ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szuwarku, jak Cię lubię - SPORTOWO jesteśmy na
> innym poziomie. To tak jak gdybyś młodzikom
> kazał ostatnio wygrać w III lidze z Podhalem.
> Skład był wg mnie najlepiej skrojony. Reszta to
> umiejętności a te są takie, jakie wyszły na
> tle b.dobrego przeciwnika.
ZŁY PRZYKŁAD - stać Cie na lepsze!
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
przykład Szuwarku jest dobry, bo pokazuje różnicę sportową. Po takim meczu, łatwo z za klawiatury ponapierdzielać na trenera czy zawodników. Mało kto patrzy na klasę przeciwnika, zawodników jakich posiada, jak wygląda ich ławka itd. Czytam, ze można było zrobić autobus, to może by było 0-1. Takie bredzenie. Gra się o zwycięstwo, takie pojedynki pokazują zawodnikom, gdzie są ze swoimi umiejętnościami. Dobrze powiedział trener po meczu, dobrze powiedział na konfie, my przy tym składzie osobowym, nie jesteśmy gotowi na puchary. Skład nasz obecny, jest słabszy od rundy jesiennej. Zagotowało się w główkach, ale to na skutek też czasem słabszej postawy przeciwników w rundzie zasadniczej. Zobaczcie jak zaczęła grać Lechia, gdy doszło do finałowej rozgrywki. Najciekawszy sportowo mecz ? Właśnie Legii z Lechią - ze względu na potencjał sportowy tych drużyn. Nie Legii z Cracovią, taka rzeczywistość. Pisałem od samego początku, że mamy lepszy rozkład gier w walce o jak najwyższe miejsca z miejsca 5 niż z 3, gdyż Lecha i Lechię podejmiemy na swoim boisku. To jest jakiś dodatkowy plusik dla naszych kopaczy. Czy wystarczy ? Mam wątpliwości ale dopóki piłka w grze....Teraz przed trenerem ważne zadanie, przygotować zawodników do gry w Chorzowie. Jest to na pewno przeciwnik w zasięgu naszych piłkarzy. Też posiada młode roczniki jak Moneta. Atmosfera po Legii, na stadionie w Chorzowie nie powinna pętać nóg. Chcąc się dalej liczyć w walce o puchary, musimy taki mecz wygrać.
Panie przy 0 3 wzmacniać obronę? Krecikiem i Polczokiem toż to na kpinę zakrawa .... bez komentarza.........
mar81\1906 Napisał(a):
> Panie przy 0 3 wzmacniać obronę? Krecikiem i
> Polczokiem toż to na kpinę zakrawa .... bez
> komentarza.........
Skoro Cię nie stać na komentarz - to po co zasiadasz przed klawiaturą? Jeśli lepsze zmiany byś zrobił, napisz, jakie?
Ianie, czy tylko różnicę sportową?
Wyniki z Łazienkowskiej:
Piast 1-1
Zagłębie 2-2
Lechia 1-1
Pogoń 1-0
Lech 1-0 ; 0-1
Ruch 2-0
gts 1-1
Korona 1-2
Jagiellonia 4-0
Śląsk 1-0
Termalika 1-1
Podbeskidzie 5-0
Łeczna 2-1
Zabrze 3-1
Czy tylko Jagiellonia, Zabrze i Podbeskidzie są na podobnym do nas poziomie?
Leszeczku, ten system rozgrywek powoduje duże zamieszanie. Drużyny w rundzie zasadniczej różnie podchodzą do meczów. Popatrz na Lechię. Grała jak grała, a po podziale punktów już gra na maksa, zgodnie ze swoim potencjałem sportowym. Legia też włączyła najwyższy bieg, chociaż w Chorzowie trochę "pospacerowali". Nie będę wyciągał wniosków z całych rozgrywek, ale zaciekawi mnie tabela złożona z samych meczów rundy finałowej.
ian thorpe
Mając tak króciutką kadrę trzeba odpowiednio zadbać o to co się ma.Gramy w ciągu 6 dni 3 mecze, a CWKS 3 mecze w ciągu 7 dni (jeden dzień dłuższa przerwa i ławka bogactwa) "Kłopoty" z Budzikiem trwają już od przeszło tygodnia. Na mecz do Nowego Targu wysyła Zejdlera i Pyrdka.
