Tomasz1963 pełna zgoda efekt transferowy ostatnich 2 okienek jest żałosny .Zespół zamiast być wzmocniony jest osłabiony.
Dobroliński pokazuje że Cracovia to przytulisko dziadów byle od znajomego menagera (najlepiej Webera).To jest wręcz modelowy przykład nieudacznictwa ,dyletanctwa ,dziadostwa i kolesiostwa..
Kiedy się prosi wzmocnić skład iść za ciosem to jest zaciągany hamulec ręczny i o zgrozo są tu tacy jak Eredin co bronią działaczy nieudaczników za wszelką cenę. Próbują wpierać że czarne jest białe. Rączka -rączkę myje Zieliński zamiast wzmocnień DOSTAJE pomyje!!
Obrońcy nieudolnych działaczy muszą obracać się w kręgu tych ,ludzi, bo skąd takie twierdzenie ,,że z Wolskim nie byliśmy wstanie przebić Lechii ',a temat Starzyńskiego został przespany''.Niech śpią dalej .Daj im poduszkę Eredin .
Szkoda tylko naszych kibiców zamiast Cracovii WIELKIEJ MUSZĄ oglądać mierną i pykającą .Szkoda też szansy na stłamszenie zniszczenie zomowskiego gada .Można go było upokarzać pokazywać miejsce w szeregu montując mocniejszy zespół niż rok temu.
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kiedy się prosi wzmocnić skład iść za ciosem
> to jest zaciągany hamulec ręczny i o zgrozo są
> tu tacy jak Eredin co bronią działaczy
> nieudaczników za wszelką cenę. Próbują
> wpierać że czarne jest białe. Rączka -rączkę
> myje Zieliński zamiast wzmocnień DOSTAJE
> pomyje!!
Popłacz sobie jeszcze...
Zieliński doskonale wiedział co robi, i podejmuje autonomiczne decyzje.
KAŻDY transfer z i do Cracovii jest z nim uzgadniany.
To nie oznacza że każdy dochodzi do skutku.
Nie bronię działaczy bo od dłuższego czasu domagam się, o czy świetnie wiesz, bramkarza, ale jak widać nie jest to takie łatwe.
BTW - Kapustka wciąz jest piłkarzem Cracovii więc trudno wydawać pieniądze, których się nie ma.
Panie Trenerze życzę wytrzymałości i spokoju!!!!:)
Eredin ja napisze odwrotnie poklaszcz działaczom i pogratuluj .
Może ci się fucha adwokata diabła trafi ,albo rzecznika.Albo choć zaproszą na oblewanie kolejnego ,,udanego transferu ''
Doskonale bronisz nieudaczników .próbując wpierać że czarne jest białe .Tak tak winna jest ,,niska podaż zawodników ''i ,,dola garbata ''.
Jak już tak jesteś w temacie to zapytam kogo następnego weźmiemy ze stajni niejakiego Webera?.
Może ma następnego ,,bramkarza''o podobnej klasie jak Dobroliński?
Ja pier*ole..tych postów już się nie da czytać.
Potter - na "10" (tam jak Starzyński) mieliśmy 3 gości: Cetnarskiego, Budzińskiego i Kapustkę. Stąd też transfer FS był tonowany. Cały czas obrażasz Dobrolińskiego, który NIE DAŁ ŻADNEGO POWODU, by po nim jechać. Gdyby zachowywał się jak towarzysz małecki to sam bym po nim jechał.
My NAUCZENI OKRESEM ULATOWSKIEGO ( TO BYŁO 5 LAT TEMU) NIE BĘDZIEMY ROBILI ŻADNYCH KOMINÓW PŁACOWYCH - czy zdobędziemy mistrza/ czy wygramy LM. Zrozum to, że Filipiak ładuje SWOJĄ PRYWATNĄ KASĘ a nie z LOTOSU jak w Gdańsku czy ORLENU jak w Płocku. Stąd od początku Lechia była faworytem do podpisywania kontraktów z takimi właśnie zawodnikami jak Wolski
Przez wiele lat nie popierałem polityki transferowej - nie podobało mi się sprowadzanie gości, którzy tylko łoili od nas hajs - Suart (gość się na ans wypiął, a po awansie błagał o powrót), Saidi (który u nas za 700 000 NIE WYGRAŁ ŻADNEGO MECZU/ NIE PRZESĄDZIŁ O WYNIKU) czy inni, których już nawet nie chcę wymieniać.
