Na necie czesto pokazuja tego gostka. Co wogole o nim sadzicie?? Na wczorajszym KODzie praktycznie mowi to samo o tych manifestacjach co mi sie wydaje ze tak wlasnie jest...
https://www.youtube.com/watch?v=W-_18cdhjQQ
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Alez minela mnie tu dyskusja :) Czytajac wszystkie posty dopada mnie refleksja ze faktycznie jestesmy typowym postkomusnistycznym krajem - takim pomiedzy zepsuta demokracja zachodu i carstwem wschodnim. Przez kilka lat ulegalem zludzeniu ze nasz kraj byl wyjatkowy wsrod demoludow - ale nie - jestesmy wzorcowym przykladem. Sytuacja spoleczna w Czechach, Slowacji, na Wegrzech czy nawet w NRD podobna jest do naszej. Chcemy miec wplyw na wlasne zycie, ale marzy nam sie naczelnik na kasztance, ktory wybuduje drogi, kanalizacje, fabryki, zapelni polki w sklepach a my bedziemy dumnymi eropejczykami i bedziemy wczasy zima spedzac na lodowcu a latem w Grecji. Wiara w kogos kto odpolityczni zycie publiczne, urzedy i srodki masowego przekazu i dzieki temu wzrosnie nam PKB, ludzie beda zarabiac kokosy i wszyscy beda dla siebie zyczliwi i przyjazni. W tych pogladach przejawia sie brak refleksji ze gospodarka kraju zalezy od sytuacji gospodarczej calego swiata i tredow jakie tam panuja. Wiara ze ktos zniszczyl i rozkradl 8 pasowe autostrady i fabryki budujace ramy do czolgow, nowoczesne kopalnie i huty i pozbawil nasz narod wielkiego bogactwa. Nasza historia gospodarcza to nie bylo pasmo sukcesow jaka kreowala propaganda socjalistyczna. Za czasow Gomolki probowano prowadzic gospodarke bez kredytow - dlatego toalety w blokach z oszczednosci budowano jedna na cale pietro. Na lodowki, telewizory i samochody nie wystarczalo. Gierek pragnal to zmienic ale po 10 latach panstwu brakowalo na leki. W latach 90 cala gospodarka nastawiona na plany i zamowienia RWPG przestala miec sens. Cud ze sie z tego lepiej czy gorzej wygrzebalismy. Mozna bylo lepiej ale mozna i gorzej. Od najazdu Szwedow nasze terytoria byly regularnie niszczone przez wojny. Moj dziadek (zony rowniez) po 1 wojnie swiatowej kilka lat zyl w ziemiance- ja mam szczescie zyc od urodzenia w cywilizowanych warunkach. Uwazam ze zyjemy w wyjatkowym okresie historii, ktora pozwalal nam sie rozwijac gospodarczo i cywilizacyjnie. Pojawiaja sie problemy ze zmiana klimatu (chociazby brak wody) i wtedy to juz ani modlitwy ani politycy od lewj do prawej nic nie zrobia. Czy wlasciwie wykorzystamy szanse??? Czas i nastepne pokolenia pokaza :)
Minister obrony wizytował ćwiczenia Obrony Terytorialnej. "Będzie to integralna część armii" : http://www.defence24.pl/290335,minister-obrony-wizytowal-cwiczenia-obrony-terytorialnej-bedzie-to-integralna-czesc-armii
Wojsko szkoli załogi Leopardów: http://www.defence24.pl/290292,wojsko-szkoli-zalogi-leopardow
Inauguracja bazy bezzałogowców w Mirosławcu: http://www.defence24.pl/290269,inauguracja-bazy-bezzalogowcow-w-miroslawcu
Opóźnienie w dostawie śmigłowców Głuszec i VIP: http://www.defence24.pl/290124,opoznienie-w-dostawie-smiglowcow-gluszec-i-vip
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na necie czesto pokazuja tego gostka. Co wogole o nim sadzicie?? Na wczorajszym KODzie praktycznie mowi to samo o tych manifestacjach co mi sie wydaje ze tak wlasnie jest...