Wszystkie transfery w ciągu ostatniego roku do Cracovii odbyły się tylko i wyłącznie za jego aprobatą (a jeden to nawet za jego usilnym parciem).
Niestety ale ta porażka będzie szła za trenerem Zielińskim, a nie za zawodnikami. Nawet ja osobiście wczoraj wrzuciłem na forum porażkę sprzed 7 lat - nie pisałem o zawodnikach, tylko o trenerze Płatku.
Proszę nie zapominać, że graliśmy bez 3 kluczowych jesienią graczy (Jaro, Damian i Dennis), z których każdy dawał dużo też w defensywie, która szczególnie wczoraj kulała, ale też ma niezaprzeczalne walory ofensywne. Proszę nie zapominać o "fantastycznym" obozie przygotowawczym i sparingpartnerach z "wysokiej" półki. Proszę zobaczyć ile wymieniamy podań w meczach teraz bez Damiana, a ile pod jego dowództwem (blisko 50% mniej). Proszę zobaczyć ile strzelał Dennis a ile jego zmiennik - podziwiany na forum - Tomas. Proszę zobaczyć jak wyglądała lewa strona bez Jaro. Nie są to fakty, które pozostają bez znaczenia w takich meczach jak ten. Chyba żaden trener by temu nie sprostał. Chyba nikt nie zakładał, że na Legii mogliśmy wygrać. Dużo ważniejsze jest to co przed nami. Poczekajmy na Rucha i po tym meczy oceniajmy pracę trenera i piłkarzy.
Nawet pomimo takiego łomotu jak wczoraj nie ma co krytykować trenera. Robi świetny wynik.
Dla mnie minusem jest jednak to, że uczestniczył w mniejszym bądź większym stopniu w ściągnięciu tylu szrotów w zimowym oknie transferowym.
szuwarek Napisał(a):
>
> Wszystkie transfery w ciągu ostatniego roku do
> Cracovii odbyły się tylko i wyłącznie za jego
> aprobatą (a jeden to nawet za jego usilnym
> parciem).
Który? Domyślam się, że chodzi o Karaczankowa. A to byłyby jaja!
szuwarek Napisał(a):
> Wszystkie transfery w ciągu ostatniego roku do
> Cracovii odbyły się tylko i wyłącznie za jego
> aprobatą (a jeden to nawet za jego usilnym
> parciem).
Oczywiście. Szkoda ze jeszcze nie napisałeś, ze trener nie wykorzystał na transfery nieograniczonego wodospadu finansowego od Tabisza, bo podczas zimowego okienka odcięło mu internet i nie mógł oglądać zawodników na yutubie.
Zieliński zaaprobował zaaprobowanych przez Jakuba. Koniec kropka. Jakie finanse, takie transfery. Jakie transfery taka kadra.
szpetota
ściągnął kogo ściągnął. Ktoś na tej ławce siedzieć musi.
Dla mnie większym problemem niż te 4-0 jest to co my gramy przez cala rundę. No ale dajmy im dograć do końca i potem oceniajmy. Zobaczymy na którym miejscu skończymy. Wtedy każdy sobie odpowie na pytanie "Czy przed sezonem widziałem Cracovie na tym miejscu"?
Podoba mi się postawa trenera Jacka Zielińskiego po meczu - Legia zlala NAS jak chciała. I tyle mojego komentarza na temat TRENERA JACKA ZIELIŃSKIEGO !!!
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,trenerzy-po-meczu-legia-warszawa-cracovia,artykul,666304,1,721.html
Ciekawe czy Filipiak prędzej kupi ze 2 porządnych obrońców, czy zwolni trenera.
Sam sobie odpowiadasz - taniej wychodzi trener :)
Napiszę tak. Wynik z Warszawy jest winą TYLKO I WYŁĄCZNIE trenera. Dlaczego? Bo jaki klub jadąc na wyjazd do lepszej drużyny zamierza iść z nią na wymianę ciosów? I tak się kończy.
Podam przykłady:
- Czy Valencia jadąc na Real lub Barce zagra ofensywnie? - NIE
- Czy Eintracht Frankfurt jadąc na Bayern pójdzie na wymianę ciosów - NIE
Żeby być ewentualnie lepiej zrozumianym..Jesienią jechaliśmy na Legię, również poszliśmy na wymianę ciosów. I co? i mamy 3-0. Tak po prostu nie można grać. Nie na terenie mocniejszego rywala.
