marczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ta a jak ktos nie ma facebooka bo nie chce to
> policytowal - nie mozna bylo tego na allegro
> wrzucic?
Też mam to samo, twarzoksiążce mówię stanowcze nie, a argument, że więcej ludzi ją ma niż konto na allegro jest wielce chybiony, gdyż powszechnie wiadomo, że twarzoksiążka jest skutecznym narzędziem inwigilacji, więc kto jest tego świadomy nie pakuje się w to ! B)-
A co stało na przeszkodzie, żeby zrobić licytacje na stronie internetowej Klubu ? Przecież już takie były !
-
-
Gram dla Ciebie
Facezbuka też nie mam a chętnie bym zalicytował.
Śledziłem wczoraj zakończenie tej licytacji, żeby wiedzieć jak to wygląda, z myślą o następnych. Cóż, finalne oferty wleciały około 12:00, ale zobaczyłem, że fb podaje potem czas dodania komentarza jako "godzinę temu", "5 godzin temu" i tak dalej, dopiero 24h musi minąć, żeby pokazywało o której komentarz był dodany. No więc odczekałem dziś do po 12tej i co widzę?
420 zł
19 września o 07:55
440
Wczoraj o 02:59
500
Wczoraj o 03:00
Śliski temat z tym kończeniem o wyznaczonej porze... Nie znam się dokładnie na facebooku, ale widzę że tam komentarze wchodzą "chronologicznie" - może byłby sens zrobić inaczej (a i cenę średnio by to podniosło) - wyznaczyć czas i o tej godzinie admin (widzę że może wstawiać sam komentarze, bo licytację podsumował) admin daje info, że jeśli nie ma innych ofert, to za 5 minut zamyka, jak ktoś da wyższą, to admin daje nowe 5 minut, albo jakoś wyliczyć jak na prawdziwej licytacji "po raz 1szy", za minutę "po raz 2gi" i za następną "po raz trzeci, sprzedane" - jak ktoś wcześniej wejdzie z komentarzem z podbiciem stawki to admin liczy od nowa - w sumie wtedy jest licytacja, a tu był wyścig, kto wpisze swój komentarz bliżej 12:00. Efekt? Dwa ostatnie komentarze są o 02:59 (domyślam się, że jakiś błąd jest i to była 11:59) i o 03:00 (podejrzewam, że powinna być 12:00). Tylko co będzie jak przy następnej ktoś da ostatnią stawkę minuta po, a admin o tym nie wie (bo na bieżąco widzi tylko np. 35 minut temu - i skąd ma wiedzieć, czy to wliczy na 00, czy już na 01 minut? ), zakończy licytację, a po 24 godzinach ten od poprzedniej stawki zobaczy, że następny dał swoją ofertę minutę po i powie "hola, hola, o pełnej godzinie moja oferta była najwyższa". I co? Bluzę się przetnie na pół, czy jednemu da czerwone paski, a drugiemu białe? Tym razem nie było, ale przy 23 bluzach i tym sposobie - wg mnie prędzej czy później się zdarzy taka sytuacja.
A konkret jest taki, że bluza poszła za 500. Teraz w obrocie jest bluza Wajdzika:
https://www.facebook.com/events/1640929146190517/
Aha, i najważniejsze - godzina zakończenia licytacji jest przeniesiona z 12:00 w południe na 20:00 wieczorem, w środę 30 września.
żółta kaczka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Tylko co będzie jak przy następnej ktoś
> da ostatnią stawkę minuta po, a admin o tym nie
> wie (bo na bieżąco widzi tylko np. 35 minut temu
> - i skąd ma wiedzieć, czy to wliczy na 00, czy
> już na 01 minut? ), zakończy licytację, a po 24
> godzinach ten od poprzedniej stawki zobaczy, że
> następny dał swoją ofertę minutę po i powie
> "hola, hola, o pełnej godzinie moja oferta była
> najwyższa". I co? Bluzę się przetnie na pół,
> czy jednemu da czerwone paski, a drugiemu białe?