>
> https://www.youtube.com/watch?v=W-_18cdhjQQ
Dla mnie brzmi jak użalanie się chłopa, który do koryta się nie dopchał na tych, którzy od koryta zostają oderywani.
Populistyczna gadka. Szkoda, że nie zauważył, że TVN jest stacją prywatną i nie ma obowiązku go zapraszać (inna strawa, że by wypadało). A co do rzekomych słów Pospieszalskiego, to jak miałby takimi wiązkami rzucać w TV, to rzeczywiście mogli by mu program zdjąć. I to niezależnie od stacji.
Pragnę zauważyć, co się wyznawcom nowej władzy wydaje niepojęte, że nie tylko ludzie od koryta brali udział w demonstracjach przeciwko łamaniu konstytucji. Ten przekaz łatwo się sprzedaje ludziom, którym w życiu się mniej powiodło, ale podział występuje bardziej (choć oczywiście z licznymi wyjątkami) wzdłuż linii wykształcenia.
Kruszyna ,na privie przeprosiłem bo kibice i drużyna winna stanowić jedność a mnie wnerwił twój obrazek Prezesa którego moim zdaniem historia oceni jako męża stanu.Pozdrawiam Albert.
Spoko Albert.
Zastanawia mnie tylko czemu polityka tak potrafi dzielic a nawet klucic ludzi....
Nic z tego nie mamy tylko Ci co dochodza do zlobu. Obietnice wyborcze spelniane sa moze w 10% a na resszte maja wyyjebane...
Wklejalem zdjecie przedy wyborami goscia co caluja go politycy po dupie a pozniej po wyborach zostaje w to samo miejsce kopany. Niestety jest to prawda .Gorzka prawda. Temu sie nie interesuje wyborami,nie chodze ,nie glosuje bo i tak to mi nic nie zmieni . Przed wyborami jestesmy wyborcami a po wyborach zwyklymi podatnikami ktorzy niech ciesza ze nie maja gorzej....
Pytalem o Walese czy Bolek czy Wielki Polak... Jakby nie mial ukladow i by nie wspolpracowal to by skonczyl jak Popieluszko w worku...Takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam.
Zakaz sprzedaży państwowej ziemi. Ministerstwo rolnictwa opublikowało projekt ustawy
http://agrobiznes.money.pl/artykul/zakaz-sprzedazy-panstwowej-ziemi,253,0,1994237.html
Projektowana ustawa ma wejść w życie 30 kwietnia 2016 r. tj. w przeddzień końca obowiązywania 12-letniego okresu ochrony polskiej ziemi przez wykupem jej przez obcokrajowców. Na mocy tej ustawy, moc stracą przepisy znowelizowanej ustawy o kształtowaniu ustroju rolnego z 5 sierpnia 2015 r. Projekt w poniedziałek trafi do konsultacji społecznych.
i co dziwne ze zagraniczniaki się do nas pul tają?
A gdzie i po co chcesz kupowac ziemie w Polsce???? Gdybys mial troche pojecia o oplacalnosci upraw rolniczych to nasz kraj poza Wielkoposka, Zulawami i Hrubieszowskim to tereny praktycznie nadajace sie tylko do zalesienia :) Wydajnosc producji rolnej z wiekszasci polskich gruntow nie przynosi zyskow przy cenach na swiatowych gieldach rolnych. Brak prawidlowo prowadzonej gospodarki gruntami (plany zagospodarowania) powoduje spekulacyjne gorki w okolicach miast. Dlatego w okolicy Szczecina tansze dzialki sa w Niemczech. Ceny gruntow rolnych windowane sa przez doplaty unijne do hektara. Ale wychodzimy z Unii i ziemia stanie sie nieoplacalna inwestycja.
Chcę by Polska ziemia była w polskich rękach ,a nie w obcych
TRUDNO ZROZUMIEĆ ?
