[b]Jacek Zieliński nowym trenerem CRACOVII[/b]
Jacek Zieliński urodził się 22 marca 1961 roku w Tarnobrzegu i jest wychowankiem miejscowej Siarki. Potem, jako piłkarz, reprezentował też AZS AWF Warszawa, Gwardię Warszawa i Stal Stalowa Wola.
Swoją karierę na ławce trenerskiej rozpoczął także od Siarki Tarnobrzeg. Następnie trenował m.in. Koronę Kielce, GKS Bełchatów, Górnik Łęczna, Piast Gliwice, Odrę Wodzisław, Dyskobolię Grodzisk Wielkopolski, Polonię Warszawa i Lech Poznań, z którym w 2010 roku zdobył Mistrzostwo Polski. Do 2013 roku pracował w Ruchu Chorzów.
Trener Zieliński podpisał z Cracovią kontrakt do 30 czerwca 2016 roku. Funkcję asystenta trenera będzie sprawował Piotr Górecki, dotychczasowy trener II drużyny Cracovii.
Sytuacja jest ciężka. Widać, że w klubie nastąpiło przesilenie. Zdaję sobie sprawę, że trzeba zakasać rękawy zresetować głowy, walczyć żeby spokojnie utrzymać się w lidze, bo to główny cel - skomentował przejęcie funkcji trener Zieliński i dodał - Cieszę się, bo po 1,5 - rocznej przerwie wracam do Ekstraklasy. W tym czasie odpocząłem, nabrałem dystansu po pracy w Ruchu. Cieszę się , że dostaję szansę i będę chciał ją wykorzystać, pokazać, że na ławce trenerskiej istnieje jeszcze ktoś taki jak Jacek Zieliński. Mam coś do zaoferowania i mam nadzieję, że wiele dobrego uda nam się razem zrobić.
Powodzenia trenerze!
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
No że tak powiem 4-4-2 to podstawa byśmy mogli coś ugrać. Reszta jest mało istotna, aha jeszcze mały bonus. Adamowi wyjaśnić że Cracovia maraton się już skończył i teraz trzeba się przestawić bardziej na granie w piłkę nożną.
Marnie to widze.
Mam mieszane uczucia co do zatrudnienia tego trenera , ale nie chce się odrazu negatywnie nastwiać . powodzenia w pracy z kopaczami
Macieksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Marnie to widze.
to bardzo dobrze.
Dotąd [b]zawsze[/b] jak trener był witany z entuzjazmem i nadziejami to... nie będę pisać co się potem działo ;)
Przyszedłby Klopp to by było gadanie, ze nie zna specyfiki polskiej piłki i za dużo zarabia, przyszedłby Mourinho to by było, że nie zna języka i zaraz poprztyka się z Tabiszem, przyszedłby Mandrysz - kto to jest Mandrysz?, przyszedłby Urban - no jak to ten melepeta co w II lidze hiszpańskiej sobie nie poradził? Przyszedłby Petrescu to z miejsca wystartowałaby kampania anty na TP, bo nic by nie przeciekało do pasiastego pudelka. itd
Nigdy nie jest tak, że wszyscy są zadowoleni..
Chyba, że są wyniki...
Powodzenia trenerze w tej orce na ugorze.
M. nie przyszedłby - niedawno dostał kilka lat zakazu (tylko nie wiem czy za pogoń czy za ubot)
Wszystko better od tego co był !!!
to tak na początek, by Pan wiedział gdzie przyszedł i jaka jest opinia o klubie naszym ;)
Przypadek skrajnie beznadziejny ;)
http://weszlo.com/2015/04/20/przypadek-skrajnie-beznadziejny-sugestie-dla-nowego-trenera-cracovii/
Czy możecie zaprzestać cytowania tego chamskiego pseudoportaliku którego linią programową jest napierdalanie na Cracovię?
Ciekawi mnie jaką przyjmie taktykę 4-4-2 czy może 4-5-1? :D
To będzie zależało ilu piłkarzy znajdzie w szatni Cracovii
Poustawiaj pan to towarzystwo na boisku aby każdy wiedział co ma robić i za co odpowiada.
wywiad z JF
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy.TV-Profesor-Janusz-Filipiak-Ta-zmiana-byla-przez-wszystkich-wyczekiwana
Jak na tak trudną sytuację to nie jest to chyba zły wybór.Tak czy siak trzeba powstać z kolan i walczyć!Powodzenia!
Powodzenia, ku chwale Cracovii !!
ian thorpe Napisał(a):
> wywiad z JF
> http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy
> .TV-Profesor-Janusz-Filipiak-Ta-zmiana-byla-przez-
> wszystkich-wyczekiwana
+ za decyzje o braku premii, a nawet obcięciu pensji :)-D
ian thorpe Napisał(a):
> wywiad z JF
> http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/rozmowki/Terazpasy
> .TV-Profesor-Janusz-Filipiak-Ta-zmiana-byla-przez-
> wszystkich-wyczekiwana
No proszę, Profesor JF chyba rozwiał wszelkie wątpliwości.... ostatnie zdanie cieszy ;)
Karvin Napisał(a):
> Czy możecie zaprzestać cytowania tego chamskiego
> pseudoportaliku którego linią programową jest
> napierdalanie na Cracovię?
http://weszlo.com/2014/10/29/kto-najlepszym-trenerem-ekstraklasy-w-xxi-wieku-sprawdzamy-2/
nie:)
...bo w powyzszym linku sa fakty a nie napierdalanie na Cracovie.
Mam nadzieje , ze moj drogi kolega wybaczy mi za kolejny link weszlo ..Statystyki nie klamia chocby to bylo weszlo.
Karvin wybacz :)-D ale musialem.
Tylko że ten link dziś pojawia się już chyba 4 raz :D a to mimo wszystko przesada.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)