Z całym szacunkiem dla rywala, ale... trening i podreperowanie statystyk drużyny i zawodników.
-
-
[9] CRACOVIA vs Sms U20 | wtorek, 29.09.2015, godz. 18:30 - 13:0
Ja jeszcze liczę ze pograją zawodnicy 4 formacji ,oraz Łuba
Czemu nie gra Kapica ??
Czemu nie gra Dąbkowski ?
Jest za to Dutka.
Przypomniał mi się mecz z HeCą Katowice rok temu. Może być lepszy wynik.
Rekord wynosi chyba 18:1 (z Toruniem) , a do zera 14:0 ze Stoczniowcem.
Cracovia RCJ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czemu nie gra Kapica ??
Jakiś problem z dłonią.
Kapica zapalenie nadgarstka (powinien już grać w piątek), a Dąbkowski trzy mecze dyskwalifikacji. Przeczytałem to na naszym ulubionym portalu.
Nie znalazłem takich informmacji na naszej głównej. Normalka.
Noi fajnie 4 piatka wkoncu zapunktowala.
nawet bardzo fajnie ,choć szkoda ze pierwsza formacja nic nie strzeliła wiem malo grali ,ale mimo wszystko szkoda ze tylko zaistnieli na karach
druga sprawa szkoda ze obrońcy nic nie strzelili ,to takie malutkie uwagi do ideału !:)
acha szkoda ze trener nawet nie dał do składu dziś ,a miejsce było, Sapa czy Gawlika ??na pewno by to ich podbudowało !
Jarek nie podpisał kontraktu bo chce grać gdzie indziej.
Jak można nie chcieć grać w swojej ukochanej Cracovii ? ::o Serio pytam !
Wiesz jurassicu, nie znam za dobrze sytuacji, ale stawiałbym, że może w poście kolegi marcina_ksc bardziej kluczowe są słowa "chce grać" niż "gdzie indziej"?
A ja się cieszę, że Kowalówka dał radę (chociaż po prawdzie wiele roboty nie miał, ale jakąś szmatę też mógł puścić, a tego nie zrobił i chwała mu!), że Paczkowski bardzo chciał się pokazać i udało mu się bramkę strzelić, i że Kisielewski pokazuje, że mogą być z niego ludzie. W jego przypadku akurat "ludzie" w liczbie mnogiej, a nie jeden "ludź" bo wszędzie faceta pełno. I tyle w sumie o meczu.
Albo nie - dopiszę coś jeszcze. Pomysł stworzenia takiej dużyny jak SMS nie wydaje mi się taki głupi - niech się chłopaki ogrywają z lepszymi od siebie. Bo jakby zostali "rozdysponowani" po "normalnych" drużynach to pewnie by ławę grzali albo z trybun zawody oglądali. A tak mogą chociaż grać (vide dyskusja, że bardziej "chce grać" niż "gdzie indziej"). Tyle, że chyba dobrze by było jakby do młodych orlątek dokoptowano paru "starych wyjadaczy". Takich, co to może najlepsze lata kariery mają już za sobą, ale dalej coś jeszcze potrafią zagrać, mają duże doświadczenie i dużo cwaniactwa lodowiskowego. Kogoś pokroju naszego DL (takie pierwsze skojarzenie). Oczywiście nie mówię by takich ludzi było pół drużyny, ale kilku by się przydało, by chłopaki, oprócz tego, że na lodzie widzą lepszych od siebie, to jeszcze w szatni mieli jakiegoś weterana z pomocnym słowem albo opierniczem. Bo tak to śmierć, pożoga i rzeź niewiniątek. A dla kibica spoktanie pasjonujące w takim samym stopniu jak koszenie trawy na pustyni.
Ale ogólnie to powątpiewam w sens grania w najwyższej lidze takich drużyn jak Nesta czy Katowice kilka lat temu, czy Zagłębie w tym sezonie.
jurassic Napisał(a):
> Jak można nie chcieć grać w swojej ukochanej
> Cracovii ? ::o Serio pytam !
Może przed zakońceniem kariery wróci jak niegdyś #17.;)
Nie drążę tematu, ale obstawiam na taką sytuację, o której napisał ŻK.
Pytanie, czemu drużyna nazywa się SMS U20, a nie Orlęta Sosnowiec, jak mają na koszulkach ? No i dlaczego na koszulkach mają czarnego orła, a nie białego ?
P.S. Jakoś chłopaki nie wyglądali na zmartwionych wysoką porażką ale pomysł, żeby do składu dokoptować kilku wyjadaczy wydaje się być dobry, więc ci, którzy już zawiesili łyżwy na kołku mogliby je odwiesić, pytanie tylko, czy byliby jacyś chętni ?
Z drugiej strony czy więcej nauczą się grać z 1-ligowcami (Dębica i Stocznia) czy też z wyjadaczami z plastikowej wydaje się być oczywiste, tylko żeby owoce tej nauki w przyszłości były, bo jak ich nie będzie, to będzie tylko zmarnowany czas, oby nie. Cóż, sądzę że jak mają za co grać, mają zapewnione finansowanie i chcą grać, to niech grają ! Powodzenia, tylko szkoda, że przez to wystawiono Stocznię do wiatru, można było to załatwić inaczej.
Jurassicu ciii, bo nam Dany jeszcze ucieknie nad Brynicę, lepiej żeby nam młodych szkolił.;)
Nie wiem czy się śmiać, czy płakać.... Wychodzi na to, że tak mało mamy hokeistów w Polsce, że każdy chciałby od razu i najlepiej non-stop grać w pierwszej drużynie, a jak nie, to nie podpisze kontraktu albo odchodzi. No i miej tu człowieku jakichś rezerowych graczy...
Myślę, że wiadomo o jakich dwóch zawodnikach myślę.
Urbanowicz po meczu:
http://hokejfan.pl/3723,maciej-urbanowicz-poczatki-byly-ciezkie-rozmowa-z-napastnikiem-cracovii
marcin_ksc Napisał(a):
> Jarek nie podpisał kontraktu bo chce grać gdzie
> indziej.
przyznam ze nie rozumie jednej i drugiej strony ??
n,p ALEXIS SVITAC http://www.eliteprospects.com/player.php?player=150582 gra w w obecnym sezonie w CLJ w Nowym Targu ,a był sprowadzony tez chyba do pierwszej druzyny ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)