A kto teraz najwięcej krzyczy ? Ci którym się urywa.
NIEMCY policję przeciw swoim wysyłają ,ale dla nich problem to brak EWENTUALNY demokracji u nas
tak ze nie pisz mi o pojmowaniu
DOŚĆ ROZKRADANIA !!!
ZASTANÓWMY SIE SPOKOJNIE, KTO NAJGŁOŚNIEJ PROTESTUJE i DLACZEGO. 1. Czy aby nie Niemcy, którzy posiadają w Polsce wielkie sieci które mają być OPODATKOWANE LIDL REAL ROSSMANN OBI KAUFLAND itd. 2. Czy aby nie Niemcy posiadają w Polsce wiele BANKÓW które zostały właśnie opodatkowane? Deutsche Bank Commerzbank (mBank) 3. Kto posiada pona 80 % prasy lokalnej w Polsce?? Czy aby nie Niemcy?? 4. Kto jest właścicielem onetu i interii??? Niemcy.... I teraz jeszcze raz - kto NAJGŁOŚNIEJ KRZYCZY że "w Polsce" się źle dzieje" ???? Czy aby nie ci sami Niemcy którzy mogą stracić MILIARDY ZŁ wyprowadzane bezkarnie z Polski dotychczas?
ZIEMIA to nie tylko rolnictwo!!
Zakaz sprzedazy ziemi rolnej w tym projekcie dotyczy osób krajowych i zagranicznych. Pytanie czy państwowe rolnictwo jest wydajniejsze, nowoczesniejsze od prywatnego?
Żeby jeszcze tylko chłopaki nie reaktywowali PGR-ów, bo patrząc na ich sposób myślenia o ekonomii to nie wykluczone,.
Ciekawy jest tez zapis, że ziemię będzie mozna kupowac tylko w swojej gminie- to historyczny powrót do przywiązania chłopa do ziemi. Słowem powrót tradycji. Myślę ,że w ramach konsultacji społecznych zgłosze propozycję, by każdy przed zawarciem umowy dzierżawy musiał wyrecytowac Rotę - "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz "
Obrona terytorialna nowym, piątym rodzajem Sił Zbrojnych. MON ma plan: http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/510179,mon-ma-plan-kompania-w-powiecie-obrona-terytorialna-piatym-rodzajem-sil-zbrojnych.html
http://wpolityce.pl/polityka/277081-eurodeputowany-hans-olaf-henkel-polacy-nie-potrzebuja-dobrych-rad-niemcow-urzadzajac-nagonke-na-pis-niemieccy-chadecy-wspieraja-po-swojego-politycznego-sojusznika-nasz-wywiad
Eurodeputowany Hans-Olaf Henkel " Polacy nie potrzebują dobrych rad Niemców" Urządzając nagonkę na PiS niemieccy chadecy wspierają PO, swojego politycznego sojusznika"
..." Nie ma innego narodu w Europie, który na przestrzeni ostatnich 100 lat tak zajadle walczył o wolność i demokrację, jak Polacy ..."
Czyżby nie chcieli kłuć w oczy zawistnego elektoratu? http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/ministrowie-ukrywaja-oswiadczenia-majatkowe,2248998,4199
Może się okazać, że ich majątki okazały by się nieakceptowalne dal niektórych zwolenników partii. Ciekawe czy zawistny starszy pan w panterce, którego kiedyś wkleił Ian, pana Morawieckiego też zapytałby skąd taki młody ma tyle kasy, a on po XX latach ciężkiej pracy nie ma?
A może Petru nie może mieć, a Morawiecki może?
leszeczek z tą różnicą ze Morawiecki dorobił się prywatnie majątku ,natomiast teraz ma mniejsze wynagrodzenie
i to nie Morawiecki jada ośmiorniczki za naszą kasę i wyśmiewa się z Polaków ,taka drobna różnica co do zawistnego elektoratu
jeszcze krótkie zdanie do Morawiecki -Petru
pierwszy coś robi dla Polski
drugi tylko krytyka i przerwy w obradach Sejmu zero konkretów !!,ale paradoksalnie mu rośnie POparcie :) już ponoć są tacy kórzy go chcą koronować ?:P
wiec o czym tu dyskutować ?