> Tym razem nie było, ale przy 23 bluzach i tym
> sposobie - wg mnie prędzej czy później się
> zdarzy taka sytuacja.
>
A czy ktoś z organizujących aukcję się będzie tym przejmował kto ma wygrać i czy sprawiedliwie czy nie ? Były już takie numery, np.:
1) na licytacji medali naszych hokeistów z 2006 roku, jakimś dziwnym trafem, po przelicytowaniu mojej oferty na brązowy medal nie można było zalogować się do licytacji (była na stronie klubowej) i złożyć ponownej oferty (było dużo czasu do końca, na moją interwencję e-mailową, że nie można się zalogować dostałem pustą w swoich słowach jak się później okazało wiadomość, że czas aukcji zostanie przedłużony, co się nie stało), no i wygrał ten co mnie przelicytował, a na moją reklamację cisza (jak nie dało się zalicytować na stronie, to wysłałem e-maila z postąpieniem, bo w regulaminie aukcji nie było napisane jak i gdzie się stawia postąpienia, a na moją późniejszą reklamację nie odpowiedziano) ! :X
2) na przedostatnim Sylwestrze za poprawną odpowiedź uznano i nagrodę (bluzę Jarka Kłysa z podpisami drużyny) przyznano temu kto powiedział, że ozon ma wzór 02, a nie 03 ! :X
4 dni później
Jak słusznie zauważyła koleżanka starsza_pani w meczu z Podhalem mieliśmy parodię pod tytułem "grzeję ławę dla ciebie" (określenie bardzo mi się spodobało) i to takie trochę wyszło... no wiadomo. Wg mnie błąd, który zdarzyć się może, ale tylko raz. Ja wiem, że mecz, punkty itd. są celem nadrzędnym i nikt się trenerowi wtryniać w to nie może, ba! nawet nie powinien próbować, ale to był ewidentny kiks i strzał w kolano osób odpowiedzialnych za koordynowanie akcji ze strony Klubu. Zdarzyło się, trudno, świat się nie kończy, ale to powinien być jasny sygnał dla Klubu że coś wymaga poprawy i jakiegoś "dyskretnego zasięgnięcia języka u trenera". Np. przed nami mecz z "ten małolat to zrobił" Sosnowiec i aż się prosi, żeby tu do akcji wyznaczyć Łubę, albo Kowalówkę (skończę się ze śmiechu jak zobaczę kogoś z 1szej formacji), a jeśli w planie na 60 minut jest jednak Radzik, to kogoś z 4 piątki. Bo jak nie wyciągną w Klubie wniosków teraz, to prędzej czy później przyjdzie czas na akcję "oglądam mecz z trybun dla ciebie". A to byłby wstyd i wtedy wesoło już by nie było.
Nie do końca rozumiem, co masz na myśli pisząc "strzał w kolano osób odpowiedzialnych za koordynowanie akcji ze strony Klubu" ? Uważasz, że klub powinien sugerować trenerowi kogo wypuszcza na lód?
