przez Antka rozwiązanie okaże się dla Polski bardziej korzystne niż inne[/b] (tego nie wiemy"
- Edytowany
leszeczek mam tylko nadzieję ze nie weźmiesz w obronę milicji(UB-ecji ) przed 1989 rokiem.??
A skąd taka insynuacja? Sięgnąłeś chłopie dna. No ale tak, jak ktoś nie szanuje posła Piotrowicza to żyd i zdrajca. Skompromitowałeś się.
Teraz to będzie Twój ulubiony sposób argumentowania?
Nie wiem jakie Ty masz doświadczenia z milicją, ja mam zdecydowanie negatywne, ale nie będę uderzał w nutę martyrologii.
- Edytowany
Dobrze ze mamy choć jeden element z którym się zgadzamy !
tez nie mam dobrych doświadczeń z z milicją(bardziej rodzina! ),i nawet dla tego warto było glosować na PiS !?bo uprzednia władza wspierała ,chroniła ich na pewno bardziej ?
Jakoś dziwnie byłem przekonany, że na "Przepraszam" się nie zdobędziesz.
Bardzo mało mamy wspólnego!
- Edytowany
skoro nadajesz na PiS prawie NON STOP (ok masz prawo!)
to tylko spytałem czy rozliczenie UBecji tez Ci nie pasuje nie wiem o co wielkie halo???
Ja n,p dziś pochwaliłem Europosła z PO!!I bez żadnego doszukiwania drugiego dna
- Edytowany
Tak Revenator. Najeżdżam na PiS bo to banda cynicznych kłamców, dyletantów a powoli okazuje się, że także złodziei. Przecież wiadomo, że skoro nie jestem tam gdzie JK to stoję tam gdzie stało ZOMO. Oczywiście, że będę bronił ubecji do ostatniej kropli krwi.
Mam tylko nadzieję, że nie jesteś idiotą i że ten post nie jest dla Ciebie zbyt długi.
I tyle w temacie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)