Owszem chciałbym mieć fajnych zawodników w drużynie/ ogarniętych w naszej lidze i apelowałem niejednokrotnie o sprowadzenie ŚO (Malarczyka, Augustyna czy Hołoty), apelowałem o sprowadzenie Nalepy (niestety obecnie kontuzjowany, taki gracz w Arce jak u nas Kapi) czy Kakoko (wyrasta na odkrycie rundy). Jeżeli chodzi o napastników, to mamy ich 3 - Jendrisek, Szczepaniak i Vestenicky. Uważam, że jeżeli Tomek będzie grał w parze ze Szczepaniakiem to coś z tego może wyjść (zabójczy duet)
Poza tym proszę uważnie czytać tytuły wątków - w wątkach propozycji transferowych, trenera Zielińskiego czy wnioskach do Prezesa piszesz jedno i to samo
Aha i niemal wszyscy zgadzają się z Tobą w kwestii bramkarza, ale Ty jako jedyny ciśniesz po Dobrolińskim, który na takie zachowanie sobie nie zasłużył
A ja chciałbym zapytać Pottera odnośnie zawodników w naszym klubie, których interesy reprezentuje Pan Weber. Czy mógłby Pan podać dokładnie, którzy to ? :) Bo to bardzo ciekawy temat.
Pozdrawiam :)
Gargamel taki ,,bramkarz ''nie powinien do nas trafić .Oceniam go pod względem przydatności .Jeśli przegrywa rywalizację ze Stępniowskim to pytanie po co nam taki bramkarz potrzebny.Perspektywiczny też nie jest bo ma 28 lat i jak nie potrafi bronić to go już nie nauczysz.
Ten ,,transfer ''trzeba krytykować by nieudacznicy nie robili z Cracovii przytuliska dla miernot i skończyło się raz na zawsze branie od ,,zaufanego menago ''.Trzeba nieudacznikom na ręce patrzyć bo Cracovia to nie jest senatorium i Caritas.TO nie transfer to kpina z nas kibiców.
Co do 10 mieliśmy 3 zawodników ale w praktyce było wiadomo że Kapustka odejdzie .Już przed euro miał propozycje a po euro było wiadomo że dni jego są u nas policzone .Więc zostaje 2 i już tak różowo nie jest -Budzik chimeryczny ,Cetnar bez formy .
Poza tym jak tracisz takiego zawodnika jak Kapustka to trzeba za w czasu szukać klasowego następcy by nie odbiło się to na poziomie sportowym .Starzyński takim zawodnikiem był i był też na naszą kieszeń .To nie te czasy że Lubin płacił nie wiadomo ile i robił kominy płacowe.
Pytam kiedy chcesz następce szukać ?Czy tak jak Gizę -trwało 2 lata zanim się znalazł ?.
Bronisz nieudolnych działaczy a prawda jest taka że nie jesteśmy klubem biednym i w tym budżecie co jest można i powinno się kontraktować znacznie lepszych piłkarzy .Kontraktujemy takich co teoretycznie kosztują mniej a nic nie dają sportowo i są tylko sztukami.Kłania się matematyka co kosztuje nas więcej 3 zawodników z pensją 15 tyś czy 1 z pensją 45 ?..Jak policzysz wszystkie koszta to ci wyjdzie czarno na biały że ten 1 jest tańszy i to o wiele .
Jeszcze jedna sprawa mocniejszy personalnie zespół na siebie zarobi przez większy przychód dla klubu .Nie wejście do 1-8 to strata 4,5 mln zł .W tym składzie co mamy jest to wielce problematyczne.
Dobrze że poruszyłeś temat Saidiego .Mam inne zdanie w wielu meczach Cracovii bardzo pomógł -chociażby w kluczowym meczu po spadku z Niecieczą u siebie decydującym o tym że dalej były szanse na awans .Jak uratowaliśmy się za Szatałowa też nam pomógł.
Wracając do niego to wina jest tu po stronie działaczy .Spali snem niedźwiedzia po awansie do ekstraklasy i nie kwapili się z przedłużeniem umowy .To był najlepszy moment rok do końca kontraktu i po ciężkiej kontuzji -była duża szansa przedłużyć .Po świetnej rundzie już nie było takich szans .Pewnie byśmy i tak go nie utrzymali ale myślę że te 500 tyś euro by ktoś za niego wyłożył .