Nie, chyba zresztą słowami [i]"Ja wiem, że mecz, punkty itd. są celem nadrzędnym i nikt się trenerowi wtryniać w to nie może, ba! nawet nie powinien próbować"[/i] wyraziłem to w sposób dosyć jednoznaczny. Decyduje trener i w żadnym wypadku nie wolno byłoby mu się w to wtrącać. Za to jasno też napisałem - [i]"Zdarzyło się, trudno, świat się nie kończy, ale to powinien być jasny sygnał dla Klubu że coś wymaga poprawy i jakiegoś >>dyskretnego zasięgnięcia języka u trenera<<."[/i] , ergo ktoś mógłby to koordynować zasięgając u trenera info jaka jest szansa, że ktoś pogra, zwłaszcza że mówimy tu niekoniecznie o całym składzie, ale o 6 zawodnikach z czwartej formacji (piszę sześciu, bo 4 "stałych" + Domogała i Guzik, którzy na razie grywają na zmianę w 2giej i w 4tej) i 2 rezerwowych bramkarzach - razem 8 zawodników, o których dałoby się trenera zapytać "Panie Rudolfie, Pan może wskazałby kiedy jest największy sens ich udziału w akcji?". Bo jeśli puścić to na chybił trafił - kończy się tak jak z Podhalem, czyli "grzeję ławę dla ciebie". Raz dopuszczalne, drugi raz już lekki wstyd, a przecież takim łapu-capu i nie pytając w ogóle trenera o zdanie, prędzej czy później dojdziemy do kompromitującego wręcz "oglądam mecz z trybun dla ciebie". Nie jest to jakieś strasznie ważne, ale po prostu w łatwy sposób możnaby tego uniknąć. A tak? Na mecz z brązowym medalistą ubiegłego sezonu, drużyną która do starcia z nami przystępowała z pozycji tej, która najmniej punktów straciła dotychczas w lidze i z którą są podteksty związane z quasi-derbowością starcia i ubiegłorocznym play-offem w akcji uczestniczy zawodnik, który "grzeje ławę dla ciebie" zamiast "grać dla ciebie" jak to mądrze zauważyła koleżanka starsza_pani. Ot taka drobnostka, której łatwo można uniknąć i tyle :)
Sens wyboru zawodnika jest wtedy jesli gra ,a jak zaistnieje n.p. przez gola czy asystę czy jakąś fajną interwencję ,to tylko na plus
Pozostali hokeiści nawet powinni grać na takiego zawodnika
Zawodnik powinien być dobierany pod najbliższą drużynę ,inaczej im wyższa klasa drużyny tym wyżej notowany zawodnik
Dla zainteresowanych - licytacja bluzy Patryka Wajdy kończy się dziś o 20:00
https://www.facebook.com/events/1640929146190517/
Jaka cena (z ciekawości), bo nie mam konta na twarzoksiążce i tym samym komentarzy brak, a postąpienia chyba są w komentarzach ?
Też nie mam, ale komentarze rozwinąć się da bez posiadania konta. Na ten moment 480.
Faktycznie, da rady rozwinąć (jak się otworzy stronę to są zwinięte i przez to nieczytelne, bo nie widać, że aktywne).
P.S. Fajne licytantki (:D, można jakoś powiększyć zdjęcia z komentarzy ?
98 dni później
Orientujecie się może czy ta akcja będzie kontynuowana?
Na stronie fb jest taki komunikat:
UWAGA, UWAGA ! Przerwa w aukcji - kolejna licytacja rozpocznie się w czwartek, 17 grudnia 2015 roku !
A u nas na głównej znalazłem ostatni wpis w temacie taki:
http://www.cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/dawid_maciejewski_zagra_z_gksem_dla_malwiny_i_mariki
p.s. #31 - AUKCJA ZAKOŃCZONA! KOSZULKA SPRZEDANA ZA 1310 ZŁ! Mamy rekord aukcji:D! Dziękujemy !!!
68 dni później
Bramka i asysta - bluza z akcji #GramDlaCiebie przyniosła Petrovi Šinaglowi szczęście podczas pierwszego finału! Dziś jego strój możecie wylicytować podczas drugiego finału!
Dziś będziecie mieli okazję, by po raz ostatni w tym sezonie nabyć bluzę meczową Comarch Cracovii w ramach akcji "Gram dla Ciebie". W przerwie po II tercji będziecie mogli zlicytować bluzę naszego hokeisty.
Przez cały sezon wspieraliście naszą akcję udowadniając, że Pasiaki mają wielkie serca. Mamy nadzieję, że podczas dzisiejszego drugiego finału z GKS-em Tychy również nas nie zawiedziecie!
Jak podaje oficjalna w akcji zebraliśmy ponad 10 tysięcy. Bardzo ładny wynik. Na konferencji Rudi dostał pamiątkowy dyplom-podziękowanie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)