Petru jadł ośmiorniczki?
Jesteś pewien, że Morawiecki ich nie jada?
Nie porównuj tego co robi dla Polski wicepremier i szef nawet nie największej partii opozycyjnej. Po prostu kompletnie inne role. Na czym rosło poparcie PiS przez ostatnie ata jak nie na krytykowaniu i parlamentarnej obstrukcji? Swoja drogą co zrobił do tej pory Morawiecki?
Czy Petru dorobił się majątku "nieprywatnie"?
Ja z rządu najwyżej cenię właśnie Morawieckiego (jako kumatego po linii ekonomii), co do Petru mam ciągle wątpliwości, ale chodzi mi o relatywizm w ocenianiu [b]tych samych faktów[/b] u polityków zależnie od tego po której stronie sceny politycznej się znajdują.
3 razy poprawiałeś, a dalej nic sensownego nie napisałeś.
nie wiem czy Petru jada ośmiorniczki ,ale jego kumple na pewno kazdy to wie ze Petru równa się PO
Morawiecki jak jada ,to za swoje !Kto ma to niech jada !!!
porównanie dotyczyło przedniego rządu( n,p.Bieńkowska śmiejąca się z Polaków itd)muszę Ci wyraźniej pisać ale rozumie nie każdy pojmuje
CO DO KRYTYKI
PiS krytykował po faktach (afery)
PO,Nowoczesna -zanim co kol wiek jeszcze zrobione zostało
na koniec punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia ,rozumie utratę profitów ,ale nie rozumie działań na szkodę Polski ?
GRUNT ZE SENSOWNIE PO niszczyło kraj przez 8 lat
Widzę, że dzielisz świat na PiS i resztę.
Petru nie był w PO. Rozumiem, że dopatrujesz się podobieństw, bo światopoglądowo, rzeczywiście trudno je dostrzec, jednak personalnie to jednak co innego. A ty przenosisz błędy personalne PO na cała resztę. To jest nieporozumienie!
Chyba mało uważnie obserwowałeś politykę, jeśli twierdzisz, że PiS krytykował tylko afery. Oni krytykowali każdy krok platformy. Wszystkie propozycje ustaw były złe. Niby prawo opozycji, ale jeśli tak, to każdej.
Nowoczesna krytykuje łamanie prawa przez PiS po fakcie, nie przed, wiec nie wiem o jakiej krytyce prze piszesz.
Zalecam ci mniej ideologii więcej myślenia i obiektywizmu.
Do zwaśnionych-jak to się dzieje ,że ja nie pierwszej młodości jeszcze nie jadłem ośmiorniczek ???,co najwyżej raki i to samoręcznie złapane!!!
Być może zaliczasz się do jednych lub drugich o których mówiła P. Bieńkowska.
Bez urazy ;)
Ja też nie jadłem ośmiorniczek (a różne rzeczy e życiu już jadłem) i nawet nie wiem czy chciałbym jeść. Generalnie nie czepiam się tego co kto je. Faktem jest, że politycy to klasa próżniacza i mają w zwyczaju jadać na nasz rachunek. Nie mam tutaj złudzeń, że jedna partia jest w tej dziedzinie lepsza od drugiej. Jak wybuchnie jakaś afera, to się na chwilę umiarkują, a za jakiś czas wrócą do swoich przyzwyczajeń.
Trzeba przyznać, że strzał z ośmiorniczkami wyszedł PiSowi idealnie. Ale nie mam złudzeń, że jak ktoś się zainteresuje tym co jada obecna ekipa za nasze pieniądze to potrawy mogą być równie interesujące. Nie podejrzewam by Gowin z Morawieckim rozmawiali przy kanapce z pasztetową.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)