Wypisz wymaluj podobna sytuacja była z Kosanovicem .Po awansie należało przedłużać a nie w zimie na 6 miesięcy przed upływem kontraktu.
ale co to znaczy, że nie będziemy robili kominów? za dobrych zawodników się płaci i tyle. chcesz mieć dobrego to płać. co mnie to obchodzi, że ten przepłaca czy nie? taki jest rynek, trzeba przepłacić, żeby mieć kim grać i trudno. albo celujemy w jakiś sukces kiedyś w końcu albo nie. albo robimy przemyślane transfery i stopniowo wzmacniamy drużynę albo kupujemy pobożne życzenia, które może kiedyś odpalą. tylko mnie nie interesuje kiedyś, ja chce na dziś, na wczoraj defensywnego pomocnika, który byłby w stanie zastąpić w tym momencie Dąbrowskiego. JAK MOŻNA BYŁO NIE WYTARGAĆ FURMANA I PRZEGRAĆ O NIEGO WALKĘ Z WISŁĄ PŁOCK????!!!!! TO SAMO SYLWESTRZAK !! Co mnie interesuje, że chciał 40 koła? Chciał to dostał i u nas też powinien dostać bo NIE MAMY ANI PÓŁ LEWEGO OBROŃCY !!!!
że Wam się chce pisać w stronę pottera cokolwiek.
Potter trochę odjeżdża niekiedy ale w kwestii oceny okienka transferowego i braków w składzie jakie mamy jest niemal bezbłędny. Przykład z brzegu pisze, że Sandomierski robi babole bo nie ma konkurencji. Po pierwsze nie robi baboli, jeden mu się zdarzył tak jak wcześniej mu się zdarzały pojedyncze a cały czas wybrania inne sytuacje i nas utrzymuje przy życiu. Oczywiście klasowy zmiennik dla niego jest potrzebny na wczoraj na wypadk (tfu tfu) urazu, kartek ale argumentacja jest zmyślona. Nie ważne. Był do wzięcia Baran ZA DARMO ! To poszedł do Niecieczy !!!!!!! KTOŚ SOBIE ROBI Z NAS JAJA TAM NA GÓRZE !!
NIE ŻARTUJE pisząc, że czas rzucić karnetami !!
SaNtO nie pół ani ćwierci LO !!! Stoperzy ,mimo kilku kandydatów, grają elektrycznie i własciwie każde dośrodkowanie to totalne zagrożenie.... Polczakowi właściwie w każdym meczu trafia się babol !! Deleu tylko po prawj a Wołąkiewicza nie da rady ustawić z boku gdyż jest wtedy bardziej elektryczny od Polczaka!!!
Jak słabi są nowopozyskani stoperzy widać ,że Trener łapie się ustawienia z jesieni !!! Brak Kapiego i Damiana w środku to już dramat! Nie zazdroszczę trenerowi wyborów i ustawiania "11" !!!
Jak to nie mamy LO .Jest 2 .Jeden nie nadaje się do ekstraklasy ,drugi bez klubu prawonożny lewy obrońca w formie będzie za miesiąc a może 2 .
Jak się jeszcze zaaklimatyzuje .
Sylwestrzak chciał 40 tysięcy jak piszą koledzy .Ja zapytam ile daliśmy za tych 2 lewych obrońców co nie ma z nich żadnego pożytku ?Pewnie wychodzi z transferem Słowaka dużo drożej licząc 2 pensje ,2 premie managerskie ,2 premie za podpis.Jak pozbieramy wszystkie koszta to pewnie z 80 tyś za 2 w przeliczeniu na miesiąc wyjdzie .
Bierzmy dalej od Webera .Jak to mówią kruk krukowi oka nie wykole .
Zapytam obrońców nieudaczników GDZIE CI GOŚCIE CO MIELI PRZYJŚĆ JAK KLUBY POOPADAJĄ Z LIGI EUROPEJSKIEJ .Grają pewnie dalej i bajeczka na dobranoc też jest opowiadana dalej.Kupujecie dalej te brednie ????
Kkk 84 masz argumenty by polemizować że okienko transferowe jest wręcz patologicznie słabe .Przebija nawet to za Rząsy i Ulatowskiego .
Oceniam jako wzmocnienia do wyjściowej 11 na teraz .TO jest kryterium oceny .
Jak trzeba być niedorozwinięty umysłowo by puścić Pilarza i nie mieć kompletnie pomysłu kto za niego .Tu Zielińskiego nie winie bo zgodził się ale na rundę wiosenną myśląc że pół roku to wystarczający czas na ściągnięcie solidnego zmiennika o klasie Pilarza tylko młodszego.
