I bardzo dobrze, cieszy to , że mamy aspiracje .Poprzeczka postawiona wysoko ale szanse na trzecie miejsce nadal przeciez są .
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
Medialność ostatnio nieźle skoczyła. Sam Michniewicz mówiący o pocałunku śmierci to odosobniony przypadek, ale jeśli trener drugiego zespołu okupującego od paru miesięcy miejsce pucharowe również mówi tak o pucharach zrobił się medialny szum. Cytowani byli chyba już na każdym sportowym(mniej lub bradziej) portalu. "Polskie kluby nie chcą do pucharów." Michniewicz juz się tłumaczył że go źle zrozumieli i to nawet w dość długim wywiadzie. Trener Cracovii też zmienia wydźwięk swojej wypowiedzi po ostatnim meczu. W obu przypadkach pewnie "zwrócono uwagę" trenerom by zmienili swoją optykę.
Dobrze, że nie idą w zaparte, ale się zreflektowali. Wszyscy wiemy, że "pocałunek śmierci" związany z rundami wstępnymi w lipcu działa i trenerzy przeczuwają, iż mogą nie przeżyć późniejszych turbulencji. Ale to jest interes trenerów, który mało interesuje kibiców, a oni powinni słyszeć, że do samego końca bijemy się o jak najlepsze miejsce w lidze.
kaleb Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dobrze, że nie idą w zaparte, ale się
> zreflektowali. Wszyscy wiemy, że "pocałunek
> śmierci" związany z rundami wstępnymi w lipcu
> działa
mów za siebie, ja wiem że to gówno warty mit, jeden z wielu jakie funkcjonują w piłce
Proponuję nie łapać trenera za słówka. Sens był i jest taki, że mamy krótką ławkę a już zwłaszcza na puchary, co nie znaczy, że o nie nie powalczymy starając się zająć możliwie wysokie miejsce. Między ligą a pucharami jest jeszcze okienko.
tak cały czas się gada o tych pucharach i niespełnionych obietnicach procesora jednak jak do tej pory nie został wystawiony na tak dużą próbę. cały czas jestem zdania że gdybysmy awansowali po pamiętnych Wronkach to by się rozwiązał worek z kasą a my przez te lata święcilibyśmy już wiele triumfów. uważam, że awans do pucharów mógłby dla Filipiaka być takim sygnałem, że właśnie teraz warto wyłożyć gruby kwit na stół
[img]http://s1.fbcdn.pl/1/clubs/70141/data/images/n/3269cc66f5d902c4f8d56297d75cabff.png[/img]
...proszę o tym nie zapomnieć !
Słupki muszą się zbilansować .:D
Panie Zieliński
Mile Pan zaskakujesz kibiców Cracovii. Chylę czoła.
Życzę Panu i sobie miejsca na podium Mistrzostwa Polski i wymarzonych pucharów.
Cudów nie ma, niemniej jednak się zdarzają ;).
Ostatnio szerokim echem odbiła się pańska wypowiedź, że Cracovia jeszcze nie jest gotowa na grę w europejskich pucharach.
- Jacek Zieliński - Mówiąc o tym, miałem na myśli szczupłość naszej kadry. Musimy grać 13-14 piłkarzami, którzy jadą już na oparach. To też wiąże się z zimowym oknem transferowym, w którym nie zrobiliśmy takich ruchów, na jakich nam zależało. I to z różnych przyczyn. To nie tak, że to wina klubu. I o to mi głównie chodziło. Są zespoły, które mają dużo szersze kadry od nas, a mimo to ciągle jesteśmy w grze. Nigdy nie mówiłem, że nie chcemy grać o puchary. Nie odpuścimy, to na pewno. Ktoś może źle zrozumiał moje słowa? (gazeta.sport)
trener trochę pierd.oli chyba po reprymendzie od Filipiaka czy co? pamiętam że wyraźnie mówił po ległej, że nie jesteśmy gotowi na puchary organizacyjnie i że NIE CHODZI TYLKO o szczupłą kadrę. chyba że sam zrozumiał, że palnął głupotę w nerwach
Ja bym nie łapał trenera za słowa, bo chyba sam najlepiej rozumie, co powiedział. Ja z zasady nie wierzę dziennikarzom - sam parę razy zostałem przez nich "przekręcony" - napisali zupełnie coś innego, niż powiedziałem! Tak że bardziej wierzę trenerowi.
w nagraniach video też przekręcili ?
tam nie było nic do przekręcenia bo on to mówił na żywo. chyba, że ja źle pamietam wtedy najmocniej przepraszam ale istnieje we mnie przekonanie, że użył słów, że wcale nie chodzi tylko o za krótką kadrę bo zastanawiałem się czego nam tak naprawdę brakuje i stawiałem na boisko treningowe ewentualnie jakieś problemy z Tabisze, organizacją transportów, właśnie obozów itp.
kkk_84 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> w nagraniach video też przekręcili ?
Telewizja klamie !
Trener miał rację, bo organizacyjnie u nas słabiutko - obozy, stan boiska, sytuacja kadrowa, polityka transferowa. Dobry trener musi mieć dobre warunki do pracy. Już Ulatowski miał lepszą kadrę (o umiejętnościach tamtego Pana nie wspomnę). Mimo wszystko Zieliński nie powinien publicznie wypowiadać takich słów. Prawdopodobnie jednak przemyślał sprawę.
Wystawianie na mecze 17 osobowej kadry, czy tez wypuszczenie na murawę w końcówce meczu Pyrdka, może również świadczyć o proteście trenera :S
Dajcie spokój trenerowi. Niecałe pół roku temu wychwalaliście go pod niebiosa, niemalże stawiając mu pomniki. Nawet najlepsze drużyny przeżywają kryzys formy. I tak uważam, że w obecnej sytuacji trener zachowuje spokój - zobaczcie chociażby na reakcje Probierza i porównajcie z wypowiedziami Zielińskiego. Czasami, kiedy ktoś ma coś powiedzieć w dwie minuty, używa skrótów myślowych. Rolą dziennikarza jest zapytać o wyjaśnienie, a nie budować całych teorii na jednym stwierdzeniu. Poza tym, kiedy drużynie nie idzie, trener próbuje różnych rozwiązań, które nie zawsze muszą zadziałać. Myślę, że czas na pełne oceny będzie po sezonie, kiedy zobaczymy, jakie miejsce zajmie drużyna.
Szuwarku - Pyrdek wszedł bo i tak było "po meczu"
[img]http://www.megapedia.pl/me/czytanie-ze-zrozumieniem.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)