Dlaczego w ważnych meczach trener Zieliński nie zagra cwanie? Przykład chociażby meczu Niecieczy z Legią. Trener Pasieka (jakby nie było) postawił autobus i graliśmy z kontry (graliśmy 4 DEFENSYWNYMI POMOCNIKAMI !) i wywieźliśmy 0-0
Nie chodzi mi o to, by napieprzać na trenera. Szanuję go i kibicuje mu. Nie jestem jednak w stanie zrozumieć czemu czasem nie zagramy ciut inaczej, konsekwentniej. Wtedy każdego możemy rozpracować, nawet Legię, co udowodniła Nieciecza.
dlaczego ? Bo uczymy się swojego stylu ? Bo chcemy po sezonie wymienić nie pasujące elementy ? Bo na ten sezon walczymy o puchary ale też widzimy nasze słabości ? Bo praca trenera to nie rok i wynik po trupach, byle się utrzymać na stołku, tylko przygotowywanie zawodników w dłuższym horyzoncie czasowym do gry o najwyższe cele ? Bo trener Zieliński ma czas do pracy i będzie go miał w dalszym ciągu a kibice go nie mają, bo bez względu na możliwości chcą sukcesu dziś i teraz ;)
gargamel9998 Napisał(a):
> Napiszę tak. Wynik z Warszawy jest winą TYLKO I
> WYŁĄCZNIE trenera.
> - Czy Eintracht Frankfurt jadąc na Bayern
> pójdzie na wymianę ciosów - NIE
Dalej nawet nie ma co czytać...
Co trzeba mieć w bani, żeby porównywać Eintracht do Cracovii (dla podpowiedzi spójrz w tabelę). Poza tym ja tam nie widziałem pójścia na wymianę ciosów.
Murowanie bramki to jedyna taktyka niby? A w drugiej połowie Ruch jakoś potrafił grać do przodu. Po prostu zagraliśmy P**Ę, PADLINĘ, CH****Ę. TYLE, nie ma się co doktoryzować. Nie ma co mydlić oczu, ZDARZA SIĘ (nawet największym - ale nikt nie ściemnia i nie wciska, że to normalka, do przewidzenia i w sumie to zero rozczarowania, TRZEBA NAZWAĆ RZECZY PO IMIENIU), boli, trzeba się zrehabilitować.
Teraz niech każdy zawodnik zrobi sobie rachunek sumienia, trener także. O reszcie (pięterku) nie ma co wspominać, bo są bezrefleksyjni.
Walczyć, bo sytuacja w tabeli nie jest zła, ale nie rozmieniajmy się na drobne.
Winą trenera jest też to że ma kadrze i czy mu się to podoba czy nie to musi wystawiać do gry takich wirtuozów futbolu jak Bejan, Deleu, Wołąkiewicz czy Zejdler ??! Trochę słabe ogniwa jak na cwks.
gargamel9998 Napisał(a):
> Trener Pasieka (jakby nie było)
> postawił autobus i graliśmy z kontry (graliśmy
> 4 DEFENSYWNYMI POMOCNIKAMI !) i wywieźliśmy 0-0
>
> Nie chodzi mi o to, by napieprzać na trenera.
> Szanuję go i kibicuje mu. Nie jestem jednak w
> stanie zrozumieć czemu czasem nie zagramy ciut
> inaczej, konsekwentniej. Wtedy każdego możemy
> rozpracować, nawet Legię, co udowodniła
> Nieciecza.
Ale kogo miał Zieliński wystawić żeby wzmocnić obronę i środek pola i zagrać tak jak piszesz??? 4 defensywnych??? Toż my nawet dwóch z prawdziwego zdarzenia nie mamy! Żeby zagrać inaczej trzeba mieć do tego pole manewru już nie mówię że na ławce ale w całej kadrze, Żeby dobrać 18 na mecz pod konkretnego przeciwnika. A my nawet 18 zebrać nie możemy na niektóre mecze!!! To o czym tu gadać?
Ian
Legia u nas też się cofnęła. Gra się na wynik, Legia nie jest taka mocna jak już usilnie malujesz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)