Kogo mu ściągnęli ?Gościa co się nie łapał w 1 lidze w GKS Katowice .Podobnie z Zejdlerem byłby teraz jak znalazł to przeszkadzał .
Kapustka odchodzi -pytam GDZIE WARTOŚCIOWY ZMIENNIK ?Weber szuka czy ma w swojej stajni ???
Santo to ma gest w wydawaniu nie swoich pieniędzy. Z takim podjeściem to nie chciałbym nikogo w zarządzie naszego klubu :). Powiem wam że jakoś mnie nie boli wizja stabilizacji, nie muszę mieć transferów na już, wolę takie dopracowane. Póki co wystaczą mi wygrane przy Kałuży do końca rundy i jak wpadnie parę punktów na wyjazdach -z tym składem trener powinien na luzie to osiagnąć.
Dochodzę do wniosku że trenerowni obecnie najbardziej pomogła szybka rozgrywka w UEFA :) nie musimy siemarwić o kilka frontów.
Kolejne 2 sezony kopania o nic i na trybunach bedzie 3000 ludzi. Za to na koncie miliony. Po wała nam taka stabilizacja?
Raczej mam na myśli stabilizacje składu. Najgorsze sezony kojarzą mi się z ciągłymi transferami i zmanami składów. A tu ciągle czytam że trzeba transferów non stop, uważam że to bzdura i tylko powód do kłopotów finansowych. Uzupełnienia są potrzebne ale ciągle nie dostaliśmy na to środków (zapominam o milionach prezesa :) ). W temacie transferów trolują ciągle jakieś dajdaje ...
W żadnym klubie który chce coś osiągnąć nie ma czegoś takiego jak stabilizacja składu. Zawsze wyskakują kontuzje, wahania formy, odejścia do innego klubu dlatego trzeba mieć coś w zapasie. My w razie straty budzimy się z ręką w nocniku i szukamy na gwałt (albo nie szukamy bo wynik się jakimś cudem broni).
Sylwestrzak zarabial w Koronie 25 tysięcy.Liczył,że damy mu 5-7 więcej na miesiąc,ale tabisz powiedział mu,że ma dwa dni na zdecydowanie się na takie same zarobki jak w Kielcach,albo koniec tematu.Krótko mówiąc nie mógł na tym zawodniku ugrać dla siebie działy.Kwota 40koła o której się tu pisze,jest wzięta z sufitu.Podobnie jak te informacje,że wszystkie transfery konsultowane są z Zielińskim szczególnie Dimuna,czy jak mu tam i bramkarza z Katowic,a taki Krzysztof Baran siedział od miesięcy na bezrobociu i modlił się,żeby ktoś go przygarnął.
Eredin -rzeczniku nieudolnych działaczy co na to odpowiesz?Dalej będziesz bajki opowiadał ,,mchu i paproci ''.Przecież to goły okiem widać że bawią się w najlepsze i robią transfery za plecami .Na prawdę myślicie że trener robił by sobie pod górkę i ściągając bramkarza był by to nr 3 ?
Kto i gdzie go oglądał ?Trener decydował o transferach że z 7 aż 1 gra?.
I te brednie niejakiego Webera jak trudno było załatwić młodego Słowaka ,,ale się udało ''.HO ho nie jeden pomyślał trafił nam się skarb a chłop się do 18 nie łapie.
Szkoda mi Zielińskiego tyle się narobił by stworzyć tu bardzo dobry zespół to mu szkodniki rozwalają ,a drugie klakiery klaszczą na te ,,wzmocnienia ''
Decydenci naoglądali się teleturnieju "1 z 10" i się bawią.... jak jeden "odpali" to uciszą wszystkich a jak nikt....no to trudno ;) garbaty los i to tamto....chcieliśmy i nie wyszło ale zawsze IV liga gotowa ich przyjąć ;)
Przez słowo [b]"wzmocnienia[/b]" rozumiałem pozyskanie kogoś lepszego od obecnie kopiących, a tu zonk okazuje się ,że to pozyskanie do rywalizacji w drużynie rezerw ;)
Trener ma twardy orzech do zgryzienia ...pojutrze derby a tu nie ma kim grać !
Mimo wszysto 3mamy kciuki Trenerze ...wiara i nadzieja umierają ostatnie !!!
Potter, czy mógłbyś mi odszyfrować termin "nieudolni działacze"?
Bardzo mnie ciekawi kogo masz na myśli.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)