[i]MSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a jak są punktowane typy za medalistów?[/i]
Nie bój żaby, gustaw jeszcze da radę :)
A na serio - tak jak awanse i spadki, tzn po 5 pkt. Trafisz medalistę masz 5 pkt, jak do tego trafisz dokładnie kolor medalu to drugie 5 pkt, pisałem gdzieś tu przed MŚ. Nie mnożymy że za złoto razy ileś, wszystko równo po 5 pkt, jak za każde trafienie.
Do zdobycia masz:
- 30 pkt za medalistów - po 5 za trafienie każdego zespołu będącego na podium i po 5 za trafienie dokładnego koloru medalu
- 20 pkt za ćwierćfinały MŚ elity - po 5 pkt za każdy ćwierćfinał
- 5 pkt za piątkowe NHL - jest 1 mecz wystawiony, więc standardowa piąteczka
- 10 pkt za półfinały MŚ elity - są 2 półfinały, nic nie mnożymy, więc 2 piąteczki dają 10
- 5 pkt za mecz o brąz
- 5 pkt za finał
Razem: 30 + 20 + 5 + 10 + 5 + 5 = 75 pkt do zrobienie.
-
-
MIĘDZYNARODOWY TYPER HOKEJOWY 2015/16 - czyli mały kącik dla hokejowych wariatów
aż tyle punktów za te medale? ::o
to rzeczywiście jeszcze mnie może dogonić 8-)
Ok, niech będzie konkret:
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?6,2281999,page=10
Wpis z 30 kwietnia, z godziny 15:01, zapowiedź 38go tygodnia. Tam podałem co następuje:
[small][i][color=#A0522D]Kwestia jak punktować spotkania fazy pucharowej MŚ elity nie wzbudziła większego zainteresowania, jeden głos był za mnożeniem, jeden za niemnożeniem, więc zostawiamy te spotkania i punktujemy je jako "normalne".
Medale i spadki MŚ elity punktujemy:
- 5 pkt za trafienie każdego zespołu na podium
- 5 pkt za dodatkowe trafienie koloru medalu
- 5 pkt za trafienie spadkowicza [/color][/i][/small]
Fakt, że wtedy nikt nie wiedział jak dokładnie będzie wyglądać klasyfikacja pod koniec i to czy to mu się będzie opłacać, czy nie. No ale tak jest uczciwie - ustaliliśmy przed i już. No i co? Teraz mam zmieniać zasady? To info było chyba dość jasne i jednoznaczne i wtedy nikt przeciw nie był. No to wtedy napisane jest, jak mam teraz punktować inaczej? Co ja z PZHL jestem, żeby zmieniać punktację kiedy przychodzi faza ćwierćfinałów?
Poza tym Twoje typy na medale są trochę zbieżne z gustawowymi więc 30 do jaja Cię nie zrobi :)
Kursy na dziś i jutro:
[small]1kolumna: Czechy - USA
..........2kolumna: Finlandia - Dania
....................3kolumna: Rosja - Niemcy
..............................4kolumna: Kanada - Szwecja
........................................5kolumna: Sharks - Blues
[pre]4:2 6:2 5:2 4:1 2:3
4:2 5:2 5:1 3:2 2:3
4:2 4:1 5:1 4:2 -:-
3:1 5:1 4:1 3:2 3:2
3:1 4:1 4:1 3:1 3:1
3:2 4:1 4:2 3:2 -:-[/pre][/small]
Jeśli ktoś reflektuje na jakąś zmianę, chciałby poszukać jednak niespodziewajki czy coś to oczywiście do rozpoczęcia każdego meczu można zmienić typ :)
[b]Aha, przypominam, że jutrzejszy mecz jest w nocy z dziś na jutro o 03:00 - tak na wszelki wypadek piszę, żeby ktoś się rano nie obudził i nagle nie odkrył, że już jest po...[/b]
12 punktów do odrobienia, nie realne.Tym bardziej że przewidywany spadek formy jednak nastąpił .Ale mimo wszystko walczę do końca .
Realne, jeśli Kanada zdobędzie medal :)
No jeśli twierdzisz:)Tylko że,jeśli dziś nie będzie niespodzianki to ja zostaje z dwoma ćwierćfinalistami.
Do końca zostały dwa dni, trzy medale i cztery spotkania. Wyjąć można jeszcze 50 pkt. A na ostatniej prostej przed finiszem sytuacja wygląda następująco:
Arkusz do pobrania:
http://hostuje.net/file.php?id=7e287e5ed6510d398a4364dbf40e9cab
Klasyfikacja 40go tygodnia:
[small]poz / nick / pkt
[pre][b][color=#DAA520]1 żółta kaczka 35[/color]
[color=#778899]2 Alko D`Bier 31[/color]
[color=#A0522D]3 EL 30
3 MSC 30[/color][/b]
5 gustaw 27
6 Senior 25
7 JKP 19
7 jurassic 19
9 Apis 14[/pre][/small]
Klasyfikacja generalna:
[small]poz / nick / pkt / (pkt w 40 tyg)
[pre][b][color=#DAA520]1 żółta kaczka 996 (35)[/color]
[color=#778899]2 MSC 919 (30)[/color]
[color=#A0522D]3 gustaw 906 (27)[/color][/b]
4 JKP 840 (19)
5 Senior 817 (25)
6 EL 809 (30)
7 jurassic 789 (19)
8 Alko D`Bier 769 (31)
9 Apis 751 (14)
10 marczek 235 (-)
11 gentlemen 134 (-)
12 reborndragon 17 (-)[/pre][/small]
Jutro z czasem będzie raczej kiepsko, więc choć mało na razie to daję kursy (właściwie kurs) już dziś:
[small]1kolumna: Finalndia - Rosja
..........2kolumna: Kanada - USA
[pre]2-4 5-2[/pre][/small]
No i co by tu jeszcze... Piątek dziś, więc nowy zestaw by się wstawiło z rozpędu, ale koniec sezonu jest, więc dopiero w sierpniu będzie :)
[small]Senior Napisał(a):
> A ja już miałem nadzieję, że może parę
> punkcików odrobię do kolegi Gustawa a tu trzeba
> będzie bronić czwartej pozycji ;)
> Gustaw - gratulacje za wynik! Jurassic - też
> piękny wynik!
>
[b]> ŻK jak przekroczysz tysiaka[/b] (...)[/small]
Melduję wykonanie zadania :)
typer hokejowy 15/16 Napisał(a):
>
> No i co by tu jeszcze... Piątek dziś, więc nowy
> zestaw by się wstawiło z rozpędu, ale koniec
> sezonu jest, więc dopiero w sierpniu będzie :)
to jak już nic nie będzie ponad 2 miesiące? :(
a pisałem, żeby tego NHLa do końca typować
żółta kaczka Napisał(a):
> Senior Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A ja już miałem nadzieję, że może parę
> > punkcików odrobię do kolegi Gustawa a tu
> trzeba
> > będzie bronić czwartej pozycji ;)
> > Gustaw - gratulacje za wynik! Jurassic - też
> > piękny wynik!
> >
> > ŻK jak przekroczysz tysiaka (...)
>
> Melduję wykonanie zadania :)
(tu)
:)-D
[b][large][color=#008000]Międzynarodowy Typer Hokejowy 15/16[/color][/large]
WYNIKI KOŃCOWE[/b]
Aż się wierzyć nie chce, ale 4ty raz już dobrnęliśmy do końca! Przede wszystkim duże podziękowania dla patrona naszej tegorocznej zabawy - [b][color=#FF0000]Sebastiana Witowskiego[/color][/b]! Sezon mieliśmy ciekawy, w sumie do końca każdy o coś walczył, taka sytuacja że każdy albo kogoś mógł wyprzedzić jeszcze albo przed kimś się obronić. Matematyka jest bezwzględna - połowie osób się udać musiało, a połowie nie. Ale ja bym tu przypomniał, że w MTH w zasadzie nie ma wygranych / przegranych, za to jest zabawa i nauka, poszerzenie wiedzy o hokeju, co np. w przyszłym roku nam się przyda, bo chyba dla nikogo startującego w MTH nazwa "Farjestad Karlstad" po losowaniu dziwna nie była :) A przecież o to w gruncie rzeczy chodzi :)
No i co... dziękuję wszystkim za cały rok wspólnej zabawy, gratuluję wszystkim którzy dobrnęli do końca, bo łatwo nie było i zapraszam w sierpniu! Aha, zdjęcia sobie rozdamy zapewne na początku nowego sezonu - dam znać.
[hr]
Arkusz do pobrania:
http://hostuje.net/file.php?id=504484999f2062d95d2382f0e914636c
Klasyfikacja za medale i spadki MŚ elity:
[small]poz / nick / pkt
[pre][b][color=#DAA520]1 Alko D`Bier 30[/color]
[color=#778899]2 Apis 25
2 EL 25
2 JKP 25
2 jurassic 25[/color][/b]
6 gustaw 20
6 MSC 20
6 żółta kaczka 20
9 Senior 15[/pre][/small]
Klasyfikacja 40go tygodnia:
[small]poz / nick / pkt
[pre][b][color=#DAA520]1 żółta kaczka 39[/color]
[color=#778899]2 Alko D`Bier 35[/color]
[color=#A0522D]3 EL 32
3 MSC 32[/color][/b]
5 gustaw 30
6 Senior 26
7 jurassic 24
8 JKP 21
9 Apis 17[/pre][/small]
Klasyfikacja generalna:
[small]poz / nick / pkt / (pkt w 40 tyg)
[pre][b][color=#DAA520]1 żółta kaczka 1015 (39)[/color]
[color=#778899]2 MSC 931 (32)[/color]
[color=#A0522D]3 gustaw 919 (30)[/color][/b]
4 JKP 857 (21)
5 EL 831 (32)
6 Senior 828 (26)
7 jurassic 809 (24)
8 Alko D`Bier 793 (35)
9 Apis 774 (17)
10 marczek 235 (-)
11 gentlemen 134 (-)
12 reborndragon 17 (-)[/pre][/small]
Dzięki ŻK, że kolejny rok Ci się chciało :) Gratulacje za wygraną i za przekroczenie 1000 punktów!
MSC wybroniłeś się przed atakiem Gustawa a mi się nie udało. EL gratulacje, naprawdę finisz pierwsza klasa.
Jeszcze próbowałem w ostatniej kolejce grać vabank ale byłaś po prostu lepsza. Wierzę, że w kolejnej odsłonie dasz nam popalić (szczególnie dwom takim ...) i wygrasz :).
Gratulacje dla wszystkich, którzy dotrwali do końca. A teraz trzy miesiące czekania na kolejny zestaw tygodnia :(
P.S. ŻK jak znajdziesz jeszcze chwilkę to uraczyłbyś nas statystykami jak w poprzednim roku :)
Oki, bez problema, tylko pewnie w przyszłym tygodniu, albo w jeszcze następnym - w tym mam "tydzień z kaczątkiem :) (znaczy z córką) ". A na którychś konkretnych Ci zależy szczególnie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)